Прессбургер - пиріг з пісочного тіста з сиром
Прессбургер - дуже смачний ізраїльський пиріг з пісочного тіста з начинкою з сиру з родзинками і лимоном - класичне поєднання смаку.
Практично невідоме блюдо в усьому світі, в Ізраїлі воно залишається дуже і дуже популярним. Виготовлене за особливою технологією тісто не розмокає від соковитої начинки, при цьому не стаючи жорстким.
Я люблю возитися з тестом і у мене в колекції рецептів вже накопичилося достатньо рецептів випічки , Щоб можна було себе зайняти на довгий час.
І я з великим задоволенням поділюся з тобою ще одним, чудовим рецептом від Сергія Бородкіна, зустрічай
Прессбургер - пиріг з пісочного тіста з сиром
рецепт Прессбургер
Recipe Type: Випічка
Cuisine: Єврейська кухня
- 560 г борошна
- 65 г цукру
- 80 мл молока
- 1 яйце + 1 яєчний жовток
- Цедра половини лимона
- 250 г вершкового масла
- 10 г солі
- 25 г дріжджів
- Для начинки:
- 400 г сиру
- 90 г цукру
- 2 яйця
- Цедра половини лимона
- 100 г родзинок
- У просіяне борошно додаємо цукор і сіль, перемішуємо.
- Знімаємо цедру з лимона, додаємо половину цедри в борошно, а іншу половину - в сир.
- Вливаємо в тісто молоко з розведеними в ньому дріжджами, злегка збите яйце, розм'якшене вершкове масло і цедру лимона.
- Замішуємо тісто, загортаємо його в харчову плівку і ставимо в холодильник.
- В окремій мисці збиваємо 2 яйця для начинки.
- Змішуємо сир з лимонною цедрою, збитими яйцями, цукром і заздалегідь замоченим в теплій воді родзинками.
- Видавлюємо сік половини лимона і добре розмішуємо сирну масу, щоб не було грудочок.
- Готове тісто поділяємо на 2 частини, кожну з яких розгортає в прямокутник.
- Викладаємо начинку в середину Прессбургер, загортаємо краї тіста, формуючи «косичку».
- Другу частину тіста змащуємо начинкою рівним шаром, залишивши невеликі бортики по краях, скачуємо тісто в рулет.
- Ножем робимо невеликі надрізи зверху.
- Змащуємо Прессбургер збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 190 ° С духовку на 25 хвилин.
3.3.3070