ТОП-10 рецептів приготування салатів з креветками з фото від журналу f-Journal.Ru
Плануючи урочисте застілля, кожна господиня нерідко задається питанням, чому ж на цей раз здивувати гостей. Сьогодні все більшою популярністю на святкових банкетах користуються рецепти салатів з креветками. Дані страви не так часто зустрічаються на повсякденному столі. Вони ще не встигли приїстися нашим співвітчизникам - багато хто до цих пір вважають морепродукти незвичайними делікатесами. Салат з креветок буде доречний на будь-якому святі чи романтичний вечір з коханою. Креветки чудово поєднуються з великою кількістю різноманітних інгредієнтів, завдяки чому в кулінарних книгах присутня величезна безліч всіляких салатів і закусок з ними в головній ролі.
Ці страви відрізняються витонченим вишуканим смаком, який надає їм такий цікавий компонент як варені морепродукти. Будь то живильний салат заправлений майонезом або легка закуска з базиліком і оливковою заправкою, морепродукти привнесуть в них дивовижні смакові нотки і перетворять повсякденне блюдо в ефектне страву.
Інгредієнти: 650 г тигрових креветок, 4 томата черрі або вершки, 77 мл оливкової олії, 55 г сиру, 86 г руколи, 12 мл лимонного соку, 9 г Гречаного меду, 160 г батона, 2 зубки часнику, 7 г гірчиці, 30 мл молока, сіль, суха суміш перців.
Воду кип'ятимо. Кладемо сіль в кількості 23 грама на кожен літр води. Занурюємо креветки в окріп. Доводимо до кипіння. Проварюємо 8 хвилин. Зливаємо рідину. Морепродукти очищаємо. У глибоку ємність вливаємо 6 мл соку лимона, 16 мл олії. Розміщуємо мед, сіль, перець. Розміщуємо в дану суміш креветки, акуратно перемішуємо. Ми залишаємо на півгодини. Масло, що залишилося вливаємо в високу чашу, додаємо молоко. Занурювальним блендером збиваємо пару секунд до загустіння суміші. При необхідності можна злегка збільшити кількість масла. Перчимо, вливаємо залишився цитрусовий сік, гірчицю, додаємо сік. Збиваємо блендером ще кілька секунд. Охолоджуємо отриману заправку. З батона зрізаємо скоринки. Нарізаємо хлібний батон кубиками, розміром близько 15х15 мм. Розміщуємо нарізаний батон на деко, сушимо в духовці до характерної хрусткої скоринки. Часник очищаємо, видавлюємо на сухарі. Натираємо їх подрібненим часником. Креветки без маринаду викладаємо на суху сковороду. Обсмажуємо пару хвилин, перемішуючи. Листя руколи, попередньо промиті і просушені, рвемо на 3 частини на плоске блюдо. Додаємо повністю остиглі морепродукти. Поливаємо охолодженої заправкою. Посипаємо натертим сиром. Викладаємо сухарики, вимішуємо безпосередньо перед вживанням. Прикрашаємо помідорами чері.
Рецепт 2. Салат з креветками і ананасом
Інгредієнти: 550 г креветок, 8 перепелиних яєць, 380 г консервованого ананаса, 110 г підкопченого сиру, зелень, сіль, ½ частини середнього плоду лайма, перець духмяний, 110 г майонезу.
У киплячу воду всипаємо сіль, перець духмяний. Кладемо креветки. Відварюємо їх протягом чотирьох хвилин. Очищаємо морепродукти, ділимо на дві рівні частини, одну з яких ріжемо невеликими шматками. Яйця варимо 5 хвилин. Очищаємо. Нарізаємо кубиками ананас і очищені яйця. Натираємо сир. Викладаємо салат шарами, перемазуючи кожен нежирним майонезом. Спочатку кладемо шматочки ананаса. Формуємо яєчний шар, а зверху - порізані креветки. Збризгуємо соком ¼ частини лайма. Посипаємо сиром. Прикрашаємо салат залишилися креветками, базиліком, часточками лайма.
Рецепт 3. Салат з авокадо, томатами і морепродуктами
Інгредієнти: 200 г очищених креветок, 115 г заморожених восьминогів, мідій або інших морепродуктів, 1 плід авокадо, 1 зубок часнику, ¼ частина лайма, сіль, 180 г помідорів, 55 мл оливкової олії, 16 г петрушки, 16 г базиліка, перець.
