рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Що таке грумінг, або Як доглядати за зовнішністю вашого улюбленця

  1. Грумінг і його види
  2. Основні етапи
  3. розчісування
  4. купання
  5. Стрижка
  6. види стрижок
  7. Особливості проведення процедури для собак і кішок
  8. Салон або домашні умови?

Для багатьох власників домашніх тварин поняття «грумінг» залишається загадкою Для багатьох власників домашніх тварин поняття «грумінг» залишається загадкою. Господарі короткошерстих собак або кішок можуть вважати, що воно передбачає тільки стрижку, в той час як багато інших взагалі не чули такого слова. Що ж це таке і так чи вашому улюбленцю необхідно відвідування грумера - давайте розбиратися разом.

Грумінг і його види

Навіть якщо у вас немає необхідності стригти свого вихованця (припустимо, собака короткошерста), це ще не означає, що грумінг їй не знадобиться. Цим терміном позначають загальний догляд за зовнішнім виглядом собаки, включаючи підрізування кігтів , Чистку вух і т. Д. Навіть якщо у вас немає необхідності стригти свого вихованця (припустимо, собака короткошерста), це ще не означає, що грумінг їй не знадобиться

Залежно від основної мети виділяють кілька видів зазначеної процедури: гігієнічний (також зустрічається назва «пет»), домашній, виставковий і креативний. Важливо! Стрижка собак може проводитися з різною періодичністю, проте всі тварини потребують догляду (як мінімум необхідно вистригати сильно збилися шерсть).

Гігієнічна стрижка повинна виконуватися кожні 2-4 тижні і краще до купання тварини. Вона допомагає утримувати собаку в чистоті і полегшує власникові завдання подальшого догляду. Крім укорочення вовни, гігієнічний грумінг включає в себе купання вихованця, підрізування пазурів , Видалення зайвої вовни між подушечками і пальцями на лапах і круговий укорочення вовни на кінцівках. Гігієнічна стрижка повинна виконуватися кожні 2-4 тижні і краще до купання тварини Крім того, обов'язково повинна виконуватися чистка вух і видалення зайвого волосся з вушної раковини (використовуються спеціальні засоби, що зменшують неприємні відчуття для вашого чотириногого друга), догляд за очима, зубами і геніталіями .

Підвидом гігієнічного грумінг можна вважати домашню стрижку, коли власник підстригає шерсть тварини трохи коротше, ніж цього вимагають стандарти породи. Це зробить «наряд» вихованця більш практичним, а значить, вам не доведеться незабаром повертатися до виконаної процедури. Наприклад, пуделю можна не залишати дуже велику і об'ємну гриву або окремі кулясті місця на лапах, а йоркширського тер'єра краще залишити без довгої спідниці, яка з часом перетвориться на звичайну щітку для підлоги. Після домашньої стрижки собака повинна виглядати акуратною і доглянутою, їй повинно бути зручно, нехай це і не відповідає стандартам.

Інша справа - виставковий грумінг. В цьому випадку до участі в конкурсі допускаються тільки собаки і кішки , Підготовлені особливим чином. На сьогоднішній день налічується до 400 порід тварин, для яких Міжнародна кінологічна федерація затвердила стандартні ознаки породи, однакові для всіх країн. Інша справа - виставковий грумінг Статура тваринного і його зовнішні ознаки завжди оцінюються відповідно до цих стандартів, тому головним завданням цього виду грумінг є виділення кращих якостей екстер'єру вихованця і приховування його можливих недоліків. Крім того, в цьому випадку недостатньо просто підстригти шерсть, її ще необхідно правильно укласти, що робиться безпосередньо перед виходом на ринг.

