Плов з айвою, рецепт якого прислала наша читачка Ксенія Ахметова, виходить пісним , Але при цьому безсумнівно смачним.
Ксенія пише:
Смак у плову для мене був по початку незвичайний, але в процесі дегустації, я втягнулася і мені він сподобався. Так що рекомендую урізноманітнити свій раціон таким ситним блюдом.
Плов з айвою
Дивиться також, як приготувати смачний плов з сухофруктами .
склад:
- 400 г рису
- 1 велика свіжа айва
- 3 шт середньої моркви
- 100 г рослинного масла (краще оливкового)
- спеції: по 1 ч. л. асафетиди (або цибуля і часник ) І зіри (кумина), гострий стручковий і мелений чорний перець (за бажанням і смаком)
- сіль і цукор за смаком
Як приготувати плов з айвою - рецепт:
- Рис промити і залити теплою водою з дрібкою солі. Залишити на 2 години.
замочуємо рис
- Айву розрізати, видалити насіння і серцевину і нарізати кубиками.
- Залити її також теплою водою, щоб вона покривала шматочки.
замочуємо айву
- Порізати моркву кубиками.
- Товстостінну сковороду, а краще всього казан, розігріти і налити масло.
- Після того, як воно також розігріється, покласти моркву і злегка її обсмажити. (Якщо ви будете використовувати лук і часник, подивіться в вегетаріанському плові з нутом , Коли і як їх краще всього додавати.)
обсмажуємо моркву
- Потім додати айву, перемішати і налити приблизно 0,5 л рідини з айви (можна долити окропу, якщо рідини менше, ніж нам потрібно).
Айва з морквою
- Коли вода в казані закипить, додати цілий стручок гострого перцю (не обов'язково).
- Гасити овочі під закритою кришкою 10 хвилин на середньому вогні. Після чого посолити (щоб було трохи пересолене), додати дрібку цукру, чорний перець і асафетиду.
насипати спеції
- Зробити великий вогонь, насипати в казан рис, слив з нього воду. Розподілити його рівномірно, але не перемішувати.
Додати рис
- Кумин трохи розтерти пальцями і насипати в казан через кілька хвилин.
- Коли рис вбере в себе майже всю рідину, зменшити вогонь і трохи акуратно перемішати. Спробувати рис на готовність, якщо він ще твердий, додати трохи окропу, а якщо майже готовий, зробити самий маленький вогонь, зібрати плов з айвою гіркою і накрити кришкою. Нехай потомиться 15-20 хвилин.
Зібрати плов гіркою
- Готовий плов з айвою перемішати, попередньо діставши перець, і можна розкладати по тарілках.
Плов з айвою
PS Якщо Вам сподобався рецепт, не забудьте підписатися на оновлення , Щоб не пропустити нові рецепти.
Смачного!
Juliya автор рецепта
Рецептів: 646