рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Котушки для морської риболовлі - електрична, мультиплікаторна і безінерційна: моделі, ціна та відгуки

  1. безінерційні моделі
  2. Мультиплікаторні моделі
  3. електричні моделі
  4. Популярні моделі
  5. Як вибрати котушку для морської риболовлі
  6. Відгуки
  7. Бліц-поради

Косяк риби навколо вашого гачка вже через 5 хвилин після закидання кулі Fish MegaBomb в воду. Аналогів немає! Знижка 53% тільки на Новий рік!

Морська рибалка стає все більш популярною з кожним роком, але подібний спосіб лову вимагає від рибалок і особливої ​​підготовки. Це стосується і використання особливої ​​оснащення, в тому числі і котушок, які повинні відповідати морському середовищі і відрізнятися підвищеною потужністю.

Ряд виробників пропонує широкий асортимент пристосувань різного типу, всі основні різновиди та найцікавіші моделі будуть детально розглянуті в цій статті.

І всіх їх відпустили. Рибінспектори не знайшли забороненого спорядження ...

Чорна п'ятниця ось-ось закінчиться. Успей заощадити!

Без цієї підводної камери і далі б втрачав дорогоцінний час на пошук потрібної лунки ...

безінерційні моделі

Безінерційні котушки є найбільш розповсюдженим різновидом, яка використовується для лову риби в самих різних умовах. На відміну від пристроїв такого ж типу, які задіюються під час риболовлі в прісноводних водоймах, морські моделі є більш габаритними і повинна оснащуватися захисними ущільненнями.

Інші особливості даного різновиду розглянуті нижче:

  1. Безінерційні моделі використовуються під час морської риболовлі при необхідності здійснення максимально далеких закидів, найчастіше така потреба виникає при лові обережної видобутку, яка не підпускає плавальний засіб занадто близько.
  2. Значні льотні характеристики і основні робочі параметри забезпечуються особливим принципом дії: волосінь не зустрічає опору і будь-яких перешкод під час здійснюються закидів і досить легко скидається.
  3. Всі подібні моделі потребують догляду, щосезону вони повинні змазуватися не менше 1-2 разів, що підвищує надійність безпосередньо під час риболовлі.
  4. При закиданні волосінь кільцями злітає зі шпулі, розміри і місткість цього елемента є основними критеріями, які необхідно враховувати при виборі і купівлі безінерційних моделей.
  5. Безінерційні котушки в обов'язковому порядку повинні мати фрикційне гальмо, його відсутності не дозволить вивуджувати велику здобич, яка зазвичай і є основною метою на морській рибалці.

У безінерційних котушок волосінь не зустрічає опору і будь-яких перешкод під час здійснюються закидів і досить легко скидається

Мультиплікаторні моделі

Мультиплікаторні моделі поступово стають все більш популярним варіантом, вони представляють собою набагато більш складний механізм.

Всі його особливості розглядаються нижче:

  1. Важливою частиною конструкції будь-якого мультиплікатора є фрикційний подтормажіватель, який необхідний для мінімізації ризику заплутування робочої волосіні під час здійснення закидів

    Мультиплікатори відрізняються від безінерційних котушок більш високою вартістю, але такі пристосування більш надійні і многофунціональная. На морській рибалці їх використовують, якщо планується видобування дуже великої здобичі і трофейних екземплярів.

  2. Різні моделі можуть бути оснащені подтормаживанием, яке здійснюється в автоматичному режимі; гальмуванням зворотного ходу; різними системами управління або зв'язком з космічної навігацією. Вибір здійснюється залежно від наявних потреб.
  3. Мультиплікаторні моделі мають таку ж вагу і дальністю закидів, що і безінерційні котушки, але в значній мірі перевершують їх за показником потужності.
  4. На корпусі кожного мультиплікатора вказано цифрове значення - це передавальне число системи передач, яке показує кількість оборотів шпулі при певній кількості оборотів, що здійснюються рукояткою.
  5. Важливою частиною конструкції будь-якого мультиплікатора є фрикційний подтормажіватель, який необхідний для мінімізації ризику заплутування робочої волосіні під час здійснення закидів. При покупці таких котушок необхідно уважно оглянути і вивчити цей елемент, оскільки він повинен мати можливість ручного налаштування, що дозволяє задавати різні параметри в залежності від маси оснастки.