Креативний варіант зазначеної процедури вибирають ті власники, які хочуть зробити свого вихованця просто незабутнім. Професійний грумер може зробити на тілі тварини гарний візерунок (шерсть вистригає певним чином), виконати фарбування вовняного покриву і навіть завдати аплікацію стразами. Креативний варіант зазначеної процедури вибирають ті власники, які хочуть зробити свого вихованця просто незабутнім

Чи знаєте ви? Шпилька або бантик на головах багатьох маленьких собачок - це не просто прикраса. Така зачіска носить назву тон-нот і, крім естетичної функції, ще й захищає очі тварини від звисає вовни.

Основні етапи

Щоб створити бездоганний образ свого улюбленця, необхідно виконати кілька послідовних маніпуляцій, тобто пройти кілька етапів.

розчісування

Для короткошерстих порід цей етап не грає великої ролі, проте для власників ретриверів, коллі та інших довгошерстих   собак   ситуація з грудками збилася вовни - не новина Для короткошерстих порід цей етап не грає великої ролі, проте для власників ретриверів, коллі та інших довгошерстих собак ситуація з грудками збилася вовни - не новина. При намоканні вовняного покриву все тільки ускладнюється, а значить, краще вичесати свого улюбленця до купання.

Якщо у собаки занадто густа шерсть, допомогти в розчісуванні зможе спеціальний гель, а особливо заплутані ковтуни слід зрізати ножицями. Як інструмент для розчісування можна використовувати спеціальну пуходерка, але всі рухи повинні виконуватися тільки паралельно кожному покрову.

Відмінним інструментом для вичісування шерсті у собак і кішок є фурмінатор.

Шерсть необхідно розгладжувати гребінцем по всій довжині: від коренів і до кінчиків, виконуючи плавні і м'які руху. Правильне проведення процедури спокійно сприймається більшістю собак, а якщо вихованець починає нервувати і огризатися - ви щось робите не так. З кішками все трохи складніше, і більшість з них просто не терплять подібного уваги, а значить, для створення привабливого зовнішнього вигляду свого улюбленця вам доведеться запастися терпінням.

купання

На перший погляд вам може здатися, що в купанні тварин немає нічого складного, але не можна забувати, що від якості виконання цієї процедури і використовуваних миючих засобів залежить презентабельність вовни після стрижки та укладки На перший погляд вам може здатися, що в купанні тварин немає нічого складного, але не можна забувати, що від якості виконання цієї процедури і використовуваних миючих засобів залежить презентабельність вовни після стрижки та укладки.

Тому перед серйозними виставковими заходами краще не ризикувати і купити косметику класу преміум або суперпреміум. Вибір шампуні, маски і кондиціонера завжди виконується з урахуванням індивідуальних особливостей типу, структури та поточного стану шерсті вашого улюбленця.

Стрижка

При стрижці собак, особливо в домашніх умовах, варто враховувати кілька основних нюансів: підбір правильних інструментів, робоче місце, стан собаки При стрижці собак, особливо в домашніх умовах, варто враховувати кілька основних нюансів: підбір правильних інструментів, робоче місце, стан собаки. Давайте про все по порядку.

Інструменти. До спеціальних інструментів для грумінгу відносять колтунорезку, пуходерка, ножиці із закругленими краями, машинку для стрижки . Для вистригання вовни в важкодоступних місцях можуть знадобитися вигнуті ножиці.

Важливо! При виборі машинки для стрижки потрібно звертати увагу тільки на спеціалізований інструмент, оскільки звичайний прилад для стрижки людського волосся може просто зламатися.

Якщо передбачається домашня стрижка вашого вихованця, то заздалегідь потрібно підготувати і конкретне місце для виконання цієї процедури. Перш за все, подбайте про наявність підстилки (краще нековзкого килимка), на якій буде стояти собака, і розкладіть біля себе все необхідне приладдя та інструменти (навряд чи тварина погодиться спокійно постояти, поки ви збігає в сусідню кімнату за іншими ножицями). Якщо передбачається домашня стрижка вашого вихованця, то заздалегідь потрібно підготувати і конкретне місце для виконання цієї процедури Приступати до виконання процедури потрібно тільки в тому випадку, якщо собака повністю спокійна і адекватно ставиться до всіх ваших дій. Нерідко зазвичай спокійні собаки дуже лякаються ножиць в руках господаря або шуму машинки і відразу намагаються втекти.

