рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Ріпа в мультиварці - рецепти. Як приготувати ріпу в мультиварці

  1. Ріпа в мультиварці парена з картоплею
  2. Ріпа в мультиварці з фаршем
  3. Суп з ріпи в мультиварці
  4. Каша з ріпою в мультиварці
  5. Ріпа в мультиварці. Як приготувати овочеве рагу без масла
  6. Ріпа в мультиварці: готуємо овочеве рагу з м'ясом і ріпою
  7. Солодка ріпа в мультиварці для дітей
  8. Ріпа з яблуками в мультиварці
  9. Ріпа в мультиварці парена і пюре з ріпи

У Росії в 19 столітті головним інгредієнтом на кожному столі була ріпа. Цей овоч був універсальним, тому що з нього готували цілий рік різноманітні страви: варили, гасили, запарювали і запікали. Є приказка: «Простіше простого», це означає те, що цей овоч можна приготувати будь-яким способом і навіть в мультиварці.

Зміст статті

Ріпа в мультиварці парена з картоплею

Ріпа в мультиварці парена з картоплею

З появою картоплі, ріпа була незаслужено забута, але в кухнях інших народів, наприклад, у Франції та Італії ріпу шанують і готують з неї багато смачних і корисних страв. І ми пропонуємо приготувати ріпу в мультиварці, керуючись цими рецептами. Головне, що потрібно виконати на початковому етапі - це вибрати коренеплід. Ріпа має бути пружною, без темних плям і червоточини.

Перелік продуктів:

  • ріпа - 3 шт .;
  • бульби картоплі - 2 великих;
  • перець і сіль - за смаком;
  • масло рослинне - не більше 2-х ст.л.

Послідовність приготування страви:

  1. Овочі потрібно вимити і почистити, а потім нарізати скибочками.
  2. Інгредієнти скласти поки в миску, додати сіль, спеції і масло, перемішати.
  3. Потім залишити ріпу і картоплю в мисці, щоб овочі наситилися маслом, спеціями і ввібрали стільки солі, скільки потрібно. Орієнтовно залиште овочі на 20 хвилин.
  4. Приступаємо до готування: в мультиварку потрібно налити воду, близько 3-х склянок, так як готувати будемо в режимі «Пароварка», тому відразу встановлюємо кошик-пароварку.
  5. На неї викладаємо картоплю і ріпу, чергуючи великі шматочки.
  6. Готуємо при закритій кришці в режимі «Варка на пару» протягом півгодини. За цей час по кухні поступово пошириться неймовірний аромат, тому що ріпа - коренеплід ароматний. Після сигналу поспішіть перекласти відразу все овоч на тарілку і можна подавати до столу.

Ця страва буде смачним в будь-якому вигляді: як тільки приготували і після охолодження. Подавати можна з ложечкою сметани і салатом зі свіжих овочів. Якщо хочете, щоб страва була пісним, тоді можна обійтися і без масла. Тоді страва буде вважатися менш калорійним. Смачного!

Ріпа в мультиварці з фаршем

Ріпа в мультиварці з фаршем

Ріпа готується швидко, відмінно поєднується з різними продуктами, тому можна ріпу фарширувати грибами, начинкою з овочів і фаршем.

Перелік всього необхідного для роботи:

  • ріпа - 10 шт. середнього розміру;
  • фарш свинячо-яловичий - 300 г;
  • рис відварний - 100 г;
  • часник - 2 зубчики;
  • петрушка свіжа - пучок;
  • масло рослинне - стакан;
  • пюре зі свіжих помідорів - 1 стакан;
  • спеції і сіль - за смаком;
  • цибулина - 1 шт.

Послідовність приготування ріпи в мультиварці:

  1. Ставимо відразу варитися рис, для приготування цієї страви більше підійде довгозерний рис. Беремо 1 мультістакан рису без гірки, гарненько промиваємо, заливаємо 2 склянками холодної води, варимо рис до готовності в режимі «Рис» або «Плов», час встановлюється автоматично.
  2. Готовий рис перекладаємо на тарілку, щоб остигав, відміряє 100 м Чашу мультиварки готуємо для наступного кроку.
  3. Наливаємо трохи олії в чашу приладу, шаткуємо дрібно цибулю, обсмажуємо до легкого золотистого відтінку. В кінці кладемо подрібнений часник, все разом обсмажуємо протягом хвилини.
  4. Робимо начинку: змішуємо в мисці рис, свинячо-яловичий фарш (можна брати будь-який), додаємо цибульний-часникову суміш і рубану петрушку. Солимо, перчимо, перемішуємо.
  5. Готуємо ріпу: коренеплоди потрібно вимити, зрізати «кришечку», вибрати столовою ложкою середину, а потім заповнити кожну ріпу начинкою.
  6. Фаршировану ріпку потрібно скласти в мультиварку, налити на дно рослинне масло. Щоб ріпа відразу не запарити при закритій кришці, поступимо таким чином: активуємо програму «Випічка» буквально на 5 хвилин.
  7. Після цього потрібно залити коренеплоди томатним пюре (цей інгредієнт потрібно підготувати заздалегідь). Якщо готуєте ріпу не в сезон дозрівання томатів, тоді можна використовувати густу томатну пасту, яку можна розвести водою до потрібної консистенції. Готуємо в цьому ж режимі, але тільки тепер таймер потрібно поставити на 40 хвилин.
  8. Надати соковитості страви можна дуже просто, потрібно тільки в процесі приготування кілька разів полити фаршировані коренеплоди томатним соусом.
  9. Після сигналу про закінчення програми рекомендуємо перевірити готовність страви, якщо хочете, щоб ріпа була зовсім м'якою, потрібно встановити програму «Гасіння» і протягом 10 хвилин потомить ріпу в мультиварці.

