рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як зробити миючий засіб для посуду?

  1. З чого робити миючий для посуду?
  2. Переваги та недоліки саморобних сумішей
  3. плюси
  4. мінуси
  5. Як приготувати засіб для миття посуду з гірчиці?
  6. компоненти
  7. Процес приготування
  8. Паста з гірчиці
  9. Як зробити засіб для чищення з господарського мила?
  10. компоненти
  11. Спосіб приготування:
  12. Як зробити засіб для миття посуду з мила і соди?
  13. Починаємо приготування:
  14. Як зробити миючий засіб за допомогою лимона?
  15. компоненти
  16. Робимо засіб своїми руками
  17. Як приготувати гель-пасту для посуду?
  18. компоненти
  19. Покрокова інструкція приготування:
  20. Як зробити миючий засіб для миття посуду з соди і перекису водню?
  21. компоненти
  22. Порядок роботи
  23. Відеоматеріал

Всі ми щодня очищаємо посуд миючими засобами. До їх складу входять такі речовини, як фосфати, ароматизатори, барвники та інші хімічні елементи, які погано впливають не тільки на стан шкіри, але і на дихальні шляхи. Це небезпечно для дорослих, а якщо в сім'ї є діти, тоді варто задуматися про їхню безпеку. Адже наше здоров'я - це найголовніша цінність у житті людини. Ці досить неприємні моменти можна звести до мінімуму за допомогою використання миючих засобів, створених своїми руками. Багато з них виготовлені з натуральних компонентів і мають приємний аромат, без додавання сторонніх домішок. Непогана ідея, чи не так? Зробити їх досить просто. У цій статті ми розповімо, як зробити миючий засіб для посуду своїми руками, яке відмінно впорається з жиром і іншими забрудненнями без шкоди вашій ніжної шкіри. Тож почнемо. до змісту ↑

З чого робити миючий для посуду?

Під рукою необхідно мати такі звичні для нас продукти і речовини, як:

  • господарське мило;
  • сода;
  • гірчичний порошок;
  • столовий оцет;
  • перекис водню;
  • лимон;
  • трохи запашного масла.

Важливо! З них можуть вийти: миючий засіб, гелі та пасти як для миття кухонного інвентарю, так і для чищення поверхні сантехніки.

до змісту ↑

Переваги та недоліки саморобних сумішей

Перед тим, як приготувати відповідне миючий засіб для миття посуду, необхідно ознайомитися з плюсами і мінусами даних речовин, переконатися в практичності і безпеки, ефективності та вигоді.

плюси

До позитивних сторін коштів, приготованих своїми руками, можна віднести наступні характеристики:

  • Всі складові компоненти - екологічно чисті. Препарати, які виготовлені своїми руками, не можуть негативно впливати на навколишнє середовище і якість питної води. Вони швидко і повністю змиваються з посуду, не здатні накопичуватися в організмі. Повністю натуральний засіб не викличе ніякої алергічної реакції як на шкірі рук, так і на слизових.

Важливо! Всім знайома ситуація, як часом довго потрібно змивати миючий засіб, щоб на ньому не залишилися залишки піни. У нашому випадку, якщо щось і залишиться на тарілці, то це буде цілком безпечно.

  • Всі складові відрізняються доступністю і досить низькою вартістю. Погодьтеся, у кожної господині в будинку є такі речі, як господарське мило, оцет, сода і перекис водню. Тому для того, щоб приготувати такий засіб, потрібно всього лише додати кілька інгредієнтів, а не в поспіху бігти в магазин.

Важливо! На виготовлення таких чистячих складів, потрібно витратити трохи особистого часу, на відміну від готової купленої суміші. Але запевняємо, що кінцевий результат вас вкрай здивує.

  • При великому бажанні можна приготувати цілу серію миючих засобів, які будуть відрізнятися тільки своїм безпосереднім призначенням. Наприклад, одні - будуть використовуватися для чищення чашок і тарілок, інші - для відмивання дека і жирних каструль, треті - для чищення санвузла та сантехніки. Для кожного випадку ви будете мати окреме засіб на основі натуральних компонентів.
  • Приємний аромат натуральних олій. За бажанням - в очищувальну суміш можна додати пару крапель натурального масла: ромашки, лаванди, меліси, апельсина та інших, не менш приємних, ароматів.

