рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Бурий рис: користь і шкода, корисні властивості, протипоказання, особливості приготування

  1. Корисні властивості для організму
  2. Протипоказання
  3. особливості приготування
  4. Як вибрати крупу і зберегти її в засіках
  5. незвичайні рецепти
  6. Ранкова каша
  7. Пікантний плов в мультиварці
  8. З грибами
  9. Застосування в народних рецептах
  10. рисовий відвар
  11. Маска для обличчя
  12. Кондиціонер для волосся

Рис давно увійшов в наш звичайний раціон. Але лікарі-дієтологи ратують за раціональне і здорове харчування, тому рекомендують звичайний рис замінювати бурим його видом. Крупа «карго» піддається легкій обробці, тому має незвичайний відтінок і присмак.

Його перевага - в унікальному складі, благотворну дію якого відомо ще з часів стародавнього Сходу. Мудрі китайці і японці вважають за краще готувати страви з нешліфований рису, шанобливо обзиваючи його «хлібом». Який секрет такої популярності бурого сорти рису, ніж він так корисний?

до змісту ↑

Корисні властивості для організму

Цей вид крупи мінімально обробляється - з зерен видаляють лушпиння, висівки і ядро залишаються недоторканими. Тому всі поживні речовини в складі рису залишаються:

  • клітковина;
  • амінокислоти незамінні;
  • харчові волокна;
  • білки;
  • жирні ненасичені кислоти;
  • вуглеводи в мінімальній кількості;
  • вітаміни (групи В, Е, РР);
  • калій ;
  • магній;
  • цинк ;
  • фосфор ;
  • йод ;
  • селен .

Це низькокалорійний продукт - всього 315 ккал / 100 г, але він дає потужний заряд енергії. Не містить глютен, тому його можна включати в раціон людей з алергією.

Завдяки корисного складу крупа надає оздоровчий вплив на організм:

  • знімає набряки;
  • нормалізує обмінні процеси;
  • відновлює ендокринний і гормональний баланс;
  • виводить шлаки, солі;
  • відновлює фізичний стан;
  • стабілізує кровообіг;
  • приводить в норму артеріальний тиск;
  • зміцнює м'язовий тонус;
  • знижує рівень холестерину ;
  • живить шкіру, волосся;
  • заспокоює нервову систему;
  • зупиняє діарею;
  • активізує роботу нирок;
  • усуває безсоння.

Діабетикам звичайний рис рекомендується замінювати бурим, так як він володіє більш низьким глікемічним складом. У похилому віці вживання нешліфований крупи - це ефективна профілактика хвороби Альцгеймера. А потужні антиоксидантні компоненти підтримають серцево-судинну систему.

Бурий сорт підтримує сексуальне здоров'я чоловіків і жінок, допомагаючи відтворювати відповідні гормони. Це відмінний спосіб підтримати чоловічу потенцію.

Крупа корисна для дитячого організму. Вона підходить для першого прикорму, насичує енергією, не травмуючи ніжні слизові. Це порятунок від кольок.

На сторінках нашого сайту ви також дізнаєтеся все про петрушці, її користь, шкоду для здоров'я , Про те, як правильно вибирати і зберігати корисну зелень.

А в цій статті - про корисні властивості селери, його використанні для схуднення і в лікувальних цілях.

Ви знаєте, чим корисна редиска для організму? Подробиці про це популярному овоче читайте ось тут: https://foodexpert.pro/produkty/ovoshhi/rediska.html .

до змісту ↑

Протипоказання

Цей рис слід вживати в міру - максимум 3 рази в тиждень. В іншому випадку можуть з'явитися затримки зі стільцем, здуття живота, тому людям, схильним до проблем шлунково-кишкового тракту, цей продукт протипоказаний.

Зловживання стравами з бурого крупи загрожує також розвитком атеросклерозу, гіпертонії, сечокам'яної хвороби, серцево-судинних захворювань .

