рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Історія жіночих зачісок 20-90-х років XX століття

  1. Зачіски 20-х років - сміливі віяння моди
  2. Стрижки 30-х років - епоха жіночних блондинок
  3. Зачіски 40-х років XX століття
  4. Стрижки 50-х років - час експериментів
  5. Зачіски 60-х років
  6. Стрижки 70-х років XX століття
  7. Зачіски 80-х років - епоха каскаду
  8. Історія жіночих зачісок 90-х років

У гонитві за модою дівчини ледь встигають відрощувати волосся або підбирати модну коротку стрижку. Зміни стосуються не тільки стрижок, але і укладок. Симпатичні кучерики, легкі хвилі, рівні локони, волосся, зібране в строгий пучок. Ці та інші варіанти пропонувалися дівчатам в XX столітті. Історія жіночих зачісок в 20-90-х роках XX століття змінювалася під дією нових відкриттів (винахід шампуню, способи завивки волосся), кінематографа і політичній обстановці в світі. Чим запам'яталися стрижки цього часу, і що передувало їх появи?

Зачіски 20-х років - сміливі віяння моди

На початок століття жінки входять з довгим волоссям і складними укладаннями. Розвиток кінематографу призводить до зміни в світі стрижок. Зачіски 20-х років позбавляються жіночності і романтичності. вперше з'являються короткі зачіски , Які символізують свободу, незалежність і перемогу.

Що вплинуло на те, що дівчата зважилися обстригти довге волосся?

Перша світова війна. Багато жінок вирушили на поле битви в якості медсестер. У польових умовах було складно доглядати за волоссям, довгі пасма заважали. Тому дівчата остригали локони, як можна коротше. Звідси з'явилися стрижки під-хлопчика.
Розвиток кіно. Французька актриса німого кіно з'являється в картині з модельною зачіскою на коротке волосся. Далі протягом підхоплюється і вводиться чоловічий стиль не тільки в стрижці, але і одязі. Марлен Дітріх активно пропагувала цей напрямок, одягаючись в чоловічі смокінги. У цей період зароджується стиль вамп - пряма чубчик , Коротке волосся, яскравий макіяж.

Обстригти волосся вирішувалися не багато дівчат, так як такий образ піддавався осуду. Консервативні керівники звільняли з роботи, церква засуджувала зачіски під хлопчика. Нерішучі дівчата використовували шиньйони, аксесуари для волосся у вигляді сіток, стрічок.

Популярні стрижки та укладки в 20-х роках:

Холодні хвилі. Все локони викладалися хвилями. При цьому пасма мали на лобі, волосся закривали скроневу область. Даний тип укладання використовується і сьогодні в якості ретро-стилю.
Каре. Вечірній образ, вихід в театр супроводжувався завивкою для волосся середньої довжини. Коротке каре передбачало чіткі форми. Чубчик не була обов'язковим елементом стрижки.
Пучок Чарльстон. Жінки з довгим волоссям викладали хвилю, а що залишилися локони збирали в пучок.
Боб. Історія появи зачіски почалася з подачі танцівниці. Ірен Касл Боб перенесла хворобу, яка змусила дівчина обстригти локони. Стрижку жінка приховувала за капелюшками та іншими аксесуарами. Але, коли танцівницю попросили зняти головний убір, то виявилося, що за ним ховається модна стрижка.

Стрижки 30-х років - епоха жіночних блондинок

На зміну коротким зачіскам приходить мода на світле волосся завдяки американській актрисі Джин Харлоу. Чуттєвий і привабливий стиль підхоплюється жінками і підтримується аж до 50-х років. Волосся укладають елегантно, створюючи м'які хвилі . Локони відтіняють золотистими, платиновими відтінками.

Стрижки 30-х років запам'яталися зачісками в стилі Чикаго. Основні зміни, які торкнулися жіночих зачісок:

Локони середньої довжини. Жінки повернули образу жіночність, але відмовилися від занадто довгого волосся. Тому пасма доходили до підборіддя або плечей.
Відкрита шия. Щоб підкреслити жіночність і чуттєвість, дівчата оголювали плечі і шию. Волосся нижче лінії плечей, підбирали, щоб замаскувати справжню довжину.
Хвилі або кучері. Стиль Чикаго передбачає створення легких хвиль. Другий варіант укладання - це кучері, акуратно викладені на лобі, скронях, голові.

Стильний образ супроводжувався блідою шкірою, підведеними чорним олівцем очима і незмінно червоною помадою. Основні зачіски 30-х років - це подовжений боб з чубчиком або без, класичне каре однакової довжини з усіх боків і паж. Остання стрижка передбачала наявність густого чубчика.

Зачіски 40-х років XX століття

Модна укладка тих часів - це валик, який формували над лобової частиною. Решта локони ховалися під сіткою. Локони укладали трубочкою, створювали м'які і об'ємні пасма , Волосся розділяли на дві частини проділом. Короткі стрижки пішли на другий план. Тепер в моді волосся середньої довжини. Цьому стилю властиво недорогий гламур і простота укладок. Це робить зачіски доступними для більшості дам. Іконою стилю 40-х років вважали актрису Вів'єн Лі. Її зачіску копіювали жінки, після перегляду фільму «Віднесені вітром».

