рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Види штор - які бувають види штор і особливості

  1. зміст
  2. Штори з малюнком
  3. Штори з льону
  4. Штори з намистин
  5. Штори з ламбрекенами
  6. Штори з люверсами
  7. Штори з бісеру
  8. Штори з дерева
  9. Штори з шифону
  10. Штори з ниток
  11. Штори з мішковини
  12. штори шнурками

На сьогоднішній день дизайнерами розроблені різні види штор на всі випадки життя. Щоб правильно оформити вікна, необхідно знати інформацію щодо вибору штор і тканин для них, про нові види штор. У цій статті ви дізнаєтеся корисну інформацію які є види штор на вікна, їх основні відмінності, найкраще застосування в інтер'єрі та ідеї дизайну штор. Якщо ви любите сміливі рішення, то вам сподобається наша добірка ідей по оригінальному оформленню вікон текстилем.

зміст

Штори з малюнком

Вибираючи штори з малюнком слід не забувати про деякі правила, якими користуються дизайнери, оформляючи інтер'єр. Якщо меблі і колір шпалер спокійних, світлих тонів, то в кімнаті краще повісити портьєри з яскравими візерунками. У тому випадку, коли кімната насичена квітами і візерунками, вікна необхідно прикрасити шторами спокійних тонів (білим, сірим, бежевим). Можна поєднати: стіни і штори об'єднати одним кольором, з відзнакою в кілька тонів один від одного. Добре виглядають і контрастні поєднання. Темні штори: чорні, коричневі - повинні розбавлятися світлими елементами (візерунками). Великий малюнок підходить для просторих приміщень. Пам'ятайте, малюнок повинен бути присутнім або на тюлях, або на шторах. Тобто до кольорових тюлям з малюнком ідеально підійдуть однотонні штори того ж відтінку, і навпаки.

Візерунок на шторах слід підбирати з урахуванням існуючої тематики інтер'єру, він повинен гармоніювати з оббивкою м'яких меблів, скатертиною, шпалерами. На даний момент існує велика різноманітність малюнків на шторах. Вертикальні і горизонтальні смуги здатні візуально збільшувати простір. Клітка (шотландська, в стилі кантрі) - дуже популярний візерунок, який підходить під класичні інтер'єри. Геометричний малюнок підійде для лаконічних стилів в інтер'єрі. Занадто яскраві і великі малюнки обтяжують інтер'єр. Рослинні мотиви - великий чи дрібний малюнок на тканині може привернути увагу до портьєр. Абстрактні візерунки підійдуть для творчих людей, які люблять виділятися. Принти - малюнок може розташовуватися по всій тканини або тільки в певному місці, наприклад, внизу штори. Добре поєднуються контрастні поєднання (чорно-білі, червоно-чорні, червоно-білі кольори), а також змішування холодних і теплих відтінків (жовтий з сірим, рожево-блакитним), або схожі за кольором тону (червоні, рожеві, малинові). На білому однотонному полотні добре виглядають дрібні флористичні різнокольорові візерунки.

Штори з льону

Лляна тканина, яку колись використовували тільки небагатий шар населення, зараз вважається особливо цінною - за свою натуральність і практичність. Зараз лляні штори - стильний і навіть елітний аксесуар. Присутність в будинку штор з льону говорить про те, що господарі - люди сучасні, що стежать за своїм здоров'ям і піклуються про екологічну атмосфері в будинку і мають можливість зануритися в простоту і природність, яку створюють лляні штори.

Натуральний, легкий льон, що вносить в інтер'єр природні відтінки приходить на зміну розкішних, важких штор. Особливо ефектними будуть виглядати штори з льону з вишивкою, мережкою або мереживом. Льон багато хто звик вважати матеріалом грубим, невідповідним для пошиття штор. Це не так. Льон може бути як важким, гладким і щільним, так і легким, прозорим, з ледь помітним плетінням. Плюси лляних штор: краса, екологічність, довговічність, універсальність і практичність, висока міцність. Штори з льону допоможуть оформити приміщення в тому стилі, який вам подобається, але в першу чергу такі штори призначені для створення «екологічного» інтер'єру. Використовуйте штори з льону в спальні, дитячій кімнаті, вітальні і кухні!

