- Рисова каша з сухофруктами в гарбузі, запечена в духовці
- Гарбуз, запечена з картоплею та іншими овочами в духовці
- Гарбуз з сиром, запечена в духовці (солодкий варіант)
- Гарбуз з сиром, запечена в духовці
- Гарбуз з сиром, запечена в духовці
- Гречка в гарбузі, запечена в духовці
- Рис з грибами в гарбузі, запечений в духовці
- Гарбуз з часником і картоплею, запечена в духовці
- Пшоняна каша в гарбузі запечена в духовці
- Рецепт запеченої шматочками гарбуза з яблуками і цукром в духовці
- Рецепт солодкої гарбуза з медом, запеченої шматочками в фользі в духовці
- Відео-рецепт приготування
Гарбуз - це цілий клондайк корисних речовин. Її радять вживати всім без винятку. А в гарбузі, запеченої в духовці, ще більше користі і менше калорій, ніж в тій, яка смажиться на олії, скільки його потім не промаківающімі, що підвищує її калорійність і приносить шкоду нашому організму.
Є безліч рецептів приготування запеченої в духовці гарбуза і часточками, і шматочками, і цілком.
Я хочу запропонувати вам ще кілька таких рецептів. І я сподіваюся, що вони вам знадобляться і сподобаються.
Рисова каша з сухофруктами в гарбузі, запечена в духовці
Нам буде потрібно:
Цукор 50 г Сухофрукти 200 г Вода 300 мл Гарбуз 2,5 кг Рис 300 г Вершкове масло 100 г
Може стати в нагоді: каструлька, деко або форма, пергамент.
- Рис кілька разів промиваємо.
- Заливаємо водою і відставляємо на 20 хвилин. Воду потім потрібно буде злити.
- В окремому посуді хвилин на десять замочуємо сухофрукти.
- Ріжемо їх на шматочки і змішуємо з рисом.
- Можна додати родзинки і горіхи.
- Додаємо цукор і перемішуємо.
- Висипаємо рисову суміш в гарбуз.
- Наливаємо теплу воду. Зверху кладемо масло.
- Накриваємо зрізаної кришкою.
- Кладемо гарбуз у форму або на деко, підстеливши під неї пергамент або фольгу.
- Змащуємо всю поверхню гарбуза соняшниковою олією.
- Ставимо її в духову шафу на півтори години пектися при температурі 200 °.
- Якщо рис готовий, можна вимикати духовку.
З рисом можете ще приготувати Рисова каша з гарбузом в мультиварці або Рисова каша з гарбузом на молоці .
Гарбуз, запечена з картоплею та іншими овочами в духовці
Для її приготування беремо все овочі середніх розмірів.
Потрібно взяти:
- один кг гарбуза;
- дві морквини;
- два баклажана;
- 300 г цвітної капусти;
- три помідори;
- три цибулини.
Може стати в нагоді: каструлька, деко або форма, пергамент.
Час приготування: близько двох годин.
Кількість: 6 порцій.
- Своїм та чистимо гарбуз і овочі.
- Ріжемо все на однакові за розміром часточки, щоб вони рівномірно пропеклися. Капусту розбираємо на суцвіття.
- Посипаємо сіллю і приправами, забризкує маслом і перемішуємо.
- Відправляємо розігріту до 200 ° піч на одну годину.
- Пробуємо овочі. Якщо вони вже м'які, додаємо подрібнений часник, перемішуємо. Ми залишаємо в духовці ще на п'ять хвилин.
- Дістаємо і посипаємо зверху свіжою зеленню.
Залежно від сезону можна брати будь-які овочі.
Гарбуз з сиром, запечена в духовці (солодкий варіант)
Для цього знадобиться:
- 200 г твердого сиру;
- одна невелика гарбуз;
- 200 мл молока або вершків.
Може стати в нагоді: деко або форма, терка.
Час приготування: близько двох годин.
Кількість: 6 порцій.
- Гарбуз чистимо від шкірки і насіння.
