- Домашня випічка / Пироги з м'ясом
- Рецепт Швидкий пиріг з м'ясом
- Рецепт Сирний пиріг з м'ясом
- Рецепт Кіш - відкритий пиріг з м'ясом
- Рецепт Кіш картопляний з м'ясом
- Цікаві статті:
Любителі ситних пирогів з м'ясом є в кожній родині. Доводиться серйозно поламати голову, щоб придумати новий незвичайний рецепт пирога з м'ясною начинкою. У цій статті зібрані оригінальні рецепти пирогів з м'ясом на будь-який випадок і смак. Рецепти пирогів з м'ясом читайте далі.
Домашня випічка / Пироги з м'ясом
Рецепт Пиріг з м'ясом «Наливна»
Складові:
- 250 гр. борошна
- 3 ст. л. сметани
- 3 ст. л. майонезу
- 4 яйця
- 100 гр. сиру
- 0,5 ч.л. соди
- 1 ст. л. оцту 6%
- сіль
Для начинки:
- 300 гр. курячого м'яса або м'якоті свинини
- ріпчаста цибуля
- 200 гр. печериць
- 5 ст. л. рослинної олії
- сіль
- перець
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати дрібно і обсмажити на рослинному маслі.
- Додати гриби пластинками, премешать і згасити до випаровування рідини.
- М'ясо пропустити через м'ясорубку.
- Викласти фарш в сковорідку до грибів з цибулею. Посолити і поперчити, зняти з вогню, остудити.
- Приготувати тісто: збити яйця, всипати натертий на крупній тертці сир, борошно, соду гашене оцтом, сметану і майонез, перемішати.
- Деко з високими ботрікамі змастити маслом і присипати борошном.
- Викласти половину тіста на деко. Розрівняти лопаткою і викласти фарш. Залити другу частину тесту.
- Випікати при 200 градусах близько 30 хвилин.
Рецепт Швидкий пиріг з м'ясом
Складові:
- 2 яйця
- 1 ст. борошна
- 1 ст. кефіру
- 0,5 ч. Л. соди
- 0,5 ч. Л. солі
Для начинки:
- 350 гр. м'ясного фаршу
- ріпчаста цибуля
- сіль
- перець
Спосіб приготування:
- Змішати всі інгредієнти для тіста і збити до отримання однорідної пишної маси.
- Цибулю нарізати дрібно і додати в фарш. Посолити, поперчити і добре вимісити.
- Форму змастити олією і посипати борошном.
- Вилити половину тесту в форму, зверху викласти фарш, залити тестом.
- Випікати при 180-200 градусах близько 40 хвилин.
Рецепт Сирний пиріг з м'ясом
Складові:
- 400 гр. сиру
- 2 яйця
- 8 ст. л. рослинної олії
- 2 ч. Л. розпушувача
- 15-17 ст. л. борошна
Для начинки:
- 1 кг змішаного фаршу
- 3 ст. л. рослинної олії
- 2 ст. л. вершкового масла
- 300 гр. капусти
- сіль
- перець
Спосіб приготування:
- Фарш обсмажити на олії, додати нашатковану капусту і згасити під кришкою 10-15 хвилин. Посолити, поперчити, додати вершкове масло і зняти з вогню.
- Для тесту протерти сир через сито, додати решту інгредієнтів, вимісити тісто.
- Скачати тісто в кулю іубрать на півгодини в холодильник.
- Тісто розділити на дві нерівні частини, велику розкачати в пласт товщиною 5 мм і викласти у змащену маслом форму для випічки.
- Сформувати бортики.
- Решту тіста розкачати і нарізати смужками.
- Викласти на тісто в формі начинку, поверх неї розкласти смужки тіста у вигляді решітки.
- Випікати пиріг близько 40 хвилин при 200 градусах.
Рецепт Кіш - відкритий пиріг з м'ясом
Складові:
- 400 гр. листкового тіста
- 2 ст. л. вершкового масла
- 200 гр. свіжих грибів
- 350 гр. змішаного фаршу
- 5 яєць
- 0,5 скл. жирних вершків або сметани
- 100 гр. сиру
- сіль
- перець
- часниковий порошок
Спосіб приготування:
- Розкачати листкове тісто в коло діаметром більше форми для випічки.
- Форму змастити маслом і присипати борошном або сухарями.
- Перекласти тісто у форму, сформувати бортики. Випікати 8-10 хвилин при 180 градусах.
- Цибулю нарізати соломкою і обсмажити на рослинному маслі.
- Гриби нарізати дрібно, додати до цибулі. Загасити, перемішати і викласти фарш. Начинку довести до готовності. Посолити, поперчити і остудити.
- Збити яйця з вершками або сметаною.
- Сир натерти на дрібній тертці і висипати в яєчну суміш. Додати сіль, перець і часниковий порошок.
- Викласти м'ясний фарш на листкове тісто, залити яєчно-сирною сумішшю і поставити в духовку.
- Випікати при 180 градусах 15-20 хвилин.
Рецепт Кіш картопляний з м'ясом
Складові:
- 200 гр. картопляного пюре
- 200 гр. борошна
- яйце
- 1 ст. л. вершкового масла
Для начинки:
- 500 гр. змішаного фаршу
- 2 болгарських перцю
- помідор
- ріпчаста цибуля
- 1 ст. молока
- 2 яйця
- 3 ст. л. томатної пасти
- сіль
- перець
- сир
Спосіб приготування:
- У теплу картопляне пюре додати вершкове масло, яйце і борошно. Вимісити до однорідності.
- Змастити форму для випічки рослинним маслом, викласти тісто, сформувати бортики. Поставити форму в холодильник.
- М'ясний фарш обсмажити на олії.
- Окремо обсмажити цибулю кубиками. Змішати цибулю з фаршем, посолити і поперчити.
- Солодкий перець нарізати середніми кубиками і обсмажити окремо.
- З'єднати перець з фаршем, додати дрібно нарізаний помідор, перемішати і викласти на тісто.
- Для заливки з'єднати молоко, томатну пасту, яйце, сіль і перець. Збити заливку і вилити на фарш.
- Присипати тертим сиром і запекти при 200 градусах близько 40 хвилин.
Пироги з м'ясом це наша історична кулінарна пам'ять і звичайно дуже смачне і ситне блюдо. Радуйте себе і своїх близьких справжньою домашньою випічкою з м'ясом!
Готуйте з задоволенням і будьте здорові!
Завжди Ваша Олена Терешина.
Цікаві статті:
Рецепти - всі кухні світу
Святковий стіл
прості рецепти