рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як маринувати імбир в домашніх умовах: як приготувати рожевий імбир для суші, покрокові рецепти і варіанти маринаду

  1. Як робити маринад зі звичайним оцтом
  2. Готуємо рожевий маринований імбир
  3. Як зробити маринований імбир для суші
  4. Найпростіший рецепт з рисовим оцтом
  5. Маринуємо в яблучному оцті
  6. Як приготувати рожевий імбир з патиссонами
  7. Як замаринувати в лимонному соці
  8. додаткові поради

Вітаю, вас мої дорогі кулінари

Вітаю, вас мої дорогі кулінари. Хочете додати гострі нотки готової страви? Цьому допоможуть правильні приправи, наприклад, імбир. Але не поспішайте вирушати в найближчий маркет. Я навчу вас, як маринувати імбир в домашніх умовах. Ці прянощі вийде смачною і неймовірно корисною. Ще б пак, у неї такий багатий і багатогранний відтінок, який підійде для багатьох страв.

Як робити маринад зі звичайним оцтом

Готується неймовірно легко і просто. Рецепт цей варіанту такий:

  • корінець (близько 100 г) імбиру;
  • 4 ст. ложки цукру;
  • 1 ч. Ложка з гіркою солі;
  • 3 ст. ложки води;
  • 100 мл 9% -ного або 150 мл виноградного 6% -ного оцту;
  • трохи свіжого буряка.

Очищаємо корінець від шкірки і нарізаємо тоненькими пластинками. Переходимо до приготування маринаду. Для цього в каструлю насипаємо цукор і сіль. Далі заливаємо все водою і додаємо оцет. Доводимо склад до кипіння і прибираємо з плити.

Перекладаємо підготовлені імбирні пластинки в банку. А щоб надати закусці красивий ніжно-рожевий колір, туди ж відправляємо пару тоненьких скибочок буряків. Заливаємо заготовку гарячим маринадом і накриваємо посуд кришкою. Коли охолоне вміст ємності, переміщаємо її в холодильник. Через 3 дні страва готова: знімайте пробу.

З власного досвіду знаю, що легше готувати, коли є відео-рецепт до страви. Подивлюсь його, заряджаючи натхненням і давай ліпити кулінарний шедевр 🙂 Тому вирішила і до цього рецепту підібрати відео-інструкцію. Дивіться з задоволенням і готуйте.

Готуємо рожевий маринований імбир

Ця закуска виходить красивого ніжно-рожевого відтінку. З білим рисом або суші виглядає оригінально. А які ще страви можна готувати з маринованим імбиром, читайте в цій статті . Навіть свинячу рульку можна запікати в духовці 🙂

Для приготування цього рецепту вам знадобляться:

  • 250 г свіжого корінця;
  • 2 ст. ложки 9% -ного оцту;
  • 0,5 л води (поділіть на 2 склянки);
  • 2 ст. ложки цукру;
  • скибочку свіжого буряка;
  • 5 г дрібної солі.

Очищаємо корінь від шкірки і нарізаємо його тоненькими пластинами. Чим вони будуть тонше, тим смачніше закуска вийде.

Наливаємо в каструлю склянку води і доводимо її до кипіння. Потім додаємо сюди сіль, ретельно перемішуємо і прибираємо посуд з плити. Заливаємо цією рідиною імбирні «пелюстки». Потримайте їх приблизно 10 хвилин, а після злийте рідину. Перекладаємо імбир в чисту баночку.

Перекладаємо імбир в чисту баночку

У другій склянку води додаємо цукор і відправляємо розчин на плиту. Доводимо солодкий маринад до кипіння, заливаємо їм корінь і туди ж додаємо буряк. А зверху наливаємо оцет. Накриваємо посуд кришкою і, коли охолоне вміст ємності, відправляємо в холодильник. Через пару днів закуска буде готова.

Як зробити маринований імбир для суші

А знаєте, для чого до суші подають імбир? Повірте, це не просто так. Справа в тому, що ця пряність має сильну антимікробну дію. Коли ви їсте вишукану страву з сирої риби, імбир робить страву безпечним для здоров'я. До того ж ця пряність покращує секрецію шлунка і прискорює засвоєння їжі.

