рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Шампуні без сульфатів, парабенів і силіконів - тренд чи життєва необхідність?

При виборі шампуню багато звертають увагу на склад. Добре, коли в ньому містяться органічні компоненти і екстракти рослин - їх користь очевидна. Але деякі інгредієнти, особливо синтетичні, викликають настороженість. Останнім часом особливо багато питань і побоювань викликають сульфати, парабени і силікони. Розберемося, що це за речовини, для чого їх додають в шампуні і які є альтернативи.

сульфат

Сульфати - це поверхнево-активні речовини (ПАР), які і є основним очищаючим компонентом шампуню. Якраз вони утворюють густу піну і змивають забруднення з волосся. Найбільш часто у виробництві використовують два види сульфатів: Sodium Lauryl Sulfate (SLS) - лаурилсульфат натрію і Sodium Lauteth Sulfate (SLES) - лауретсульфат натрію. Сульфати є солі сірчаної кислоти і є досить агресивними миючими речовинами. Присутні в шампунях, гелях для душу, засобах для вмивання, пральних порошках і засобах для миття посуду. Їх широке поширення пов'язане з тим, що це недороге речовина, і воно добре справляється зі своїм основним завданням - очищати.

Однак сульфати можуть викликати побічні ефекти, такі як подразнення і свербіж шкіри голови, лупа, ослабленість і сухість волосся, їх випадання. Крім того солі сірчаної кислоти збільшують ймовірність алергії на інші компоненти. Щоб обмежити шкідливий вплив сульфатів існує ліміт на їх концентрацію - не більше 1%. Причому сучасні формули постачають нейтралізують і пом'якшуючими компонентами, які зводять шкода сульфатів до мінімуму, і можливо побічні ефекти проявляються не у всіх людей.

Але є випадки, коли відмовитися від шампунів з сульфатами просто необхідно: чутлива шкіра голови, свербіж, лупа, жирна шкіра голови, слабкі, тонкі, сухі, пошкоджені волосся, схильні до випадання. Ще один аспект на користь вибору шампунів без сульфатів - це прагнення до натуральності і турбота про природу. Наприклад, лаурилсульфат натрію визнаний токсичним для водної фауни, до того ж косметичні засоби з сульфатами тестуються на тваринах.

Шампуні без сульфатів рекомендуються до використання після кератинового випрямлення, ламінування, тому що вони не вимивають кератин з волосся і дозволяють зберегти ефект від процедури надовго.

Альтернатива сульфатів є! Наприклад, натуральні аналоги: кокосова олія (кокосульфати), кора мильного дерева або інший варіант - сульфосукцинат - Disodium Laureth Sulfosuccinate. Назва останнього схоже на лауретсульфат натрію, але різниця величезна. Сукцинат - це сіль бурштинової кислоти, а не сірчаної. Сульфатний іон сірчаної кислоти в лаурилсульфат натрію (SLS) в сукцинат замінений на м'який і більш стабільний іон сульфоефіри. Молекула сульфосукцинат набагато більші, ніж молекули сульфатів, тому він практично не проникає в шкіру. Він абсолютно не токсичний навіть у великих концентраціях. Сульфосукцинат використовують для виробництва якісних делікатних і дитячих шампунів, засобів інтимної гігієни. Шампуні виробництва Південної Кореї, в яких замість сульфатів в якості миючої основи використовується сульфосукцинат представлені в інтернет-магазині «Медіакосметік» .

Шампуні виробництва Південної Кореї, в яких замість сульфатів в якості миючої основи використовується сульфосукцинат представлені в   інтернет-магазині «Медіакосметік»

