рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

види манікюру


  • Основні правила манікюру
  • Гарячий мокрий манікюр
  • Європейський манікюр
  • Французький манікюр
  • SPA-манікюр
  • Дитячий манікюр
  • види манікюру

    Основні правила манікюру

    Правила манікюру змінилися. Перш за все, змінився інструмент. Хоча залізні інструменти все ще використовуються, сьогодні вони вже виходять з ужитку. Зрозуміло, залишаються ножиці і щипчики, але пилки, лопатки та інші пристосування сьогодні виготовляють з інших матеріалів - з гуми, дерева, картону. Пилка з діамантовою крихтою сьогодні вважається варварством. Справді, металеві пилки настільки грубо порушують поверхню, що приносять більше шкоди, ніж користі. Набір пилок у професійного майстра повинен бути досить різноманітним, оскільки нігті у клієнтів по міцності, структурі і гнучкості бувають різними. Тонкий, шару ніготь можна надовго зіпсувати грубою пилою. Але якщо ніготь товстий і твердий, то для того, щоб його належним чином обпиляти, буде потрібно щось більш жорстке, ніж дрібнозернистий напівкругла пилочка з буферною зоною.

    Перша й головна умова - інструменти повинні бути чистими, а ножиці і щипці - стерильними. Тільки так можна уникнути занесення інфекції, адже, крім видимих ​​грубих ушкоджень, по ходу процедури виникають мікроскопічні порушення цілісності та шкіри, і нігтів. Через ці мікротріщини може проникнути інфекція. Після видалення смужки шкіри навколо нігтя обов'язково потрібно протерти це місце 3% -ний перекисом водню, а виниклі ушкодження негайно змазати йодом.

    Набір основних інструментів для манікюру. Для того щоб виконувати манікюр в домашніх умовах, вам знадобляться спеціальні інструменти:

    | Пилка - для додання нігтям форми. Пилка буває твердої з алмазним великим і дрібним напиленням. Така пилка, як уже говорилося вище, підходить для нормальних міцних нігтів. Інший вид пилок - поліровані - застосовуються для тонких і нігтів, що шаруються;

    | Маленькі ножиці з загнутими кінцями використовуються для корекції форми нігтів, для зрізання кутикули (при обрізному манікюрі);

    | Тупа лопаточка застосовується для відсунення кутикули;

    | Паличка для чищення використовується для щоденного очищення нігтів від бруду;

    | Щипціугострозубці необхідні для зрізання задирок;

    | Мисочка для ванночок. Придбайте спеціальну мисочку, яку використовуйте виключно для ванночок.

    Не забувайте перед кожним використанням інструментів продезинфікувати їх спиртом або хоча б одеколоном.

    Крім того, вам будуть потрібні різні коректори, адже покриття лаком десяти нігтів відразу не буває бездоганним. Придбайте для свого манікюрного набору ручку-коректор для лаку і використовуйте її для видалення лаку з кутикули і шкіри навколо нігтя.

    Класичний, або обрізний, манікюр

    Його ще називають мокрим з тієї причини, що процедура включає в себе ванночку. Проте стригти і обпилювати нігті слід до ванночки, в сухому стані. Обпилювати вологі нігті не можна - це призведе до їх розшарування. Склад самої ванночки може бути різним: фірмовий розчин, ванночка з косметичної лінії або розчин, приготовлений на основі природних компонентів. Це залежить від майстра, спрямованості і класу салону або від вашого бажання. Ванночка повинна:

    1) розм'якшити кутикулу;

    2) глибоко очистити і продезінфікувати шкіру;

    3) мати заспокійливу і розслаблюючу дію.

    Ванночка може містити:

    • соду, морську або куховарську сіль;

    • ароматичні речовини;

    • поживні елементи;

    • отшелушивающие або відбілюючі речовини;

    • біологічно активні компоненти;

    • антибактеріальні складові.

    Таким чином, тут є простір для фантазії.

    Після ванночки розм'якла кутикулу відокремлюють від поверхні нігтьової пластинки і видаляють манікюрними ножицями і щипчиками. На шкіру навколо нігтя наноситься живильне масло і розподіляється по всій нігтьової пластини масажними рухами.

