рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як зробити домашній квас:: Шістсот рад

Квас готують з хліба і фруктів, виходить хлібний квас, з якого готують окрошку, і фруктовий який відмінно втамовує спрагу Квас готують з хліба і фруктів, виходить хлібний квас, з якого готують окрошку, і фруктовий який відмінно втамовує спрагу. Такі прохолодні напої можна готувати на дачі, коли багато фруктів і овочів, і завжди знайдеться кірочка черствого хліба. Фрукти годяться для приготування квасу, а овочі для приготування овочевої окрошки на хлібному квасі. Особливо добре готувати окрошку, коли з'являються перші овочі це редис і зелену цибулю. Ставити квас можна в банках, бутлях, емальованих відрах і каструлях, коли квас буде готовий його перелити в зручні ємності і поставити в холодне місце - в льох або підвал, якщо на дачі немає холодильника. До речі для приготування квасу майже завжди використовуються дріжджі, але якщо запозичити хоч півсклянки закваски у сусідів, то можна обійтися і без дріжджів. Квас можна поставити на заквасці, використовуючи її як дріжджі.

Готуємо квас з житнього хліба. Нарізати тонкими скибочками житній хліб , Підсушити його в духовці, щоб краєчки подрумянились. Чим поджарістая хліб, тим смачніше квас, колір такого квасу дуже насичений. Для приготування 5 літрів квасу треба взяти 800г сухарів. Готові сухарі треба залити 4 літрами окропу і дати їм відстоятися 2-3 години. Потім заготовку для квасу процідити. Додати 25г дріжджів і цукор за смаком, на 4 літри води приблизно 400г цукру. Поставлений квас повинен вибродівшєє 6 годин, це приблизний час, все залежить від температури. Якщо тепло і квас стоїть на сонечку він почне бродити швидко і природно бродіння закінчиться раніше.

Коли бродіння закінчиться, а це ви побачите станом хліба в квасі, він повинен осісти на дно, в квас додати по столовій ложці тертого кореня хрону і меду. Дати квасу настоятися один день, потім можна його перелити в бутлі і поставити в холод. Частина закваски використовувати для приготування свіжого квасу, а решту можна викинути. За бажанням в квас можна додавати пряні трави з городу, це може бути базилік, м'ята або естрагон. Квас буде ще приємніше і ароматні.

Як приготувати квас з ревеню. Якщо на ділянці ви вирощуєте ревінь, то кращого продукту для приготування квасу не треба й бажати. Живці ревеню очистити і нарізати шматочками не більше 2см, скласти їх в киплячу воду і варити 5-10 хвилин. Відвар остудити і процідити. Відвар з ревеню присмачити цукром і дріжджами, поставити в тепле місце і дати йому відстоятися 10 годин. Готовий квас з ревеню треба розлити в ємності і поставити в холодне місце. Для приготування квасу треба взяти на один літр води 200г ревеню, 100 г цукру, але краще за смаком, 2г дріжджів.

Як зробити фруктовий квас. Фруктовий квас відрізняється від хлібного квасу, тим, що при його виготовленні не треба використовувати дріжджі. У емальоване відро або велику каструлю треба покласти будь-які фрукти або ягоди, але краще або фрукти, наприклад яблука чи груші або тільки ягоди, наприклад полуницю, малину, брусницю, смородину. Заповнити ємність треба майже доверху і головне, щоб сировина для приготування квасу було зіпсоване. Ягоди для квасу треба залити кип'яченою водою і помістити ємність в прохолодне місце. Квас повинен настоятися кілька днів. Зливають квас у міру потреби, додають цукор і вживають. При цьому в ємність треба постійно доливати воду замість тієї, що злили, зливати квас можна до тих пір, поки він не стане зовсім рідким.

Можна приготувати квас лимонний. Треба взяти 2-3 лимона, зняти з них цедру і нарізати її соломкою. Лимони очистити від білих плівок і нарізати їх тонкими часточками. Взяти 3 літри води додати склянку цукру і закип'ятити. У гарячий сироп додати лимонні дольки для квасу і половину цедри, покласти жменьку промитого родзинок. Коли заготовка для квасу охолоне треба додати в неї 20г дріжджів, розведених у воді. Квас треба витримати 15 годин у теплому місці. Коли квас буде готовий, щоб не перестояв і не став надто кислим, його треба злити з осаду і фруктів. Готовий квас процідити і розлити в невеликі пляшки, поставити в холод.

Яблучний квас з «антонівки». Треба взяти п'ять яблук видалити серцевину, розрізати на четвертинки і скласти в каструлю. Залити водою 2,5 літрами і варити поки яблука не розваряться повністю. Потім відвар процідити і перелити в банку. Дріжджі 10г розмішати в невеликій кількості відвару і вилити в банку. Додати в квас 2 склянки цукру і добре розмішати. Поставити яблучний квас на холод. Квас буде готовий, як закінчиться бродіння. Квас буде мати яскраво виражений аромат антонівських яблук. Якщо квас робиться з солодких яблук, то до них добре додати м'яту, листя щавлю або цедру лимона.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com