У сковороді розігріваємо 30 мл олії. Зелень обполіскувати, даємо обсохнути. Ми залишаємо пару гілочок для прикраси, а решту петрушку і базилік подрібнюємо ножем. Часник очищаємо, нарізаємо. Розміщуємо в гаряче масло морепродукти. Смажимо 7 хвилин. Додаємо зелень, часник. Ми залишаємо на 4 хвилини, постійно помішуючи. Солимо. Плід авокадо очищаємо, нарізаємо кубиками з розміром кожної сторони 2 см. Помідори миємо, обдаємо окропом, видаляємо шкірку. Нарізаємо томати невеликими шматочками. У глибоку салатницю викладаємо морепродукти, авокадо, томати. Збризгуємо маслом, що залишилося, соком лайма. Солимо, перчимо, обережно розмішуємо. Прикрашаємо зеленню.
Рецепт 4. Овочевий салат з креветками і мандаринами
Інгредієнти: 480 г креветок, 240 г пекінської капусти, 25 г черемші, 160 г спаржі, 80 г солодкого жовтого перцю, 65 г кримської цибулі, 53 мл оливкової олії, 65 г мандарин, 53 мл соку лимона, 12 г коричневого цукру, 55 мл соєвого соусу, 6 г кореня імбиру, сіль.
Овочі промиваємо. Спаржу бланшируємо. Капусту дрібно шаткуємо. Очищений кримську цибулю ріжемо півкільцями. Перець зачищаємо, ріжемо брусочками. Чистимо мандарини, поділяємо цитрусові на дольки, з яких видаляємо плівки. Розрізаємо часточки навпіл. Черемшу промиваємо, подрібнюємо ножем. У сковороду вливаємо половину масла, обсмажуємо креветки 3 хвилини. Вливаємо 1/2 частина вказаної кількості соєвого соусу, залишаємо під кришкою на 8 хвилин. Імбир натираємо. Вливаємо до нього масло, що залишилося, сік лимона, другу частину соєвого соусу, всипаємо цукор, 3 грами солі. Перемішуємо імбирну заправку. У порційні піали викладаємо овочі, шматочки мандарин, черемшу. Зверху викладаємо креветки. Поливаємо салат імбирної заправкою.
Рецепт 5. Салат з креветками, бужениною і кукурудзою
Інгредієнти: 520 г креветок, 140 г буженини, 280 г кукурудзи, 160 г сиру, 80 г кримської цибулі, 55 г сметани, 55 г майонезу, ½ частина лайма, сіль.
У киплячій воді з сіллю размораживаем креветки. Охолоджуємо, видаляємо голови панцир, чорну жилку на хвості. Буженину нарізаємо соломкою. З кримської цибулі знімаємо лушпиння, розрізаємо його на чотири частини, потім дрібно шаткуємо. Сир натираємо. Кукурудзу поміщаємо в глибоку салатницю. Додаємо порізану кримську цибулю буженину, очищені морепродукти, натертий сир. В окремій ємності змішуємо сметану і майонез. Отриману заправку додаємо до решти інгредієнтів. Розмішуємо салат. Розкладаємо порційно. Прикрашаємо часточками лайма.
Рецепт 6. Салат з рисом, манго і креветками
Інгредієнти: 360 г очищених креветок, 60 г бурого рису, 55 г білого рису, 1 невеликий плід манго, 9 г Гречаного меду, 55 г зеленої цибулі, 45 г мигдалю, 18 мл оливкової олії, 11 г м'яти, 8 мл лимонного соку, 1 зубок часнику, сіль, перець.
Рис промиваємо, заливаємо водою відповідно до інструкції. Відварюємо з сіллю. Креветки проварюємо в солоній воді. Манго очищаємо, нарізаємо кубиками. Мигдаль ріжемо тонкими часточками. Подрібнюємо цибулю і м'яту. Змішуємо рис з креветками, шматочками манго і мигдалю. Додаємо зелень. В окрему ємність видавлюємо зубок часнику, вливаємо сік лимона, олія, додаємо мед, сіль, перчимо. Розмішуємо. Заливаємо даної сумішшю салат. Перемішуємо, прикрашаємо листками м'яти.
Рецепт 7. Салат з креветками, кальмарами і цукіні
Інгредієнти: 440 г креветок, 5 яєць, 590 г кальмарів, 85 г цукіні, 220 г кукурудзи, майонез, сіль, листи лавра, зелена цибуля для прикраси.
