Ароматний осінній пиріг із заварним кремом, яблуками і корицею.
Тарт з яблучною начинкою / depositphotos.com
1. Приготувати заварний крем. Налити молоко в каструлю і поставити на середній вогонь. Стручок ванілі розрізати навпіл і вишкребти насіння. Додати їх разом зі стручком в молоко і довести до кипіння.
2. В окремій мисці збити цукор, кукурудзяний крохмаль (картопляного знадобиться в два рази менше) і жовтки, поки суміш не стане світло-жовтого кольору. Поступово влити молоко в яєчну суміш, постійно помішуючи. Повернути каструлю на вогонь. Нагрівати, помішуючи, поки суміш не загусне. Зняти з вогню, додати масло і видалити стручок ванілі. Налити крем в миску і накрити харчовою плівкою. Помістити в холодильник для охолодження.
3. Розморозити тісто і злегка розкачати його на присипаної борошном поверхні. Перекласти у форму для випічки, обрізавши зайве. Наколоти тісто виделкою і випікати в попередньо розігрітій 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин, або до золотистого кольору. Вийняти з духовки і дати охолонути.
4. Яблука помити і вирізати серцевину. Нарізати їх скибочками завтовшки близько 5 мм. Помістити яблука в миску, додати цукор і корицю, перемішати.
5. Наповнити основу заварним кремом і красиво викласти шматочки яблук. Змастити їх розтопленим маслом.
6. Випікати пиріг розігрітій в 180 градусів духовці протягом 50 хвилин.
Читай також на I.UA: Шпроти з верховодки