Але це ще не всі його корисні властивості. Які плюси вживання кореня, читайте в статті « користь маринованого імбиру ».

А тепер давайте своїми руками приготуємо пряність для суші. Вам знадобляться:

  • 200 г корінця;
  • 50 мл рисового оцту;
  • 1 ст. ложку горілки;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • 1 ст. ложку хересу або іншого кріпленого білого вина;
  • вода.

Імбир очищаємо від шкірки і нарізаємо слайсами. Краще різати навскоси - так «пелюстки» вийдуть довше. І ще, орієнтуйтеся на те, що товщина пелюсток повинна становити 1-2 мм. Заливаємо заготовку окропом на 2 хвилини - так вона розм'якшиться і швидше просочиться прянощами з маринаду. Потім обсушуємо пластинки паперовим рушником.

Змішуємо херес з горілкою, 1 ч. Ложкою води і оцтом. Додаємо в цей розчин цукор і ставимо суміш на плиту. Коли маринад закипить, прибираємо ємність з плити і даємо розчину охолонути.

Промиваємо банку і обдаємо її окропом (так ніби стерилізуєте ємність). Перекладаємо в цей посуд імбир і заливаємо остиглим до кімнатної температури маринадом.

До речі, в більшості випадків покупні суші йдуть з рожевим імбиром. Якщо хочете надати прянощі такий колір, збагатите маринад для імбиру 100 мл бурякового соку. Але сьогодні все більше професійних кухарів схиляються до приготування класичного неокрашенного варіанти закуски.

Накриваємо банку з вмістом кришкою і поміщаємо її в холодильник. Вже через 5 годин страва готова до споживання. Термін зберігання такої прянощі становить 3 місяці. Але до цього часу, думаю, не доживе 🙂

Найпростіший рецепт з рисовим оцтом

Хоча даний варіант дуже легкий в приготуванні, не майте, що вийде несмачно або банально. Повірте, вийде смачніше, ніж в магазині. І для схуднення маринований імбир дуже корисний . Тільки в цьому випадку беріть замінник цукру.

Візьміть наступні інгредієнти:

  • 250 г свіжого кореня;
  • 100 мл рисового або яблучного оцту;
  • 1 ст.л. цукру (або замінник);
  • близько 1 ч.л. солі.

солі

Отже, беремо корінь імбиру і очищаємо його від шкірки. Далі наріжте його пластинами за допомогою Овочечистка. Солимо й залишаємо на годину при кімнатній температурі. Після пластинки потрібно насухо промокнути паперовим рушником. Це дозволить просушити імбир і позбавить його від зайвої гіркоти. Складіть заготовку в банку.

Для маринаду змішуємо 100 мл рисового оцту з 1 ч.л. цукру, трохи солі. Кип'ятимо смоктав пару хвилин і охолоджуємо маринад до комфортної температури. Потім заливаємо імбир теплим розсолом, накриваємо ємність кришкою, поміщаємо в холодильник і чекаємо пару днів. За цей час заготівля промаринуется і стане м'якою. Думаю, що ось цей відео-рецепт допоможе вам розібратися у всіх тонкощах і секрети.

Маринуємо в яблучному оцті

Для приготування такої смакоти на 60 г імбирного корінця візьміть:

  • 1 ст. ложку яблучного оцту;
  • 1 ч. Ложку солі;
  • склянку окропу;
  • ½ ч. Ложки цукру.

Корінь очищаємо від шкірки і нарізаємо тоненькими пластинками. Потім заливаємо їх окропом і залишаємо, поки рідина не охолоне до кімнатної температури.

Далі частина рідини зливаємо. Води повинно залишитися рівно стільки, щоб вона покрила імбир. Після додаємо сюди сіль і цукор. І перемішуємо все так, щоб кристали повністю розчинилися. А потім збагачуємо суміш яблучним оцтом.