Кальмари розморожуємо. Заливаємо тушки кальмарів окропом. Зливаємо воду, знімаємо шкірку. Видаляємо хребти. У киплячу воду кладемо чотири листи лавра, сіль. Розміщуємо підготовлені кальмари, проварюємо 4 хвилини. Креветки відварюємо пару хвилин з сіллю. Охолоджуємо морепродукти. Креветки очищаємо від неїстівних елементів. Кальмари нарізаємо довгими смужками. Якщо креветки великі - розрізаємо навпіл. Яйця варимо круто. Очищаємо, дрібно ріжемо. Цукіні промиваємо, очищаємо, нарізаємо смугами. Змішуємо всі подрібнені компоненти, всипаємо кукурудзу. Додаємо нежирний майонез, солимо за потребою. Перемішуємо. Прикрашаємо цибульними пір'ям.
Рецепт 8. Салат з крабовими паличками, перцем і креветками
Інгредієнти: 280 г очищених креветок, 160 г крабових паличок, 90 г солодкого зеленого перцю, 86 г томатів, 55 г кримської цибулі, майонез, сіль, суміш чорного, білого, червоного перцю, петрушка.
Креветки поміщаємо в окріп. Додаємо сіль, відварюємо 5 хвилин. Потім охолоджуємо. Розрізаємо навпіл. Крабові палички натираємо. Овочі промиваємо. Томати обдаємо окропом, видаляємо шкірку, розрізаємо на кубики. Перець очищаємо від плодоніжки. Ріжемо соломкою. Цибулину очищаємо, тонко шаткуємо. Розміщуємо в глибоку чашу креветки, крабові палички. Додаємо нарізані овочі, суміш мелених перців, сіль. Приправляємо майонезом. Розмішуємо. Прикрашаємо петрушкою.
Рецепт 9. М'ясний салат з креветками і грибами
Інгредієнти: 320 г креветок, 4 яйця, 320 г м'яса індички, 160 г томатів, 230 г глив, 240 г сиру, 90 г цибулі, майонез, 2 зубки часнику, 24 мл рослинного масла, 56 г руколи, сіль.
Відварюємо індичину до готовності. Креветки поміщаємо в підсолений окріп, проварюємо 5 хвилин. Яйця варимо круто. Морепродукти очищаємо від неїстівних елементів, ріжемо на 3-4 шматка кожну креветку. Яйця очищаємо, нарізаємо дрібно. Індичину ріжемо кубиками, розміром 2х2 см. Гриби, цибулю очищаємо, промиваємо. Гливи нарізаємо невеликими шматками, цибулю подрібнюємо. Масло прогреваем. Обсмажуємо гриби, цибулю, солимо. Томати обдаємо окропом, очищаємо від шкірки, ріжемо кубиками з розміром кожної грані 2 см. Сир натираємо, видавлюємо до нього часник. На плоскому блюді формуємо шари в такій черговості: викладаємо рукколу, зверху - ½ частина нарізаних томатів, ½ частину натертого сиру. Змащуємо майонезом, робимо шар з креветок і тонку майонезну сітку зверху. Викладаємо індичину, смажені гриби. Змащуємо майонезом. Формуємо томатний шар з майонезом. Посипаємо сиром, що залишився. Прикрашаємо блюдо цілими креветками, часточками помідор.
Рецепт 10. Салат з креветками, горошком і тунцем
Інгредієнти: 580 г креветок, 1 банка консервованого в маслі тунця, 110 г зеленого горошку, 85 г цукіні, сіль, 92 г кукурудзи, 95 г руколи, 1 лимон, 63 мл оливкової олії, 46 г зеленої цибулі.
Креветки варимо в солоній воді 4-7 хвилин. Охолоджуємо, очищаємо від панцира, голів. Обполіскуємо рукколу, цукіні. Листя руколи рвемо дрібно. Ріжемо смугами цукіні. З горошку, кукурудзи і тунця зливаємо заливку. Викладаємо в салатницю кукурудзу, горошок. Шматочки тунця ділимо на частини невеликого розміру. Додаємо цукіні, половину відварених креветок, рукколу. Видавлюємо до цих компонентів сік лимона, вливаємо олію. Лук промиваємо, подрібнюємо. Додаємо до решти інгредієнтів. Акуратно перемішуємо. Прикрашаємо залишилися креветками.
Рецепти салатів з креветками приваблюють не тільки своїм чудовим смаком і барвистим зовнішнім виглядом, але і корисними властивостями, якими наділені морепродукти. Вони багаті йодом, білком, вітамінами, тому салат з креветками буде корисний для щитовидної залози, кісткової тканини, імунітету. Ця страва є популярним ласощами, яке господині готують для романтичної вечері, адже морепродукти - це відомі натуральні афродизіаки, благотворно впливають на весь організм.