Основні напрямки зачісок 40-х років XX століття:

Привабливий образ. Створювалися веселі завитки, які поєднувалися з безпосередністю і наївністю. Яскравий представник зачіски з кокетливими кучериками - Мерилін Монро.
Стриманий стиль. Пряме волосся збиралися в строгий пучок . Рівні, лаконічні лінії, без натяку на пишність і обсяг. Щоб уявити цю зачіску досить подивитися на знімки Одрі Хепберн.

Вантажний стиль 40-х років просочений жіночністю і сексуальністю. Локони - це основний елемент укладання. Пасма створювалися об'ємними і залишалися розпущеним. У цей період не використовувалися шпильки і інші аксесуари. Один з варіантів укладання - це розпущене локони і чубчик, закручена всередину. Стиль отримав назву пін-ап.

Не дивно, що зачіски того часу активно використовуються сьогодні. Багато знаменитостей обрали цей образ основним і підтримують його, наприклад, Анфіса Чехова, Шарліз Терон.

Стрижки 50-х років - час експериментів

Даний період знаменувався однією ідеєю - жінки бажали скоріше забути про війну. Основне завдання полягала в тому, щоб стати гарними будь-яку ціну. Цей період знаменується суперечливістю образів. Жіночні і сексуальні блондинки в особі Мерилін Монро і Бріджит Бардо протистоять пекучої брюнетки Джині Лоллобріджіді.

На стрижки 50-х років вплинули такі фактори: повернення до консервативних поглядів, розподіл обов'язків між статями. В результаті макіяж і зачіски постійно змінювалися. У цей період зустрічаються абсолютно різні зачіски: гладке волосся, короткі стрижки, об'ємні зачіски, хвилясті пасма. Якщо не виходило створити укладку, то дівчата використовували шиньйони. Їх накладали на маківці, створюючи об'ємні зачіски. Як фіксації застосовували велику кількість лаку для волосся.

Для створення кучериків модниці використовували бігуді . Обсяг підтримувався начосом. У моду увійшли густі чубчика, що займали половину голови. При створенні укладання жінки відкривали шию і вуха, щоб показувати прикраси. Як аксесуари носили витончені капелюшки, шиньйони підв'язували стрічками. Дівчата, що водили автомобіль, надягали хусточки, щоб волосся не розвивалися під час руху.

Зачіски 60-х років

Основні критерії цього часу - це начісування і об'єм. Як і раніше в моді блондинки, але з появою перук гамма відтінків розширюється. Зустрічаються несподівані рішення: сиві перуки, лілові тони. На зачіски 60-х років вплинуло рух хіпі. Жінки вбиралися в одяг вільного крою, які гармоніювали з довгими распушеннимі пасмами.

Одне з відкриттів цього періоду - це зачіска бабета. Для її створення використовується валик, який підкладається під кінський хвіст. Виходить об'ємна зачіска. Вперше жінки познайомилися з такою укладанням з подачі Бріжит Бардо, після виходу картини «Бабетта йде на війну». Укладання залишилося популярною і до цього дня. Жінки зменшили обсяг, але залишилися вірні стилю виконання. Друга зачіска, що застосовується сьогодні з подачі Бріжит Бардо - це кінський хвіст.

На модні тенденції 60-х років вплинув вихід рок-опери «Волосся». В результаті стали затребувані укладання в стилі афро. Мода на біляві і довгі локони з'явилася завдяки Марині Владі, після виходу картини «Чаклунка». Завершилося це десятиліття зачісками в стилі «гаврош». Довге волосся знову поступилися коротких стрижок. Підлила масла у вогонь мініатюрна модель Твіггі, вразивши прихильниць ультракороткою стрижкою.

Підлила масла у вогонь мініатюрна модель Твіггі, вразивши прихильниць ультракороткою стрижкою

Сьогодні стиль 60-х використовується при створенні зачісок. Один з варіантів - це мальвинка з начосом. Для цього відокремлюється пасмо волосся на маківці і начісувати гребінцем з дрібними зубами. Решта локони накручуються. Об'ємна пасмо розчісується, піднімається і фіксується шпильками. Виходить зачіска, відповідна на кожен день або для вечірнього заходу.

Стрижки 70-х років XX століття

На цей період продовжує впливати рух хіпі. Дівчата вважають за краще довгі і розпущене волосся, що не укладають, а лише прикрашають яскравими квітковими композиціями. У відповідь на вільний стиль приходить зворотній напрямок - панк. Цьому образу властиві короткі стрижки, по типу їжачок, різнокольорові локони і використання каскадів. Завершує суперечливі течії - хімічна завивка, яка в 70-ті роки стає особливо популярною. Виконавець реггі Боб Марлі вводить в моду косички і дреди.