Особливості використання бессульфатних шампунів. Варто відзначити, що шампуні без сульфатів не утворюють такий густий і пишної піни як сульфатні кошти. Наносити на волосся їх необхідно 2-3 рази. Ефект після використання шампунів без сульфатів і силіконів проявляється не відразу. Волосся деякий час відновлюють свій власний природний захисний шар, який постійно змивався агресивними сульфатними засобами і замінювався на штучний - силіконовий. Згодом, при застосуванні бессульфатних шампунів, волосся відновляться, налагодиться водно-жировий баланс шкіри голови. Для кращого ефекту можна підібрати бессульфатний шампунь з природними доглядають компонентами для певного типу волосся. Так для відновлення пошкодженого волосся підійде шампунь без сульфатів, парабенів і силіконів з екстрактом камелії японської , Який насичує пошкоджене волосся життєвою силою, повертаючи їх природну красу і здоров'я. Для чутливої шкіри голови підійде шампунь без сульфатів, парабенів і силіконів з маслом чайного дерева , Яке має антибактеріальну та протимікробну ефектом, знімає свербіж і роздратування. Для фарбованого волосся підійде шампунь без сульфатів, парабенів і силіконів з екстрактом аїру тростинового , Цей шампунь має слабку кислотністю, що дозволяє зберегти стійкість і насиченість кольору фарбованого волосся протягом тривалого часу. Для тонкого волосся підійде шампунь без сульфатів, парабенів і силіконів з екстрактом ікри осетрових , Яка робить волосся гладкими і блискучими, надаючи максимальний обсяг тонким і неживим волоссю.

парабени

Парабени - це складні ефіри пара-гідроксибензойної кислоти, які широко використовуються в якості консервантів в косметичній, фармацевтичній і харчовій промисловості завдяки антисептичним і фунгіцидною (антигрибковим) властивостями. Найбільш поширені парабени: метилпарабен, етілпарабен, пропілпарабен і бутилпарабен. Популярність парабенів пояснюється їх ефективністю в якості консервантів, низькою вартістю, тривалою історією використання. Парабени в складі шампуню забезпечують його збереження протягом усього терміну придатності.

Чи шкідливі парабени? У деяких людей зустрічається алергія на парабени в формі роздратування, контактного дерматиту і купероза. Але основна полеміка розгорнулася з приводу того, чи викликають парабени рак, зокрема рак молочної залози. В даний час немає єдиної думки з цього питання. Сучасні дослідження не підтверджують причинно-наслідкового зв'язку між парабенами і пухлинами, але і не показують, що парабени безпечні. Довгостроковий ефект на здоров'я людини від впливу парабенів досі по суті невідомий. Тому нам самим належить приймати рішення використовувати шампуні з парабенами або без, грунтуючись на власних переконаннях. І якщо все-таки Ви вибираєте шампуні без парабенів, то в них повинен бути інший консервант, який забезпечить його збереження протягом усього терміну придатності.

Іншим консервантом може виступати, зокрема, бензоат натрію. Бензоат натрію - це консервант, який запобігає появі цвілевих грибів, дріжджів, уповільнює окислювальні реакції. Його застосовують в харчовій промисловості для збереження м'яса, риби, маргарину, майонезу, кетчупу, газованих напоїв. Бензоат натрію безпечний для людини і при вживанні в якості харчової добавки і як косметичний компонента. Індивідуальна непереносимість зустрічається вкрай рідко.

Південнокорейські шампуні без парабенів можна знайти в інтернет-магазині «Медіакосметік» в розділі «Шампуні без сульфатів, парабенів і силіконів» .

СИЛІКОНИ

Силікони отримують з кремнезему шляхом полімеризації і складних хімічних процесів. У косметику силікони почали додавати з 1950-х років: спочатку тільки в креми для рук і мазі, потім, нові різновиди силіконів стали додавати в антиперспіранти, кондиціонери для волосся, муси для укладання. Сьогодні цей компонент зустрічається практично у всіх категоріях косметики. На упаковці силікони орієнтуються по закінченнях: «-cone», «-conol», «-methicone,» «-silicone», «-siloxane».

Силікони дозволяють косметичного засобу утримуватися на шкірі, зберігати рідку консистенцію, не дозволяють засобам розтікатися, змазуватися і забезпечують комфортні відчуття при нанесенні - без липкості, збільшують водонепроникні властивості засобів макіяжу. Силікони в шампунях і засобах догляду за волоссям заповнюють тріщини в волоссі, подлечівая їх і повертаючи їм хорошу структуру, утолщают волосся, роблять його більш пружним і слухняним, повертають ушкоджених ділянок волосся водонепроникність, запобігають нові пошкодження. Силікони полегшують розчісування волосся, що знижує ймовірність поломки і появи посічених кінчиків. А також захищають при термоукладкі, створюючи захисний бар'єр.