Можлива алергічна реакція на рис. Якщо є такі підозри, то проводиться тест на алергени.

При неправильному зберіганні крупа може завдати шкоди здоров'ю. Численні дослідження виявили, що більшої шкоди завдає неправильна обробка зерен.

Тим більше, якщо при вирощуванні культури застосовувалися хімікати, що підвищують врожайність.

Про корисні властивості таких зерен мова взагалі не йде. Такий рис стає причиною багатьох захворювань - від каменів в нирках до цукрового діабету .

«Карго» не має строгих протипоказань за умови дотримання правил здорового раціону і вживанні якісного продукту.

до змісту ↑

особливості приготування

Збереження вітамінів забезпечує не тільки спосіб щадить обробки, а й дотримання правил приготування. Правильно приготовлений рис - розсипчастий, пружний.

Нешліфовані рисові зерна бувають різних видів - короткозерністие, середньозернисті, довгозернистим. Перші два хороші для приготування холодних страв, салатів, а останній - для гарячих.

Перші два хороші для приготування холодних страв, салатів, а останній - для гарячих

Технологія приготування проста:

  • Замочуємо буру крупу в воді, залишаємо на ніч. Це додасть ніжний горіховий присмак страви.
  • Змінити в каструлі воду, варити крупу 10 хвилин.
  • Промити рис і доварити ще протягом 15 хвилин.
  • Каструлю укутати щільним рушником на 10 хвилин, довести до повної готовності.

Якщо ви хочете приготувати дієтичне і корисне блюдо, то не додавайте сіль. Замініть її спеціями, травами, сухофруктами, овочами або ягодами.

Цей вид рису добре поєднується з рибою, овочами, куркою, печінкою. Не псуйте страви жирними добавками.

У різних куточках світу своя рецептура приготування рисових страв. Наприклад, італійці вважають, що рис повинен подаватися недовареним, щоб в ньому збереглося максимум корисних речовин. У середземноморському регіоні крупу прокаливают на сковороді до білого кольору, додаючи до неї різні спеції і воду.

до змісту ↑

Як вибрати крупу і зберегти її в засіках

Якісний продукт - запорука здоров'я. На що потрібно орієнтуватися при покупці:

  • прозора упаковка дозволить оцінити зовнішній вигляд зерен;
  • в пакеті не повинно бути багато «осколків» - це відходи виробництва, які ще й блюдо зіпсують, так як разварятся раніше цілих зерен;
  • зерна повинні бути прозорими, однакового розміру;
  • жовті зерна - ознака неправильного зберігання виробу в умовах високої вологості, це ідеальне середовище для грибків;
  • білі і молочні зерна також не підходять, тому що не встигли дозріти.

Тримати рис слід далеко від ароматних продуктів і спецій, так як зерна вбирають запахи. Оптимальне місце зберігання - холодильник, так як кімнатна температура окисляє корисні речовини в оболонці зерен.

Підвищена вологість також псує смак і якість корисного продукту. Крупа повинна лежати в герметичній упаковці.

Крупа повинна лежати в герметичній упаковці

Усе про користь, шкоду курячих яєць ! Цікаву інформацію та незвичайні факти про них ви знайдете на нашому сайті.

А чим перепелині яйця корисніше курячих? Про корисні властивості тих і інших, в чому головні відмінності за змістом потрібних для організму речовин, читайте ось тут .

У нашому матеріалі розповімо про користь качиних яєць - дізнайтеся, в чому цінність цього продукту.

до змісту ↑

незвичайні рецепти

Кулінари усього світу пропонують свої рецепти гарнірів.

до змісту ↑

Ранкова каша

Каша на сніданок - запорука не тільки бадьорого дня, але і здоров'я для всієї родини.

Складові:

  • молоко - ½ літра;
  • вода - 1,5 склянки;
  • бурий рис - 150 г;
  • сіль і цукор за смаком, але краще їх замінити ягодами або фруктами.

