- Філе тріски в духовці - рецепт
- Тріска в духовці з морквою і цибулею
- Тріска з картоплею в духовці
- Стейк тріски в духовці
- Котлети з тріски в духовці
- Тріска в духовці з сиром і помідорами
- Тріска запечена в духовці в сметанному соусі
- Тріска в клярі в духовці
- Тріска цілком у духовці
Тріска, запечена в духовці готується просто, особливо при використанні гарного і зрозумілого рецепту. Біла рибна м'якоть абсолютно невибаглива в готуванні, але враховувати певні нюанси доведеться не тільки новачкам в кулінарії, але і досвідченим кухарям знадобляться певні знання в підготовці м'яса і надалі запіканні.
- Тріска - риба велика і, як правило не продається цілком. Набувають окремі частини: філе, стейки, наприклад, і обов'язково розморожують, промивають і ретельно просушують.
- Страви з тріски в духовці можна адаптувати під смакові переваги всіх, хто буде їх пробувати. Зі спецій добре підходять розмарин, лимонний або звичайний чебрець, естрагон.
- Більш соковитою виходить тріска запечена в фользі або в рукаві, конверт не дає сокам випаруватися.
- Для більшої соковитості і надання особливого аромату, рибу маринують в олійно-пряної суміші з додаванням лимонного або лаймового соку.
Філе тріски в духовці - рецепт
Тріска, запечена в фользі в духовці готується швидко і вийде дуже соковитою, ароматною. Страву можна оформити порційно, загорнувши в конверт по шматочку риби і доповнивши якимись гарніром, як правило з філе запечатують лимонні дольки, для цікавого і незвичайного смаку можна додати селеру, солодкий і гострий перець.
Інгредієнти:
- філе тріски - 400 г;
- лимон - 2 гуртка;
- селера - 100 г;
- перець солодкий - 1 шт .;
- перець гіркий - 1 стручок;
- червона цибуля - ½ шт .;
- шалот - 50 г;
- сіль, перець, пара гілочок чебрецю;
- олія оливкова і лимонний сік - по 2 ст. л.
приготування
- Замаринувати філе в суміші з масла, соку, солі і перцю.
- Овочі і стебла порізати дрібно.
- У конверт запечатати по шматочку риби, викласти зверху по лимону і розподілити овочеву суміш з чебрецем.
- Запікається тріска в духовці 20 хвилин при 180.
Тріска в духовці з морквою і цибулею
Тріска, запечена під маринадом в духовці - блюдо, знайоме багатьом ще з радянського часу. Маринадом прийнято називати овочеву суміш з моркви і цибулі, яка в процесі приготування не дозволяє рибі пересохнути. Частування виходить з простим смаком, індивідуально можна доповнити його лимонним соком.
Інгредієнти:
- риба - 500 г;
- морква і цибуля - по 2 шт .;
- мед - 1 ст. л .;
- лимон - 1 шт .;
- сіль, перець, спеції для риби;
- біле вино - 100 мл.
приготування
- Півкільця цибулі і терту моркву спасерувати на сковороді.
- Ввести мед і сік половини лимона.
- Влити вино, томити 5 хвилин.
- У форму викласти рибу, посолити і поперчити.
- Зверху викласти часточки останків лимона, розподілити овочевий маринад.
- Запікати 15 хвилин при 200.
Тріска з картоплею в духовці
Багате, повністю самодостатня страва - тріска запечена в духовці з картоплею . Частування готується одночасно з гарніром, тому його впевнено можна подавати на святковий стіл, а під час домашнього обіду доповнити простим овочевим салатом. Шматочки риби потрібно заздалегідь змастити оливковою олією з сіллю і перцем, так вони вийдуть соковитіше.
Інгредієнти:
- риба - 700 г;
- картопля - 1 кг;
- сіль, перець, олія оливкова;
- цибуля, морква, солодкий перець - по 1 шт.
- сир - 50 г;
- сметана - 100 мл.
приготування
- Рибу посолити, поперчити, змастити маслом залишити на 20 хвилин.
- Картоплю порізати кружальцями, цибулю і перець - півкільцями, моркву натерти.
- У форму викласти рибу, слідом овочі, останній шар - картопля.
- Полити сметаною, посолити, присипати сиром.
- Запікається тріска з картоплею в духовці 30 хвилин при 190.
Стейк тріски в духовці
Приготувати можна по-різному стейк тріски запечений в духовці, але, щоб риба вийшла м'якою і соковитою використовують всілякі соуси. Ця страва сподобається всім їдоках незвичайним смаком, а кулінари оцінять рецепт, завдяки мінімальному, доступному складу і простоті приготування. Із зазначених компонентів вийде 4 повноцінних порції гарячого частування.
Інгредієнти:
- стейки тріски - 6-8 шт .;
- цибуля - 2 шт .;
- брокколі (або кольорова капуста) - 200 г;
- картопля - 200 г;
- оливкова олія - 2 ст. л .;
- майонез - 1 ст. л .;
- вершки 10% - 200 л;
- спеції для риби - 20 г;
- лимон - ½ шт .;
- сіль і перець.
