Сьогодні хочу показати вам, як зробити печиво з сиру і сметани, щоб воно вийшло дуже смачним. Готуватися воно не складно і весь процес покажу наочно і максимально докладно поясню. Справитися з даними рецептом навіть новачок, тому робіть не сумніваючись.
Такий простий рецепт сирного печива у мене вже дуже давно і печу по ньому часто. Тісто готуватися просто, а щоб не замішувати його руками, можна скористатися стаціонарним міксером, кухонним комбайном або хлебопечкой. Тоді цей процес займе ще менше часу.
Сирні печеньки у мене круглої форми, так як тісто вирізала звичайної чаркою. А ось відбиток на печиво можна зробити за допомогою підручних засобів. У чарочок з кришталю на денці є візерунок, за допомогою якого можна зробити гарний відбиток на заготівлі або скористатися звичайною формочкой меншого діаметру, ніж наше коло. Можна і зовсім простіше поступити, злегка провівши хрест - навхрест зубчиками вилки. Я ж скористалася звичайними плунжерами для мастики у вигляді квіточки.
Спробуйте і ви зробити таке дуже ніжне сирне печиво для дітей, яке їм точно припаде до смаку зі склянкою молока або кефіру. А також маленьких помічників можна запросити видавлювати печиво, повірте вони оцінять це захоплююче заняття. Також раджу подивитися, як легко зробити просте сирне печиво вушка з цукром, яке знайоме багатьом з дитинства.
Складові:
- Сир - 250 г
- Борошно пшеничне - 600 г
- Масло вершкове - 250 г
- Яйця курячі - 2 шт.
- Цукор - 100 г
- Сметана - 125 г
- Розпушувач - 10 г
- Сіль - щіпка
- Ванілін - за смаком
- Жовток яєчний + 1 ст.л молока для змащування
Для приготування тіста спочатку дістаю масло з холодильника і залишаю його при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Потім борошно просівають і змішую з розпушувачем.
Тісто найпростіше замісити в кухонному комбайні або стаціонарному міксері, так як не треба нічого окремо збивати і змішувати. Спочатку змішую яйця з сиром, сметаною, цукром і м'яким маслом.
Далі додаю ванілін і чи ванільний екстракт. Потім всипав борошно з розпушувачем і сіллю. Після замішую м'яке тісто.
За консистенцією воно не повинно бути забитим борошном, нехай краще буде м'якше, якщо хочете ніжну і м'яку випічку. Сахара можете покласти трохи більше, якщо любите послаще.
Перед тим як формувати домашнє сирне печиво, готове тісто накрити плівкою і поставити в холодильник на годину, за цей час воно охолодитися і з ним буде простіше працювати.
Далі поділяю його на три частини, дві з яких назад повертаю в холодильник і працюю з рештою шматочком. Робочу поверхню злегка присипають борошном, розкочують тісто завтовшки 0,5 - 0,8 см і вирізаю печеньки будь-якої форми і відвалів на них плунжером малюнок квітки.
Викладаю їх на деко з пергаментним папером. Папір нічим змащувати не варто. Зверху їх змастити жовтком з додаванням молока. Випікаю печиво з сиру в духовці розігрітій до 200 градусів, 7 - 10 хвилин. Сильно рум'янити їх не треба. За 7 хвилин воно буде трохи м'якше і світліше. Але мені сподобалося печиво, випікається 10 хвилин, воно більш крихке і пісочне.
З даної кількості тесту у мене вийшло 3 дека печенек. Воно прекрасно зберігається на відкритому повітрі. Печиво з сиру і сметани вийшло дуже смачним, раджу і вам його спекти. Смачного!