У таких ситуаціях важлива правильна підготовка: показуйте всі ці предмети вихованцеві протягом декількох днів до стрижки, імітуйте сам процес і дозвольте обнюхати невідомі пристосування. Таким чином, до моменту самої процедури тварина звикне до них і вже не буде піддаватися паніці.

Одяг

і взуття для собак - це не тільки модне віяння. Деяким маленьким собачкам просто необхідний гардероб, щоб не замерзнути в холодну пору року.

Що стосується особливостей самої стрижки, то тут існує кілька правил, особливо для початківця грумера:

  • не потрібно зістригати шерсть занадто коротко, так як ви ризикуєте пошкодити собаці шкіру;
  • завжди намагайтеся залишити довжину трохи більше задуманого, адже в разі незадовільного результату ви завжди зможете його підправити;
  • не поспішайте швидко виконати всю роботу (найчастіше поспіх призводить до неакуратному результату);
  • заздалегідь визначте для себе: які ділянки будуть зістригають з використанням машинки, а на яких краще використовувати ножиці;
  • ні в якому разі не нервуйте і не зліться, якщо щось не виходить (собаки відчувають настрій господаря і також можуть розхвилюватися, що ускладнить подальшу роботу).

Насправді, все не так складно, як може здатися на перший погляд, а все, що потрібно, - трохи знань і досить терпіння.

види стрижок

Отже, уважно розібравшись, хто такий грумер і що він зазвичай робить, нескладно помітити, що однією з основних його завдань виступає стрижка тварин, причому абсолютно з різною метою, в зв'язку з чим існують і різні види стрижок:

  • Тримминг - виконується з використанням звичайних ножиць або машинки для видалення мертвих і зайвих волосків (в залежності від кінцевої довжини виділяють кліппервек, тобто дуже коротку стрижку, і флетвек, коли на різних ділянках шерсть підстригається згідно з прийнятими стандартами).
  • Стріппінг (або простіше кажучи - вищипування старої вовни) в основному актуальне для порід, що характеризуються жорсткою шерстю (наприклад, Цвергшнауцери). Для виконання процедури знадобиться спеціальний ніж.
  • Роллінг - часто вважається різновидом попереднього варіанту і застосовується по відношенню до тих тварин, які регулярно беруть участь у виставках.
  • Гігієнічна стрижка - актуальна для будь-якої породи і передбачає видалення вовни з різних ділянок тіла: біля очей, вух, між пальцями і подушечками на лапах.

Важливо! Фахівці радять стригти тварин відповідно до порою року: влітку - коротше (так шерсть потребуватиме мінімального догляду), взимку - довше, що не дозволить тварині замерзнути під час прогулянки.

Також не забувайте про прийнятих стандартах породи, звичайно, якщо ви плануєте в найближчому майбутньому відвідувати виставки.

Особливості проведення процедури для собак і кішок

Грумінг для собак і для кішок буде мати свої відмінності. Так, представників сімейства котячих набагато рідше миють і практично не стрижуть, а до регулярних гігієнічних процедур відносять: чистку вух (може виконуватися як раз в тиждень, так і раз на місяць), протирання очей (необхідно запобігти появі слізного каменю), догляд за шерстю на морді і навколо неї (особливо актуально , якщо ваш улюбленець сильно брудниться під час їжі ). Грумінг для собак і для кішок буде мати свої відмінності Крім того, представникам довгошерстих порід рекомендується регулярно видаляти шерсть між пальцями на лапах і навколо анального отвору. Також багато власників практикують регулярне чищення зубів вихованця і навіть видалення зубного каменю разом з масажем ясен.