    Класичний манікюр може бути з масажем рук або без нього. Але зазвичай масаж, більш-менш тривалий, проводиться. Це робить результат роботи майстра більш помітним, так як масаж покращує колір шкіри, її тургор, знімає напругу. Руки відразу стають м'якими і набувають доглянутого вигляду.

    Хоча метод обрізання кутикули не вітається, але у випадках, коли шкіра груба і манікюр проводиться нерегулярно, цей метод єдине доступне.

    До недоліків цього виду манікюру можна віднести наступні моменти:

    | Ймовірність травмування кутикули і занесення інфекції більш імовірна, ніж при необрізний манікюр;

    | Не виключена поява задирок, особливо якщо майстер недостатньо досвідчений.

    Фахівці рекомендують для зниження цих ризиків використовувати процедуру «запечатування» нігтів, під час якої в ніготь після шліфування втирається живильний крем з вітамінами, протеїнами або спеціальні частинки мінералу, а потім масло, що додає нігтям здоровий блиск.

    Класичний манікюр не обов'язковий, якщо ви робите манікюр регулярно. Для частого і регулярного догляду підходять інші, більш щадні види манікюру. Але ми почнемо з опису класичного манікюру.

    Як правильно стригти нігті. Один раз в тиждень або на два тижні. Стрижуть нігті ножицями з закругленими кінцями, надаючи їм мигдалеподібну або овальну форму. Вільний край нігтя може виступати на 3-5 міліметрів. Якщо ви залишаєте їх довше, це зажадає додаткового догляду. Якщо стригти нігті коротше, вони виглядають ширше, пальці здаються коротше і товще. Зверніть увагу на форму ваших нігтів, вона повинна підкреслювати красу пальців. Якщо у вас вузькі і довгі пальці, то нігті не слід залишати занадто довгими, їх краще закруглити, якщо пальці товсті і короткі, то надайте їм подовжену овальну форму. ПАМ'ЯТАЙТЕ: які б у вас не були пальці, не варто робити нігті гострими, вони додадуть вашим рукам хижацький вид. Зверніть увагу на те, щоб довжина нігтів на всіх пальцях була приблизно однаковою.

    Як правильно підпилювати нігті. Підпилюють тільки сухі нігті, вологі можуть почати розшаровуватися. Найголовніша вимога - пилка повинна відповідати вашому типу нігтів. Якщо вони нормальні, то пилочка для них повинна бути твердою, з великим і дрібним напиленням. Але якщо нігті шаруються, то навіть дрібні кристалики на поверхні пиляння псують гладку поверхню нігтя, залишаються борозенки, а від цього порушується його міцність. Тому краще використовувати спеціальні поліровані пилочки, металеві краще викинути зовсім: вони нагріваються від тертя, і це шкодить нігтям. Рухи повинні здійснюватися в одному напрямку - від кінчика нігтя до його лунки. Пилка повинна рухатися легко, без натиску, у напрямку до середини, намагаючись не нахиляти площину пилки до зовнішньої частини. Підпилювати нігті рухами туди-назад не можна: нігті від цього розщеплюються. Те ж виходить, якщо натискати на пилку занадто сильно. Не можна глибоко спилювати кути нігтів, тому що це може викликати запальний процес.

    Полірування нігтів. Для полірування нігтів використовується спеціальне пристосування - полірувальник. Він має чотири робочі поверхні з нанесеними цифрами, що вказують на послідовність полірування. Можна використовувати спеціальні подушечки для полірування. З давніх-давен нігті полірували шматочком фланелі або замші, посипаною сумішшю з рівних частин крохмалю, тальку і борної кислоти. Але не захоплюйтеся поліруванням: від занадто частого полірування нігтьова пластина стає тонкою і тендітною.

    Пилочку для полірування, яка має більш грубу поверхню, використовують тільки для усунення дефектів:

    • якщо нігтьова пластинка в поздовжніх і поперечних борозенках;

    • якщо на нігтях є плями після лаку;

    • якщо плями з'явилися внаслідок попадання якихось барвників.

    Однак навіть в цих випадках шліфувати поверхню пилою не слід часто. Нігтьова пластинка оновлюється раз на півроку, і якщо в цей проміжок часу шліфувати її кілька разів, то вона стане надто тонкою. Не слід забувати, що порушення цілісності поверхні нігтя може привести до інфікування, тому нігті, які зазнали шліфовці, обов'язково повинні бути покриті шаром захисного лаку. Для посилення блиску використовують спеціальне масло або гель. Крім того, масло і гель захищають і живлять ніготь.

