- Ріпа в мультиварці парена з картоплею
- Ріпа в мультиварці з фаршем
- Суп з ріпи в мультиварці
- Каша з ріпою в мультиварці
- Ріпа в мультиварці. Як приготувати овочеве рагу без масла
- Ріпа в мультиварці: готуємо овочеве рагу з м'ясом і ріпою
- Солодка ріпа в мультиварці для дітей
- Ріпа з яблуками в мультиварці
- Ріпа в мультиварці парена і пюре з ріпи
У Росії в 19 столітті головним інгредієнтом на кожному столі була ріпа. Цей овоч був універсальним, тому що з нього готували цілий рік різноманітні страви: варили, гасили, запарювали і запікали. Є приказка: «Простіше простого», це означає те, що цей овоч можна приготувати будь-яким способом і навіть в мультиварці.
Зміст статті
Ріпа в мультиварці парена з картоплею
З появою картоплі, ріпа була незаслужено забута, але в кухнях інших народів, наприклад, у Франції та Італії ріпу шанують і готують з неї багато смачних і корисних страв. І ми пропонуємо приготувати ріпу в мультиварці, керуючись цими рецептами. Головне, що потрібно виконати на початковому етапі - це вибрати коренеплід. Ріпа має бути пружною, без темних плям і червоточини.
- ріпа - 3 шт .;
- бульби картоплі - 2 великих;
- перець і сіль - за смаком;
- масло рослинне - не більше 2-х ст.л.
Послідовність приготування страви:
- Овочі потрібно вимити і почистити, а потім нарізати скибочками.
- Інгредієнти скласти поки в миску, додати сіль, спеції і масло, перемішати.
- Потім залишити ріпу і картоплю в мисці, щоб овочі наситилися маслом, спеціями і ввібрали стільки солі, скільки потрібно. Орієнтовно залиште овочі на 20 хвилин.
- Приступаємо до готування: в мультиварку потрібно налити воду, близько 3-х склянок, так як готувати будемо в режимі «Пароварка», тому відразу встановлюємо кошик-пароварку.
- На неї викладаємо картоплю і ріпу, чергуючи великі шматочки.
- Готуємо при закритій кришці в режимі «Варка на пару» протягом півгодини. За цей час по кухні поступово пошириться неймовірний аромат, тому що ріпа - коренеплід ароматний. Після сигналу поспішіть перекласти відразу все овоч на тарілку і можна подавати до столу.
Ця страва буде смачним в будь-якому вигляді: як тільки приготували і після охолодження. Подавати можна з ложечкою сметани і салатом зі свіжих овочів. Якщо хочете, щоб страва була пісним, тоді можна обійтися і без масла. Тоді страва буде вважатися менш калорійним. Смачного!
Ріпа в мультиварці з фаршем
Ріпа готується швидко, відмінно поєднується з різними продуктами, тому можна ріпу фарширувати грибами, начинкою з овочів і фаршем.
Перелік всього необхідного для роботи:
- ріпа - 10 шт. середнього розміру;
- фарш свинячо-яловичий - 300 г;
- рис відварний - 100 г;
- часник - 2 зубчики;
- петрушка свіжа - пучок;
- масло рослинне - стакан;
- пюре зі свіжих помідорів - 1 стакан;
- спеції і сіль - за смаком;
- цибулина - 1 шт.
Послідовність приготування ріпи в мультиварці:
- Ставимо відразу варитися рис, для приготування цієї страви більше підійде довгозерний рис. Беремо 1 мультістакан рису без гірки, гарненько промиваємо, заливаємо 2 склянками холодної води, варимо рис до готовності в режимі «Рис» або «Плов», час встановлюється автоматично.
- Готовий рис перекладаємо на тарілку, щоб остигав, відміряє 100 м Чашу мультиварки готуємо для наступного кроку.
- Наливаємо трохи олії в чашу приладу, шаткуємо дрібно цибулю, обсмажуємо до легкого золотистого відтінку. В кінці кладемо подрібнений часник, все разом обсмажуємо протягом хвилини.
- Робимо начинку: змішуємо в мисці рис, свинячо-яловичий фарш (можна брати будь-який), додаємо цибульний-часникову суміш і рубану петрушку. Солимо, перчимо, перемішуємо.
- Готуємо ріпу: коренеплоди потрібно вимити, зрізати «кришечку», вибрати столовою ложкою середину, а потім заповнити кожну ріпу начинкою.
