рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Крабові палички: користь і шкода, склад

Крабові палички з'явилися в наших магазинах в середині 90-х років і відразу полюбилися багатьом за незвичайний приємний смак. При цьому ціна продукту відносно невисока, а страв, які можна приготувати, використовуючи крабові палички, налічується не один десяток. Однак при вивченні складу цього продукту з'ясовується, що м'яса крабів в ньому немає, а смак продукту, що віддалено нагадує смак делікатесу, отриманий завдяки додаванню ароматизаторів. Тому у багатьох виникають сумніви в користі крабових паличок і, так званого, крабового м'яса.

Так з чого ж складаються крабові палички? Їх основна складова - сурімі, так японці називають фарш з океанічної білої риби. Цей продукт відомий в Японії вже майже 10 століть. До складу сурімі можуть входити такі види риб , Як минтай, скумбрія, оселедець, далекосхідна сардина (івасі), хек, путасу та ін. При виготовленні сурімі філе риби не піддається термічній обробці, а багаторазово промивається холодною водою, ретельно подрібнюється і перемішується до однорідної консистенції, після чого піддається центрифугированию з метою видалення вологи. Отримана маса має білий колір, приємний рибний запах і слабкий смак, а консистенція її м'яка і еластична. Завдяки такій консистенції і невиражене смаку сурімі використовується для імітації різних морепродуктів, найвідомішим і найпоширенішим з яких і є крабові палички.

Завдяки такій консистенції і невиражене смаку сурімі використовується для імітації різних морепродуктів, найвідомішим і найпоширенішим з яких і є крабові палички

У крабових паличках, крім рибного фаршу, міститься багато різних харчових добавок.

Сам по собі сурімі - корисний продукт, він містить мало вуглеводів і жирів, зате досить багато легкозасвоюваного білка. Крім того, в його складі є чимало корисних мікроелементів ( магній , цинк , Залізо, фосфор, калій , Натрій, кальцій , йод і ін.), вітамінів (А, D, Е, групи В). Оскільки після переробки цих речовин в сурімі залишається менше, ніж в філе риби, багато хто не відносять його до повноцінних морепродуктів. Проте його вживання в їжу дуже корисно для здоров'я, в першу чергу для серцево-судинної системи і опорно-рухового апарату. Калорійність крабових паличок невисока, близько 80 ккал в 100 г, тому їх можна включати в раціон людям, що дотримують дієти для схуднення.

Якби крабові палички виготовлялися виключно з сурімі, їх можна було б вважати корисним продуктом, проте при їх виробництві використовуються і інші речовини, багато з яких не тільки не корисні, але навіть шкідливі для здоров'я. Недобросовісні виробники з метою зниження собівартості продукту при виготовленні сурімі додають в нього субпродукти, в результаті чого якість фаршу знижується, він набуває сірого або жовтуватого відтінку, більш виражений запах і може мати неприємний присмак.

Крім того, з метою економії частина рибної сировини замінюється соєвим білком. Багатьом відомо, що соя - один з продуктів, який піддається генетичної модифікації, тому противникам цього методу слід звертати увагу на склад крабових паличок. Якщо соєві продукти присутні в складі крабових паличок, то потрібно вибирати ті з них, на упаковці яких є маркування «без ГМО».

Також до складу крабових паличок може входити безліч інших інгредієнтів: вода, яєчний порошок, рослинна олія , Картопляний крохмаль, сіль, цукор. Але крім сурімі і цих натуральних компонентів для поліпшення товарного вигляду і смакових якостей в крабові палички додаються різні стабілізатори, згущувачі, підсилювачі смаку , Барвники, ароматизатори та ін. Саме присутність цих хімічних речовин в складі продукту визначає його шкода для здоров'я.

Деякі підсилювачі смаку та ароматизатори, що застосовуються при виготовленні крабових паличок у нас, заборонено використовувати в Європі, США і багатьох інших країнах. Деякі інгредієнти з кодом Е можуть стати причиною виникнення алергічних реакцій, а кількох із них приписуються навіть онкогенні властивості.

Однозначний висновок про користь і шкоду крабових паличок зробити складно, оскільки в їх складі є як корисні, так і шкідливі компоненти. При помірному вживанні якісний продукт навряд чи зашкодить здоров'ю, а задоволення, отримане від смачних страв, приготованих з крабових паличок, точно піде на користь. Однак не варто забувати про можливість виникнення алергічної реакції при вживанні морепродуктів і яєчного білка. Через містяться в крабових паличках штучних барвників та інших хімічних речовин, не рекомендується давати їх дітям.

Хороші крабові палички мають білий колір (неякісний продукт має сіруватий відтінок), однорідну структуру, і після розморожування зберігають м'яку консистенцію. Палички не повинні бути водянистими і гумовими.

Вибираючи, потрібно уважно вивчити склад продукту, вказаний на упаковці. На першому місці в списку інгредієнтів повинен стояти саме сурімі, в якісному продукті його повинно міститися не менше 40%, хоча зазвичай процентне співвідношення компонентів виробники на упаковці не вказують. Якщо першими в списку вказані соєвий білок або крохмаль, а сурімі є другим або навіть третім компонентом, то від покупки таких крабових паличок краще відмовитися. Ідеально, якщо соєвого білка в них не буде взагалі, а картопляний крохмаль складе не більше 8-10%.

Зазвичай крабові палички з одного боку пофарбовані в блідо-рожевий колір, а іноді можна побачити палички, у яких одна сторона яскраво-червоного кольору. Чим яскравіше ця забарвлення, тим більше підстав засумніватися в натуральності барвників. Для фарбування якісного продукту зазвичай використовуються натуральні речовини, такі як кармін і паприка.

Якісні крабові палички і крабове м'ясо не можуть коштувати дуже дешево, вони повинні бути упаковані в заводську упаковку, а в їх складі може бути мінімальна кількість штучних інгредієнтів.

Телепередача «Росконтроль» на тему «Що ви не знали про крабових паличках? З чого зроблені крабові палички? »:


Так з чого ж складаються крабові палички?
Телепередача «Росконтроль» на тему «Що ви не знали про крабових паличках?
З чого зроблені крабові палички?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com