Штори з намистин

Штори з намистин - це стильний і оригінальний декоративний елемент оформлення інтер'єрів. Штори з намистин прийшли до нас зі Сходу, їх уже багато років використовують дизайнери для створення інтер'єру в східному стилі. Такий аксесуар додасть інтер'єру витонченості та вишуканості, зробить обстановку більш романтичною. Виготовляються такі штори з якісних намистин різних форм (кришталь, скло, дерево, Swarovski crystals, пластик, стрази, пластична глина, черепашки, натуральні камені, пробка). Намистини можуть бути різних кольорів, а також глянцеві і матові, прозорі і замутнені.

Штори з намистин можна повісити зверху фіранок або щільних штор, а також самостійно в якості декору або в якості альтернативи звичайному штори. Штора, прикрашена намистинами не заважає проходженню повітря і надає кімнаті легкості. Штори з намистин прекрасно підходять як для прикраси вітальні, спальні, кухні, ванної кімнати, передпокою і дитячих, так і для оформлення вітрин магазинів, салонів краси, готелів і офісів. Широка декоративні штори з намистин, відмінно підходять для зонування простору в ролі стильною, невагомою перегородки, особливо актуально виглядає в квартирах студіях.

Штори з ламбрекенами

Одним з цікавих і актуальних доповнень декорування віконного отвору залишається ламбрекен - горизонтальна смуга текстилю або твердого матеріалу, закріплюється вгорі штор і приховує карниз. Елемент може бути прямокутним, круглим, фігурним, асиметричним. Сьогодні існують такі різновиди ламбрекенов - жорсткі (бандо), м'які (виконуються з легких тканин, спадаючих красивими складками - сваги, фігурні збірки, джаботи) і комбіновані (поєднують тверді і м'які елементи). Той чи інший вид ламбрекену вибирають в залежності від розміру і форми віконних прорізів, стилю інтер'єру в цілому і структури декоративної тканини. Штори з ламбрекенами краще виглядають в кімнатах висотою від 2,7 м. Ламбрекени можуть прикрасити вітальню, спальню, дитячу, зал для урочистих прийомів або робочий офіс.

Уміло виконаний ламбрекен має ряд переваг. Наприклад, вони дозволяють візуально збільшити кімнату, зробити її ширше або вище, а також візуально змінити розміри віконного отвору. Якщо ви хочете збільшити простір маленького приміщення за допомогою ламбрекенів, не потрібно використовувати занадто громіздкі конструкції. Щільні штори з великим ламбрекеном, що закриває частину віконного отвору, істотно зменшують кількість сонячного світла. Цей ефект особливо доречний в спальні.

У класичних і сучасних інтер'єрних стилях штори з ламбрекеном використовуються досить часто і вже багато років не виходять з моди. Вони чудово підійдуть також для інтер'єрів в стилі бароко, рококо, прованс, ренесанс або ампір. Найчастіше їх прикрашають різними аксесуарами, такими як тасьма, бахрома, кисті. У стилі хай-тек - використовуються жорсткі ламбрекени чіткої геометричної форми.

Штори з люверсами

Штори на люверсах є відмінним рішенням для сучасних варіантів дизайну інтер'єру приміщень. Люверси - вид фурнітури, що застосовуються для кріплення штор до карниза. Виготовлені люверси в формі кілець, які вставляються в верхню частину штори. Після кріплення люверсів на карниз тканину утворює ідеальні вишукані складки. Люверси можуть бути виготовлені не тільки в формі кілець - сучасні дизайнери розробили різні фігурні люверси. Матеріалом для виготовлення даної фурнітури може бути пластик або метал (латунь, оцинкована або нержавіюча сталь). Сьогодні представлена ​​величезна кількість відтінків кілець, в тому числі з ефектом під тканину, шкіру, дерево.