За бажанням - в очищувальну суміш можна додати пару крапель натурального масла: ромашки, лаванди, меліси, апельсина та інших, не менш приємних, ароматів

мінуси

Перед тим, як зважитися на самостійне виготовлення, слід ознайомитися і з мінусами рішення зробити миючий засіб для посуду:

  • Швидкий витрата миючого засобу. Куплене засіб для чищення витрачається менше, іноді достатньо однієї краплі для того, щоб перемити весь посуд. У разі, коли такий засіб виготовлено з натуральних компонентів, його витрата значно більше, так як в його складі немає активних хімічних компонентів.
  • Витрати часу на виготовлення. Для застосування купленої миючої суміші потрібно всього лише відкрити флакон. Для того щоб приготувати миючий засіб в домашніх умовах, необхідно пройти через ряд певних етапів з його виготовлення.

Важливо! Якщо ви точно хочете самостійно зробити засіб для миття посуду, рекомендуємо почати з більш сприятливих і м'яких речовин. Для багатьох забруднень їх миючих властивостей буде цілком достатньо. Після приготування базових рецептів, можна спробувати виготовити щось серйозніше, наприклад, засіб від жирних плям або чищення тефлоновим покриттям.

до змісту ↑

Як приготувати засіб для миття посуду з гірчиці?

Ви здивовані, що гірчичний порошок можна застосовувати не тільки в кулінарії? Вас хвилює питання, як зробити засіб для чищення в домашніх умовах за допомогою гірчиці? Застосування її дуже різноманітно.

Важливо! Цей продукт здатний відмінно помити посуд від залишків їжі. Гірчиця досить добре видаляє плями і забруднення з усіх поверхонь. Такий спосіб приготування миючого засобу відрізняється своєю простотою виготовлення і доступною ціною.

компоненти

Отже, для того щоб приготувати миючий склад на основі гірчиці, нам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • Вода.
  • Гірчичний порошок.
  • Сода (для отримання миючої пасти).

Процес приготування

Для того щоб приготувати миючий розчин на основі гірчиці, необхідно:

  1. Нагріти в каструлі один літр звичайної води до гарячого стану, але не доводити до кипіння.
  2. Після - додати в підігріту воду приблизно дві чайні ложки готового гірчичного порошку.
  3. Повільно розмішувати до утворення густої піни.

Такий гірчичний розчин з легкістю впорається з жирними столовими приборами, каструлями, сковорідками, і не тільки. Він зробить вашу посуд екологічно безпечної, не залишаючи за собою мильної піни. Промивати такий посуд можна звичайною проточною водою.

Важливо! Гірчиця в такому виконанні може трохи сушити шкіру рук, тому по закінченню приготування необхідно додати пару крапель ефірного масла. Це зволожить шкіру і, можливо, навіть її поліпшить завдяки натуральним рослинним компонентам.

Це зволожить шкіру і, можливо, навіть її поліпшить завдяки натуральним рослинним компонентам

Паста з гірчиці

З гірчиці можна зробити і пасту, призначену для очищення особливо забрудненого посуду. В цьому випадку необхідно:

  • В один стакан раніше нагрітої води додати одну столову ложку гірчиці
  • Після - ретельно перемішати до однорідності за допомогою віночка.
  • В отриманий гірчичний склад додаємо харчову соду до потрібної консистенції.

Важливо! Соду потрібно додавати поступово і невеликими порціями, щоб вийшла бажана густота готової пасти. Досить трохи додати такого порошку на губку і протерти брудний посуд. Така паста досить легко і швидко змивається, а посуд скрипить від ідеальної чистоти.

  • Ще раз перемішуємо і залишаємо до повного охолодження.

Важливо! У підсумку - у вас вийшла чищення паста з абразивним ефектом. Ця консистенція відмінно підходить для чищення раковини, газової плити, ванни і навіть кахлю. Для чищення більш забруднених поверхонь, потрібно лише нанести даний склад на 10 хвилин і протерти вологою губкою. Ваша посуд буде ідеально вимитого, а біла газова плита і раковина - зліпити чистотою.

до змісту ↑

Як зробити засіб для чищення з господарського мила?

Погодьтеся, майже у кожної доброї господині будинку є господарське мило, а всі інші інгредієнти теж можуть бути в наявності: гліцерин - в аптечці, горілка - в холодильнику, для особливих випадків. Поєднавши всі інгредієнти в одне ціле, можна приготувати відмінний склад для миття посуду і особливо забруднених поверхонь.