Ось такий простий спосіб приготування ріпи в мультиварці може відкрити для багатьох нову сторінку в кулінарії. Результат: ріпа м'яка, соковита, ароматна і дуже смачна. Таке блюдо підходить для сімейної вечері і для святкового столу. Тепер ви знаєте, чим можна здивувати гостей, приготувавши корисне і ситне блюдо!

Суп з ріпи в мультиварці

Суп з ріпи в мультиварці

Давайте приготуємо дуже незвичайне для наших часів перша страва - суп з ріпи. Готується такий суп дуже просто, виходить наваристим, смачним, корисним і ще - ароматним.

З таких продуктів будемо готувати:

  • ріпи - 300 г;
  • картоплі - 3 шт .;
  • курки - шматочок 200 г;
  • цибулини і морквини - по 1 шт .;
  • масла рослинного рафінованого - 2 ст.л .;
  • спецій і солі - до смаку.

Послідовність приготування супу з ріпою:

  1. Підготовка всіх овочів: вимити, почистити. Лук - нашаткувати, моркву потрібно порубати брусочками або соломкою, а якщо часу мало, натерти на тертці. Ріпу потрібно порізати також як картопля.
  2. Приготування: обсмажуємо в такій послідовності на рослинному маслі овочі: курку протягом 5 хвилин в режимі «Жарка», потім цибулю і моркву - все разом протягом 5 хвилин.
  3. Цей суп можна приготувати ще більш простим способом, без обсмажування. Але за відгуками багатьох господинь, такий варіант приготування ріпи в мультиварці найоптимальніший. Суп виходить більш ароматним і наваристим.
  4. Що робимо далі: кладемо в чашу мультиварки ріпу, продовжуємо обсмажування в режимі «Жарка» протягом 3-х хвилин, потім додаємо картоплю, перець чорний мелений і сіль, а також лавровий лист за бажанням.
  5. Всі заливаємо окропом, готуємо далі в режимі «Гасіння» протягом 40-50 хвилин. За бажанням можна додати трохи рису або іншої крупи, щоб суп вийшов густим і наваристим.
  6. Після закінчення програми необхідно спробувати суп: він повинен бути наваристим і густим, але густота буде залежати від того, скільки води ви наллє. Орієнтовно - це 1 л, але можна збільшити кількість інгредієнтів, щоб зварити суп з ріпи в мультиварці для великої родини.

При подачі враховуйте побажання членів сім'ї, додайте в кожну тарілочку рубану свіжу зелень, пір'я зеленої цибулі, товчений часник і ложечку сметани. Смачного!

Каша з ріпою в мультиварці

Каша з ріпою в мультиварці

Багато господинь сприймають нові рецепти з побоюванням, тому що вони неперевірені і невідомо, якого результату очікувати. Цей новий рецепт - добре забутий старий, раніше кашу з ріпою готували в печі в горщику, тепер же є сучасний прилад, в якому набагато простіше приготувати будь-яку страву.

Продукти по списку:

  • ріпа - 250 г;
  • пшоно - 1 склянка (мультістакан);
  • молоко - 1 л;
  • цукор або мед - за смаком;
  • сіль - маленька щіпка;
  • масло вершкове - 30 г.