Перевагами штор з люверсами гарний зовнішній вигляд, рівномірні, красиві складки тканини а також надійність кріплення штори. Такі фіранки легко вішати і знімати, штора легко ковзає по карнизу. Декорування вікон шторами на люверсах дозволяє створити затишну атмосферу. Таке рішення відмінно виглядає в інтер'єрах, оформлених в будь-яких стилях. Штори на кільцях доречно використовувати в дитячій кімнаті, на кухні, у вітальні і навіть в робочому кабінеті. Тканина може бути як щільної, так і легкої, фактурною або гладенькою, однотонної або з візерунком.

Штори з бісеру

Штори з бісеру перетворять будь-яку кімнату, зроблять її оригінальною, романтичною і стильною. Ці штори мають широкий спектр застосування, від особистих просторів до громадських місць: кафе, ресторанів, салонів краси, магазинів і т.д. Шторами з бісеру можна прикрасити вікно, декорувати стіну і навіть балдахін над дитячим ліжком.

Широкий вибір кольорів передбачає безліч варіантів їх сполучуваності між собою і робить їх доречними в будь-якому стилі інтер'єру. При цьому прикрашати шторами з бісеру можна не тільки вікна і дверні прорізи. Такі штори прекрасно підходять для ненав'язливого зонування приміщення і створення декоративного ефекту. Увечері вони відображають приглушене вечірнє освітлення кімнати, а вранці на них грають сонячні відблиски. Крім того, з бісеру можна створити орнамент, візерунок або малюнок.

Штори з дерева

Натуральне дерево надає інтер'єру особливий стиль, створює атмосферу комфорту і затишку. Говорячи про шторах з дерева, найчастіше мають на увазі дерев'яні жалюзі. Вони відрізняються екологічністю, довговічністю, зручністю у використанні і відмінним захистом від сонця. Дерев'яні штори-жалюзі виготовляються з цільного масиву натурального дерева (канадська липа) не втрачаючи свою популярність десятиліттями.

Дерев'яні рулонні штори, це зазвичай бамбукові рулонні штори. Такі штори є відмінним варіантом для оформлення інтер'єрів в стилях еко, кантрі, скандинавському, прованс. Рулонні штори з бамбука практичні і екологічні, їх можна встановити в спальні, дитячій кімнаті або вітальні. Також вони не накопичують пил і прекрасно пропускають повітря. Не рекомендується встановлювати штори з дерева в приміщеннях з підвищеною вологістю. Крім того, існують штори з дерев'яних намистин. Зазвичай їх використовують для дверних прорізів, як перегородок для зонування простору.

Штори з шифону

Штори з шифону виглядають вишукано і витончено. Шифон можна назвати однією з найлегших ніжних тканин. Важко знайти більш тонку прозору тканину. В основі шифону може бути як шовк, так і синтетичні матеріали. Прозорість шифону досягається завдяки тугий скрутці ниток. Переваги шифону полягають в поєднанні прозорою легкості і, в той же час, достатній щільності тканини. Штори з шифону відрізняються практичністю, зносостійкість, стійкість до вигоряння. За зовнішнім виглядом шифон можна порівняти з вуаллю, але шифон легше і приємніше на дотик. Існує шифон і більш щільний (так званий креп- шифон).

Штори з шифону - прекрасне доповнення для щільної портьєри. Шифон завдяки своїй легкості здатний пом'якшити важкі риси масивних і громіздких віконних конструкцій. Легкий шифон прекрасно поєднується з шовковими гардинами. Шовк дає хороший захист від холодного місячного світла, а шифон добре пропускає сонячні промені вдень. Ніжні фіранки з шифону прекрасно поєднується з такими шторними тканинами як тафта, атлас, сатин, оксамит.

Штори з ниток

Штори з ниток багатофункціональні і дуже зручні в експлуатації. Нитки таких штор зверху з'єднуються спеціальним плетінням, а внизу - вільно звисають, створюючи відчуття легкості і комфорту. Вони можуть бути однотонними, меланжевими і комбінованими, плетеними з додаванням люрексу а також декоративних вузлів або інших ниток-джгутиків. Легкість виробу забезпечує зручне навішування, експлуатацію і догляд.

