Відмінний варіант вечері для всієї родини: стейк зі свинини на сковороді, з смаженою картоплею на гарнір.
Щоб стейк зі смаженою картоплею був ідеальним, збризніть картопля домашнім ароматизованим оцтом: він додасть нашому хрусткому картоплі додатковий аромат. Стейк - це великий смажений шматок м'яса. Правильно приготовлена страва дуже соковите і ароматне, особливо з жирної свинини. Не так давно стейки готували тільки з яловичого м'яса, але прогрес не стоїть на місці і тепер використовується абсолютно будь-який вид тварини. Стейк в найкращому маринаді виходить неймовірно м'яким, ніжним і ароматним. А від рум'яної смаженої картоплі з часничком просто неможливо відірватися: настільки вона смачна.
склад продуктів
- один кілограм свинини для стейків;
- дві столові ложки томатної пасти;
- дві столові ложки соєвого соусу;
- дві столові ложки рафінованої олії (краще оливкової, але можна і якісне соняшникова);
- одна столова ложка гірчиці;
- 6-7 зубчиків часнику;
- 100 мілілітрів теплої кип'яченої води;
- спеції за смаком: червоний солодкий перець, кмин, чорний мелений перець, морська сіль.
для картоплі
- дрібні бульби картоплі (кількість з розрахунку на вашу сім'ю);
- рафінована рослинна олія;
- кілька зубчиків часнику (за смаком);
- сіль і чорний мелений перець - за смаком.
Покроковий процес приготування
- Спочатку приготуємо маринад для м'яса. Для цього всі спеції і лавровий лист перетираємо в ступці.
- додаємо до них пропущений через прес часник, томатну пасту, соєвий соус, рослинна олія і готову гірчицю. Ретельно перетираємо до однорідності.
- Порада. Як приготувати смачну і корисну домашню гірчицю на будь-який смак, дивіться рецепти на нашому сайті.
- Потім вливаємо теплу кип'ячену воду, добре розмішуємо - і маринад готовий. Такий маринад підходить не тільки для свинини, а й для яловичини, для курки.
- Стейки зі свинини перекладаємо в глибоку миску, заливаємо отриманим соусом, добре перемішуємо руками, відправляємо на одну годину в холодильник.
- Викладаємо стейки на добре розігріту суху сковороду, можна скористатися сковородою гриль.
- Накриваємо кришкою (вірніше, притискаємо кришкою) і обсмажуємо з кожного боку по 3-4 хвилини.
- Розрізаємо стейки на порційні шматочки і подаємо з чудовою смаженою картоплею і свіжими помідорами (або будь-якими іншими овочами).
- Картоплю можете приготувати по-своєму коханому рецептом, а я вам хочу розповісти про свій спосіб.
- Для цієї страви нам знадобиться дуже дрібна картопля: та, яку ви зазвичай викидаєте, бо ліньки чистити.
- Дуже дрібну картоплю (розміром з волоський горіх) ретельно промиваємо під проточною водою. Можна скористатися щіткою. Обсушуємо її на паперових рушниках.
- Картоплю від шкірки не очищати !!! Потім беремо вилку, робимо зубчиками борозни на кожній бульбі.
- У глибоку сковороду наливаємо достатню кількість рослинного масла, розігріваємо його.
- Викладаємо картопля одним шаром, накриваємо сковорідку кришкою і на повільному вогні обсмажуємо до золотистого кольору.
- Потім кришку знімаємо, картопля перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
- Готову картоплю виймаємо на блюдо, солимо і перчимо до смаку, посипаємо подрібненим часником. Часник можна пропустити через прес або натерти на дрібній тертці.
- Подаємо таку картоплю зі стейками з свинини і чудовим осіннім салатом з капусти і овочів, рецепт якого дивіться за посиланням.
Смачного.
Тисни «Подобається» і отримуй тільки кращі пости в Facebook ↓