Перекладаємо корінь з маринадом в баночку і накриваємо посудину кришкою. А після відправляємо її на холод. Через 6-8 годин закуска вже приготується. Тільки зберігайте не більше місяця в холодильнику.

Як приготувати рожевий імбир з патиссонами

Приготована за цим рецептом закуска божественно смачна. Так, ви самі в цьому можете переконатися. Він нескладний, підготуйте будинку наступні компоненти:

  • 0,5 кіло корінців імбиру;
  • 2 л води;
  • 100 мл рисового або яблучного оцту;
  • 1-2 патисони;
  • шматочок свіжого буряка;
  • 4 ст. ложки цукру;
  • сіль + перець чорний горошок.

Нарізаємо патисони з імбиром тоненькими пелюстками. У киплячу воду, додаємо дрібку солі і заливаємо овочі гарячим розчином. Коли рідина охолоне, ¾ злийте в окрему ємність, решта вилийте.

Розчин цей збагачуємо цукром і перцем горошком. Доводимо його до кипіння, потім знімаємо ємність з вогню і збагачуємо склад оцтом. Імбир з патиссонами розподіляємо по банках. У кожну з ємностей додаємо пару тоненьких шматочків буряка. І заливаємо все це гарячим маринадом.

Коли охолоне вміст банок, перемістіть їх в холодильник. Приблизно днів через 5-7 «імбіропатіссони» готові. Так, назва як у монстрів, але смак обладнаний 🙂

Як замаринувати в лимонному соці

Щоб приготувати цей варіант закуски, вам потрібно заздалегідь заготовити:

  • близько 100 г кореня;
  • 90 мл 9% -ного оцту;
  • половинку лимона;
  • ½ ч. Ложки морської солі;
  • 1 ч. Ложку цукру;
  • невеликий шматочок свіжого буряка.

Корінець очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими пластинками. Перекладаємо цю заготовку в баночку. Туди ж відправляємо порізану маленькими шматочками буряки.

З цитрусового видавлюємо сік, змішуємо його з цукром, сіллю і оцтом. Зверніть увагу на те, що кристали повинні повністю розчинитися. Залийте цим розчином заготовку. Накрийте банку кришкою і відправте в холодильник. Через 2-е суток можете пробу знімати.

Через 2-е суток можете пробу знімати

додаткові поради

Є безліч хитрощів, які допоможуть вам смачно замаринувати імбир. Поділюся парочкою своїх хитрощів:

  • Використовуйте молодий корінь, у нього шкірка ніжна - її легше очищати. Так, столовою ложкою очищати шкірку кореня набагато зручніше і швидше, ніж ножиком. А нарізати корінець зручніше овочерізки.
  • Щоб імбир убрався в ніжно-рожевий колір, додайте шматочок буряка або сливовий сік.
  • Замість рисового оцту можете використовувати звичайний столовий, яблучний, винний. Загалом, який у вас є, той і беріть.
  • Можете додати джин, сливове вино або горілку. Це додасть закусці вишуканий смак.
  • При бажанні маринад можете збагатити соєвим соусом (додайте 1-2 ст. Ложки). Це наділить закуску пікантним присмаком. Тільки кількість солі зменшите.

А готовий продукт зберігайте виключно в скляному посуді. В крайньому випадку, використовуйте керамічну ємність з кришкою. Але не металеву, в ній продукт швидко зіпсується.

Друзі мої, розкажіть, як ви маринуєте імбир в домашніх умовах? Якщо є свої фірмові рецепти, опишіть їх покроково. А після того як приготуєте закуску по одному із запропонованих рецептів, поділіться своєю думкою. Напишіть в коментарях, який варіант найсмачніший, на ваш погляд.

І на поновлення підписуйтесь . Я буду далі вас балувати смачними рецептами домашніх заготовок. У мене ж на сьогодні все. Кулінарного вам натхнення і до нових зустрічей!

З повагою, Ольга Сологуб

Хочете додати гострі нотки готової страви?
Друзі мої, розкажіть, як ви маринуєте імбир в домашніх умовах?

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com