    Видалення кутикули і задирок. Найкраще видалити кутикулу без обрізання чи відсунути її до лунки за допомогою гелю і лопатки з гуми або дерева. На кутикулу наносять спеціальну рідину, яка розм'якшує шкірочку навколо нігтя і перешкоджає подальшому «заростання». Потім паличкою акуратно посуньте шкірочку навколо нігтя назад. Особливою популярністю користуються палички з апельсинового дерева. Але в тому випадку, коли нігті і руки запущені, а кутикула - груба, обійтися без щипчиків і ножиць не завжди вдається.

    Для видалення задирок потрібно розпарити руки у ванні, в яку додати пом'якшувальний засіб: гліцерин, соду або готовий засіб для ванночки, а потім продезінфікованими щипчиками, які мають тригранні кінчики, обережно видалити задирки, розташовуючи щипчики майже перпендикулярно до шкіри. Дрібні порізи і ранки обробіть будь-яким дезинфікуючим засобом.

    Нанесення захисного шару. Буває, що нігті м'які або занадто ламкі. В цьому випадку потрібно застосовувати спеціальні засоби: захисний лак і захисне масло, які містять вітаміни, кальцій і віск, що захищає нігтьову пластину.

    Рідина для зняття лаку і в ідеалі сам лак не повинні містити ацетону. Однак навіть у цьому випадку необхідно скористатися захисним засобом - основою під лак. Не слід нехтувати їй, оскільки основа під лак не тільки робить шар лаку рівним і красивим, але і не дає барвним речовин і розчинників вбиратися в ніготь, зберігає його здоров'я. Вибирайте базове покриття для нігтів в залежності від проблеми: для м'яких або ламких, що шаруються, «хвилястих», що тріскаються, тонких нігтів - основу з вітамінами. У будь-якому випадку основа під лак:

    • охоронить нігтьову пластину від глибокого проникнення кольорового пігменту лаку; вирівняє поверхню нігтя;

    • наситить ніготь корисними речовинами;

    • зробить ніготь міцніше.

    Основа може бути зовсім прозорою або кольоровий - рожевої, бежевій. В якості базового покриття можна використовувати білий лак, який надасть будь-якому яскравому кольору особливу насиченість. Якщо ви віддаєте перевагу природний вигляд нігтів, прозорим базовим покриттям можна і обмежитися, завдавши його в два шари.

    Нанесення лаку. Лак обраного кольору наносять через кілька хвилин після основи під лак. Перед вживанням бульбашка обов'язково струсіть. Потім умочіть в нього пензлик. Професіонали не користуються пензликами, які перебувають всередині флакона. Вони використовують хороші колонкові або білячі кисті.

    Обітріть пензлик про край флакона, видаляючи надлишки лаку. Пензликом стосуються спочатку середини нігтя і м'яко просувають її до краю. Не відриваючи кисті від нігтя, ведуть її вгору до кінчика з легким натиском. Які залишилися лаком акуратно зафарбовують бічні сторони нігтя. Таким же чином наносять і другий шар лаку.

    Кольоровий лак краще накладати в два шари: при більшій кількості нігті виглядають неакуратно, а лак швидше слущивается. Завдавши перший шар, зробіть перерву, щоб лак зміг підсохнути.

    У моді то французький ніготь, то ніготь природної форми рожевого кольору, то довгі загострені «кігті» темних тонів. Художній манікюр ніколи не виходив з моди для молодих. Можна намалювати картину, якщо є час і бажання. Але є і правила для всіх. Наприклад, можна залишити вузькі смужки нігтьової поверхні в кутах незабарвленими, якщо ви незадоволені формою своїх нігтів і вважаєте їх занадто широкими. Якщо хочете зробити візуально довше пальці, які не зафарбовуйте лунку нігтя до кінця.

    На лак можна нанести захисний шар, який зробить ваш манікюр більш довговічним. Спеціальні захисні засоби, оберігають лак від потріскування. Крім того, вони часто несуть додаткові зручності: сприяють швидкому висиханню лаку або забезпечують особливий блиск. Захисні рідини можуть використовуватися і як цілком самостійне покриття, особливо для тонких або ламких нігтів.