Приготування пшоняної каші з ріпою в мультиварці:

  1. Вибираємо молоденьку ріпу середнього розміру, вона сама ароматна і солодка. Якраз знадобиться 2 або 3 коренеплоду.
  2. Ріпу потрібно вимити і почистити, потім нарізати на кубики приблизно однакового розміру.
  3. У чашу приладу потрібно покласти шматочок масла, активувати програму «Випічка» або «Жарка», обсмажити шматочки ріпи протягом 7-8 хвилин.
  4. Після - потрібно переключити прилад в режим «Підігрів» і закрити кришку, щоб ріпа пропарити протягом 15 хвилин.
  5. Потім необхідно висипати в чашу мультиварки попередньо промите пшоно (промиваємо кілька разів в холодній воді), відразу ж додаємо дрібку солі і цукор, перемішуємо. Якщо хочете обійтися без цукру і використовувати мед, цей натуральний продукт потрібно додавати в кінці, коли страва буде готового.
  6. Далі потрібно вилити літр молока (ще можна варити кашу на воді з молоком, тоді потрібно взяти 500 мл води і стільки ж молока). Готуємо далі в режимі «Гасіння» протягом години. Рекомендуємо намалювати шматочком вершкового масла ободок на чаші мультиварки, щоб вище цієї позначки молоко не піднімалося при закипанні.
  7. Після відключення програми бажано залишити блюдо під закритою кришкою в режимі «автопідігріва» на півгодини-годину. Це потрібно для того, щоб каша вийшла распаренной.
  8. Гарячу кашу потрібно розкласти по тарілках і додати мед (якщо не використали цукор при готуванні). Ще можна в кожну тарілочку додати по шматочку вершкового масла, щоб було ще смачніше. Смачного!

Ріпа в мультиварці. Як приготувати овочеве рагу без масла

Як приготувати овочеве рагу без масла

Цей рецепт заслуговує на похвалу, тому що готується дуже просто і швидко, рагу виходить ароматним, завдяки ріпі і ситним, але в той же час - дієтичним, тому що овочі не обсмажуються і це блюдо взагалі готується без олії.

Перелік продуктів за списком:

  • ріпа - 1 шт. середніх розмірів;
  • картопля - 2 шт .;
  • морквина - 3 шт .;
  • цибуля - головка;
  • капуста білокачанна - половина головки;
  • зелений горошок консервований - половина банки;
  • чорний перець мелений і сіль - за смаком.

Приготування овочевого страви:

  1. Ріпу потрібно почистити і нарізати кубиками, аналогічно - моркву, цибулю і картоплю. Можна скористатися великої теркою, щоб полегшити підготовчий процес.
  2. Спочатку потрібно пропарити ріпу в мультиварці окремо таким чином: скласти шматочки в мультиварку, додати трохи води, активувати режим «Пароварки» і готувати протягом 10 хвилин. Після закипання води, її потрібно відразу ж злити, щоб ріпа не встигла дати гіркоту. Це стосується великих коренеплодів і тих, які довго зберігалися. Якщо ріпа молода і солодка, тоді можна цього не робити.
  3. Потім потрібно покласти в мультиварку всі овочі (виняток - зелений горошок) і нашатковану капусту, активувати програму «Гасіння» і готувати протягом півгодини.
  4. Коли час закінчиться і таймер відключиться, необхідно відкрити кришку, щоб додати горошок і перемішати, а також спробувати ступінь готовності капусти. Якщо вона дещо жорстка, потрібно буде в режимі «Гасіння» протушкувати все овочі протягом 15 хвилин.

Овочеве блюдо готове, можна відразу приступати до дегустації. А якщо ви готуєте на велику сім'ю, з урахуванням переваг кожного члена сім'ї, можна зробити так: на сковороді швиденько обсмажити сосиски чи ковбасу, додати до овочів і перемішати, коли будете додавати зелений консервований горошок. Смачного!

Ріпа в мультиварці: готуємо овочеве рагу з м'ясом і ріпою

Ріпа в мультиварці: готуємо овочеве рагу з м'ясом і ріпою

Для приготування страви за цим рецептом можна взяти будь-який вид м'яса, звичніше - свинина і курка, але можна приготувати в мультиварці яловичину і навіть баранину.

Перелік всього необхідного:

  • м'якоть свинини або куряче філе - 400 г;
  • ріпа - 300 г;
  • картопля - 600 г;
  • морквина - 1 шт .;
  • цибуля-порей - 2 стебла;
  • бульйон овочевий або вода - 500 мл;
  • петрушка сушена і чебрець - по 2 ч.л .;
  • лавровий лист - за смаком, а також перець чорний мелений і сіль.

Послідовність приготування страви:

  1. Починаємо з м'яса: потрібно вимити шматок, обсушити і нарізати на шматочки.
  2. Відразу можна підготувати і все інше: почистити і нарізати кубиками картоплю, ріпу, моркву. Лук-порей також потрібно нарізати кубиками. Овочі ділимо на 2 рівні частини.
  3. Тепер приступаємо до приготування: обсмажуємо в маслі м'ясо до утворення рум'яної скоринки. Режим «Жарка», час 15 хвилин.
  4. Потім м'ясо потрібно перекласти на тарілку, щоб приготувати овочі. Закладка в чашу мультиварки в такій послідовності: половина порції картоплі, ріпа, морква і цибуля-порей. Викладаючи кожен шар, не забудьте його притрусити сумішшю солі зі спеціями, включаючи петрушку і чебрець.
  5. Потім потрібно викласти м'ясо, все повністю і накрити шаром з овочів в такій послідовності: ріпа, морква, цибуля-порей та картоплю.
  6. Все потрібно залити овочевим бульйоном, готувати протягом 1 години в режимі «Гасіння».