Чому ж все-таки кошти silicon free набирають все більшої популярності? Відразу варто відзначити, що силікони безпечні для шкіри людини, їх навіть можна використовувати для шкіри навколо очей. Досліджень, які б підтверджували шкоду силіконів для людини, поки немає.

Однак силікони мають здатність накопичуватися на волоссі. Ці накопичення нешкідливі для волосся, але значно змінюють їх структуру. Волосся стає жирним і важкими. При тривалому застосуванні шампуні з силіконом порушують обмінні процеси, так як силікони утворюють на поверхні волоса плівку, яка не дає проникати всередину кисню і корисних речовин. Таким чином, силікони при тривалому впливі послаблюють волосся, роблять їх крихкими і млявими.

Головні ж противники використання силіконів в косметичних засобах - це екологи. Причина в тому, що силікони не розкладаються, а накопичуються в природі. Екологічні активісти, в боротьбі за збереження природи, закликають не користуватися косметикою з цими речовинами. Косметичні компанії з еко-принципами відмовляються від формул з силіконом і використовують замість них рослинні масла і віск органічного походження.

Цікавий склад у кондиціонерів для волосся серії LA MISO Volume Boost , LA MISO Sensitive Scalp , LA MISO Color Protect , LA MISO Damage Repair , Виробництва Південна Корея. Силікони тут замінені на натуральні компоненти: Гідролізовані шовк і кератин значно покращують структуру волосся, відновлюючи і надаючи їм здоровий блиск і силу. Масло виноградних кісточок інтенсивно живить. Гідролізований колаген насичує волосся вологою.

ОСОБИСТИЙ ДОСВІД ЗАСТОСУВАННЯ

Я вирішила спробувати шампунь без сульфатів, парабенів і силіконів і вибрала корейський шампунь з серії LA MISO Damage Repair для пошкодженого волосся. Хоча волосся в мене не пошкоджені, вважаю, що додаткове зміцнення їм буде тільки на користь. У складі шампуню замість сульфатів використовується сульфосукцинат - Disodium Laureth Sulfosuccinate. Думала, що буде погано пінитися, але була приємно здивована. Пінився шампунь добре, може тільки трохи менше, ніж шампунь з сульфатами. Помила волосся як зазвичай на 2 рази. Зазначу, що тепер у мене коротке волосся (недавно зробила стрижку), може для довгих потрібно трохи більше шампуню. Флакон має зручний дозатор і можна відрегулювати обсяг видавлюється засоби. Запах шампуню приємний, легкий квітковий, ненав'язливий. Сам шампунь прозорий.

Після миття голови завжди використовую кондиціонер для волосся, і як рекомендують професіонали, він тієї ж марки і тієї ж серії, що і шампунь - в моєму випадку Кондиціонер LA MISO Damage Repair . Кондиціонер має такий же запах, як і шампунь, колір - білий. Дуже приємно, що кондиціонери цієї серії можна використовувати як маску для волосся - варто тільки нанести погуще і потримати подовше.

Останнім часом я відчувала, що волосся швидко стають жирними і на другий день виглядають вже неохайно. Після використання шампуню і кондиціонера LA MISO Damage Repair з'явилося відчуття легкості, свіжості. Волосся стали м'якшими, гладкими, з природним блиском. Фото волосся після миття і сушіння феном наводжу нижче. Комфортні відчуття навіть на другий день після миття голови, ніякого сверблячки, і волосся не виглядають жирними! Тепер я розумію, що у мене раніше точно був перебір з силіконом Останнім часом я відчувала, що волосся швидко стають жирними і на другий день виглядають вже неохайно . І до того ж гріє приємна думка, що я користувалася коштами для волосся без сульфатів, парабенів і силіконів, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу і природі.

Так що рекомендую спробувати в комплексі шампунь і кондиціонер без сульфатів, парабенів і силіконів, і може такі проблеми як свербіж і подразнення шкіри голови, жирність волосся і їх тьмяність (якщо вони пов'язані з цими добавками) - пройдуть самі собою!

Туяна Литвинова,

Експерт в області косметичних засобів MediaCosmetiC.ru

Копіювання контенту дозволяється тільки при установці прямого посилання на сайт MediaCosmetic.ru

Чи шкідливі парабени?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com