    Після покриття нігтів лаком і захисним засобом нігтям необхідно дати час на висихання. Засіб для «швидкої сушки» виявиться дуже до речі. Воно може бути як змивається, яким покривається кожен шар лаку, так і незмивним, який наноситься на завершення процедури, поверх всіх попередніх шарів. У будь-якому випадку краще виділити кілька хвилин для висихання кожного шару, оскільки тонка плівочка лаку, базової основи або захисної рідини висихає набагато швидше, ніж товсте покриття, що складається з багатьох шарів.

    Добре висушений лак тримається довго, і поверхня нігтя в цьому випадку виглядає блискучою і гладкою, без вм'ятин і подряпин. Визначити, чи повністю висох черговий шар лаку, дуже просто: злегка постукайте нігтями одна об одну. Сухе покриття видає дзвінкий, «кістяний» звук.

    ПАМ'ЯТАЙТЕ: нігті повинні сохнути в природних умовах, не варто піддавати їх сушінні гарячим феном. Від занадто гарячого повітря лак висихає нерівно, його поверхня може стати мутною, шорсткою, з'являються бульбашки.

    До речі, не можна, щоб нігті постійно знаходилися під шаром лаку. Хоча змивати лак на ніч, як косметику, а вранці знову фарбувати теж не корисно. Але можна час від часу влаштовувати нігтям перепочинок - обходитися без лаку.

    Гарячий мокрий манікюр

    Практично, якщо відкинути рекламні фрази, це те ж, що і мокрий манікюр. Справа лише в тому, що ванночка - це апарат з підігрівом, і сам засіб, тобто лосьйон, спеціального складу. Безумовно, якщо всі компоненти розчину мають заліковувати, гідратуючий, регенерує та іншими доброчинними діями, то для травмованих, слабких або дитячих нігтів така процедура - справжній бальзам.


    Мал. 3. Гарячий мокрий манікюр (1й-етап)

    До її комерційним переваг відноситься те, що підігріта субстанція діє швидше і процедура зберігає якість самого кращого догляду за економії часу. Чи варто апарат цього? Може бути. Спробуйте купити його!

    Основу процедури становить розігрітий лосьйон. Він виготовлений спеціально для заспокійливого гарячого масляного манікюру, рясно насичений мінеральними маслами, мікроелементами, ланоліном, колагеном і містить вітамін Е, гліцерин або соняшникову олію. В якості антисептиків до складу такого лосьйону вводяться екстракти рослин, наприклад, гамамелісу. Для відновлення бар'єрних властивостей клітин до складу препарату вводять рослинні олії: зародків пшениці або авокадо.


    Мал. 4. Гарячий мокрий манікюр (1й-етап)

    Прилад розігріває і підтримує тепло лосьйону під час виконання манікюру. У комплект до приладу входять змінні чашечки для лосьйону.

    Технологія виконання відрізняється від гігієнічного манікюру насамперед тим, що замість ванночки з водою використовується розігрітий лосьйон.

    Наведемо покрокову інструкцію виконання цього виду манікюру.

    ОЧИЩЕННЯ І антисептичної обробки. Перед роботою руки майстра і руки клієнта повинні бути вимиті з щіткою, бажано милом з антисептичними властивостями. Майстру рекомендується перед роботою наносити на руки захисний антисептичний гель.

    ВИДАЛЕННЯ СТАРОГО ПОКРИТТЯ. Видалити лак або будь-яке інше покриття. Видаляти лак найкраще рідиною для зняття лаку, що не містить ацетон. На цьому етапі ніколи не слід нехтувати детальним оглядом рук і нігтів. Можливо, будуть виявлені дефекти або ознаки шкірних захворювань або захворювань нігтьових пластинок.

    Налийте в чашку приблизно на 1/3 спеціальний лосьйон. Помістіть чашку в штатив і включіть прилад. Встановіть вимикач в режим «високий» для розігріву лосьйону. У разі підвищеної чутливості або при виконанні процедури перед нарощуванням нігтів встановіть режим «низький».

    Обпилювання. Роботу починайте з лівої руки. Тримаючи пилку з абразивним напиленням під кутом 45 градусів, обпиляєте і надайте правильну форму вільному краю нігтя. Правила обпилювання нігтьової пластини загальні.

