Цей суп відноситься до гострих супів з великим вмістом солодкого перцю - паприки. Чи не використовуючи томати, ми отримуємо приємний червонуватий відтінок у готового блюда. Такі супи поширені на півдні Європи і в Латинській Америці. За океаном, в суп з квасолею обов'язково додадуть трохи кукурудзи. Ми теж додамо її в складі мексиканської овочевої суміші. Квасоля, яка продається в сухому вигляді, буває декількох сортів. Основні сорти - це біла квасоля і червона квасоля. І та, і інша містять багато білка і інших корисних речовин. Але ці бобові настільки тверді, що їх неможливо зварити за розумний час, відведений для приготування супу з квасолею. Квасоля потребує замочуванні, бажано годин на 7-8. Якщо часу не вистачає - до ваших послуг консервована квасоля. Вона цілком їстівна і завжди може виручити при приготуванні квасолевих страв. Подивимося як варити квасолевий суп, рецепт з червоної квасолі буде на курячому бульйоні.
- Автор рецепта: Іван Назаров
- Після приготування ви отримаєте 4 порцій
- Час приготування: 1 година
складові
- курка (костисті частини, шия, жир, спина, шкірка) - 400 г;
- капуста свіжа - 200 г;
- овочева суміш «Мексика» - 1.5 склянки;
- перець чилі гострий - 1 шт .;
- паприка мелена - 1 упаковка;
- квасоля червона консервована - 1 банка;
- рослинне масло 1 ст. л .;
- картопля середній - 2 шт .;
- часник, зубчики - 3 шт .;
- цибуля ріпчаста - 0.5 шт .;
- сіль за смаком.
Спосіб приготування
- Приступаємо до приготування супу з квасолею і перцем
- Приготуємо курячі деталі, які залишилися після розбирання її тулуба і кінцівок на другі страви. Ми маємо ребра з шиєю, частина спини, багато кісток, жир і шкірку. Це саме те, що нам потрібно для приготування відмінного жирного курячого бульйону. Який ляже в основу квасоляного супу по мексиканським мотивами. Наллємо в каструлю 1.5 літра води, додамо трохи солі і зваримо курячий бульйон. На це піде 40 хвилин. Курячі частини краще прибрати з каструлі, а бульйон процідити.
- Приготуємо мексиканську овочеву суміш, дві картоплини, трохи свіжої капусти і половину головки ріпчастої цибулі.
- Капусту потрібно нарізати тонкою соломкою і опустити в киплячий курячий бульйон.
- Почистимо половину великий головки цибулі й наріжемо його якомога дрібніше.
- В окремій сковорідці нагріємо рослинне масло і обсмажити цибулю до появи прозорості і золотистого кольору по краях.
- Промиємо, почистимо картоплю і нарізаємо його невеликими кубиками. Наріжемо гострий перець чилі, насіння і сік не викидаємо, вони дадуть нашій квасолевий супу більшої гостроти. Додаємо перець з картоплею в суп. Через 10 хвилин варіння картоплі, туди ж закладаємо заправку з обсмаженого лука.
- Закладаємо консервовану червону квасолю і висипаємо в суп червону мелену паприку. Суп моментально змінює свій колір і набуває цікавий папріковий запах. Кілька зубчиків часнику необхідно очистити від шкірки і дрібно покришити. Часник посилить аромат мексиканського квасоляного супу. Після закладки часнику суп практично відразу знімається з вогню.
- Суп з квасолею по мексиканським мотивами готовий. Він ароматний і має середню ступінь пекучості. У непідготовленої людини може перехопити подих, тому пробувати такий гострий суп потрібно обережно. Подаємо його в глибоких тарілках. Прикрашаємо зеленню.
- Калорії: 58 ккал. ,
- Білки: 5,1 м
- Жири: 2,1 м
- Вуглеводи: 5 м
Категорія: Гострі основні блюда
Харчова цінність:
Смачного!
Всі рецепти розділу «Рецепти основних страв з перцем