рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як відновити сили після хвороби літній людині

  1. Як відновити сили після тривалої хвороби літній людині?
  2. налагодити харчування
  3. Дотримуватися питного режиму
  4. Регулярний повноцінний сон
  5. Водні процедури
  6. Почніть робити зарядку
  7. прогулянки
  8. позитивний настрой
  9. народні рецепти
  10. Відновлення сил після хіміотерапії

Зміст статті:

Кожна людина переносить те чи інше захворювання по-своєму. Хтось відновлюється швидко, а кому-то потрібен час. Особливо це відчувається у людей похилого віку, організм яких витрачає дуже багато сил на відновлення.

Як відновити сили після тривалої хвороби літній людині?

Занепад сил після хвороби у літніх людей часто супроводжується поганим настроєм, буркотливістю, порушенням сну. Це може послужити початком депресії , Боротися з якою необхідно починати негайно.

Нижче розповімо про основні доступні методи по відновленню сил.

налагодити харчування

Після хвороби харчування відіграє вирішальну роль у відновленні. Намагайтеся зробити його більш збалансованим. Не потрібно повністю обмежувати себе, їжа повинна приносити задоволення, що особливо важливо в відновлювальний період.

Деякі хвороби можуть бути пов'язані з виснаженням організму, схудненням, тому організовувати харчування і збільшувати обсяги порцій необхідно поступово. Корисні продукти допоможуть заповнити кількість білка, який відповідає за імунітет.

Обов'язково включите в раціон нежирне м'ясо, овочеві бульйони, молочні продукти, фрукти, овочі. Обмежте вживання стимулюючих напоїв, солі, цукру, ненатуральних продуктів, так як вони тільки збільшують навантаження на організм.

Дотримуватися питного режиму

Після хвороби організму, особливо літньому, необхідно багато рідини. Вживання води дозволить вивести з організму шкідливі продукти, які утворилися під час хвороби. Для підвищення імунітету можна також пити відвари різних трав, свіжоприготовані компоти, киселі, чаї з лимоном, молоком або медом , Свіжовичавлені соки або улюблених фруктів, овочів і ягід.

Регулярний повноцінний сон

Організм відновлюється уві сні, тому під час і після хвороби людині рекомендується повноцінно спати . Під час сну відбувається активізація захисних сил організму.

Сон також допоможе налагодити загальний стан і підняти настрій, так як нічний відпочинок відновлює і зміцнює нервову систему.

Сон також допоможе налагодити загальний стан і підняти настрій, так як нічний відпочинок відновлює і зміцнює нервову систему

Водні процедури

Вода може допомогти у відновленні не тільки зсередини, але і за рахунок зовнішнього впливу. Вона змиває з тіла залишки шлаків і токсинів, очищає пори, поліпшує кровообіг, а також знімає напругу, розслабляє.

Благотворним дією володіє контрастний душ. Літнім людям варто підходити з обережністю до процедури. Чи не налаштовуйте душ відразу на низьку температуру. Починайте зі стоп і збільшуйте площа впливу. Не варто відразу починати з обливань, так як це може спровокувати рецидив хвороби.

Почніть робити зарядку

Навіть літнім людям обов'язково варто виконувати фізичні вправи , До чого слід підходити усвідомлено. Проконсультируйте з лікарем перед початком занять, так як старіючий організм досить крихкий, тому в комплекс увійдуть особливі фізичні вправи, що враховують ваші особливості.

Досить просто починати щоранку з елементарних вправ для розминки суглобів і м'язів, і процеси відновлення почнуть протікати швидше.

прогулянки

Найчастіше перебуваєте на свіжому повітрі. Після ранкової зарядки сходіть прогулятися в парк або просто до магазину. Ваш організм насититься киснем, що стане каталізатором для заповнення сил. Якщо недалеко від будинку знаходиться ліс, то подихайте корисним запахом хвойних дерев. Прогулянка також є фізичною активністю, що, як говорилося вище, позначиться позитивно на стан організму.

позитивний настрой

Негативний настрій анітрохи не допоможе в боротьбі з хворобою. Тому літнім людям рекомендується проводити час із задоволенням, грати з онуками, дивитися улюблені фільми по телевізору. Величезне значення в одужанні зіграє підтримка родичів і близьких людей. Це особливо важливо для людей у ​​віці.

народні рецепти

Відновити сили після хвороби можна за допомогою народних засобів. Зупинимося на самих популярних рецептах:

  • Настоянка з часнику. Розімніть зубчики часнику (40 г) і змішайте з 100 мл спирту. Для ароматного запаху можна додати листки м'яти. Рекомендований прийом: 2-3 рази на день по 10 крапель до їжі.
  • Напій з лука. Почистіть і поріжте цибулину, залийте окропом, дайте настоятися і процідити. Пити рекомендується відразу, так як з часом з напою вийдуть всі корисні речовини.
  • Вівсяний відвар. Зварити 1 склянку вівсяної крупи в 1 л води до киселеподібного стану. Потім процідити, додати рівну кількість молока і 5 ложок меду. Суміш ретельно змішати. Рекомендації по прийому: по 50 мл до 4 разів на день. Тривалість - 2 місяці.

Відновлення сил після хіміотерапії

Відновлення після лікування онкологічних захворювань варто винести окремо. Одним із способів лікування є хіміотерапія. Розповімо, як відновити сили після хвороби літньому.

Посилене лікування хіміотерапією при онкологічних захворюваннях не проходить безслідно для літніх людей. Це величезний стрес і удар для організму, тому відновлювальні процедури проводяться не тільки в клініці, але і в домашніх умовах. Відновлення протікає в цьому випадку дуже важко.

Пацієнти відчувають постійну нудоту, напади лихоманки, головний біль і занепад сил.

Основні рекомендації після хіміотерапії:

  • Медикаментозна терапія. Дуже чітко, без пропусків приймайте препарати, прописані лікарем.
  • Збалансований раціон. Харчування має бути багата вітамінами, мікронутрієнтів, що дозволить швидше відновити клітини і тканини організму. Основа: кисломолочні продукти, каші, фрукти і овочі.
  • Підняття імунного статусу: лікувальна фізкультура, фізіотерапія, відвідування санаторіїв, прийом антиоксидантів.

Представлений матеріал може стати коротким керівництвом по наступної проблеми: як відновити сили після хвороби літній людині. Відновлення - важкий період для будь-якої людини, але навіть літнім людям це під силу!

Стаття перевірена експертом - практикуючим сімейним лікарем Крижанівський Єлизаветою Анатоліївною.

Як відновити сили після тривалої хвороби літній людині?
Як відновити сили після тривалої хвороби літній людині?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com