- Ніжний чізкейк з шоколадно-вершковим смаком
- приготування
- Сирний чізкейк з шоколадом без випічки
- Буде потрібно:
- Відео - рецепт
Десерт чізкейк з упевненістю можна назвати одним з найкращих в світі. Родом з США, він підкорив серця навіть консервативних італійських кондитерів, що вважаються богами в мистецтві створення десертів. Рецептів чизкейка - безліч. Незмінний лише основний інгредієнт - м'який вершковий сир Філадельфія, який і робить торт ніжним на смак. До речі, чізкейк, незважаючи на свій вишуканий вигляд, досить простий у приготуванні. Наприклад, Філадельфію можна замінити і приготувати шоколадний чізкейк з сиру. На допомогу наші рецепт з фото для духовки і без випічки.
Ніжний чізкейк з шоколадно-вершковим смаком
Роздрукувати рецепт
Інгредієнти Час підготовки 30 хвилин Час приготування 60 хвилин Пасивне час 90 хвилин
складові
Для крем-Чизай:
приготування
Перед приготуванням дістаньте всі продукти з холодильника. Коли вони кімнатної температури, то краще і рівномірніше з'єднуються один з одним.
- Вафлі подрібніть руками або в блендері, потім з'єднайте з цукром і вершковим маслом. Збивайте або вимішують суміш, поки вона не буде однорідною.
- Роз'ємну форму вистелити промасленим пекарської папером і викладіть туди основу для чізкейку. Гарненько її розрівняйте і поставте в духовку (200 ° С) на п'ять-сім хвилин. Дістаньте корж, але духовку не вимикайте.
- Приготуйте сирно-сирну начинку. Сир протріть через сито і збийте в мисці з сиром, цукром і какао. 5. Поступово додавайте до суміші по одному яйцю. В кінці покладіть в крем розтоплений на водяній бані шоколад.
- Начинку викладіть на основу в формі і знову поставте в духовку, зменшенням до 180 градусів, на годину. Дістаньте, остудіть і охолоджуйте кілька годин.
- За пару годин до подачі приготуйте глазур. Для цього змішайте вершки, цукор і подрібнений руками шоколад. Зваріть глазур. Прикрасьте нею торт і відправте охолоджуватися на годину в холодильник.
- Перед подачею доведіть чізкейк до кімнатної температури.
Сирний чізкейк з шоколадом без випічки
Цей десерт і зовсім не вимагає випічки, що істотно скоротить час його приготування.
Буде потрібно:
приготування
- Печиво подрібніть качалкою або блендером, додайте до нього вершкове масло (його краще заздалегідь розтопити, щоб легше було змішувати) і замісіть тісто.
- У роз'ємну форму викладіть основу і гарненько утрамбуйте її, потім поставте на годину в холодильник.
- Желатин залийте приблизно 100 мл охололого кави і поставте розбухати.
- Сир збийте до однорідного стану і відкладіть. В окремій мисці збийте вершки до легкості і поступово додайте до них цукрову пудру.
- Шоколад розчиніть на водяній бані і додайте до сиру, а потім поступово збиті вершки.
- Желатин нагрійте на невеликому вогні до розчинення, додайте ще 100 мл кави і також влийте в крем-чіз.
- Викладіть крем на основу, розрівняйте і приберіть в холод на пару годин. Перед подачею прикрасьте какао.
Як прикрасити чізкейк
- Якщо для приготування «сирного пирога» ви використовували шоколадну глазур, додайте десерту оригінальності, прикрасивши його білою глазур'ю. До речі, в якості основи можна взяти і чізкейк з білим шоколадом в якості глазурі, а прикрашати класичним або використовувати різнокольорові варіанти (наприклад, додати в білий шоколад трохи яскравих харчових барвників).
- Відмінний варіант декору для чізкейку - свіжі фрукти і овочі. Розкладіть красиво ягоди або нарізані тонкими пластинками фрукти, а зверху полийте рідкої карамеллю, посипте цукровою пудрою або прикрасьте торт гілочках м'яти.
- Дуже органічно торт виглядає в компанії кульки вершкового морозива або збитих вершків. Та й смак виходить яскравим і контрастним - шоколадно-ванільним.
секрети приготування
Щоб сир в процесі збивання не дав сироватку, покладіть його в тканинний мішечок або марлю і підвісьте на дві-три години. Того ж ефекту можна досягти, якщо вибирати сухий сир.
Сир буде краще з'єднуватися з іншими компонентами начинки, якщо заздалегідь надати йому кімнатну температуру. А ось вершки обов'язково повинні бути холодними.
Кулінари радять випікати десерт на водяній бані. Для цього торт потрібно поставити в духовку в ємність, наполовину заповнену киплячою водою. Головне - стежити, щоб краплі води не потрапляли на пиріг. Інші рецепти чізкейк з сиру ви знайдете в цієї статті .
Відео - рецепт
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями: