рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чинадієво | палац Шенборнів

Місцезнаходження:

смт Чинадієво, санаторій "Карпати"

Мисливський замок-палац Шенборнів - одна з найяскравіших зірок у великому сузір'ї пам'яток Закарпаття Мисливський замок-палац Шенборнів - одна з найяскравіших зірок у великому сузір'ї пам'яток Закарпаття. Відвідування замку - це унікальна можливість пожити в справжній казці або просто побути в ній кілька годин. Замок з середини минулого століття став оздоровчим санаторієм «Карпати», і його двері відкриті для всіх.

Замок Шенборнів розташований не півночі від сучасного центру селища в мальовничій долині річки Латориці. Чинадієво появою такої архітектурної перлини зобов'язана графа Шенборна, рід якого володів селищем з початку XVIII до середини XX століття.

Спочатку на місці, де сьогодні велично височіє палац, стояв маленький дерев'яний мисливський будиночок. Згодом він уже не міг умістити всіх гостей, які приїздили разом з Шенборна на полювання. Тоді було вирішено побудувати великий палац, відповідний статусу високопоставлених гостей, які приїздили сюди з усієї Австрійської імперії.

Зведення палацу почалося в середині XIX століття і завершилося в 1890 році. У створенні цього шедевра архітектури брали участь кілька західноєвропейських архітекторів, в тому числі Ференц Башінда. При будівництві було використано оригінальне архітектурне рішення - головною концепцією будівлі стало відповідність «астрономічним» порядкам: в палаці 365 вікон за кількістю днів у році, 52 кімнати і стільки ж димоходів, що відповідає кількості тижнів у році, і 12 входів-виходів на вулицю, що відповідає 12 місяців року. Зведення палацу почалося в середині XIX століття і завершилося в 1890 році Крім того, символічно були зроблені і вежі, що підносяться над палацом - їх чотири, і кожна позначає певну пору року. Кожен елемент і кожна деталь в оформленні палацу мають своє значення, наприклад, невеликі вікна над вхідними дверима оформлені у вигляді вітражів на біблійну тематику.

Палацом Шенборнів можна милуватися нескінченно, придивляючись до численних елементів декору його екстер'єру, насолоджуючись загальної красою відкривається перед поглядом яскравою і барвистою архітектурної картини. Романтизм з елементами готики - гармонійне поєднання стилів заворожує, розбурхує уяву і створює неповторне відчуття дотику до тієї розкішного життя, яким жили представники знаті. Однією з найцікавіших деталей зовнішнього оформлення залишається прикрашає годинну вежу з усе ще відміряють хід часу старовинним годинником-курантами фамільний герб Шенборнів, на якому зображений лев з хрестом і короною.

Збереглися справжні скарби і в інтер'єрі замку: це що ведуть на другий поверх велика дерев'яна драбина, камінний зал зі старовинним розкішним каміном і незвичайної люстрою ручної роботи, оформленої рогами оленя. Саме тут, в камінному залі були зняті деякі сцени фільму «17 миттєвостей весни». Для знавців і цінителів гарної архітектури відвідування палацу Шенборнів стає справжнім естетичним задоволенням.

Сам палац - не єдине, що може зачарувати і назавжди запам'ятатися побував тут Сам палац - не єдине, що може зачарувати і назавжди запам'ятатися побував тут. Будівля оточує закладений ще на початку XIX століття ландшафтний парк, який на сьогоднішній день займає вже величезну територію в 19 гектарів. У парку створено штучне озеро, своїми обрисами повторює кордону колишньої Австро-Угорщини, за яким плавають дикі качки та лебеді, на березі озера влаштований міні-зоопарк. Тут росте більше 50 видів рідкісних, екзотичних та цінних дерев, квітів, чагарників і рослин. Відчуття казковості лісу посилюється через зустрічаються нерідко величезних вікових дерев в кілька обхватів товщиною. Визначні пам'ятки парку - Джерело Краси, що дарує красу і молодість всім, хто з нього вмиється і поп'є, а також розарій.

Дивним, які роблять палац Шенборнів в Чинадієво дійсно унікальним, є той факт, що сюди можна не просто приїхати на екскурсію, а й пожити в оточенні цієї архітектурної та природної краси. З 1946 року в палаці розташувався санаторій «Карпати», і тепер туризм легко поєднувати з поліпшенням здоров'я.

Кожен, хто побував у палаці Шенборнів, говорить про нього як про неповторну і такою, що запам'ятовується пам'ятки України , Це казка, яка не просто збереглася, а й не втратила свого дивного чарівництва.

Як дістатися:

дістатися можна на поїзді до станції санаторій Карпати або Чинадієво.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com