- Фаршировану ріпку потрібно скласти в мультиварку, налити на дно рослинне масло. Щоб ріпа відразу не запарити при закритій кришці, поступимо таким чином: активуємо програму «Випічка» буквально на 5 хвилин.
- Після цього потрібно залити коренеплоди томатним пюре (цей інгредієнт потрібно підготувати заздалегідь). Якщо готуєте ріпу не в сезон дозрівання томатів, тоді можна використовувати густу томатну пасту, яку можна розвести водою до потрібної консистенції. Готуємо в цьому ж режимі, але тільки тепер таймер потрібно поставити на 40 хвилин.
- Надати соковитості страви можна дуже просто, потрібно тільки в процесі приготування кілька разів полити фаршировані коренеплоди томатним соусом.
- Після сигналу про закінчення програми рекомендуємо перевірити готовність страви, якщо хочете, щоб ріпа була зовсім м'якою, потрібно встановити програму «Гасіння» і протягом 10 хвилин потомить ріпу в мультиварці.
Ось такий простий спосіб приготування ріпи в мультиварці може відкрити для багатьох нову сторінку в кулінарії. Результат: ріпа м'яка, соковита, ароматна і дуже смачна. Таке блюдо підходить для сімейної вечері і для святкового столу. Тепер ви знаєте, чим можна здивувати гостей, приготувавши корисне і ситне блюдо!
Суп з ріпи в мультиварці
Давайте приготуємо дуже незвичайне для наших часів перша страва - суп з ріпи. Готується такий суп дуже просто, виходить наваристим, смачним, корисним і ще - ароматним.
З таких продуктів будемо готувати:
- ріпи - 300 г;
- картоплі - 3 шт .;
- курки - шматочок 200 г;
- цибулини і морквини - по 1 шт .;
- масла рослинного рафінованого - 2 ст.л .;
- спецій і солі - до смаку.
Послідовність приготування супу з ріпою:
- Підготовка всіх овочів: вимити, почистити. Лук - нашаткувати, моркву потрібно порубати брусочками або соломкою, а якщо часу мало, натерти на тертці. Ріпу потрібно порізати також як картопля.
- Приготування: обсмажуємо в такій послідовності на рослинному маслі овочі: курку протягом 5 хвилин в режимі «Жарка», потім цибулю і моркву - все разом протягом 5 хвилин.
- Цей суп можна приготувати ще більш простим способом, без обсмажування. Але за відгуками багатьох господинь, такий варіант приготування ріпи в мультиварці найоптимальніший. Суп виходить більш ароматним і наваристим.
- Що робимо далі: кладемо в чашу мультиварки ріпу, продовжуємо обсмажування в режимі «Жарка» протягом 3-х хвилин, потім додаємо картоплю, перець чорний мелений і сіль, а також лавровий лист за бажанням.
- Всі заливаємо окропом, готуємо далі в режимі «Гасіння» протягом 40-50 хвилин. За бажанням можна додати трохи рису або іншої крупи, щоб суп вийшов густим і наваристим.
- Після закінчення програми необхідно спробувати суп: він повинен бути наваристим і густим, але густота буде залежати від того, скільки води ви наллє. Орієнтовно - це 1 л, але можна збільшити кількість інгредієнтів, щоб зварити суп з ріпи в мультиварці для великої родини.
При подачі враховуйте побажання членів сім'ї, додайте в кожну тарілочку рубану свіжу зелень, пір'я зеленої цибулі, товчений часник і ложечку сметани. Смачного!
Каша з ріпою в мультиварці
Багато господинь сприймають нові рецепти з побоюванням, тому що вони неперевірені і невідомо, якого результату очікувати. Цей новий рецепт - добре забутий старий, раніше кашу з ріпою готували в печі в горщику, тепер же є сучасний прилад, в якому набагато простіше приготувати будь-яку страву.
Продукти по списку:
- ріпа - 250 г;
- пшоно - 1 склянка (мультістакан);
- молоко - 1 л;
- цукор або мед - за смаком;
- сіль - маленька щіпка;
- масло вершкове - 30 г.
Приготування пшоняної каші з ріпою в мультиварці:
- Вибираємо молоденьку ріпу середнього розміру, вона сама ароматна і солодка. Якраз знадобиться 2 або 3 коренеплоду.
- Ріпу потрібно вимити і почистити, потім нарізати на кубики приблизно однакового розміру.
- У чашу приладу потрібно покласти шматочок масла, активувати програму «Випічка» або «Жарка», обсмажити шматочки ріпи протягом 7-8 хвилин.
