- Домашні пиріжки з капустою в духовці
- Здобні дріжджові пиріжки з м'ясом в духовці
- Рецепт солодких пиріжків в духовці з яблуками
- Швидкі пиріжки з картоплею на кефірі в духовці
- Рецепт дріжджового тіста для пиріжків в духовці
Російська кухня знаменита своїми пирогами, пиріжками різних видів і розмірів, з різноманітними начинками, обсмаженими в маслі або запеченими в духовці. Їх подають до чаю, супу або бульйону.
Найбільш поширений вид тесту для пиріжків - дріжджове, його найчастіше готують господині. Пиріжки можна зробити і з прісного тіста. Також використовується бездріжджове, листкове, здобне, заварне або Пісочне тісто . До складу тесту може входити молоко, кефір або інші кисломолочні продукти, звичайна вода або мінералка, навіть пиво. Інгредієнти тесту для пиріжків в духовці змінюються в залежності від національних особливостей або рецептури тієї чи іншої кухні.
В якості начинки використовуються всілякі інгредієнти: м'ясо, морепродукти, риба, овочі, печінку, гриби, фрукти або ягоди. У пампушки з маком додають прянощі, горіхи або мед.
Пиріжки можуть бути різноманітних форм і розмірів: маленькі (до 3 см) і великих розміром з деко, трикутні, квадратні, у вигляді човника, круглі. Начинку в пиріжки або готують заздалегідь, або кладуть без термічної обробки.
Але завжди при правильному приготуванні пиріжки виходять смачними і дуже бажаними на кожному столі.
Домашні пиріжки з капустою в духовці
Ароматні і пишні, приголомшливо смачні - такі пиріжки з капустою виходять з даного рецептом. Замість білокачанної капусти можна покласти в начинку картопля з грибами, сир або фрукти.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Пшеничне борошно - 1 кг;
- Масло розм'якшене вершкове - 100 г;
- Молоко - 1,5 ст .;
- Дріжджі - 50 г;
- Цукор - 1 ст. ложка;
- Яйце - 2 шт.
Для начинки:
- Цибулина - 1 шт .;
- Масло рослинне (для смаження);
- Морква - 1 шт .;
- Капуста білокачанна - 1000 г (невеликий качан).
Спосіб приготування:
- Трохи нагріваємо молоко. У ньому розчиняємо дріжджі. Додаємо цукор, трохи солі і масло (злегка підтале).
- Все ретельно розмішуємо. У масу додаємо яйця. Все ще раз перемішуємо.
- За немногу додаємо в масу всю зазначену в рецепті борошно.
- Замішуємо густе тісто.
- На 3 години залишає в теплі.
- Капусту дрібно шаткуємо, цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо.
- Капусту відправляємо на сковороду з маслом. Обсмажуємо овоч, помішуючи.
- До підрум'яниться капусті додаємо цибулю, перемішуємо. Ще трохи обсмажуємо.
- До овочів додаємо натерту моркву. Ще кілька хвилин обсмажуємо начинку, солимо, перчимо.
- Посипаємо борошном стіл. Викладаємо тісто, яке до цього моменту має збільшитися вдвічі.
- Тісто добре вимішуємо, розрізаємо частини, з кожної формуємо невелику смужку.
- Смужку розрізаємо на рівні шматочки, кожен розгортаємо в гурток, на середину якого викладаємо капустяну начинку.
- Краї пиріжка акуратно скріплюємо, кладемо на стіл швом вгору.
- Сформовані пиріжки залишаємо підійти 15 хвилин.
- Змащуємо пиріжки яйцем.
- Перекладаємо пиріжки на деко (необхідно змастити маслом), який поміщаємо в духовку (2000). Готувати будемо 50 хвилин.
Здобні дріжджові пиріжки з м'ясом в духовці
Ніжне здобне тісто для пиріжків в духовці за рецептом з ситної м'ясною начинкою - і у вас виходять дуже смачні домашні дріжджові пиріжки. Замість яловичого фаршу можна взяти курячий або приготувати начинку з печінки.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно - 0,5 кг;
- Дріжджі - 30 г;
- Масло вершкове - 50 г;
- Цукор - 2 ст. ложки;
- Перець, сіль;
- Молоко - 150 мл;
- Яйце - 3 шт.
Для м'ясної начинки:
- Перець, сіль;
- Цибулина - 1 шт .;
- М'ясний фарш (яловичий) - 500 г.
Спосіб приготування:
- Зробимо дріжджове здобне тісто. У трохи теплому молоці (можна воді) розчинний дріжджі (пресовані). Додаємо розм'якшене масло, цукор, яйця. Ми залишаємо на 15 хвилин.
- Невеликими порціями додаємо в масу борошно, розмішуємо і замішуємо густе тісто.
- Посипаємо борошном тісто, залишаємо на дві години.
- Приготуємо начинку. Фарш з цибулею обсмажуємо на сковороді до готовності. Солимо, перчимо. Фарш охолоджуємо.
- Тісто має вдвічі збільшиться. Викладаємо на стіл. Добре вимішуємо. Розрізаємо на кілька частин.
- З тіста робимо невеликі коржі, в центр яких викладаємо м'ясну начинку.
- Кінці коржів добре скріплюємо, викладаємо на деко. Відстань між пиріжками має бути не менше 2 см. На 15 хвилин залишаємо.
- Змащуємо пиріжки яйцем.
- Розміщуємо деко в духовку (2000). Готувати будемо 50 хвилин.