Штори з ниток універсальні і економічні, ідеально вписуються в інтер'єр будь-якого стилю і дизайну. Використовуються такі штори для оформлення спалень, віталень, дитячих кімнат, кухонь, ванн, декорування балконів, лоджій, терас і дачних альтанок. Стильні нитяні штори доречно застосовувати в офісах, салонах краси, кафе і ресторанах. Зонування приміщень студійного планування за допомогою штор з ниток створить відчуття цілісності і поділу простору одночасно. Легкість матеріалу дозволяє пропускати світло і повітря, а геометрична щільність приховує від сторонніх поглядів і захищає від прямих променів сонця без втрати проникненню повітряних потоків.

Штори з мішковини

Штори з мішковини сьогодні стають все більш модними і популярними. Найбільш гармонійно вони будуть виглядати в приміщенні, оформленому в стилі еко, кантрі, прованс, Шеббі шик, скандинавському, сільському, японському. Волокна рослин, з яких складається ця нехитра тканину, надають їй міцності і природного фактурності. Тканина для штор з мішковини може бути джутовій, лляної або бавовняної. Відтінок штор з мішковини може бути і темно-коричневим, і карамельним. Портьєри з джутового матеріалу можуть бути пофарбовані в червоний, блакитний, зелений колір. А ось бавовняна мішковина відрізняється приємним бежевим кольором. Така тканина красиво лягає фалдами або дрібними складками.

Римськими шторами з фактурної мішковини можна прикрасити вікно на кухні або у вітальні. А завдяки екологічній чистоті штори з цього натурального матеріалу часто використовуються в спальні і навіть в дитячій кімнаті. Оригінально буде виглядати веранда або літня альтанка, вікна якої оформлені шторами з мішковини. Дуже красиво виглядатимуть штори з мішковини на петлях, люверсах або зав'язках. Як підхоплення для штор можна використовувати стрічки, намиста, кручені конопляні мотузки або канат. Особливо незвично і оригінально виглядають штори з мішковини, прикрашені витонченим мереживом або тасьмою.

штори шнурками

Штори шнурками можна підібрати під абсолютно будь-який стиль інтер'єру. Головне - вибрати колір і багатошаровість шнурків. Штори шнурками ефективно допомагають затінити приміщення, одночасно дозволяючи свіжому повітрю вільно циркулювати і створюючи цікавий, загадковий і незвичайний інтер'єр. Якщо ви хочете створити незвичайно легкий, «повітряний» стиль ваш інтер'єру, штори шнурками ідеально підійдуть для цього.

Великий вибір кольорів і дизайнів дозволяє поєднувати з різними стилями - і класикою, і оригінальною сучасністю. Існує велика кількість видів штор шнурками, серед яких широка локшина, спіраль, ланцюги - товсті мотузки і в той же час дуже м'які, ніби плюшеві. Штори шнурками виготовляються з поліестеру, шкіри та інших матеріалів різної товщини фактури. Завдяки красі, зручності і практичності штори шнурками отримали широке застосування в інтер'єрі різних приміщень: вітальні кухні, спальні, дитячої, коридорі, кафе, ресторанах.

Розглянувши популярні варіанти оформлення вікон шторами, спостерігаємо нові яскраві тенденції в дизайні штор. Отже, які штори зараз в моді? Знову актуально пишне оздоблення, тому варто віддати перевагу важким, розкішним портьєрам на кільцях і люверсах. Динамічні і насичені кольори текстилю також популярні. У число трендових матеріалів, з яких виготовляються модні штори, входять льон, тафта, шовк і оксамит. Що стосується легких і повітряних штор, то для них ідеально підходить невагомий шифон. Якщо є необхідність в додатковому захисті вікон від сонячного світла з південного боку, то фахівці рекомендують вибирати бамбукові або дерев'яні жалюзі. Крім цього залишаться популярними красиві штори з малюнком, римські штори, виготовлені з натуральних матеріалів (це може бути льон, бавовна, мішковина). Такі штори стануть прекрасними доповненням до основного декору вікон.

Отже, які штори зараз в моді?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com