молоко - ½ літра;   вода - 1,5 склянки;   бурий рис - 150 г;   сіль і цукор за смаком, але краще їх замінити ягодами або фруктами

приготування:

  • Замочити зерна на ніч.
  • Вранці випарувати рис у воді.
  • Долити молоко і варити, повільно помішуючи.
  • Обернути каструлю тканиною на годину.
  • Перед подачею додати ягоди або фрукти.
до змісту ↑

Пікантний плов в мультиварці

Оригінальність страві надають прянощі, легкість - курка замість традиційного м'яса, корисність - дієтичний склад.

Складові:

  • бурий рис - стакан;
  • вода - 2 склянки;
  • цибуля - 1 головка;
  • пекучий перець - 1 стручок;
  • морква - 1 шт.;
  • часник - 2 зубчики;
  • сіль - за бажанням.

;   часник   - 2 зубчики;   сіль - за бажанням

приготування:

  • Добре промийте рис.
  • Овочі дрібно шаткуємо, моркву пропускаємо через тертку.
  • Викладаємо овочі в чашу мультиварки, вибираємо режим «Випічка» з таймером 5 хвилин. Масло додавати не потрібно.
  • Відправляємо рис до овочів, заливаємо водою, солимо, виставляємо режим «Гречка». Техніка сама повідомить про готовність блюда.
до змісту ↑

З грибами

У цьому відео - ще один простий, корисний рецепт приготування рису:

до змісту ↑

Застосування в народних рецептах

Зерна нешліфований рису використовують не тільки в кулінарії. З давніх часів бурий вид застосовується в домашній косметології, нетрадиційній медицині. Сучасні дієтологи радять включити його в раціон бажаючих схуднути.

до змісту ↑

рисовий відвар

Рис славиться очисними властивостями. Це природний абсорбент. Тому його активно застосовують для очищення організму від зашлакованості. Рисовий відвар використовують для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту і в дієтології.

Готується «зернове зілля» просто: 100 г бурого рису в 1 л води нудиться на повільному вогні протягом 40 хвилин в закритій каструлі. Пити відвар процідженим по 1/3 склянки.

Рецепт допоможе впоратися з шлунковими розладами, станом анемії.

до змісту ↑

Маска для обличчя

Рис багатий на поживні елементи, корисними для шкіри. Приготувати рисову маску для обличчя можна з різних інгредієнтів. Для цього потрібно подрібнити 2 великі ложки зерен рису і додати потрібний компонент на вибір - йогурт, лимонний сік, кефір , Мед, жирні вершки, оливкова олія , настій шавлії і т.д.

Все залежить від типу шкіри і цілі процедури. Маска наноситься на чисту шкіру, через 20 хвилин змивається. Якщо користуватися засобом раз в тиждень, шкіра стане сяючою.

до змісту ↑

Кондиціонер для волосся

Рисова вода діє на структуру волосся, як кондиціонер, зміцнюючи його. Приготувати склад легко:

  • Жменьку рису залити водою, залишити на кілька хвилин.
  • Промити зерна в цій же воді, злити її.
  • Залити рис відфільтрованої водою.
  • Наполягати 5 хвилин.
  • Злити воду, нанести її на шевелюру, втерев масажними рухами.
  • Через 7 хвилин змити теплою водою без шампуню.

Рисову воду допустимо використовувати в якості засобу для укладання волосся, шампуню або ополіскувача.

У цьому відео ще трохи інформації про користь, можливу шкоду продукту, корисні властивості для здоров'я нешліфований крупи:

Бурий рис корисніше звичного для нас білого. Його корисні властивості застосовуються в кулінарії, дієтології, косметології та нетрадиційної медицини. Здається, секрет східного довголіття відкритий. Варто спробувати на собі хоча б заради цікавості.

Який секрет такої популярності бурого сорти рису, ніж він так корисний?
Ви знаєте, чим корисна редиска для організму?
А чим перепелині яйця корисніше курячих?

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com