Зрозуміло, для різних порід передбачені свої гігієнічні заходи, але в цілому короткошерстих котячих розчісують з періодичністю 1-2 рази в тиждень, а миють у міру необхідності, але не рідше одного разу на три місяці. Довгошерстих вихованців потрібно розчісувати щодня, а деяких навіть два рази на добу.

Дізнайтеся, чи дійсно потрібна одяг кішкам, як правильно вибрати котячий гардероб і привчити до нього вихованця.

Безшерсті породи (найвідоміша - сфінкс) потребують регулярного прийнятті ванн з шампунем (рівень кислотності не повинен перевищувати рН 5,5). «Причесати» таких кішок можна з використанням м'якої щітки з натуральної щетини, що забезпечить хороший масаж, поліпшить кровообіг і обмінні процеси. Безшерсті породи (найвідоміша - сфінкс) потребують регулярного прийнятті ванн з шампунем (рівень кислотності не повинен перевищувати рН 5,5) Що стосується собак, то мити їх доведеться набагато частіше (не рідше 1-2 разів на місяць), особливо навесні і восени, коли на вулиці бруд і сльота. Розчісувати свого улюбленця бажано щодня, щоб уникнути утворення ковтунів, а підстригати краще 1 раз в 2 місяці (з приходом літа відросла шерсть підстригають коротший, щоб собаці було не так жарко).

Одним словом, якщо кішка сидить в квартирі і гуляє тільки на балконі, то їй просто ніде бруднитися, чого не скажеш про щодня гуляють на вулиці собак. Винятком можуть бути маленькі собачки (Наприклад, чихуахуа), які цілком здатні сходити в туалет і на вологопоглинаючі пелюшку будинку.

Чи знаєте ви? Відбиток носа собаки такий же унікальний, як і відбиток пальця людини, тобто двох однакових відбитків не буває.

Салон або домашні умови?

Сьогодні у великих містах неважко знайти професійні салони по догляду за домашніми вихованцями, а якщо в провінціях їх і немає, то напевно знайдуться грумери, які виконають роботу на дому. У зв'язку з цим і виникає питання: «Краще салон або домашня обстановка?» Тут все залежить від собаки. Сьогодні у великих містах неважко знайти професійні салони по догляду за домашніми вихованцями, а якщо в провінціях їх і немає, то напевно знайдуться грумери, які виконають роботу на дому Навіть попри те, що в спеціалізованому місці набагато більше косметичних засобів, а всі фахівці мають чималий досвід в стрижці і догляді за собаками, багато тварин лякаються незнайомого місця, і заспокоїти їх дуже складно.

Меншим стресом для собаки буде домашнє купання і стрижка з присутністю одного грумера. Якщо є можливість, потрібно постаратися, щоб тварина звикла до цієї людини, чого можна домогтися в процесі спільних прогулянок або регулярного грумінгу.

Проте при домашньому варіанті, якщо весь процес проходить на вашій території, після стрижки або купання прибирання ляже на ваші плечі, що в залежності від породи собаки може виявитися досить проблематичним завданням.

Своєчасні гігієнічні процедури - це профілактика шкірних захворювань вашої собаки або кішки .

Звернувшись в салон або до приватного грумера ви позбавляєте себе від таких неприємних наслідків, та й собака після роботи професіонала і використання спеціалізованих шампунів і кондиціонерів для вовни буде виглядати більш презентабельно. Простіше кажучи, для неспокійних тварин однозначно краще починати з гігієнічних процедур в домашніх умовах, а як тільки вони до них звикнуть, можна спробувати відвідати «собачий салон».

Грумінг - невід'ємна частина догляду за домашніми тваринами, нехай ви не берете участь у виставках, але містити свою собаку (або кішку) в чистоті просто зобов'язані.

Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
Салон або домашні умови?
У зв'язку з цим і виникає питання: «Краще салон або домашня обстановка?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com