рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Люля-кебаб в духовці на шпажках - рецепт з фото

  1. Цікаві факти
  2. Корисні поради
  3. Особливості приготування в домашніх умовах
  4. покроковий рецепт

Привіт, друзі мої. Вам подобається Кавказька кухня? Якщо так, то у мене для вас сюрприз. Тепер, щоб покуштувати кулінарні шедеври цієї національної кухні, вам не доведеться йти в дорогий ресторан. Поділюся з вами рецептом як приготувати люля-кебаб в духовці на шпажках. Головне - строго дотримуватися технології приготування. І тоді у вас вийде нітрохи не гірше, ніж у першокласного шеф-кухаря.

Цікаві факти

Існує легенда, що перший кебаб готували з жертовного баранчика. Це було в II столітті до н.е. Нібито м'ясо тварини полили медом і оливковою олією, а потім засмажили. Інша ж легенда свідчить, що першовідкривачем цієї страви був Олександр Македонський. Складно сказати однозначно, хто правий, а хто - ні. І та, і інша версія мають право на життя.

Сьогодні цю закуску готують на Кавказі, в країнах Балканського півострова і в Азії. Правда, рецепти у них трохи відрізняються. Кожен вносить в це блюдо свою родзинку. Втім, принципи приготування залишаються незмінними.

Втім, принципи приготування залишаються незмінними

До речі, сама назва говорить за себе. Воно складається з двох слів. Перше - lula: дослівно з тюркського переводиться «трубка». Друге - kebab: з арабської означає «смажене м'ясо». Але ж і справді ця закуска нагадує м'ясну трубку. Побільше б таких трубочок 🙂

Корисні поради

А щоб люля-кебаб вийшов дійсно смачним, дотримуйтесь наступних принципам.

  1. Правильно вибираємо м'ясо. Воно повинно бути свіжим і з жирком. У країнах Сходу цю закуску готують з баранини. Втім, це не означає, що блюдо можна приготувати з свинини, з курятини або з яловичини. Особливо смачно блюдо, в якому присутня суміш різних видів м'яса.
  2. З салом не скупіться. Його має бути приблизно ¼ частина від кількості використовуваного м'яса. Якщо берете нежирне м'ясо, додати сала потрібно більше. Саме від цього інгредієнта залежить в'язкість фаршу.
  3. Жилки і плівки геть. Правильно приготовлений люля-кебаб повинен танути в роті. Наявність твердих прожилок неприпустимо.
  4. Вимішування і відбиття фаршу. Цю процедуру шеф-кухаря виконують дуже довго - до 20 хвилин. Під час вимішування і відбивання відбувається збагачення м'яса киснем і білок зв'язується з рідиною. Це додасть соковитості майбутньому ласощів.
  5. Охолодження фаршу. Він повинен відстоятися кілька годин в холодильнику, щоб аромат спецій вбрався, і маса стала більш пластичної. Тільки запам'ятайте: потрібно охолодити, а не заморозити.
  6. Підготовка паличок. Замочіть їх на 2 години у воді. М'ясо тоді буде вільно ковзати вниз з палиці. Та й шпажки НЕ підгорять під час випікання закуски в духовці. А щоб легше фарш було нанизувати на палички, підготуйте мисочку з теплою солоною водою. І кожен раз перед формуванням ковбаски, змочуйте долоні.

І кожен раз перед формуванням ковбаски, змочуйте долоні

Особливості приготування в домашніх умовах

Взагалі, люля-кебаб готують на мангалі. Але я пропоную будинку зробити його в духовці. Головне, щоб ви використовували для цієї страви трохи жирне м'ясо. Або ж, якщо м'ясо пісне, щоб додали більше сала. І на спеціях не економте.

Ще один важливий інгредієнт - це цибуля. Ви можете покласти його в м'ясорубку або подрібнити в блендері. Лука взяти потрібно побільше. Орієнтуйтеся на те, що його має бути 50% від кількості м'яса.

Якщо ви помітите, що фарш не тримає форму, додайте один жовток або пару ложок води

Щоб не пересушити м'ясо при запіканні, зверху можете накрити «ковбаски» фольгою. А за 15 хвилин до закінчення готування необхідно прибрати її. Так у вас м'ясо вийде соковитим всередині і підсмажений зовні.

Нижче я покроково розписала рецепт з фото приготування цієї закуски. До речі, саме фотки і підбурив ваше бажання зробити вкусняшку своїми руками. А потім тільки в коментарях напишіть, що у вас вийшло. І на оновлення не забудьте підписатися . Так ви першими будете в курсі нових рецептів 🙂

продукти для рецепта з доставкою додому від ₽

Оформити замовлення

покроковий рецепт

Крок 1. Робимо фарш. Подрібнюємо в кашку часник, цибулю дрібно шаткуємо або перекручує в м'ясорубці. Нарізаємо зелень петрушки. Потім змішуємо чесноок з цибулею, петрушкою і фаршем. А далі цю суміш присмачуємо спеціями.

Крок 2. Добре вимішуємо фарш і відбиваємо його. Повинна вийти однорідна і густа маса. Націляйте на те, що фарш не повинен прилипати до рук.

Крок 3. Відправляємо ароматну масу на кілька годин в холодильник. Завдяки охолодженню фарш стане пластичнее.

Крок 4. Сформуйте навколо дерев'яних паличок «ковбаски». І викладіть їх на застелений фольгою деко.

Крок 5. Духовку прогреваем до 220 градусів. Випікаємо при цьому тепловому режимі люля-кебаб протягом 30-40 хвилин.

Крок 6. Перевертайте «ковбаски» під час приготування разів зо два.

Вам подобається Кавказька кухня?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com