- Інгредієнти для смажених баранячих реберець з соусом
- Рецепт соковитих баранячих реберець смажених на сковороді
Баранячі реберця готують різними способами - смажать, тушкують в жаровні або духовці з картоплею, в рукаві, фользі, запікаються ребра баранини на грилі, мангалі, підсмажують на сковороді. Такий рецепт баранячих реберець смажених на сковороді відрізняється від приготування звичайних Посмажені ребер оригінальним способом приготування.
М'ясо баранини на кісточці смажиться окремо в казані або сковороді і подається під винним соусом (схожим на ароматну підливу) з пікантним гірчичним смаком.
Порада від Чудо-Кухарі. М'ясо баранини має високу енергетичну цінність. У складі баранини велика кількість вітамінів, мінеральних речовин, і баранина, реберця з м'ясом вважаються дуже чистим м'ясним продуктом, тому що вівці, на відміну від свиней, харчуються тільки рослинною їжею.
Рецепти баранячих реберець і м'яса часто використовуються в кулінарії при приготуванні домашніх страв: як шашлик з баранячих реберець на мангалі або м'ясо, запечене в духовці.
Для цього рецепта баранячі реберця краще вибирати з невеликого жирового плівкою, щоб м'ясо при обсмажуванні на сковороді не дуже пересохло.
Читайте: як приготувати класичний грецький салат в домашніх умовах .
Замість лимона реберця поливають столовим оцтом, найкраще, якщо оцет буде фруктовий - яблучний або виноградний. Для приготування соусу до червоного смаженого м'яса можна використовувати червоне домашнє вино з винограду .
Інгредієнти для смажених баранячих реберець з соусом
- бараняча корейка з реберцями - 1 кг;
- оливкова олія;
- лимон - 1 шт;
- будь-які свіжі або приготовані на пару овочі для гарніру;
- чорний перець; сіль.
Для вершкового соусу
- м'ясний бульйон - 400 мл;
- червоне сухе вино - 4 ст.л .;
- сметана - 2 ст.л .;
- гірчиця - 2 ст.л .;
- лимон - 1 шт .;
- сіль; цукор.
Рецепт соковитих баранячих реберець смажених на сковороді
- Розрізаємо корейку на окремі реберця, скроплюємо лимонним соком, змащуємо маслом, перчимо.
- Викладаємо баранину на сильно розігріту сковороду і в казан і обсмажуємо ребра до готовності, потім солимо.
- Для приготування соусу доводимо до кипіння бульйон.
- Потім, не забуваючи помішувати, додаємо в нього гірчичний порошок, вино, сметану, сіль, цукор, сік від вичавленого лимона і варимо протягом 5 хвилин.
- Реберця розкладаємо на порції, поливаємо звареним соусом.
Готове баранячі ребра подаємо до столу з будь-яким овочевим гарніром, маринованим імбиром , Прикрашаємо часточками лимона, зеленню, ставимо окремо в соуснику соус з авокадо .