Модні стрижки та укладки 70-х років :

Модні   стрижки та укладки 70-х років   :

Паж. Стрижка розпочала свій шлях з простих людей. Бажаючи наслідувати модних віяння, люди самі стригли волосся, залишаючи локони прямими, щоб вони не заважали в роботі. Просту зачіску змінив Відал Сассун, надавши стрижці інтригуючого виду. Саме з зачіскою паж постала французька співачка Мірей Матьє. Стрижка виділялася акуратністю, стриманістю, форма зберігалася тривалий час.
Гаврош. Стрижка характеризується короткими пасмами, які закривають віскі, лоб. Такі ж локони зістригали на маківці. Частину волосина не стригли. Довгі локони, спускалися на шию і плечі. Стрижка ще має назву Маллет. Її обирали жінки і чоловіки, особливо рок-музиканти.

У 70-х роках жінки вважають за краще «ступінчасті» стрижки, які доповнюються чубчиком. Найбільш популярні укладання цього періоду: пряме волосся і заколоти тому чубчик, хвіст збоку, начісування на маківці.

Зачіски 80-х років - епоха каскаду

Період супроводжується поверненням до колишньої моді. Знову популярні довге волосся, кучеряве локони, укладання з хвилями і різноманітні шпильки . Пасма піддаються забарвленням, але акцент робиться на натуральних тонах. В якості барвника кошти дівчата використовують відтінкові бальзами, шампуні, в хід йдуть натуральні барвники: хна, басма. В моду входить каре і хвилясте волосся. Локони укладають зухвало, основне завдання - зробити волосся пишним, тому використовується начісування.

Зачіски 80-х років:

Каскад. Стрижка трансформувалася з недбалих зачісок, які носили панки. В основі стрижки волосся різної довжини, підстрижені по типу драбинки. Так, розпатлана панків придбала елегантний вигляд. Каскад і сьогодні популярний серед жінок будь-якого віку.
Італійка. Одна з різновидів каскаду. Зовні нагадує відому стрижку. Відрізняється лише шириною кроку. Подібне відмінність у стан розгледіти лише майстер. Зачіска додає об'єм волоссю будь-якої структури. Тому, з'явившись в 80-х роках на сторінках модних журналів, італійка полюбилася жінкам цього періоду.
Каре. Модна стрижка 80-х років укладається різними способами. Кінчики закручувалося всередину або назовні. Каре залишається і сьогодні популярною стрижкою, змінюючись, набуваючи нових лінії і методи укладання.

Стрижки укладалися за допомогою бігуді, робилася хімічна завивка, дівчата вдавалися до начісування. Моду на кучері ввела Сара Джессіка Паркер, з'явившись в 80-х роках на екранах телевізора.

Історія жіночих зачісок 90-х років

Цей період не має чітких правил і меж. Поряд з епатажними укладаннями і авангардними стрижками збереглися класичні зачіски. Триває копіювання улюблених героїв, які ведуть мовлення з телеекранів. Рекорди побила зачіска Рейчел із серіалу «Друзі». Чимало послідовниць з'явилося у Кейт Мосс. Дівчата експериментували з укладаннями, вплітаючи у волосся пасма іншого кольору, використовуючи незвичайні аксесуари.

Жіночі зачіски 90-х років запам'яталися такими варіантами:

Каре. Дівчата різного віку воліли коротку стрижку. Незмінною деталлю каре в 90-х роках була густа чубчик.
Кінський хвіст. Представлявся в різних варіантах. Для повсякденного життя волосся збиралися на маківці, прикрашалися товстої і яскравою гумкою. Доповнювався образ об'ємної чубчиком. Другий варіант більш спокійний, для офісу. Перед формуванням хвоста залишалася пасмо волосся. Пасмом потім обмотують гумку і підколювали шпилькою. Створювався елегантний образ.
Кучерики. Волосся завивали плойкою , Використовували бігуді. Не мало значення, якої довжини були локони. Після завивки пасма не розчісували, залишалися розпущеним або викладалися на одну сторону і фіксувалися шпильками.

Після завивки пасма не розчісували, залишалися розпущеним або викладалися на одну сторону і фіксувалися шпильками

Волосся піддавали хімічної завивки. Локони викладали особливим чином, кучеряві пасма піднімали наверх. При цьому чубчик залишалася рівною. період запам'ятався знебарвленням волосся , Впливом фарбами, засобами для укладки.

Зачіски 90-х років запам'яталися обсягом, який створювався за допомогою начісування. Зроблену капніть волосся фіксували за допомогою лаку сильної фіксації. Засоби того часу склеювали пасма, виходив лякаючий образ.

Жіночі зачіски XX століття не канули в історію. Більшість стрижок зазнали змін, майстри з кожним роком додають нових штрихів, змінюючи зачіски на сучасний лад. Укладання в стилі ретро залишаються популярними сьогодні. Багато знаменитостей вибирають їх в якості щоденного образу.

Чим запам'яталися стрижки цього часу, і що передувало їх появи?
Що вплинуло на те, що дівчата зважилися обстригти довге волосся?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com