- Нарізаємо середніми кубиками.
- Якщо гарбуз попалася несолодка, додаємо трохи цукру.
- Змащуємо маслом форму для запікання. Висипаємо гарбуз.
- Заливаємо молоком або вершками.
- Натираємо сир і сиплемо зверху гарбуза.
- Запікаємо при 200 ° 40 хвилин до золотистої скоринки.
Гарбуз з сиром, запечена в духовці
Для цього знадобиться:
- 300 мл жирних вершків або сметани;
- один кг гарбуза;
- 200 г сиру (твердого);
- сіль і перець за смаком;
- три зубки часнику.
Може стати в нагоді: деко або форма, терка.
Час приготування: близько двох годин.
Кількість: 6 порцій.
- Очищаємо гарбуз і ріжемо кубиками.
- Викладаємо в змащену форму.
- Додаємо часник, сіль і перець. Заливаємо сметаною чи вершками. Перемішуємо.
- Натираємо сир за допомогою великої терки і посипаємо їм гарбуз.
- Запікаємо при 200 ° 40 хвилин до золотистої скоринки.
Гарбуз з сиром, запечена в духовці
Візьмемо для цього:
- невелику круглу гарбуз;
- 500 г жирного сиру;
- 50 г цукру;
- 100 мл молока або вершків;
- одне яйце.
Може стати в нагоді: деко або форма, каструля, толкушкой, віночок або міксер.
Час приготування: більше години.
Кількість: 6 порцій.
- Розрізаємо гарбуз навпіл.
- Вичищаємо насіння.
- Ложкою виймаємо м'якоть. Повинні залишитися стінки близько 2 см завтовшки.
- Нарізаємо м'якоть на шматочки. Відварюємо 15 хвилин і зливаємо воду. Тиснемо товкачем.
- Злегка збиваємо вінчиком або міксером яйце з молоком і цукром.
- Змішуємо м'якоть, сир і молочну суміш.
- Начиняємо половинки гарбуза. Кладемо їх в деко або в форму.
- Відправляємо в духовку, нагріту до 200 ° на 30 хвилин. Зверху повинна з'явитися легка рум'яна кірочка.
Гречка в гарбузі, запечена в духовці
Необхідні продукти:
- 300 г гречки;
- 3 кг гарбуза;
- 50 г вершкового масла;
- 500 мл води або молока;
- одну ч. л. з гіркою солі;
- 50 г цукру.
Може стати в нагоді: деко або форма для запікання.
Час приготування: більше двох годин.
Кількість: 6 порцій.
- Своїм та перебираємо крупу.
- У гарбуза зрізаємо верхівку і вичищаємо волокна з насінням.
- Засипаємо в гарбуз крупу, сіль і цукор. Заливаємо молоком або водою.
- Накриваємо верхівкою і ставимо в форму або на деко.
- Змащуємо всю поверхню гарбуза соняшниковою олією.
- Готуємо 2 години нижньої позиції в духовці при 200 °.
- Вимикаємо піч. Кладемо вершкове масло. Наполягаємо ще 30 хвилин.
Рис з грибами в гарбузі, запечений в духовці
Беремо для цього:
- 400 г рису;
- 2,5 кг гарбуза;
- 250 мл води;
- два зубки часнику;
- дві цибулини;
- 2 ст. л. сметани;
- 500 г грибів;
- сіль і перець за смаком.
Може стати в нагоді: деко або форма для запікання.
Час приготування: більше двох годин.
Кількість: 6 порцій.
- Добре промиваємо рис і замочуємо на 20 хвилин.
- Гриби і цибулю нарізаємо і обсмажуємо.
- Додаємо рис, слив з нього воду, сметану і подрібнений часник. Перчимо і солимо за смаком. Перемішуємо.
- Перекладаємо рис з грибами в гарбуз. Заливаємо водою.
- Накриваємо зверху капелюшком, яку ми зрізали.
- Змащуємо всю поверхню гарбуза соняшниковою олією.
- Готуємо в духовці при 200 ° близько півтори години.
