Травня балує теплом і теплими дощами. весняна зелень відмінно йде в зростання, тому поспішайте, не пропустіть момент, поки є можливість використовувати те, що дає нам сама природа! Страви з ревеню, кропиви, кропу, щавлю просто зобов'язані бути присутніми на вашому столі, адже організм виснажив свої запаси за зиму і терміново потребує поповнення.
Чого тільки не придумають турботливі господині, щоб їх сім'ї їли здорову їжу: салати, холодні супи, компоти, киселі, пироги і варення завжди можна зустріти в весняному сімейному меню! Для тих, хто любить і вміє готувати, інтернет пропонує десятки рецептів. Ви читали, що вино з ревеню корисно тим, хто страждає на кишкові розлади, а сирна запіканка з родзинками і соусом з ревеню знижує вагу? Якщо немає, то пора приготувати ці корисні страви.
Пиріг з ревенем готують з дріжджового або листкового тіста, причому в начинку кладуть не тільки поросяти, ягняти і очищені від тонкої шкірки стебла зеленого продукту, але і шматочки волоських горіхів, перемішані з курагою або чорносливом.
Вино з ревеню виходить ароматним, якщо приготувати його на зразок браги, взявши за основу заграло варення і пророщені паростки пшениці.
Варення з ревеню виходить з хрусткими кусочками, якщо потримати нарізані кубики в тростинному цукрі і цедру лимона протягом 2-3 днів.
Можна приготувати салат з ревеню, але тільки солодкий, змішавши з грейпфрутом, апельсином або екзотичним Памела в пропорції 1: 3 і затоку жирним йогуртом.
Кисіль і компот з ревеню мають специфічний смак, тому їх готують тільки для тих, хто не страждає на гастрит, панкреатит або виразкою шлунка.
Страви із зелені можна подавати і окремо. Запропонуйте дітям товсті стебла ревеню, добре вимиті і очищені, з цукром. Повірте, що ваших малюків за вуха не відтягнеш від такого десерту. Соковитий стебло перед шкільними уроками набагато корисніше, ніж упаковка чіпсів.
Холодний суп з ревенем і щавлем, заправлений сметаною і збитим яйцем припаде до смаку тим, кому доводиться цілий день проводити на спеці. Можна брати з собою на роботу банку з зеленим холодником. Додайте в нього кубики картоплі, звареного в мундирі і очищеного від шкірки, і заправте сметаною. Кращого обіду не придумаєш, особливо, якщо по дорозі вдасться купити свіжий житній хліб з хрусткою скоринкою.
Страви з ревеню - це джерело мікроелементів. Якщо хочете, щоб у вас додалося енергії, то готуйте їх щодня. Дачники стверджують: ревінь допомагає жіночому організму виробляти гормон радості. Так чому б не скористатися моментом і не подарувати собі гарний настрій?
Ндаааа .... Ось понаписували я тут, і подумала: а адже мені доведеться тепер всі ці рецепти викладати на блозі? А то, що ж це виходить? Назвати страви назвала, і рецепт приховала? Нечесно. Що ж, так тому і бути: оголошую на блозі «Мері Поппінс» власний марафон! Щоб встигнути опублікувати всі рецепти з весняної зелені, доведеться постаратися! Погодьтеся, кому потрібні рецепти з весняної зелені, коли вже зима за вікном завиває хуртовинами?
Так що - поїхали! Якщо іноді побачите, що на блозі раптом в один день виходить дві, а то і три статті - не думайте, що це я з глузду з'їхала! Це я просто хочу, щоб ви, дорогі мої читачі, встигли приготувати якомога більше різних корисних ласощів з весняної зелені.
про варення з кульбаб і рецепти з кропиви я вже трохи написала, значить, настала пора написати про страви з ревеню. І наступна стаття - про екзотичне вино з ревеню . Чи не пробували? Даремно! Не забудьте підписатися на оновлення блогу , А то так ніколи і не спробуєте цю смачну і злегка хмільну шипучку!
А поки я оголошую завдання №5 для учасників Супер-пупер конкурсу . Для садівників-любителів воно буде зовсім легким.
Загадка: - Це чорна? - Ні, червона. - А тоді чому вона біла? Тому що ще зелена!
Час пішов! І - не забудьте: На блозі почався мій особистий марафон «Весняна Зелень, рецепти», і першими в нього вступають страви з ревеню.
Ви читали, що вино з ревеню корисно тим, хто страждає на кишкові розлади, а сирна запіканка з родзинками і соусом з ревеню знижує вагу?Так чому б не скористатися моментом і не подарувати собі гарний настрій?
Ось понаписували я тут, і подумала: а адже мені доведеться тепер всі ці рецепти викладати на блозі?
А то, що ж це виходить?
Назвати страви назвала, і рецепт приховала?
Погодьтеся, кому потрібні рецепти з весняної зелені, коли вже зима за вікном завиває хуртовинами?
Чи не пробували?
Загадка: - Це чорна?
А тоді чому вона біла?