приготування
- Рибу посолити, поперчити, приправити спеціями, змастити маслом.
- Картоплю порізати кружальцями, цибулю кільцями, капусту розібрати на суцвіття.
- Змішати вершки, майонез, сіль і перець.
- У форму викласти картоплю, слідом цибулю і риба.
- Полити трохи соусом.
- Викласти рибу і капусту.
- Вилити соус, запікати 25 хвилин при 190.
Котлети з тріски в духовці
приготувати рибні котлети з тріски в духовці зможе кожен. Це корисне блюдо підійде навіть для дієтичного харчування, якщо з вказаних інгредієнтів прибрати сало. Фарш краще зробити самому, тільки так можна проконтролювати його якість. Подрібнювати філе потрібно через велике сито, так смак буде більш насиченим.
Інгредієнти:
- філе тріски - 1 кг;
- свиняче сало - 200 г;
- цибуля - 1 шт .;
- часник - 3 зубки;
- кріп - 20 г;
- сіль, перець, чебрець;
- панірування.
приготування
- Подрібнити філе на велике ситечко, сало, цибулю, часник і зелень - на дрібне, все перемішати.
- Приправити сіллю, спеціями.
- Сформувати кульки, запанірувати.
- Запікати 20-25 хвилин при 200.
Тріска в духовці з сиром і помідорами
Надзвичайно смачною виходить тріска запечена з овочами . Склад гарніру можна не обмежувати одними томатами, цибулею і морквою. При бажанні додають солодкий перець, картопля, брокколі або застосовують готову заморожену суміш. Лук краще використовувати маринований в оцті, він додасть легку апетитну кислинку.
Інгредієнти:
- філе тріски - 1 кг;
- помідори - 3 шт .;
- сир - 200 г;
- майонез;
- маринована цибуля - 2 шт .;
- сіль, розмарин, оливкова олія.
приготування
- Рибу посолити, приправити спеціями, змастити маслом і викласти в форму.
- Зверху розподілити цибулю і помідори, полити майонезной сіточкою.
- Посипати сиром, запікати 25 хвилин при 200.
Тріска запечена в духовці в сметанному соусі
Дуже соковитою з незвичайним вершковим присмаком виходить тріска запечена в духовці зі сметаною. Спершу рибу маринують в соусі, потім, в ньому ж запікають, в результаті отримуючи блюдо з незвичайним пікантним смаком. Готується тріска в духовці швидко, враховуючи підготовку інгредієнтів, знадобиться всього півгодини.
Інгредієнти:
- тріска (філе або стейки) - 600 г;
- сметана 25% - 200 мл;
- сіль, перець, дрібка мускату;
- розмарин - 1 ч. л .;
- кріп - 20 м
приготування
- Рибу посолити, приправити розмарином, викласти в форму.
- Змішати сметану, мускат, рубаний кріп, присолити соус.
- Залити соусом рибу, запікати 20 хвилин при 190.
Тріска в клярі в духовці
запечене філе тріски в клярі - швидка, оригінальна закуска, яку оцінить кожен дегустатор, навіть шкідливим малюкам такі ласощі припаде до душі. Подають частування з будь-яким гарніром - кашею, овочами, салатом. Кляр можна зробити за традиційним рецептом з трьох інгредієнтів або доповнити прянощами за смаком.
Інгредієнти:
- філе тріски - 500 г;
- яйце - 1 шт .;
- майонез - 2 ст. л .;
- борошно - 2 ст. л .;
- сіль, перець, червона паприка.
приготування
- Філе порізати порційно, посолити і поперчити.
- Розбовтати яйце, ввести майонез, борошно і паприку.
- Вмочити рибу в тісто і викласти на деко.
- Запікається тріска в прогрітій духовці 20 хвилин при 190.
Тріска цілком у духовці
Тріска, запечена в духовці - рецепти, які не вимагають особливих навичок, важливо обробити спершу тушку і промаринувати її в олійно-лимонної суміші. Страву можна приготувати одночасно з овочевим гарніром, а подавати його потрібно гарячим, в холодному вигляді ця риба втрачає частину смакових якостей.
Інгредієнти:
- тріска - 1 шт .;
- лимон - 1 шт .;
- картопля - 500 г;
- помідори - 3 шт .;
- цибуля маринована - 2 шт .;
- олія оливкова і лимонний сік - по 3 ст. л .;
- часник - 3 зубки;
- розмарин, чебрець, сіль.
приготування
- Рибу очистити, помити, видалити зябра і плавники.
- Змішати лимонний сік, масло, продавлений часник, сіль і спеції.
- Соусом обмазати всю тушку, залишити на 30 хвилин.
- Зробити кілька надрізів на тушці, в кожен вставити по часточці лимона.
- На деко викласти порізані овочі, посолити, скропити олією.
- Викласти рибу, накрити фольгою.
- Запікати 25 хвилин при 200.
- Зняти фольгу, готувати ще 15-20 хвилин або підрум'янити під грилем до золотистої скоринки.