- Пробуємо рис на готовність. При необхідності залишаємо ще на 10 хвилин.
Гарбуз з часником і картоплею, запечена в духовці
Інгредієнти:
- гарбуз 1 кг;
- картопля близько кг;
- часник два зубчики;
- сіль 1 ч.л .;
- зелень один пучок;
- рослинне масло 50 мл;
- мелений чорний перець за смаком.
Може стати в нагоді: деко або форма для запікання.
Час приготування: 1,5 години.
Кількість: 6 порцій.
- Добре вимити картоплю.
- Гарбуз відчищаємо від насіння.
- Гарбуз і картоплю, не очищаючи, нарізаємо на однакові часточки.
- Кладемо їх на деко.
- Поливаємо соняшниковою олією. Додаємо перець, сіль, подрібнений часник і дрібно порізану зелень.
- Все добре перемішуємо.
- Відправляємо в духовку, нагріту до 200 ° на одну годину.
- Овочі повинні зарум'яниться і стати м'якими.
Пшоняна каша в гарбузі запечена в духовці
Перелік продуктів:
- середня гарбуз;
- 300 г пшона;
- 200 г кип'яченого молока;
- половина ч. л. солі;
- 1 ст. л. цукру;
- 50 г масла вершкового;
- за бажанням родзинки і курага.
Може стати в нагоді: деко або форма для запікання, каструля.
Час приготування: 1,5 години.
Кількість: 6 порцій.
- Готуємо в підсоленій воді пшоняну кашу, злегка її НЕ доварівая.
- У гарбуза зрізаємо верхівку. Очищаємо від насіння. Ложкою вибираємо частину м'якоті. Повинна залишитися товщина приблизно 1,5 см.
- М'якоть добре подрібнюємо і змішуємо з кашею і цукром. Можна за бажанням додати курагу або родзинки.
- Перекладаємо пшоняну суміш в гарбуз.
- Заливаємо молоком. Зверху кладемо вершкове масло.
- Накриваємо зрізаної у гарбуза шапкою. Переносимо на деко або в форму. Змащуємо всю поверхню гарбуза соняшниковою олією.
- Ставимо в розігріту до 200 градусів піч на одну годину.
- Перевіряємо готовність. Якщо при протикає шкірка гарбуза м'яка, значить, вона готова.
Також корисно і смачно буде, якщо приготувати Пшоняна каша з гарбузом на молоці і Пшоняна каша з гарбузом в мультиварці .
Рецепт запеченої шматочками гарбуза з яблуками і цукром в духовці
Нам для цього буде потрібно:
- 1 кг гарбуза;
- три середніх яблука;
Може стати в нагоді: деко або форма для запікання.
Час приготування: більше години.
Кількість: 6 порцій.
- Яблука і гарбуз ріжемо на однакові часточки, видаливши перед цим з них насіння.
- Кладемо на змащене деко. Насипаємо цукор і перемішуємо.
- Печемо при 200 ° близько години.
Рецепт солодкої гарбуза з медом, запеченої шматочками в фользі в духовці
склад:
- рідкий мед 2-3 ст. л .;
Може стати в нагоді: деко або форма для запікання, фольга.
Час приготування: більше години.
Кількість: 6 порцій.
- Чи не очищаючи від шкірки, нарізаємо гарбуз на однакові шматочки.
- Заливаємо медом і перемішуємо.
- Застеляємо деко фольгою і кладемо на нього наші шматочки.
- Загортаємо гарбуз в фольгу. Ставимо в піч, розігрів її до 200 ° одну годину.
Відео-рецепт приготування
Щоб краще пізнати, як правильно і смачно запекти гарбуз у духовці шматочками або часточками, а також скільки потрібно часу і при якій температурі потрібно готувати страви з неї, пропоную подивитися відео:
Також спробуйте приготувати з гарбуза -М'ясо в гарбузі запечене в духовке- або -Пірог з тикви-.
Відгуки та доповнення до рецептів ви можете залишити в коментарях.