- Mojito традиційний з ромом
- Mojito на горілці
- Бразильський варіант Mojito
- безалкогольні рецепти
- З кавуном
- дієтичний варіант
- Дитячий полуничний Мохіто
- Правила вживання Мохіто
Освіжаючий коктейль Мохіто родом з Куби полюбився нашим співвітчизникам за прекрасні смакові якості і можливість втамувати спрагу в літню спеку. Готують його в алкогольному і безалкогольному варіанті, але від цього напій не втрачає своїх якостей. Кубинські бармени роблять його з рому, м'яти і газованої води. Класичний рецепт Мохіто спочатку потрапив в США, потім поширився по всьому світу. Тепер в домашніх умовах прохолодного рідина може зробити будь-яка людина, що має під рукою потрібні пристосування і інгредієнти.
Mojito традиційний з ромом
З наведеного кількості продуктів виходить 2 великі порції напою:
Як приготувати Мохіто по старому класичним рецептом:
- У високу склянку сиплють цукор і зверху кладуть розім'яті вручну листя м'яти. Різати зелень не потрібно, інакше вона втратить ефірні масла;
- Ложкою або товкачем ретельно перетирають м'яту з цукром;
- Лайм ріжуть навпіл і видавлюють сік руками, щоб м'якоть не потрапила в коктейль. Для насиченого смаку готового продукту додають трохи цедри;
- Весь склад повторно перетирають і заповнюють ємність колотим льодом доверху. Льодинки повинні бути середнього розміру;
- Масу заливають ромом, прикривають стакан широкої посудом і струшують вміст до тих пір, поки скло не запітніє, а м'ята не розподілені рівномірно;
- Розбавляють коктейль Мохіто содової, спрайтом або тоніком. Спрайт підсолоджує продукт, тонік надає терпкості;
- У лід занурюють пару товстих прямих трубочок і прикрашають стакан гілочкою м'яти.
Якщо хочеться відступити від класики, Мохіто будинку роблять з будь-яких фруктів. Нового звучання солодко-свіжому смаку створюють полуничні, ананасні, кавунові і ягідні основи. Ром можна замінити горілкою, але смак коктейлю з цієї причини буде грубим.
Mojito на горілці
Щоб отримати Мохіто алкогольний на горілці, необхідно зібрати наступні інгредієнти:
М'якоть і цукор гарненько тиснуть до виділення соку. До маси домішують сік цитрусового плоду, горілку і тонік. У напій кидають осколки льоду і вставляють 2 трубочки.
Бразильський варіант Mojito
Смачний охолоджуючий напій в Бразилії готують з додаванням рому і шампанського, причому ром місцеві бармени беруть двох видів. Давайте і ми навчимося готувати Мохіто рецепт використовуючи так званий бразильський.
компоненти:
Високий келих наповнюють черзі часточками цитруса, цукром і м'ятою. Масу товчуть до виділення соку. Порції рома змішують в окремому посуді, потім виливають в келих і розбавляють склад Мохіто невеликою кількістю шампанського і Спрайт.
безалкогольні рецепти
Мохіто безалкогольний можна пити в будь-яких кількостях на роботі, в побуті і на пікніку. Напій відмінно тонізує організм і рятує від зневоднення в жарку погоду.
З кавуном
Незвичайний рожевий коктейль Мохіто з кавуном сподобається дітям і дорослим. Пити його можуть і вагітні жінки, оскільки напій не містить алкогольної основи. Давайте освоїмо рецепт Мохіто в домашніх умовах який можна приготувати влітку.
Що знадобиться:
Спосіб приготування кавунового Mojito на дому:
- Перемішати шматочки неочищеного лайма з цукром і м'ятою;
- Потовкти інгредієнти качалкою для виділення соку і ароматних ефірів;
- Кавунову м'якоть звільнити від кісточок, нарізати дрібними кубиками і пом'яти виделкою;
- Додати ягідну основу до інших компонентів, кинути лід і перемішати;
- Подати напій до столу в прикрашеному келиху.
Якщо кавуновий напій Мохіто хочеться зробити алкогольним, замість 150 г м'якоті кладуть 120 г і доливають 60 мл білого рому.
дієтичний варіант
Жінки, які ведуть здоровий спосіб життя і стежать за своїм харчуванням і фігурою напевно оцінять коктейль Мохіто рецепт дієтичний. Алкогольної продукції він не містить. Найпростіший рецепт приготування легкого Mojito складається з наступних інгредієнтів:
- Мед - 1 ч. Л;
- Лайм - половинка;
- Вода - 1 склянка;
- М'ятний лист - 5 шт;
- Лід - за смаком.
Як зробити Мохіто в домашніх умовах з медом:
- М'яту викладають на дно склянки і вливають рідкий мед (засахарівшійся продукт розріджують на водяній бані);
- Солодкість акуратно перемішують з м'ятою, приминаючи листя;
- Неочищений цитрус ріжуть часточками і приєднують до інших складових Мохіто, який робиться по безалкогольному рецептом;
- Вміст склянки ще раз перемішують, лайм легенько тиснуть ложкою;
- Келих заповнюють кип'яченою холодною водою і знову все перемішують;
- На поверхні коктейлю розкладають кубики льоду, часточку лайма і м'ятний листочок.
Дитячий полуничний Мохіто
Побалувати дітлахів смачним напоєм в літню пору зможе кожен батько, який знає рецепт безалкогольного Мохіто з ягодами полуниці.
Готувати його потрібно так:
- 6 свіжих клубничек миють і дрібно нарізають;
- М'яту миють і нарізають крупно. Кілька цілих листя залишають на прикрасу;
- Цукор (1 ч. Л.) І м'яту (2 гілочки) поміщають в стакан і товчуть ступкою;
- Зверху розкладають шматочки полуниці, трохи льоду і кілька цілих ягід полуниці;
- Суміш розбавляють прохолодним Спрайтом і прикрашають м'ятою.
Правила вживання Мохіто
На питання, як пити Мохіто бармени відповідають, що цей дивовижний продукт подається в хайболл - високому коктейльній бокалі. У нього відразу складають інгредієнти і додають лід в процесі роботи. Температура приготованого Мохіто повинна становити 10 ° C, щоб він обдаровував споживача приємною прохолодою і свіжістю. Закусити напій можна рибним або м'ясним блюдом національної кубинської кухні.
Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Shift + Enter або Натисніть тут
Знайшли помилку?