рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Персики: корисні властивості та протипоказання, сорти, вживання фрукта для схуднення і при вагітності

  1. склад фрукта
  2. Вплив персиків на організм
  3. В'ялені, сушені персики: користь і шкода
  4. Нектарини і інжирні персики: користь і шкода
  5. Вживання персиків для схуднення
  6. Чи можна їсти персики вагітним?

Персики напевно пробував кожен: ці соковиті, солодкі фрукти з яскравою бархатистою шкіркою Персики напевно пробував кожен: ці соковиті, солодкі фрукти з яскравою бархатистою шкіркою. Вирощують їх в багатьох країнах, і виробництво з кожним роком тільки набирає обертів. Не дивно, адже плоди персикового дерева містять в собі цілий комплекс незамінних корисних речовин, благотворно впливають на людину.

склад фрукта


Персики, безперечно, можна назвати осередком цілющих речовин. Найважливіші з них:

  • велика кількість мінеральних солей: калій, натрій, магній, кальцій, фосфор, мідь, цинк, марганець, залізо;
  • вбирає токсини речовина - пектин ;
  • ряд вітамінів: каротин, аскорбінова кислота, ретинол, ніацин, токоферол, вітамін K, B;
  • різні органічні і насичені кислоти (винна, яблучна, лимонна);
  • ефірні масла;
  • білки жири вуглеводи;
  • клітковина (харчові волокна);
  • органічні сполуки - рослинні пігменти.

Вплив персиків на організм



Персики, ніж корисні вони для людини? При постійному поїданні вони значно покращують стан організму, виявляючи такі властивості:

  • регулярне вживання даних фруктів в їжу допомагає стабілізувати роботу шлунково-кишкового тракту, надає послаблюючий ефект;
  • завдяки рослинним пігментам відбувається профілактика онкологічних захворювань
  • зміцнюють імунну систему, борються зі старінням організму, проблемами зі шкірою (зморшками) хронічною втомою, апатією;
  • зміст достатньої кількості сильних антиоксидантів (в тому числі хлорогенова кислоти) знижує ризик захворювання серцево-судинними і деякими невралгічними захворюваннями, раком;
  • прискорюють метаболізм (вітамін B);
  • печінку, шлунок, товста кишка очищаються від токсичних і шкідливих речовин за рахунок дії харчових волокон (клітковини) і калію, які також знижують вірогідність виникнення виразки, хвороби нирок, раку товстої кишки;
  • надають м'яке послаблювальну дію на кишечник, що допомагає впоратися з запорами;
  • вміст заліза і вітаміну K надійно оберігає серцево-судинну систему від появи і розвитку захворювань, запобігає згортання крові;
  • полегшують стан страждають на ревматизм, подагру, артрит;
  • сприяють зміцненню кісткової системи та зубів, запобігають утворенню карієсу завдяки кальцію, фосфору, фтору і заліза в складі фрукта;
  • нормалізація вмісту холестерину в крові, що перешкоджає виникненню атеросклерозу;
  • підвищують концентрацію уваги, покращують пам'ять, настрій, стимулюють роботу мозку, дають енергію;
  • вирішують деякі проблеми із зором за допомогою вітаміну бета-каротину.

Незважаючи на значну користь, яку несуть персики, вони мають також низкою протипоказань:

В'ялені, сушені персики: користь і шкода

Найбільш очевидний плюс в приготованих таким чином фруктах полягає в тому, що їх можна досить довго зберігати і вживати в холодну пору року, на відміну від свіжих Найбільш очевидний плюс в приготованих таким чином фруктах полягає в тому, що їх можна досить довго зберігати і вживати в холодну пору року, на відміну від свіжих.

Процедури сушки і в'ялення дозволяють плодам не втратити свій арсенал корисних речовин, зберегти всі вітаміни та інші елементи.

В цілому, сушені та в'ялені фрукти володіють тими ж властивостями, що звичайні, а крім цього є відмінною профілактикою простудних захворювань в осінній і зимовий час року, так що варто вживати їх частіше.

Нектарини і інжирні персики: користь і шкода

нектарин   , Всупереч поширеній думці, вийшов зовсім не в результаті схрещування персика з іншим фруктом, а всього лише є одним з його сортів нектарин , Всупереч поширеній думці, вийшов зовсім не в результаті схрещування персика з іншим фруктом, а всього лише є одним з його сортів. Виник він абсолютно випадково внаслідок самозапилення культури. Людям, які займаються розведенням персиків, сподобався такий продукт, і вони стали вирощувати, відбирати найкращі плоди, збільшувати обсяг виробництва.

Інжирні персики були названі так через свою плоскої форми, але більш ніякого відношення до інжиру вони не мають, так що є звичайним сортом персика.

Корисні властивості і можливу шкоду обох перерахованих видів збігаються з якостями традиційного фрукта.

Вживання персиків для схуднення



Незважаючи на комплекс речовин, в тому числі і рослинних жирів, якими володіє фрукт, він має досить низьку калорійність - в середньому всього 45 калорій на один плід Незважаючи на комплекс речовин, в тому числі і рослинних жирів, якими володіє фрукт, він має досить низьку калорійність - в середньому всього 45 калорій на один плід. Організм, переварюючи його, витрачає більше калорій, ніж отримує.

При цьому персики чудово і надовго справляються зі спрагою і почуттям голоду.

Так що при розумному вживанні цих смачних плодів (краще свіжих, а не консервованих) в їжу можна відкоригувати свою вагу, поліпшити стан шкіри і волосся.

Не забувайте, що персики, як і будь-які інші фрукти, не варто їсти після двох годин дня, оскільки тоді метаболізм знижується, а організм може не встигнути витратити калорії.

Чи можна їсти персики вагітним?



Користь цих фруктів для вагітних жінок незаперечна:

Цими властивостями володіють будь-які види персиків - як свіжі, так і сушені або консервовані.

Ось, мабуть, головна інформація, яку слід знати про персиках. Їжте і будьте здоровими!

Чи можна їсти персики вагітним?

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com