рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Заточення ланцюга бензопили: на верстаті і вручну

Кому як не садівникові знати, наскільки важливо мати під рукою завжди справну техніку Кому як не садівникові знати, наскільки важливо мати під рукою завжди справну техніку. Особливо якщо мова йде про інструмент, від якого залежить швидкість роботи і якісний фінальний результат.

У цій статті ми розповімо Вам про те, як важливо проводити своєчасне технічне обслуговування витратного матеріалу такого обладнання як бензопила . Якщо Ви часто використовуєте даний пристрій, то потрібно бути готовим до того, що ланцюгова гарнітура буде вимагати регулярного заточування. Так як саме цей процес дозволяє домогтися оптимальної роботи, без втрат потужності і надмірної витрати палива.

Як заточити ланцюг бензопили?

Щоб ви могли забезпечити належний стан вашої бензинової пилки, досить знати - коли, як і за допомогою яких пристосувань можна виробляти заточку, щоб процес пиляння був максимально ефективним і безпечним.

Як визначити стан ланцюга?

Коли необхідно проводити заточку ланцюга, точних рекомендацій не існує. Це залежить від інтенсивності використання інструменту. Однак спеціально чекати моменту, коли пила перестане якісно працювати, також не можна. Дуже важливо звернути увагу на ранні ознаки затуплення.

✸ В першу чергу необхідно упевнитися в надійності фіксації ланцюга. Якщо при розпилі деревини ви стали помічати, що почали докладати більше зусиль, ніж раніше, то, швидше за все, натягувач не в змозі забезпечити належне робоче натяг. В такому випадку чіпко незначно витягнулася або провисла.

✸ Зверніть увагу на якість стружки. В ідеалі вона повинна бути світлою, однорідної і приблизно однакового розміру. При поганій заточенню стружка має дрібну фракцію темного кольору і з великою кількістю видимих ​​домішок в структурі.

✸ Іноді Ви можете помічати, що бензопилу хилить в сторону - це також є приводом для заточки.

Як правильно заточити ланцюг бензопили?

Щоб навчиться правильно виробляти заточку, досить дотримуватися кількох простих правил і мати при собі необхідний набір інструментів. Так як зуб ланцюга являє собою складну геометричну форму, то дана операція може здатися досить складною, але це тільки на перший погляд.

Кожен зубець пильної гарнітури представлений двома ріжучими крайками - бічна (вертикальна) і верхня (горизонтальна), яка має скіс під певним кутом і спрямована в бік руху ланцюга. Розмір стружки і продуктивність роботи залежить від обмежувача глибини, який знаходиться на кожному ріжучому зубі і служить для визначення максимального занурення різальних крайок в дерево. Їх заточка проводиться тільки в разі потреби, як правило, тоді коли ви помітили, що відстань між зубами і роздільником значно зменшилася.

Інструменти для заточення ланцюга в домашніх умовах

заточити ланцюг бензопили можна двома способами - скориставшись набором ручних інструментів і спеціальним механічним або електричним точильним верстатом. Природно, перший спосіб є найбільш популярним. Однак професіонали не рекомендують користуватися ним дуже часто, так як це може привести до швидкого зносу і порушення нормальної роботи техніки.

Якщо ви все-таки віддали перевагу цей метод, то в вашому арсеналі повинні бути такі пристосування:

✸ Круглий (циліндричний) напилок для заточення ріжучих зубів.
✸ Плоский напилок для сточування обмежувача глибини.
✸ Шаблон для забезпечення раціональних параметрів заточування.
✸ Гачок для легкого вилучення тирси, пилу та іншого сміття з чіпкі.
✸ Будівельні рукавички для захисту рук від несподіваних порізів.

Щоб поправити ланцюг в домашніх умовах необхідно використовувати круглий напилок відповідного діаметру:

✸ Для ланцюгів з шириною паза 10.3 мм і кроком 3/8 - підійде напилок діаметром 4 мм.
✸ Для ланцюгів з шириною паза 1.6 мм і кроком 3/8 - напилок 5.2 мм
✸ Для ланцюгів з шириною паза 1.3, 1.5 і 1.6 мм і кроком ланцюга 0.325 - можуть використовуватися напилки діаметром 3.8 мм, 4.2 мм і 4.8 мм.