    ВАННОЧКА. Опустіть кінчики пальців лівої руки в розігрітий лосьйон і приступайте до обпилювання нігтів правої руки. Час витримки тут може коливатися від 3 до 5 хвилин в залежності від стану кутикули. Якщо кутикула груба, то для виконання необрізної манікюру рекомендується до процедури замочування наносити розм'якчувач кутикули.

    МАСАЖ. Вийміть ліву руку з лосьйону і опустіть туди праву. Теплий лосьйон з кінчиків пальців розподіліть по всій руці ніжними масажними рухами і виконайте масаж.

    ВИДАЛЕННЯ КУТИКУЛИ. Апельсинової паличкою акуратно підніміть і відсуньте кутикулу,

    відокремте її від поверхні нігтя. У разі дуже щільного прилягання шкіри до поверхні нігтя скористайтеся лопаткою. Обробіть і видаліть кутикулу одним з методів, найбільш підходящим даного клієнта (обрізний манікюр, європейський, манікюр з пемзою або комбінований).

    ВИДАЛЕННЯ ЗАЛИШКІВ лосьйон ЗІ ШКІРИ. При необхідності видаліть залишки лосьйону з рук клієнта і протріть їх рушником, змоченим у холодній воді.

    Нанесення ПОКРИТТЯ. Знежирте поверхню нігтя, нанесіть базу, яка містить кальцій, протеїн і кератин. Якщо наносите лак, закріпіть його за допомогою сушіння.

    ЗАВЕРШЕННЯ ПРОЦЕДУРИ. Нанесіть на кутикулу краплю лікувального масла для нігтів і кутикули.

    Європейський манікюр

    Це манікюр для частого застосування. Його ще називають необрізним або сухим, так як видалення кутикули в цьому випадку проводиться без допомоги ножиць і без попередньої ванночки. Невикористання ріжучих предметів - основна тенденція сучасного манікюру.

    Спочатку сухим нігтям надають форму: підстригають і підпилюють, потім на кутикулу наносять спеціальну рідину, до складу якої входять молочні і фруктові кислоти. Ця рідина розм'якшує шкірочку навколо нігтя, а також запобігає розростання її на лунку і нігтьову пластинку.

    Через кілька хвилин шкірку видаляють за допомогою спеціальної палички або лопатки. Професіонали використовують палички з апельсинового дерева або самшиту. Шкірочку навколо нігтя акуратно відсувають назад, не натискаючи на неї.

    Ванночка використовується як засіб для пом'якшення шкіри рук перед масажем і нанесенням крему.

    Європейський манікюр надає м'якшу дію, і при переході з обрізного манікюру часто перші тижні утворюються задирки доводиться акуратно видаляти щипцями. Якщо ж ваш перший манікюр саме європейський, то про задирках ви можете ніколи не дізнатися.

    Такий манікюр безпечний. Можливість занесення інфекції незначна завдяки відсутності ріжучих інструментів. Манікюр безболісний і приносить тільки приємні відчуття.

    Звичайно, європейський манікюр не підходить для грубих рук і сильно зарослих нігтьових пластинок, тобто це манікюр на кожен день.

    Як різновид сухого манікюру все більшої популярності набуває апаратний манікюр, який завжди виконується на сухій шкірі. В цьому випадку швидко обертаються шліфувальними насадками на кінці апарату проводиться вся робота по догляду за шкірою і нігтями. Апаратний манікюр дозволяє виправляти дефекти нігтів: шліфувати поверхню нігтьової пластини, згладжувати борозенки і нарости.

    Французький манікюр

    Мабуть, самий універсальний і вишуканий манікюр - це французький манікюр. Він і був створений фірмою ORLY як універсальний, щоб не міняти лак до кожного наряду.


    Мал. 5. Французький манікюр

    Історія походження його проста. У пошуках універсального манікюру дизайнери звернулися до природного вигляду доглянутих нігтів і не стали винаходити нічого нового, лише додали яскравість фарбам, блиск і додали форму. Таку технологію взяли на озброєння манекенниці і актриси кіно, тепер їм не треба робити новий манікюр до нової сукні. Французький манікюр, або френч ,? це нігті, що ледве виступають за подушечку пальців, м'якої овальної форми або підкреслено квадратної. Ефект визначається особливою технологією фарбування, коли робиться акцент на кінчику нігтя звичайно невеликої довжини. Кінчики нігтів покриті білим лаком, інша частина нігтя рожева або кремово-бежева. Такий манікюр створює ілюзію доглянутих і здорових нігтів. Французький манікюр сподобався чоловікам, у цьому випадку вільний край нігтя підпилюється практично повністю. Френч прижився і серед звичайних обивательки, адже всім хотілося покрасуватися бездоганними нігтями.