При покупці таких котушок необхідно уважно оглянути і вивчити цей елемент, оскільки він повинен мати можливість ручного налаштування, що дозволяє задавати різні параметри в залежності від маси оснастки

Візьміть за правило, на кожній рибалці, насамперед починайте ...

електричні моделі

Електрична модель котушки для морської риболовлі

Електричні котушки за своєю суттю представляють різновид мультиплікаторних пристосувань, які додатково оснащені електроприводом.

Під час морської риболовлі вони використовуються в наступних ситуаціях:

  1. Здійснення лову видобутку на надвеликої глибині.
  2. Необхідність вивудження певних видів видобутку, наприклад, сома, палтуса, червоного окуня або тріски.

Головним позитивним відмінністю електричних моделей є швидкий підйом з будь-якої глибини і максимальна потужність.

Популярні моделі

Для спрощення ознайомлення з найцікавішими і ефективними моделями, нижче будуть наведені короткі огляди найбільш затребуваних варіантів котушок різного типу:

WFT Electra Pro Speedjig 700PR HP є відносно недорогий німецької котушкою з електроприводом, яка оснащена високоякісним японськими підшипниками. Відрізняється від аналога стандартного типу підвищеним показником зусилля втяжки, які складає до 20 кг.

Незважаючи на наявність електроприводу, а також ряду додаткових систем, вага становить всього 710 гр. Для виготовлення двигуна була використана високоякісна сталь і латунь, не деформується корпус мають підвищену стійкість перед механічними діями. Вартість складає близько 40000 рублів.

Miya Epoch AC-5SC Electric Reel - це електрична котушка японського виробництва, яка призначена для глибоководної морської риболовлі, максимальна показник глибини становить 1000 метрів. Конструкція оснащена відразу 10 підшипниками, які виготовлені з високоякісної сталі і є повністю водонепроникними. Дана модель відрізняється від більшості аналогів високим ступенем надійність, її можна застосовувати при лові в найбільш екстремальних умовах. Вартість складає близько 90000 рублів.

Miya Epoch CZ-9 Electric Reel є японську електричну котушку екстра-класу. Вона оснащена швидкісним двигуном з дуже високим показником потужності, дана модель ідеально підходить для глибоководної морської риболовлі фактично в будь-яких умовах. Кожне пристосування проходило індивідуальне тестування, щоб довести свою високу ступінь надійності, і отримало унікальний серійний номер.

Котушка має водонепроникний і надміцний корпус, що дозволяє без побоювань використовувати її навіть в самих екстремальних умовах. Приблизна вартість становить 190000-200000 рублів.

Приблизна вартість становить 190000-200000 рублів

Shimano Biomaster SW 6000HG - це безінерційна котушка, що є універсальним варіантом, який підійде як професіоналам, так і рибалкам, які тільки почали освоювати морську рибалку. Основне призначення полягає в лові хижих порід риби вагою до 12 кг за допомогою морських різновидів попперов або слайдеров вагою до 50 гр.

Корпус має відмінну герметичністю, що виключає ризик потрапляння в нього солоної води або бруду, що позитивно позначається на експлуатаційному терміні. Ця модель часто використовується і під час звичайної рибалки, якщо основною здобиччю є сом. Вартість складає близько 25000 рублів.

Daiwa Saltiga 5500H Expedition є безінерційну котушку екстра-класу, яка була сконструйована і розроблена спеціально для морської риболовлі. Серед її основних особливостей можна виділити використання високоякісного алюмінію для виготовлення корпусу; високу швидкість роботи; інноваційну конструкцію полегшеного ротора; герметичність фрикційного гальма і збільшені габарити шестерні. За допомогою даної котушки можна вивуджувати трофейні екземпляри такого видобутку, як групперов, тунець або каранкса. Вартість варіюється від 60000 до 65000 рублів.