компоненти

Для того щоб виготовити засіб для миття посуду на основі господарського мила, нам будуть потрібні:

  • 50 грамів темного господарського мила.
  • 8 столових ложок гліцерину.
  • 2 столових ложки горілки.
  • Гаряча вода.

Спосіб приготування:

  • Беремо заздалегідь підготовлене господарське мило, натираємо його на дрібній тертці до утворення мильної стружки.
  • Приготовану стружку необхідно залити ⅓ літра гарячої води.
  • Отриману масу приблизно на 30 секунд ставимо в мікрохвильову піч для повного розчинення.

Важливо! Комбінацію господарського мила і води можна розтопити за допомогою водяної бані, шляхом повільного помішування для отримання повністю однорідної маси. Кінцевий результат той же, що і з мікрохвильовою піччю.

  • В отриману суміш додаємо горілку і гліцерин.
  • Ретельно перемішуємо протягом 5 хвилин.
  • Якщо хочете можна додати трохи ефірного масла.
  • Отримане миючий засіб переливаємо в пляшку з дозатором або просто в порожню посуд.
  • Через пару хвилин наша маса стане густою і вийде очищуючий гель для миття посуду. Він відмінно піниться і зовсім не сушить ніжну шкіру рук, завдяки входить до складу гліцерину.

Важливо! Можна замінити 1-2 ложки гліцерину на таку ж кількість квіткового масла.

до змісту ↑

Як зробити засіб для миття посуду з мила і соди?

Для приготування миючого засобу для посуду з господарського мила і соди, нам будуть потрібні такі продукти:

  • 200 грам будь-якого господарського мила.
  • 200 мілілітрів гарячої води.
  • 6 столових ложок харчової соди.
  • 2-3 краплі ароматного масла.

Починаємо приготування:

  1. Господарське мило натираємо на дрібній тертці, заливаємо гарячою водою.
  2. Далі поступово заважаємо до повного розчинення мила.
  3. Міксером або віночком збиваємо до досить густої піни.
  4. В отриману суміш додаємо соду, пару крапель ефірного масла, ретельно все збиваємо.
  5. Даємо пасті трохи настоятися.

Ось ми і отримали універсальну очищувальну пасту з повністю натуральних компонентів.

Важливо! Це миючий засіб легко відмиє як брудний посуд, так і будь-яку сантехніку.

Тепер ви знаєте, як самому зробити миючий засіб для посуду в домашніх умовах. Погодьтеся, мило і сода є в кожному будинку, а результат просто чудовий.

до змісту ↑

Як зробити миючий засіб за допомогою лимона?

Ви не знали, що завдяки лимону можна зробити універсальний засіб для миття посуду? А дарма. Це насправді діє.

Важливо! Лимон - це натуральний продукт, який завдяки великому вмісту кислоти, ефективно бореться з різними видами забруднень. Наші бабусі додавали в чайник трохи лимонного соку, кип'ятили, тим самим очищаючи його від накипу.

Тепер впоратися з такою проблемою допоможе звичайна губка зі спеціальним лимонним миючим засобом. Погодьтеся, цей адже так просто і доступно.

Важливо! При чищенні чайника за допомогою лимонного соку можна додати столову ложку харчової соди, потерти дно і краї губкою, змити водою.

Важливо! Лимонний сік ідеально справляється з жирними плямами на посуді і на кухонних поверхнях, а його шкірка здатна прибрати рибний, цибульний і часниковий запахи з обробної дошки. Необхідно просто потерти поверхню лицьовою стороною шкірки, і ви назавжди забудете про неприємні запахи на вашій улюбленій кухні.

компоненти

Крім цього, використовуючи сік лимона, можна зробити спеціальний гель для миття посуду. Для цього нам знадобиться:

  • Одне господарське мило.
  • 1 стакан гарячої води.
  • 25 грам гліцерину.
  • Сік половини лимона.
  • 1 чайна ложка спирту або горілки.