- Після - потрібно переключити прилад в режим «Підігрів» і закрити кришку, щоб ріпа пропарити протягом 15 хвилин.
- Потім необхідно висипати в чашу мультиварки попередньо промите пшоно (промиваємо кілька разів в холодній воді), відразу ж додаємо дрібку солі і цукор, перемішуємо. Якщо хочете обійтися без цукру і використовувати мед, цей натуральний продукт потрібно додавати в кінці, коли страва буде готового.
- Далі потрібно вилити літр молока (ще можна варити кашу на воді з молоком, тоді потрібно взяти 500 мл води і стільки ж молока). Готуємо далі в режимі «Гасіння» протягом години. Рекомендуємо намалювати шматочком вершкового масла ободок на чаші мультиварки, щоб вище цієї позначки молоко не піднімалося при закипанні.
- Після відключення програми бажано залишити блюдо під закритою кришкою в режимі «автопідігріва» на півгодини-годину. Це потрібно для того, щоб каша вийшла распаренной.
- Гарячу кашу потрібно розкласти по тарілках і додати мед (якщо не використали цукор при готуванні). Ще можна в кожну тарілочку додати по шматочку вершкового масла, щоб було ще смачніше. Смачного!
Ріпа в мультиварці. Як приготувати овочеве рагу без масла
Цей рецепт заслуговує на похвалу, тому що готується дуже просто і швидко, рагу виходить ароматним, завдяки ріпі і ситним, але в той же час - дієтичним, тому що овочі не обсмажуються і це блюдо взагалі готується без олії.
Перелік продуктів за списком:
- ріпа - 1 шт. середніх розмірів;
- картопля - 2 шт .;
- морквина - 3 шт .;
- цибуля - головка;
- капуста білокачанна - половина головки;
- зелений горошок консервований - половина банки;
- чорний перець мелений і сіль - за смаком.
Приготування овочевого страви:
- Ріпу потрібно почистити і нарізати кубиками, аналогічно - моркву, цибулю і картоплю. Можна скористатися великої теркою, щоб полегшити підготовчий процес.
- Спочатку потрібно пропарити ріпу в мультиварці окремо таким чином: скласти шматочки в мультиварку, додати трохи води, активувати режим «Пароварки» і готувати протягом 10 хвилин. Після закипання води, її потрібно відразу ж злити, щоб ріпа не встигла дати гіркоту. Це стосується великих коренеплодів і тих, які довго зберігалися. Якщо ріпа молода і солодка, тоді можна цього не робити.
- Потім потрібно покласти в мультиварку всі овочі (виняток - зелений горошок) і нашатковану капусту, активувати програму «Гасіння» і готувати протягом півгодини.
- Коли час закінчиться і таймер відключиться, необхідно відкрити кришку, щоб додати горошок і перемішати, а також спробувати ступінь готовності капусти. Якщо вона дещо жорстка, потрібно буде в режимі «Гасіння» протушкувати все овочі протягом 15 хвилин.
Овочеве блюдо готове, можна відразу приступати до дегустації. А якщо ви готуєте на велику сім'ю, з урахуванням переваг кожного члена сім'ї, можна зробити так: на сковороді швиденько обсмажити сосиски чи ковбасу, додати до овочів і перемішати, коли будете додавати зелений консервований горошок. Смачного!
Ріпа в мультиварці: готуємо овочеве рагу з м'ясом і ріпою
Для приготування страви за цим рецептом можна взяти будь-який вид м'яса, звичніше - свинина і курка, але можна приготувати в мультиварці яловичину і навіть баранину.
Перелік всього необхідного:
- м'якоть свинини або куряче філе - 400 г;
- ріпа - 300 г;
- картопля - 600 г;
- морквина - 1 шт .;
- цибуля-порей - 2 стебла;
- бульйон овочевий або вода - 500 мл;
- петрушка сушена і чебрець - по 2 ч.л .;
- лавровий лист - за смаком, а також перець чорний мелений і сіль.
Послідовність приготування страви:
- Починаємо з м'яса: потрібно вимити шматок, обсушити і нарізати на шматочки.
- Відразу можна підготувати і все інше: почистити і нарізати кубиками картоплю, ріпу, моркву. Лук-порей також потрібно нарізати кубиками. Овочі ділимо на 2 рівні частини.
- Тепер приступаємо до приготування: обсмажуємо в маслі м'ясо до утворення рум'яної скоринки. Режим «Жарка», час 15 хвилин.