Рецепт солодких пиріжків в духовці з яблуками
Солодкі і ароматні пиріжки з яблуками люблять все - а особливо діти. Порадуйте близьких смачною рум'яною випічкою, тим більше готувати цю страву зовсім не складно. Свіжі яблука при бажанні можна замінити повидлом або варенням.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно - 500 г;
- Сметана - 250 г;
- Масло вершкове (розм'якшене) - 1 пачка;
- Трохи солі.
Для яблучної начинки:
- Яблука - 500 г;
- Ізюм - 100 г;
- Цукор - 1 склянка;
- кориця;
- Крохмаль - 1 ст. ложка.
Спосіб приготування:
- Приготуємо смачне тісто для пиріжків в духовці. З усіх інгредієнтів замісити густе тісто. Масло використовуємо розм'якшене. Ми залишаємо тісто на 2 години в холодильнику.
- Приготуємо начинку. Яблука очищаємо, нарізаємо кубиками.
- Промиваємо родзинки, заливаємо гарячою водою, залишаємо на 15 хвилин.
- Змішуємо подрібнені яблука з родзинками, корицею, цукром і крохмалем. Перемішуємо. Можна додати трохи ваніліну.
- З тіста вирізаємо кружечки, в центр кожного укладаємо по ложці яблучно-Ізюмова начинки. Краї пиріжків скріплюємо, викладаємо на деко швів вгору.
- Змащуємо пиріжки яйцем.
- Деко з пиріжками поміщаємо в духовку (2000). Готувати будемо 40-50 хвилин.
Швидкі пиріжки з картоплею на кефірі в духовці
Для тих, кому приготування дріжджового тіста здається тривалим і складним процесом, підійде рецепт пиріжків на кефірі. Не потрібно чекати поки підійде тісто, пиріжки з картоплею можна швидко приготувати і насолоджуватися їх чудовим смаком.
Інгредієнти:
Для приготування тіста:
- Борошно - 500 г;
- Кефір - 300 г;
- Цукор - 1 ст. ложка;
- Яйце - 1 шт .;
- Олія - 3 ст. ложки;
- Сода - 1 ч. Ложка;
- Трохи солі.
Для приготування начинки:
- Картопля - 500 г;
- зелень;
- Цибулина - 1 шт.
Спосіб приготування:
- Теплий кефір перемішуємо з содою, залишаємо на 5 хвилин.
- Додаємо цукор, сіль, масло, яйце. Все ретельно перемішуємо.
- Частинами в масу підмішуємо всю муку.
- Замішуємо круте тісто, залишаємо на 30 хвилин.
- Приготуємо начинку. Відварюємо очищену картоплю. Робимо з нього пюре, додаємо обсмажену цибулину. Солимо, перчимо, все добре перемішуємо.
- З тіста формуємо коржі, на кожну викладаємо ложку начинки. Краї тесту скріплюємо, вироби викладаємо на деко швом вгору.
- Змащуємо пиріжки сирим яйцем.
- Розміщуємо деко в духовку (2000). Готувати будемо 50 хвилин.
Рецепт дріжджового тіста для пиріжків в духовці
Варіантів приготування дріжджового тіста для пиріжків в духовці досить багато. Цей рецепт підійде для пиріжків з різною начинкою, можна готувати і пироги, і піцу. Тісто виходить ніжним і повітряним. А сама випічка виглядає апетитно і красиво.
Інгредієнти:
- Борошно - 1000 г;
- Дріжджі - 1 упаковка (сухі);
- Яйце - 1 шт .;
- Трохи солі;
- Цукор - 1 ст.ложка;
- Олія - 3 ст. ложки.
- Кефір - 500 г.
Спосіб приготування:
- Дріжджі розводимо в полстакане води (трохи теплої). Ми залишаємо на 10 хвилин. Дріжджі з водою повинні збільшитися в обсязі.
- Кефір переливаємо в окрему ємність, додаємо яйце, сіль і цукор. Все добре перемішуємо.
- Додаємо дріжджі, ще раз все акуратно перемішуємо.
- Виливаємо в опару рослинне масло.
- Замішуємо м'яке тісто: поступово додаючи борошно. Тісто має вийти легким і м'яким.
- Чисту ємність змащуємо рослинним маслом, перекладаємо в неї тісто, накриваємо рушником.
- Ми залишаємо в теплому місці на півгодини. Тісто має підійти і збільшиться в об'ємі вдвічі.
- Тісто обминають. Можна формувати пиріжки. Начинку вибирайте на свій смак.
Тепер ви знаєте, як приготувати пиріжки в духовці за рецептом з фото. Смачного!
Як пекти пиріжки в духовці, щоб вони виходили ніжними і ароматними, розповідають досвідчені кулінари:
- Після формування пиріжків, їх укладають швом вгору на деко. При смаженні на сковороді бажано покласти швом вниз.
- Перш ніж покласти дріжджі в тісто, їх розмішують в теплому молоці або воді і дають підійти.
- Можна використовувати такі види начинок для приготування дріжджових пиріжків в духовці: картопля з грибами, печінку з цибулею, яйця з рисом і зеленою цибулею, м'ясний фарш і картопля.
- Для приготування солодких пиріжків можна в якості начинки використовувати будь-які фрукти або ягоди, повидло або варення.
- Перед тим як поміщати пиріжки в духовку їх змащують яйцем, щоб випічка стала рум'яною і привабливою. Яйце можна замінити міцної чайної заварки.
- Приготування дріжджового тіста, формування пиріжків, їх расстойка повинні проходити в теплому приміщенні без протягів.
- Верх пиріжків перед відправкою в духовку можна посипати кунжутом, кмином або маком - так буде ще смачніше.