рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Крабові палички: користь і шкода

  1. Що це таке?
  2. Харчова цінність продукту
  3. Склад продукту
  4. Чи шкідливі крабові палички?
  5. Чи можна їсти крабові палички на дієті
  6. Поєднання з іншими продуктами
  7. Який салат можна приготувати з крабовими паличками
  8. Чим замінити?

Крабові палички ось уже на протязі декількох десятків років є улюбленим продуктом на кухні багатьох господинь. Жоден святковий стіл не обходиться без горезвісних крабових салатів, приготування яких займає не так багато часу і матеріальних витрат.

На сьогоднішній день цей продукт завоював славу доступного і смачного продукту, серед шанувальників якого є як дорослі, так і діти.

На сьогоднішній день цей продукт завоював славу доступного і смачного продукту, серед шанувальників якого є як дорослі, так і діти

Крабові палички - дуже популярний продукт

Але так чи безпечний цей заморський продукт, як думають багато? У цій статті розглянемо докладніше з чого ж складаються крабові палички, а також дізнаємося про їх користь і шкоду.

Що це таке?

Про те, що в складі відомого продукту не існує і грама крабового м'яса напевно знає кожна дитина. Про це свідчать і етикетки на упаковці даного продукту, в яких вказано детальний склад.

Крім доступних звичайній людині продуктів, таких як сіль, цукор, крохмаль, серед інгредієнтів присутній такий компонент як сурімі.

Саме ця назва дає чималий привід задуматися про якість складу і безпеки продукту. Що це таке, і чому саме сурімі є основним складовим компонентом в крабових паличках?

Що це таке, і чому саме сурімі є основним складовим компонентом в крабових паличках

Сурімі - це рибний фарш

Історія виникнення даного компонента йде в далекий ХІІ століття до японських берегів, коли винахідливі жителі шляхом проб і помилок придумали рибний фарш, який завдяки гарному подрібнення і віджимання, міг служити матеріалом для формування виробів будь-якої форми.

Через деякий час, серед японських кулінарів промайнула думка про створення продукту, що нагадує м'ясо представників ракоподібних.

Пофарбувавши поверхню натуральним барвником, даний продукт вийшов на ринок як імітація крабового м'яса. Завдяки підвищеному попиту, виробництво крабових паличок набуло масового характеру, і завоювало гідне місце в на кухні багатьох господинь світу.

Харчова цінність продукту

Уважно вивчивши склад крабових паличок можна зробити висновок від тому, яка їхня користь для організму. Оскільки головним компонентом продукту є рибний фарш, який після ретельного промивання та обробки містить лише білок, то говорити про те, що крабові палички є натуральними не доводиться. Тим більше, що для поліпшення смаку використовують цілий ряд добавок, таких як стабілізатори, підсилювачі смаку, ароматизатори.

Скільки білка міститься в крабових паличках? Якість виробленого продукту і його склад, в тому числі і кількість білка, залежить від виробника і його намірів відповідати встановленим нормам, що випускається. Якщо в складі паличок присутня достатня кількість рибного фаршу, а не його рослинного замінника, то кількість білків може варіюватися від 7 до 15 г на 100 г продукту. Все залежить від процентного співвідношення сурімі в продукції.

Вміст білка в крабових паличках залежить від змісту в них сурімі

Скільки вуглеводів в крабових паличках? Залежно від виробника і складу продукції рівень вуглеводів в 100 г продукту становить 10-12 м Але це не той вид вуглеводів, який корисний всім без винятку.

Діабетикам, бажаючих поласувати аналогом крабового м'яса варто враховувати, що після їх вживання зростає ризик збільшення рівня цукру в крові.

Калорійність крабових паличок на 100 грам становить від 80 до 140 ккал в залежності від стану продукту. Якщо вони є охолодженими, енергетична цінність вище, а ось в 100 г замороженого напівфабрикату від 70 до 80 ккал.

Склад продукту

З чого роблять крабові палички і на скільки безпечний їх склад при щоденному вживанні?
Крім сурімі, рибного фаршу з філе океанічних риб, напівфабрикат складається з наступних компонентів:

  • рослинна олія;
  • яєчний білок;
  • очищена вода;
  • сіль, цукор;
  • крохмаль;
  • ароматизатори та барвники;
  • підсилювачі смаку.

Детальніше про склад крабових паличок ви дізнаєтеся з відео:

На скільки корисні крабові палички можна судити про кількість штучних добавок і процентного співвідношення сурімі до решти інгредієнтів.

Крім високого вмісту риб'ячого білка, в паличках присутня деяка кількість вітаміну А, Е і РР, а також фосфор і натрій.

Кількість останнього компонента має досить високі показники, оскільки більшість виробників для поліпшення смакових якостей додають при виробництві глютамат натрію . Цей елемент у великих дозах може істотно зашкодити здоров'ю.

Чи шкідливі крабові палички?

Перш ніж купувати напівфабрикат на ринку або в магазині варто звернути увагу на упаковку, де вказано перелік всіх компонентів, що використовуються при виробництві. Якщо в переліку відсутня сурімі, цей продукт явно не принесе ніякої користі. Крім цього, може істотно зашкодити організму. Тому не варто купувати крабові палички на вагу, оскільки покупець не має змоги вивчити склад напівфабрикату, ніж піддає себе ризику придбати неякісний продукт.