- Потім м'ясо потрібно перекласти на тарілку, щоб приготувати овочі. Закладка в чашу мультиварки в такій послідовності: половина порції картоплі, ріпа, морква і цибуля-порей. Викладаючи кожен шар, не забудьте його притрусити сумішшю солі зі спеціями, включаючи петрушку і чебрець.
- Потім потрібно викласти м'ясо, все повністю і накрити шаром з овочів в такій послідовності: ріпа, морква, цибуля-порей та картоплю.
- Все потрібно залити овочевим бульйоном, готувати протягом 1 години в режимі «Гасіння».
Блюдо буде готове після звукового сигналу. Для приладів з високою потужністю час приготування цієї страви можна скоротити. У процесі готування контролюйте ступінь готовності, а якщо ви хочете приготувати ріпу з овочами і бараниною або ж яловичиною, тоді тривалість готування страви збільшується на годину. Смачного!
Солодка ріпа в мультиварці для дітей
З ріпи можна приготувати все, що захочеться, навіть десерт для дітей і дорослих. Адже важко змусити дитину їсти корисні продукти. Якраз цей рецепт для тих, хто хоче прищепити дітям любов до овочів і правильному харчуванню.
Які продукти потрібні:
- ріпа - 1 шт. на кожну порцію;
- цукор або мед - по 1 ч.л .;
- сметана - 3 ст.л .;
- горішки і родзинки - за смаком;
- кислі ягоди - за смаком.
Процес приготування:
- Підготовка ріпи - вимити, почистити, зрізати «кришечку», вирізати серединку.
- Горіхи порубати гострим ножем, змішати з попередньо запареним родзинками (можна будь-які інші сухофрукти), додати цукор.
- Заповнити ріпу начинкою, скласти коренеплоди в мультиварку, налив трохи води на дно. Активувати програму «Гасіння» на 40 хвилин, потім переключити прилад в режим «Випічки» на 20 хвилин.
- Коли ріпа буде готова, акуратно вийняти і покласти на тарілку, полив рідким медом.
Як красиво подати десерт: сметану збити з цукром, покласти зверху на ріпу, коли вона трохи охолоне і прикрасити білу верхівку свіжими ягодами.
Ріпа з яблуками в мультиварці
Готуємо смачний десерт для всіх членів сім'ї з ріпи і яблук в мультиварці. Блюдо нехитре, тому готується дуже швидко.
Для того щоб зробити корисний десерт, знадобиться:
- ріпа середнього розміру - 4 шт .;
- яблука - 2 шт .;
- масло вершкове - 50 г;
- чорнослив - 3 шт .;
- цукор або мед - за смаком або щіпка солі і запашний перець.
Як приготувати ріпу в мультиварці:
- Ріпу потрібно почистити, нарізати на кубики, відправити в мультиварку.
- Туди ж покласти шматочок вершкового масла, налити трохи води і готувати при закритій кришці в режимі «Гасіння» протягом 15 хвилин.
- Потім покласти яблука (вимити, нарізати кубиками) і ложечку цукру (для несолодкого страви - сіль і дрібку перцю), продовжити програму на 15 хвилин.
При подачі прикрасити подрібненим чорносливом або якщо блюдо готується без цукру, тоді товченим часником і рубаною зеленню. Смачного!
Ріпа в мультиварці парена і пюре з ріпи
В мультиварці будь-яку страву можна приготувати без проблем, в тому числі і парену ріпу, як раз прилад підходить для приготування цієї страви просто ідеально.
Що потрібно з продуктів:
- ріпа - 5 коренеплодів середнього розміру;
- молоко тепле - стакан;
- масло вершкове - 30 г;
- сіль, спеції або цукор - за смаком.
Процес приготування:
- Ріпу потрібно вимити, почистити, розрізати на 4 частини.
- Варити в мультиварці в воді з додаванням солі і спецій (або цукру, якщо хочете зробити солодку страву), протягом 40 хвилин в режимі «Гасіння».
- Після сигналу зайву рідину потрібно злити, ріпу перекласти в миску, щоб облити холодною водою. Вийшло найпростіше блюдо - парена ріпа, яку можна відразу подавати до столу або використовувати в якості основи для приготування страв.
- Пюре з ріпи готувати дуже просто: потрібно розім'яти ріпу товкачем або пюрировать блендером. На відміну від картоплі, пюре виходить не таким однорідним, а більш волокнистих, що дуже корисно для організму.
- У пюре потрібно додати тепле молоко і шматочок вершкового масла, розім'яти гарненько товкачем, щоб вийшла однорідна консистенція. За смаком можна додати більше спецій, солі або цукру. Смачного!