Справжній марципан - це суміш подрібненого на борошно мигдалю, цукрового сиропу і цукрової пудри. Ця суміш дає справжню, класичну Марципан масу з певним жировим складом, настільки добре формується без всяких склеюючих добавок, що з неї можна робити не тільки цукерки, але і різні декоративні деталі. Крім того, марципан відмінно підійде для формування вручну фігурок і квітів. Такі марципанові цукерки і декорації можуть фарбуватися харчовими барвниками, глазуруватися (цукрової, шоколадною глазур'ю) або навіть залишатися без глазурування, що краще, так як не спотворює ніжний смак справжнього марципану.
Принцип покриття торта марципаном однаковий з принципом покриття тортів цукровою мастикою . Розглянемо покриття торта марципаном на прикладі класичного англійського торта із сухофруктів.
Вам знадобиться:
- торт
- марципан
- Фруктове желе (бажано абрикосове)
- Цукрова пудра
- кондитерський ніж
- Скалка
Підказка! Правильне кількість марципану розраховується наступним чином: використовуйте половину ваги торта для розрахунку кількості марципану, тобто на 1 кг торта Вам знадобиться 500гр марципану.
- Розігрійте абрикосове желе в мікрохвильовій печі. Абрикосова желе містить високу кількість пектинів, які захищають вироби від покриття ними цвіллю. Крім того, він має приємний кислуватий смак, який не змінить смакових якостей вашого торта.
- Якщо у вашому торті із сухофруктів виявилися невеликі поглиблення (пори), візьміть маленький шматочок марципану і заповніть їм всі нерівності. Це необхідно для того, щоб марципанова маса рівномірно покрила весь торт, і на ньому не утворилося ніяких заглиблень.
- Покрийте торт розігрітим абрикосовим желе.
- Добре розімніть марципан на поверхні, посипаною цукровою пудрою. якщо марципан занадто твердий, поставте його в мікрохвильову піч (функція розморожування) на 2-3 хвилини. Розкачайте марципан товщиною приблизно 5-8мм.Постоянно перевертайте лист марципану, не даючи йому прилипати.
- Намотайте розкатану масу на качалку і акуратно перенесіть її на торт. Можна використовувати всю поверхню руки для перенесення марципанової маси .
- Ображати надлишки.
- Розрівняйте поверхню торта руками, а ще краще кондитерським разглажівателем .
- Перед тим як перейти до покриття торта мастикою, марципановий торт необхідно залишити підсушити на одну ніч.
У нашому магазині ви можете придбати весь необхідний кондитерський інвентар для мастики з доставкою по Росії, Білорусі і Казахстану.
Щоб коментувати, зареєструйтесь або авторизуйтесь