Блюдо буде готове після звукового сигналу. Для приладів з високою потужністю час приготування цієї страви можна скоротити. У процесі готування контролюйте ступінь готовності, а якщо ви хочете приготувати ріпу з овочами і бараниною або ж яловичиною, тоді тривалість готування страви збільшується на годину. Смачного!

Солодка ріпа в мультиварці для дітей

Солодка ріпа в мультиварці для дітей

З ріпи можна приготувати все, що захочеться, навіть десерт для дітей і дорослих. Адже важко змусити дитину їсти корисні продукти. Якраз цей рецепт для тих, хто хоче прищепити дітям любов до овочів і правильному харчуванню.

Які продукти потрібні:

  • ріпа - 1 шт. на кожну порцію;
  • цукор або мед - по 1 ч.л .;
  • сметана - 3 ст.л .;
  • горішки і родзинки - за смаком;
  • кислі ягоди - за смаком.

Процес приготування:

  1. Підготовка ріпи - вимити, почистити, зрізати «кришечку», вирізати серединку.
  2. Горіхи порубати гострим ножем, змішати з попередньо запареним родзинками (можна будь-які інші сухофрукти), додати цукор.
  3. Заповнити ріпу начинкою, скласти коренеплоди в мультиварку, налив трохи води на дно. Активувати програму «Гасіння» на 40 хвилин, потім переключити прилад в режим «Випічки» на 20 хвилин.
  4. Коли ріпа буде готова, акуратно вийняти і покласти на тарілку, полив рідким медом.

Як красиво подати десерт: сметану збити з цукром, покласти зверху на ріпу, коли вона трохи охолоне і прикрасити білу верхівку свіжими ягодами.

Ріпа з яблуками в мультиварці

Ріпа з яблуками в мультиварці

Готуємо смачний десерт для всіх членів сім'ї з ріпи і яблук в мультиварці. Блюдо нехитре, тому готується дуже швидко.

Для того щоб зробити корисний десерт, знадобиться:

  • ріпа середнього розміру - 4 шт .;
  • яблука - 2 шт .;
  • масло вершкове - 50 г;
  • чорнослив - 3 шт .;
  • цукор або мед - за смаком або щіпка солі і запашний перець.

Як приготувати ріпу в мультиварці:

  1. Ріпу потрібно почистити, нарізати на кубики, відправити в мультиварку.
  2. Туди ж покласти шматочок вершкового масла, налити трохи води і готувати при закритій кришці в режимі «Гасіння» протягом 15 хвилин.
  3. Потім покласти яблука (вимити, нарізати кубиками) і ложечку цукру (для несолодкого страви - сіль і дрібку перцю), продовжити програму на 15 хвилин.

При подачі прикрасити подрібненим чорносливом або якщо блюдо готується без цукру, тоді товченим часником і рубаною зеленню. Смачного!

Ріпа в мультиварці парена і пюре з ріпи

Ріпа в мультиварці парена і пюре з ріпи

В мультиварці будь-яку страву можна приготувати без проблем, в тому числі і парену ріпу, як раз прилад підходить для приготування цієї страви просто ідеально.

Що потрібно з продуктів:

  • ріпа - 5 коренеплодів середнього розміру;
  • молоко тепле - стакан;
  • масло вершкове - 30 г;
  • сіль, спеції або цукор - за смаком.

Процес приготування:

  1. Ріпу потрібно вимити, почистити, розрізати на 4 частини.
  2. Варити в мультиварці в воді з додаванням солі і спецій (або цукру, якщо хочете зробити солодку страву), протягом 40 хвилин в режимі «Гасіння».
  3. Після сигналу зайву рідину потрібно злити, ріпу перекласти в миску, щоб облити холодною водою. Вийшло найпростіше блюдо - парена ріпа, яку можна відразу подавати до столу або використовувати в якості основи для приготування страв.
  4. Пюре з ріпи готувати дуже просто: потрібно розім'яти ріпу товкачем або пюрировать блендером. На відміну від картоплі, пюре виходить не таким однорідним, а більш волокнистих, що дуже корисно для організму.
  5. У пюре потрібно додати тепле молоко і шматочок вершкового масла, розім'яти гарненько товкачем, щоб вийшла однорідна консистенція. За смаком можна додати більше спецій, солі або цукру. Смачного!

Ріпа в мультиварці. Відео

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com