Daiwa Catalina 6500H є найближчим аналогом попередній моделі, ця котушка відрізняється полегшеною структурою, при цьому вона практично не поступається по силовим параметрам. З її допомогою можна вивудити трофейні екземпляри багатьох популярних порід хижаків, що мешкають на значній глибині, а основні робочі характеристики дозволяють використовувати пристосування фактично в будь-яких умовах. Орієнтовна вартість становить 55000 рублів.

Okuma Magnetix - це мультиплікатор бюджетного типу, які відповідає всім вимогам для використання під час морської риболовлі, призначений в першу чергу для лову палтуса або тріски. Корпус виготовлений з графітового матеріалу, він відрізняється підвищеною ударостойкостью і здатністю легко переносити максимальні навантаження. Шестерні виготовлені з високоякісної латуні, а підшипники мають додаткове покриття, що забезпечує антикорозійний захист. Вартість складає всього 7500 рублів.

Omoto Poseidon S30-II - це ще один популярний мультиплікатор. Його виробництво здійснюється на території Тайваню, вже досить тривалий час він поставляється в США і багато європейських країн, а з недавніх пір присутній і на вітчизняному риболовному ринку. Виробник приділив особливу увагу герметичності корпусу, він повністю захищений від попадання всередину вологи, що позитивно позначається на довговічності пристосування.

Підшипники виготовлені з нержавіючої сталі, а гальмівна система типу важеля відрізняється своєю плавністю і високим ступенем надійності. Робочі показники розраховані на тривалий видобування великої і сильної видобутку навіть в самих екстремальних умовах. Вартість складає близько 35000 рублів.

Вартість складає близько 35000 рублів

Shimano TLD Lever Drag 15 є оптимальним варіантом по співвідношенню доступної ціни, високої якості і багатофункціональності пристосування. Дана котушка найчастіше використовується для вивудження тріски або сайди в північних водах, але її також можна задіяти для глибоководної полювання на сомів або лову акул в тропічних водах. Вартість складає близько 10000 рублів.

Вартість складає близько 10000 рублів

Як вибрати котушку для морської риболовлі

Незалежно від того, який різновид котушки буде обрана, необхідно оцінювати кожну модель з урахуванням наступних критеріїв:

  1. Кількість підшипників, зазвичай воно варіюється від 0 до 15. Їх основна функція полягає в плавності роботи механізмів: чим більше число, тим довше експлуатаційний термін пристосування, але і вище його ціна.
  2. Передавальне число. Від цього параметра залежить швидкість функціонування механізмів, у силових моделей показник зазвичай нижче, при цьому рибалці потрібно докладати набагато менше зусиль для вивудження великої здобичі, що має значний опір.
  3. Наявність протівовібраціонной системи під час намотування робочої волосіні, зазвичай вона має позначення AVS або Dyna Balance. Це дозволять скоротити коливання шпулі під час намотування, що усуває небажану вібрацію всієї котушки, яка негативно позначається на її стані.
  4. Наявність протівозакручівающей системи, позначається як Anti-Twist або Power Roller. Подібний ефект створює особлива форма ролика лескоукладивателя, що зменшує закручування робочої волосіні приблизно на 20-40%.
  5. Працездатність і якість скоби лескоукладивателя. Для перевірки цієї деталі необхідно відімкнути дужку і поспостерігати за її поведінкою, мимовільні закривання повинні бути виключені.
  6. Наявність фрикційного гальма є обов'язковою умовою, без нього неможливо розраховуватися на вдале видобування великої і сильної видобутку. Він дозволяє придушувати опір хижака і стравлювати лісочку, якщо він буде здійснювати занадто сильні ривки.

