рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Циганські традиції і звичаї на весіллі

  1. сватання
  2. вкрасти наречену
  3. Як проходить циганська весілля
  4. Шлюбна ніч циган

Дуже цікаве видовище побачить той, хто хоч раз спостерігав циганські звичаї на весіллі. Вони сповнені запальних танців, пісень, оригінальних обрядів, які пройшли століття. Цигани пішли на всі гроші, ніколи їх не шкодуючи. А якщо не було, займали у родичів.

сватання

Цей обряд відбувався задовго до того, як діти могли вирішувати щось усвідомлено. Нареченими вони могли стати відразу ж після народження. Про це домовлялися батьки. Вони вирішували, коли зіграють весілля (наприклад, через 16 років).

Бувало, що майбутню невістку виховувала родина нареченого. Вони брали до себе дівчинку з 9 років і вчили її всьому, що хотіли бачити в майбутньої невістки. Коли наречена досягала віку 15-16 років, грали весілля.

Сватання підкріплювалося двома важливими атрибутами.

  1. Пляшка вина особливої ​​плоскої форми, на яку прив'язували мотузками дорогі монети, золоті або срібні. Замість пляшки могли використовувати невелике деревце або гілочку з прив'язаними до неї грошима.
  2. Весільний коровай на красивому рушник (рушнику), випечений за особливим рецептом сестрами або іншими родичками майбутнього чоловіка.

Ці атрибути ставили на стіл. Якщо батьки нареченої дозволяли це зробити, значить, весілля відбудеться - вони згодні. Якщо батьки проти, то весіллі не бути. На сватанні обумовлювали розмір викупу (іноді він не був потрібен).

Суму викупу визначав батько нареченої. Розмір приданого теж мав значення. У нього входили постіль, намети, шалі, ковдри, подушки, прикраси.

У нього входили постіль, намети, шалі, ковдри, подушки, прикраси

вкрасти наречену

Які ж циганські традиції на весіллі без крадіжки нареченої? Цей жартівливий обряд супроводжувався веселощами і підтримкою гостей. Історично склалося так, що раніше наречену крали, коли її батьки не дозволяли молодим одружитися.

Як проходить циганська весілля

Цікаво те, що звичаї циганського весілля диктували роздільну посадку чоловіків і жінок за весільним столом. Тільки наречений і наречена сиділи один біля одного. Страви розкладали на красивих столиках. Вони були низькими, на маленьких ніжках, тому сиділи за ними на подушках або товстих килимах. Це було дуже зручно. Весільні тости звучали за здоров'я і любов.

Цікава така циганська традиція, як зведення молодих. Свати або старійшини роду вимовляли спеціальні слова. Вони були схожі на змову: '... як хліб і сіль не стають противними один одному, так і наречений, і наречена ...' Хліб (коровай) шанували, ставилися до нього з особливою повагою.

У відповідь на слова старійшин молоді відламувавали по шматочку хліба, їли його з сіллю. Вважалося, що молоді живуть щасливо, якщо вони 'як хліб і сіль ".

Шлюбна ніч циган

Традиції циганського весілля - це і краса шлюбної ночі. Після весільних частувань наречений з нареченою під пісні гостей слідували до намету. Їх проводжали родичі та друзі. Потім все залишали молодих, але у деяких племен був звичай залишати в наметі або біля нього кілька досвідчених літніх родичок.

Після шлюбної ночі з шатра урочисто виносили сорочку нареченої. Її тримали на спеціальному підносі. Сорочку обсипали червоними квітами - трояндами, маками, які були. Гості раділи, вітали молодих, пили за здоров'я нареченої і дякували їй батьків, що виховали дівчину чесною.

Якщо ж на сорочці не було свідоцтва невинності дівчини - плямочки крові, то квітами її не прикрашає. Червоні квіти приколювали в волосся жінок і на сорочки чоловіків. У циган саме червоний, а не білий колір - символ весілля, символ радості.

Непорочної дівчині і її сім'ї дарували багаті подарунки . Тієї, що ні дотримала вірність чоловікові до весілля - ніяких подарунків. Навпаки, її сім'я повинна була відшкодувати всі гроші сім'ї нареченого. Але це відбувалося вкрай рідко.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com