Навіть банальні тушковані свинячі реберця - і ті можна приготувати так, що гості потім на все життя зарекутся свинину є. І шанс цього дуже великий, особливо якщо не знати деякі кулінарні секрети . Але нічого, Joinfo.ua вам зараз про них розповість.
- Півтора кілограма свинячих реберець
- Дві великі ріпчасті цибулини
- Дві столові ложки рослинної олії
- Столова ложка меленої паприки
- Столова ложка лимонного соку
- Столова ложка меду
- Чайна ложка орегано
- Чайна ложка базиліка
- Чайна ложка хмелі-сунелі
- Половина чайної ложки коріандру
- Три лаврових листки
- Чверть чайної ложки меленого чорного перцю
Ділимо м'ясо на окремі ребра, надлишки жиру і сала прибираємо повністю. Для нашого страви вони не потрібні. Також можна особливо довгі ребра ділити на декілька частин - все ж для більшості звичніше орудувати невеликими кусочкамі.Мясо промиваємо і висушуємо паперовими серветками. В окремій мисці перемішуємо все спеції до однорідного стану. Засипаємо ними реберця, додаємо масло, лимонний сік і мед, перемішуємо, причому руками, закриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на всю ніч. Можна і на години три, якщо ви особливо поспішайте, але чим довше воно промаринуется - тим краще.
Розігріву на плиті сковороду, не використовуючи масла. Обсмажуємо на ній реберця з обох боків до рум'яної скоринки. Довго смажити не варто - з'явилися основні ознаки підсмажування - відразу знімати. По завершенню обсмаження, варто налити на сковороду трохи води - це потрібно для того, щоб розбавити той м'ясний сік, який туди таки потрапив і напевно встиг трохи пригоріти. Так ось, цю воду потім теж варто вилити в ємність, де м'ясо буде гаситися.
Все готове м'ясо перекладаємо в ємність, яка підходить для гасіння. Заливаємо готові реберця водою приблизно на три чверті. Додаємо нарізану тонкими кільцями цибулю, коріандр і лавровий лист. Доводимо все це до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і пару годин тушкуємо. Десь за 5 хвилин до готовності туди можна додати якусь зелень зі свіжих спецій. Потім вимикаємо плиту, накриваємо кришкою і чекаємо ще 15 хвилин, щоб реберця настоялися.
Подавати краще з гарніром зі свіжих овочів, різними легкими салатами і тонкими коржиками. У процесі можна досолювати. Лук, який використовували в процесі гасіння, теж йде в комплекті.
Ми також вважаємо, що вам було б цікаво дізнатися про те, які існують рецепти приготування шашлику . Все ж скоро травневі свята, а шашлик в цей день мало не традиційна їжа.