Якщо до цього процесу ви приступаєте вперше, то не зайвим також буде перегляд пізнавального відео, де досвідчені майстри діляться корисними порадами та поетапно розкривають всі секрети успішної заточування.

Як заточити ланцюг бензопили напилком, і які правила необхідно неухильно дотримуватися, щоб не нашкодити інструменту

✸ В першу чергу необхідно ретельно очистити ланцюг від масла, бруду та іншого сміття. Уважно оглянути ріжуче полотно на наявність пошкоджень, зношених ланок та зубів. У разі виявлення вад, подальше його використання небезпечно для роботи. Також варто звернути увагу на довжину верхнього загострення, вона повинна бути не менше 1/4 дюйм. Якщо загострення коротше, то є велика ймовірність, що зуб в процесі роботи зламається.

✸ Дуже важливо правильне розташування устройствана на робочій площині. Це повинна бути рівна і тверда поверхня. Для якісного виконання операції рекомендується затиснути шину в особливі лещата. Це дозволить не тільки вільно переміщувати лезо, а й дотримуватися правильного кута нахилу. Ланцюг повинна знаходитися в лещатах під кутом 80 - 90 градусів відносно поверхні. Точило в свою чергу має рухатися під кутом 15 - 35 градусів щодо розміщеної зафіксованої ланцюга.

✸ Далі варто визначити місце знаходження ведучого різака. Як правило, він найкоротший на ланцюгу. Якщо ви його не спостерігаєте, то почати заточку можете з будь-якого леза. Для зручності відзначте маркером місце, з якого почнеться ваша робота.

✸ Перед початком заточення ланцюга накладіть шаблон так, щоб він потрапив в її прорізи. Після чого підведіть напилок по ріжучої поверхні зуба і зробіть кілька легких рухів з виступом на 3 - 4 см, паралельно бічних гранях шаблону. Напрямок пилки має бути безперервним і спрямованим тільки в одну сторону. Можна створювати помірні кругові рухи, це дозволить видалити утворилася металеву стружку. Також важливо дотримуватися однакову чисельність ходу для кожного зуба. В процесі роботи ні в якому разі не можна поспішати. На даному етапі дуже важливо дотримуватися точності, уважності і акуратності.

✸ Переверніть інструмент в лещатах і переходите до заточування зубів, які мають протилежну спрямованість від тих, що ви заточували до цього.

✸ В разі необхідності збільшіть відстань обмежувача глибини. Насадите шаблон і плоским напилком акуратно сточити те, що потрапляє під його проріз.

✸ На фінальному етапі змастіть ланцюг спеціальним маслом і перевірте натягнення.

Також у продажу ви можете зустріти такий набір для заточки, який складається з плоского напилка, шаблону-калібру для підпилювання обмежувача і круглого напилка поміщеного в спеціальну металеву пластину (державка) з вигравіруваними лініями.

Також у продажу ви можете зустріти такий набір для заточки, який складається з плоского напилка, шаблону-калібру для підпилювання обмежувача і круглого напилка поміщеного в спеціальну металеву пластину (державка) з вигравіруваними лініями

При заточуванні ланцюга цими інструментами, циліндричний напилок з пластиною повинен розташовуватися на зубці відповідно до зазначених лініями. Держак в свою чергу впирається на верхній частині зубця і обмежувача, а напилок під ріжучої крайкою.

Для контролю обмежувача глибини різу, застосовується обпилювальні калібр, який містить спеціальні фігурні прорізи. Його фіксують на ріжучому зубці і за допомогою плоского напилка сточують ту частину обмежувача, яка виступає з-під поверхні калібру.

Як заточити ланцюг бензопили на верстаті?

Якщо ви не хочете заточувати ланцюг вручну, то можете скористатися ручним або електричним точильним верстатом. Найбільшою популярністю, звичайно ж, користується мережева техніка.

