Стає дуже прикро, коли виявляєш, що молоко, що зберігалося в холодильнику, початок скисати. Настрій зіпсовано, а чашка улюбленої кави без молока не приносить повноцінного задоволення.
Не поспішайте засмучуватися, адже у нас є чим вас порадувати. Тим, у кого зіпсувалося непастеризоване, домашнє молоко, «З Смаком» допоможе більше, але і для магазинного кислого молока ми знайшли застосування.
Як використовувати кисле покупне молоко
- Якщо молоко має однорідну структуру без грудочок, воно цілком зійде для приготування млинців або іншої випічки. Тільки варто спробувати його на смак: продукція деяких виробників може гірчити.
- Таке молоко підійде для добрива рослин в саду, адже їм необхідний кальцій. Просто додайте кілька столових ложок кислого молока в воду для поливу.
- Додайте склянку молока в ванну - ви здивуєтеся, наскільки ваша шкіра стане м'якше і шовковистою. Що стосується запаху, то його легко усуне ваше улюблене ефірне масло.
Застосування домашнього кислого молока
- На основі домашнього кислого молока виходять пухкі оладки , Млинці і навіть пироги - в загальному, вся випічка, де кефір можна замінити кислим молоком.
- З непастеризованого кислого молока можна робити живильні маски для обличчя та волосся. Просто нанесіть продукт на обличчя або втирайте в шкіру голови, через 15-20 хвилин змийте теплою водою. Волосся після такої процедури стають міцнішими, об'ємніше і швидше ростуть.
- Домашнє молоко зійде для приготування сиру, а потім і домашнього сиру . Дайте молоку добре скиснути. Коли відокремиться сироватка, прогрійте його на водяній бані мінімум годину, потім відкиньте вміст каструлі на марлю і дайте сироватці стекти. Цей процес займає тривалий час, тому краще залишити майбутній сир в марлі на всю ніч.
- Скисле молоко зазвичай люблять домашні вихованці! Запропонуйте свого чотириногого друга такі ласощі.
- Таке молоко все ще згодиться для приготування вершкових соусів, маринадів для пом'якшення м'яса і заправок для салатів. Особливо добре воно поєднується з помідорами.
Як бачите, є маса ситуацій, де скисле молоко може стати в нагоді. А деяким цей продукт може припасти до смаку в чистому вигляді: якщо молоко скисло не більше ніж два дні тому, воно цілком зійде як доповнення до молодого відварного картоплі з кропом.
Як вам такі ідеї? Якщо сподобалися, не забудьте поділитися з друзями!
Як вам такі ідеї?