Чим ще шкідливі крабові палички? Істотної шкоди організму можуть завдати такі добавки як Е450, Е171, Е420, які є сильними алергенами. Тому вагітним крабові палички вживати не рекомендується. Краще замінити їх вживання натуральної свежеприготовленной рибою, наприклад зубаткою або камбалою .

Майбутнім мамам краще вживати свежеприготовленную рибу

Що стосується дитячого раціону харчування, варто пам'ятати, що даний напівфабрикат не має ніякого відношення до натуральних продуктів, які рекомендовані безліччю педіатрів. Зважаючи на наявність величезної кількості штучних добавок, які можуть стати не тільки причиною алергічної реакції, а й викликати отруєння, дітворі краще утриматися від даного «делікатесу». Особливо це стосується дітей до 3-4 років, оскільки їхня травна система дуже чутлива до різного роду промисловим компонентів.

Чи можна їсти крабові палички на дієті

Оскільки продукт містить відносно невелику кількість калорій в 100 г, його можна вживати в якості легкого перекусу під час схуднення.
Товстіють чи від крабових паличок, якщо вживати їх замість основних прийомів їжі? Оскільки жири в напівфабрикаті практично відсутні, навряд чи можна набрати зайві кілограм від поїдання цього продукту.

Але з огляду на відсутність корисних речовин і значна кількість штучних добавок у вигляді барвників і консервантів, крабові палички, замість очікуваної користі, можуть завдати шкоди організму.

Особливо це стосується охочих худнути виключно за допомогою даного продукту. Незважаючи на їх низьку калорійність, все-таки, не варто зловживати цим продуктом і включати в щоденний харчовий раціон, оскільки їх користь для організму є сумнівною. Якщо вживати палички зрідка, і в складі деяких страв, то організм не відчує ніякого шкідливого впливу промислових добавок.

Схуднути можна за допомогою такого продукту як кавун . Незважаючи на те, що глікемічний індекс кавуна істотно вище, ніж у тих продуктів, які рекомендовано для схуднення, його вживання допоможе поліпшити фігуру. Справа в тому, що вміст цукру в кавуні мінімально, а здебільшого його складу є вода. У кавуні без кірки міститься всього 5,6 грама.

Поєднання з іншими продуктами

Залежно від того з чим поєднуються крабові палички, можна підібрати відповідні інгредієнти для смачного і поживного салату, яких існує величезна кількість.

Залежно від того з чим поєднуються крабові палички, можна підібрати відповідні інгредієнти для смачного і поживного салату, яких існує величезна кількість

Існує безліч рецептом салатів з крабовими паличками
Відмінно доповнюють рибний смак напівфабрикату такі продукти як:

  • картопля;
  • морква ;
  • відварені яйця;
  • помідори;
  • кукурудза;
  • капуста;
  • морепродукти;
  • огірки.

Який салат можна приготувати з крабовими паличками

На сьогоднішній день існує величезний вибір салатів та закусок, в складі яких присутні подрібнені палички.

Для того, щоб приготувати легкий і ніжний салат, не варто поєднувати разом більше 4-5 компонентів, інакше салат втратить свій вишуканий рибний смак.

Існує безліч варіантів салату з крабовими паличками, серед яких:

  • Простий салат з крабовими паличками. Складається з таких доступних продуктів як кукурудза, твердий сир і відварені яйця. Після подрібнення всіх інгредієнтів салат заправляють легким майонезом і зеленню. За бажанням можна додати 1-2 зубчики часнику;
  • Дуже вдалий варіант салату - це поєднання відвареної курки, грибів, рису і паличок. Продукти нарізати кубиками і заправити майонезом;
  • Не менш цікавий варіант страви з ананасами, стеблових селерою і капустою. Нарізавши кубиками ананаси, і подрібнивши капусту і селеру, потрібно додати нарізані кубиками палички і заправити салат соусом чилі і майонезом.

Ще один цікавий рецепт салату з крабовими паличками ви дізнаєтеся з відео:

Чим замінити?

Наявність в крабових паличках рибного фаршу дозволяє замінити його одним і безлічі видів морепродуктів, які є у продажу. Це можуть бути кальмари, консервоване крабове м'ясо, креветки, мариновані восьминоги.

Якщо немає можливість придбати дані морепродукти, хорошою, а головне натуральної альтернативою стане філе морської риби, яке потрібно відварити в підсоленій воді з прянощами.

Охолодивши рибу, можна сміливо нарізати її кубиками, і відправляти в салат замість горезвісних крабових паличок. Це додасть страві не тільки більш насичений смак, але і принесе для організму більше корисних речовин і сприятливо вплине на здоров'я.

Що це таке?
Що це таке?
Що це таке, і чому саме сурімі є основним складовим компонентом в крабових паличках?
Скільки білка міститься в крабових паличках?
Чи шкідливі крабові палички?
Чим ще шкідливі крабові палички?
Товстіють чи від крабових паличок, якщо вживати їх замість основних прийомів їжі?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com