    Перед ванною формують ніготь. Як вже було сказано вище, він може бути овальний, напівкруглий або квадратний, але не довше 3 міліметрів.

    Потім руки опускають в ванночку. Розм'якшують кутикулу і видаляють її обрізним або необрізним способом.

    Потім приступають до фарбування. Особливість покриття - у виділенні нігтя. Його виділяють білим лаком. Це тонка робота, і роблять її від руки або за допомогою шаблону. Кінчик нігтя виділяється спеціальним білим лаком, який наноситься у вигляді рівного, плавного півкола. Після висихання білого лаку весь ніготь покривають прозорим, світло? бежевим або пастельно-рожевим лаком.

    Однак останнім часом стали застосовують не тільки світлі тони лаку. Поєднання кольорів може бути будь-яким. Для виділення нігтя використовують лаки з блискітками. Але це вже в якійсь мірі нейл-арт, про який ми будемо говорити пізніше.

    Способи нанесення покриття. Їх два: від руки і за шаблоном. Шаблони бувають різної форми: круглі або куточком. Придбати готові шаблони можна в відділах, що торгують косметикою для нігтів. Є шаблони прямої форми вони призначені для педикюру.

    «Френч-покриття від руки».

    1. Наносять основу під лак. Висушують.

    2. На вільний край нігтя наносять білий лак, починаючи від центру, а потім з обох сторін, повторюючи його форму або злегка «коректуючи», виходячи з естетичних міркувань. Висушують покриття.

    3. Ніготь зверху покривають рожевим, тілесним або перламутровим, а можна і безбарвним, але обов'язково прозорим лаком.

    4. Після висихання ніготь покривають закріплювачем для лаку.

    «Покриття за шаблоном».

    1. Наносять основу під лак. Висушують.

    2. Шаблон потрібно приклеїти на ніготь так, щоб вільний край нігтя залишався відкритим.

    3. На кінчик нігтя наносять білий лак. Шаблон знімають, висушують покриття.

    4. Покривають ніготь обраним прозорим лаком. Висушують.

    6. Закріплюють закріплювачем і висушують остаточно.

    Французький манікюр в стилі модерн поєднує два основних кольори, але це необов'язково білий і рожевий кольори, як в класичному манікюрі. Тут можуть вибиратися будь-які кольори, головне, щоб вони гармоніювали між собою і відповідали образу людини. Сам ніготь або його вільний край може бути покритий бузковим, золотим і синім кольором, це ваш вибір, але манікюр повинен бути виправданий загальним стилем.

    Френч можна зробити і більш святковим. Для цього достатньо покрити вільний край нігтя білим перламутровим лаком поверх основного і зафіксувати закріплювачем.

    Перманентний французький манікюр створюється при нарощуванні нігтів, коли вільний край нігтя має яскравий білий колір. Такий постійний дизайн дуже зручний, його навіть не обов'язково покривати лаком, нігті набувають доглянутий, здоровий і натуральний вигляд. Френч можна декорувати: покрити молочно-рожевим лаком і прикрасити стразами.

    Французький манікюр надає величезний простір для творчості.

    Додатково самий краєчок нігтя, або лінію «усмішки», можна обвести декоративною смужкою. Сьогодні популярно фарбування полулуния біля самої основи нігтя. Лінія полулуния повинна в точності повторювати лінію «усмішки».

    На жаль, зробити правильний французький манікюр в домашніх умовах під силу лише досвідченому фахівцеві, адже дуже важливо виконати його не тільки акуратно, але і дотримати правильне співвідношення ширини білої смужки і решти нігтя. Форма цієї смужки, колір основного покриття - все це дуже тонка і скрупульозна робота.

    SPA-манікюр

    Наймоднішим, корисним і приємним зізнається SPA-манікюр. Загалом, це саме те нове, яке добре забуте старе. Просто із застосуванням апаратів, інтенсивних засобів догляду і як саме комплексне засіб догляду за руками і нігтями воно нарешті потрапило в розряд окупних.