Робимо засіб своїми руками

Для того щоб приготувати миючий з лимонним соком, необхідно пройти кілька етапів:

  1. За допомогою терки подрібнюємо господарське мило в стружку.
  2. Далі розтоплюємо її на водяній бані.
  3. Змішуємо мильний розчин з водою, збиваємо до густої піни.
  4. Після - в отриману суміш додаємо лимонний сік, гліцерин, спирт або горілку. Все ретельно перемішуємо.
  5. Після того, як миючий засіб охололо, його можна буде розлити в підготовлену тару з дозатором.

Важливо! Такий засіб абсолютно натуральне і безпечне. Сік лимона ніжно очистить посуд від забруднень і дбайливо захистить руки від пересихання.

до змісту ↑

Як приготувати гель-пасту для посуду?

Ми вже знаємо про здібності гірчичного порошку в боротьбі з жировими забрудненнями. Використовуючи доступні продукти і речовини, можна приготувати гель-пасту для миття не тільки посуду, але і для чищення кухонної плити, кахлю та інших кухонних поверхонь.

компоненти

Для її виготовлення знадобляться:

  • Половина шматка господарського мила.
  • 1 літр гарячої води.
  • 3 столових ложки меленої гірчиці.
  • 3 столових ложки соди.
  • 4 столових ложки аміаку.

Покрокова інструкція приготування:

  1. Беремо половинку заздалегідь підготовленого мила і натираємо на самій дрібній тертці до утворення стружки.
  2. Наливаємо в каструлю воду, кидаємо туди стружку, розмішуючи її до повного розчинення.
  3. Після охолодження мильного розчину додаємо туди гірчичний порошок і соду, все добре перемішуємо.
  4. Після цього в отриману масу додаємо аміак.
  5. Приготовленої гель-пасті даємо час охолонути, залишаємо на пару годин.

Таким миючим засобом досить легко користуватися. Для цього необхідно нанести його на потрібну поверхню, почекати 5 хвилин і протерти вологою губкою. Ось і весь процес ідеального видалення забруднень.

Важливо! При виготовленні миючого засобу з додаванням аміаку потрібно бути вкрай обережним. Робити його потрібно виключно на відкритому повітрі або в провітрюваному кімнаті. Ці запобіжні заходи допоможуть уникнути попадання шкідливих парів на слизові оболонки носа і очей.

до змісту ↑

Як зробити миючий засіб для миття посуду з соди і перекису водню?

Напевно, це - самий простий і швидкий спосіб зробити миючий засіб для посуду. Поєднання перекису водню і соди здатні творити чудеса!

компоненти

Для виготовлення цього розчину нам знадобляться:

  • 180 мл окропу.
  • 2 столових ложки соди.
  • 2 столових ложки перекису водню.
  • Пляшка з розпилювачем.

Порядок роботи

Отже, почнемо виготовляти даний миючий засіб:

  1. Розчиняємо соду з гарячою водою.
  2. В отриману і вже остигнула суміш додаємо перекис водню, все перемішуємо і залишаємо до повного охолодження.
  3. Всі інгредієнти переливаємо в пляшку з дозатором.

Наше диво-засіб готово!

Важливо! Якщо у вас немає перекису водню, не турбуйтеся. Її відмінно замінить звичайний столовий оцет. Схема виготовлення мийного засобу залишиться без змін. Крім цього, поєднання соди і оцту здатне видалити навіть дуже сильні забруднення кухонної плити. Необхідно всього лише залишити його на 5-10 хвилин, після - протерти губкою.

до змісту ↑

Відеоматеріал

З нашої статті ви дізналися, як зробити миючий засіб для посуду з господарського мила, перекису, соди, гірчиці, і отримати відмінний результат. Можливо, для когось здається дивним робити миючий засіб для посуду, прання або прибирання своїми руками. Кожен вирішує сам - виготовити миючий склад в домашніх умовах або купити готовий флакончик. Якщо в пріоритеті здоров'я рідних і близьких, тоді варто витратити деякий час на його виготовлення. Пам'ятайте, що використовуючи товари побутової хімії, ви завдаєте шкоди не тільки навколишньому середовищу, а й свого здоров'я. Всіх вам благ і будьте здорові!

З чого робити миючий для посуду?
Непогана ідея, чи не так?
Ви здивовані, що гірчичний порошок можна застосовувати не тільки в кулінарії?
Вас хвилює питання, як зробити засіб для чищення в домашніх умовах за допомогою гірчиці?
Ви не знали, що завдяки лимону можна зробити універсальний засіб для миття посуду?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com