Відгуки

Нижче будуть приведені деякі думки рибалок про котушках, якими вони користувалися на морській рибалці:

Володимир (45 років, Москва): «У відпустці їздив в Єйськ і вперше вибрався на морську рибалку, заради цього довелося повністю міняти звичну оснащення. Для початку вирішив підшукати собі який-небудь недорогий варіант котушки, вибір підлогу на мультиплікатор Shimano TLD Lever Drag Це просто чудова модель, яка однаково ефективна при лові найрізноманітнішої видобутку. Шпуля має значний діаметр, витягування здійснюється дуже швидко, тому видобуток фактично не встигає чинити опір ».

Олександр (52 роки, Мурманськ): «Спільно з товаришем придбали електричну котушку Miya Epoch AC-5SC Electric Reel. Це не найдорожчий варіант, але цінник все одно кусається. Вже встигли з'їздити з ним на 9 рибалок, тому можливостей випробувати котушку було дуже багато. Можу відзначити, що витрачених грошей зовсім не шкода, значні робочі показники, висока швидкість підйому і опускання на максимальну глибину, відмінні льотні характеристики - жоден бюджетний варіант не може цим похвалитися ».

Ігор (50 років, Владивосток): «Я живу у Владивостоці, тому дуже часто вибираюся з друзями на морську рибалку, відповідно, встиг за своє життя перепробувати безліч різних снастей і пристосувань для неї. Нещодавно відкрив для себе мультіплікаторную котушку Okuma Magnetix, придбав її тільки через низьку вартості, оскільки моє пристосування вийшло з ладу в самий невідповідний момент. З огляду на низьку вартість, не відчував ніяких особливих очікувань, хотів, щоб вона витримала хоча б одну риболовлю, але мультиплікатор виявився настільки якісним і зручним в експлуатації, що я навіть не став купувати йому заміну. Користуюся цією моделлю досі і дуже задоволений, жодного разу вона мене не підводила і не викликала ніяких нарікань ».

Євген (33 роки, Астрахань): «З тих пір, як я відкрив для себе морську рибалку, намагаюся вибиратися на неї кожен відпустку. Іноді виникають труднощі з котушками, оскільки буває вкрай важко зорієнтуватися в широкому асортименті і вибрати підходящий варіант, особливо з урахуванням того що більшість сучасних моделей коштують досить недешево. Можу відзначити, що мені дуже сподобався мультиплікатор Shimano TLD Lever Drag 15: придбав його всього за 10300 рублів, але робочі параметри просто на висоті ».

Михайло: (27 років, Санкт-Петербург): «У минулому році мій Stinger, який я зазвичай брав з собою для морської риболовлі. На жаль, так і не вдалося купити таку ж модель, довелося шукати щось нове. Вирішив витратитися і вперше випробувати котушку з електроприводом, ціни на них значні, тому взяв WFT Electra Pro Speedjig 700PR HP, як відносно недорогий варіант. Зробленої покупкою залишився дуже задоволений, оскільки цю пристосування в значній мірі розширило можливості лову. Тепер я без особливих зусиль можу ловити набагато більший видобуток на великих глибинах, поки ще ні разу не залишився без улову ».

Бліц-поради

Підводячи підсумки, можна навести такі рекомендації, які стануть в нагоді при виборі котушки для морської риболовлі:

  1. Деякі сучасні моделі оснащені системами напівавтоматичного закидання Speedcast або Quick Fire. Від покупки таких пристосувань краще відмовитися, оскільки на дальність закидів вони не впливають, але значно збільшують загальну вагу котушки і заважають процесу лову.
  2. Котушки маловідомих марок коштують значно дешевше, але перевагу краще віддавати відомим брендам, які стабільно підтверджують високий рівень якості.
  3. На сьогоднішній день є можливість оформити покупку фактично будь-який котушки через інтернет. Користуватися цим способом потрібно вкрай обережно, оскільки багато недобросовісні продавці таким чином реалізують низькоякісні підробки китайського виробництва.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com