Електричний верстат має надійну основу, рухливу верхню частину і фіксують компоненти, що складаються з кріплення та регулювальний гвинт, а також інсталяційний клина з власником ланцюга. Підстава корпусу представлено однією кнопкою старту, обмежувачем глибини і шкалою для виставлення кута і рівня заточки. В якості робочого компонента використовується абразивний шліфувальний круг. Для максимально зручного застосування присутній рукоятка і спеціальні елементи захисту.

Головне Премущество електричного верстата полягає в тому, що він має певну систему налаштувань, надаючи можливість помістити ріжуче полотно під правильним кутом і з максимальною точністю підвести диск до заточуваної кромці. Кожен зуб точиться окремо, користувач тільки переміщує ланцюг по держателю. Зустрічаються також моделі, які автоматично затискають лещата при опусканні на зубець ланцюга диска.

Порядок дій для заточування більш ніж простий:

✸ Помістіть пильную гарнітуру в верстат, ланками у напрямку до диска.
✸ Пошукайте на ланцюгу найкоротший зуб - це буде основний орієнтир для визначення рівня заточки.
✸ Встановіть необхідні настройки верстата. Опустіть коло до найкоротшому зубу, після чого не змінюючи налаштувань, перейдіть до наступного.
✸ Після закінчення заточування, продміть гарнітуру і обробіть її маслом.

Щоб заточувальний верстат служив вам максимально довго, після кожного застосування продувайте механізм чистим стисненим повітрям і змащуйте машинним маслом.

Що стосується ручних верстатів, то за формою вони нагадують конструкцію променевої пили, але замість пильного полотна використовується напилок циліндричної форми. Застосування такого пристосування має ряд переваг. По-перше, всі робочі краю ланцюгової гарнітури заточуються строго однаково. По-друге, рух напилка відбувається під заданим кутом і ймовірність навіть мінімального відхилення повністю виключається. Необхідні параметри заточування встановлюються користувачем самостійно перед початком роботи.

купити верстат для заточування ланцюгів бензопил ви можете на нашому сайті, де представлений великий вибір техніки даного типу, кожна модель детально описана, дані всі технічні характеристики.

купити   верстат для заточування ланцюгів   бензопил ви можете на нашому сайті, де представлений великий вибір техніки даного типу, кожна модель детально описана, дані всі технічні характеристики

Як натягнути ланцюг на бензопили

Після того як ви зробили заточку, не забудьте упевнитися в тому, що натяг ланцюга відповідає заявленим вимогам. Пильна гарнітура, яка провисає, в процесі роботи може зіскочити з шини або застрягти в деревині. Перетяжка також погано - створюється надмірна навантаження на двигун.

Тому дуже важливо контролювати натяг ланцюга і в разі необхідності проводити коригування перед кожним введенням в експлуатацію при відключеному харчуванні. Процес натяжки ланцюга не представляє ніякої складності, все, що необхідно робити, це дотримуватися правильну послідовність дій, яка прописана в інструкції до кожного інструменту.

Спочатку звільніть кріплення на кришці бензопили, яка утримує пильную гарнітуру. Після чого вставити ключ-викрутку в відповідний паз, і акуратно зробити обертання, натягуючи при цьому ланцюг. Досить пари оборотів. Для перевірки натягу, відтягніть чіпко рукою в нижній частині шини в напрямку її руху. Якщо вона не рухається, значить, кріплення затягнуто надто туго і його потрібно трохи послабити. В ідеалі ковзання полотна повинно бути плавним без зачепів і зайвого провисання.

Важливо! Ні в якому разі не можна підтягувати або замінювати ланцюг в гарячому стані, так як після охолодження вона має властивість знову скорочуватися. Такі дії можуть призвести до незворотної деформації направляючої шини і виходу з ладу двигуна. Дочекайтеся моменту повного охолодження, і тільки потім приступайте до регулювання.

Як заточити ланцюг бензопили?
Як визначити стан ланцюга?
Як правильно заточити ланцюг бензопили?
Як заточити ланцюг бензопили на верстаті?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com