    Повний догляд - з масажем, ваннами, компресами і масками для рук - завжди займав багато часу, і послуга вважалася нерентабельною.

    Тепер з'явилися новинки: апаратний манікюр, ванночки з підігрівом, спеціальні апарати для SPA-процедур. Все це, а також, безумовно, і результати від такого догляду, зробили SPA-процедури модними і досить дорогими, а отже, рентабельними. У той же час це дозволило робити манікюр більш тривалий час - близько 2 годин. Правила проведення такого манікюру підкоряються загальним правилам, конкретній технології не існує.


    Мал. 6. Апаратний манікюр

    Обов'язкові ванночка, масаж (простий, апаратний, крапковий), застосування ароматерапії, повного циклу догляду за руками - розм'якшення, відлущування і харчування, а також манікюр - обрізної чи необрізної, і, нарешті, декоративне покриття на будь-який смак. Салони змагаються в наданні більш витонченого набору процедур і засобів догляду, що входить в SPA-манікюр. Багато майстрів винайшли власну «родзинку». Це може бути використання продуктів моря, або свіжих фруктів, або виноградних вин, або меду і молока.

    Рис Використання солі

    Ароматерапія в манікюрі - це вплив ефірних масел на шкіру рук і нігті, а також на весь організм в цілому, оскільки протягом процедури клієнт вдихає обраний аромат.

    Місцево масла додаються в креми або маски для рук або використовуються готові косметичні засоби, що містять ці масла. Наведемо властивості деяких ефірних олій:

    | Кедрова - омолоджує, підвищує пружність шкіри, підсилює кровообіг, насичує киснем тканини;

    | Лимонне - відбілює, розгладжує шкіру, освітлює пігментні плями, загоює тріщини на долонях, усуває ламкість нігтів;

    | Миррове - оптимізує периферичний кровообіг, освіжає, оживляє, натягує шкіру, надає їй матовість;

    | Іланг-іланговое омолоджує, зволожує шкіру, рекомендується при шаруються нігтях.

    Дитячий манікюр

    Це ніжний манікюр для дітей і підлітків. Його головне призначення - догляд та захист нігтів. Нігті формуються під час внутрішньоутробного життя з так званих первинних нігтьових пластин - зародкових нігтів. Згодом зародкові нігті залишаються на все життя у вигляді птеригия. Дитячі нігті містять більше вологи і еластичнішою, ніж нігті дорослої людини. З віком нігті стають твердіше. Дитячий манікюр - це догляд за руками і обробка нігтів, застосовувані у дитини до 14-15 років. Крім відмінностей в структурі нігтьових пластин, для дитячих нігтів характерний потужний птеригий, ніжна і тонка шкіра нігтьових валиків і тонка кутикула.

    Ці особливості іноді приводять до того, що через травмовані нігтьові валики і кутикулу інфікується нігтьова пластинка. У дітей частіше утворюються задирки. Дитячі нігті не полірують і не шліфують. У той же час, виконуючи манікюр дитині, нігті стрижуть коротко, вільний край не прийнято залишати.

    Послідовність виконання дитячого манікюру така:

    | Руки обробляють антисептиком;

    | Нігті, якщо потрібно, зістригають і підпилюють пилою (не рекомендується вирізати вільний край);

    | Руки занурюють у ванну з розчином. Якщо кутикула груба, наносять масло для її видалення, але в більшості випадків цього не потрібно;

    | Формують лінію кутикули апельсиновою паличкою. При цьому кутикула відсувають, а не видаляють;

    | Якщо потрібно, видаляють задирки;

    | Завдають крем, роблять масаж, проводять парафінотерапія, роблять маску;

    | Наносять покриття, яке не повинно містити ацетону або формальдегідних смол.


    Мал. 7. Дитячий нейл-арт

    Дитячий манікюр має і виховне значення: він допомагає позбутися від звички гризти нігті або шкіру навколо них. Однак постійне покриття не корисно для дитячих нігтів, так як воно не дає можливості кисню надходити до нігтьової пластини.



    Чи варто апарат цього?
    Французький манікюр, або френч ,?
    Після висихання білого лаку весь ніготь покривають прозорим, світло?

    Новости

    Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com