рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Кукурудзяні палички - користь і шкода для здоров'я

  1. Технологія приготування кукурудзяних паличок
  2. Шкода кукурудзяних паличок

Зміст статті

Кукурудзяні палички - улюблене частування дітей, а й дорослі не проти ними поласувати. Сучасні фірми-виробники випускають продукцію на будь-який смак. У продажу ви знайдете кукурудзяні палички зі згущеним молоком, топленим молоком, горіхами і навіть беконом. Звідси постає питання про те, яку користь або шкоду може принести частування. Розглянемо головні критерії детальніше.

Технологія приготування кукурудзяних паличок

  1. Основу виробництва складає кукурудзяна мука. Однак в процесі термічної обробки основний інгредієнт втрачає масу корисних якостей, які просто руйнуються під дією високих температур. Сама по собі борошно корисна, але в паличках вона грає другорядну роль.
  2. З метою надання частування нікого смаку додається цукрова пудра. У промислових масштабах кукурудзяні палички готують з додаванням різних ароматизаторів, підсилювачів смаку (бекон, креветки, сир та ін.). Щоб зробити ласощі більш корисним, палички постачають вітамінними комплексами.
  3. Що стосується безпосередньої технології приготування, вона досить трудомістка. Для отримання десерту сировину проходить кілька етапів, у кожного з яких своя роль. В якості основи виступають цілісні кукурудзяні зерна, які згодом сушаться і подрібнюються в пил.
  4. Коли перемолу закінчено, борошно просівається. Завдяки цьому в сировину не потрапляють великі частки, які псують консистенцію. В кінцевому підсумку залишається кукурудзяна мука, позбавлена ​​домішок (чиста).
  5. На наступному виробничому етапі борошно з'єднується з ароматизаторами та смаковими добавками, при необхідності додаються підсолоджувачі.
  6. Даний процес також криється в усуненні вологості, яка з'являється в борошні. Для цього застосовується спеціальне обладнання, яке перетворює борошно в пластичну масу.
  7. Коли все готово, залишається сформувати кукурудзяні палички. Вони поміщаються в екструдер, який видає певний температурний режим при нагріванні. Суміш проходить по обладнанню, спінюється, знаходить бульбашки в порожнині і збільшується в обсягах.
  8. На виході ножі обрізають готовий продукт, щоб надати паличок потрібний розмір. На завершальному етапі проводиться обробка рослинним маслом і додавання смакових приправ, підсолоджувачів.

Користь кукурудзяних паличок

  1. Незважаючи на те, що частування полюбилося багатьом, корисні і шкідливі якості продукту мають порівняно рівну силу. Важливо розуміти, що все добре має бути в міру. Тому не слід поглинати кукурудзяні палички великими обсягами.
  2. Певної кількості, допустимого до прийому, немає. Все залежить від уподобань людини і особливостей організму. Фахівці, які протягом багатьох років працюють в сфері правильного харчування, допускають до споживання приблизно 1 упаковку паличок на добу. Дорослим людям можна збільшити обсяги до 1,5-2 пачок на добу.
  3. Корисні якості частування обумовлені високим вмістом вуглеводів. Вони швидко потрапляють в кров і розносяться по всьому організму. Ласощі потрібно їсти при хронічній втомі, занепаді сил, апатії, поганому настрої і депресії.
  4. Кукурудзяні палички швидко втамовують голод, тому що при попаданні в шлунок розбухають. Якщо апетит дав про себе знати, з'їжте кілька штук. Поживний продукт додасть енергію, але ненадовго. Також палички покращують розумову активність і пам'ять.
  5. Оскільки палички мають порівняно високу калорійність (близько 300-350 Ккал. На 100р.), Їх краще споживати в першій половині дня. Так ви підкажете організму, що пора прокидатися. Краще поєднувати частування з кислими ягодами і фруктами, а також молоком.

Обмеження щодо вживання кукурудзяних паличок

Обмеження щодо вживання кукурудзяних паличок

  1. У деяких випадках варто обмежити поїдання кукурудзяного ласощі. Забороняється давати продукт дітям до 2 років. Офіційно певного віку по споживанню паличок немає, дієтологи рекомендують все ж дотримуватися наведених цифр.
  2. При виборі ласощі важливо звертати увагу на склад продукту. У ньому має міститися якомога менше консервантів, барвників і підсилювачів смаку. Якщо ласощі покрито тільки цукровою пудрою, воно вважається більш реальним.
  3. В цьому випадку палички можна починати давати дітям після 2 років в якості десерту. Уникайте напханих консервантами продуктів. Якщо ви перебуваєте в положенні або періоді лактації, споживання продукту повинно бути строго обмежена. В іншому випадку ви ризикуєте швидко набрати зайві кілограми.
  4. Тому важливо стежити за відміткою власної ваги. Не нехтуйте рекомендаціями, якщо не хочете стати володаркою пишних форм. Під час годування грудьми палички можуть завдати шкоди дитині. Склад в молоці здатний викликати алергічну реакцію і метеоризм у малюка.
  5. Якщо ви вирішили скинути небажані кілограми за допомогою особливої ​​дієти, поїдання паличок навіть в незначній кількості може зіпсувати ваші плани. Тому варто гарненько подумати, перш ніж є ласощі. Палички досить калорійні, не забувайте про це.
  6. Якщо ви страждаєте від проблем, пов'язаних з шлунково-кишковим трактом, кукурудзяна частування категорично протипоказано. До подібних недуг можна віднести виразку, гастрит і панкреатит. Дозволяється невелике споживання паличок в період ремісії після узгодження з лікуючим лікарем.

Шкода кукурудзяних паличок

  1. Важливо розуміти, що такий специфічний продукт здатний нашкодити людському організму. Пам'ятайте, кукурудзяна ласощі є високоуглеводной продуктом, який відповідно несе високу енергійно цінність.
  2. Звідси варто знати, що ласощі може завдати непоправної шкоди організму при ожирінні, діабеті, хронічних хворобах шкірного покриву, розладі шлунково-кишкового тракту і алергії на складові компоненти продукту.
  3. Навіть при відсутності протипоказань і відмінне здоров'я зловживання паличками може зіграти з вами злий жарт. Ласощі може істотно підняти рівень глюкози в крові, спровокувати розлад шлунка і збільшенням ваги.
  4. В даний час сучасне виробництво кукурудзяного ласощі відбувається із застосуванням ненатуральних компонентів. Продукт практично не містить в собі природних добавок. Звідси слід зробити висновок, що частування не здатна принести користь людині.
  5. Не варто покладати великих надій на кукурудзяне ласощі. Не сподівайтеся, що якщо поїдати палички в обмеженій кількості ви зможете подолати будь-якої недуга. Пам'ятайте, продукт залишається всього лише солодким частуванням, яке більше підходить в якості десерту.

Кукурудзяні палички, скоріше, відносяться до коханих і смачним частуванням, а не корисних продуктів. У процесі термообробки борошно втрачає свої властивості, до складу додаються штучні ароматизатори і смакові підсилювачі. З огляду на високу калорійність ласощі можна вживати безмірно, бо з'являється ризик набору зайвих кілограмів. Щоб знизити можливу шкоду, необхідно їсти продукт в першій половині дня.

Відео: як роблять кукурудзяні палички

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com