Курка з ананасами блюдо, рецептом якого дуже хочеться сьогодні поділитися, адже воно майже універсальне. Його з захопленням сприймуть ваші домочадці в будні дні, і до святкового столу воно буде вельми до речі. Куряче філе з грибами і ананасами можна їсти і в гарячому вигляді, і в холодному. Смак від температури ніяк не постраждає.
Незважаючи на свою універсальність, блюдо вважається делікатесом. М'ясо птиці в поєднанні з екзотичним ананасом в результаті приготування отримує незвичайну соковитість, насиченість тонким ароматом і набуває досить-таки цікавий смак.
Запечене в духовці куряче філе з апетитною сирною скоринкою не вимагає дорогих продуктів. Та й часу на приготування йдемо трохи.
Готову страву можна прикрасити свіжою зеленню, овочами. Подають до столу як самостійне блюдо або доповнюють будь-яким гарніром. Для цієї мети відмінно підійде розсипчастий рис.
У будь-якому випадку, який спосіб подачі б ви не вибрали, як б не прикрасили, дивовижний аромат і неперевершений смак запам'ятається надовго. Курка з грибами і ананасами, безсумнівно, підкорить вас своєю оригінальністю, бездоганністю, легкістю і простотою.
Інгредієнти для приготування курки з ананасами під сиром
- Куряче філе - 500 г
- Ананаси консервовані - 600 г
- Гриби печериці - 150 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Сир твердий - 100 г
- Сметана або майонез - 150 г
- Рослинна олія - 1 ст. л.
- Зелень петрушки - 5 гілочок
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Приправи за смаком - 2 щіпки
Рецепт курки з ананасами під сиром
Філе курки перед початком приготування добре промиваємо під прохолодною проточною водою. Потім нарізаємо на скибочки товщиною 1,5-2 см.
Перчимо і солимо філе з двох сторін, після чого добре відбиваємо з обох сторін.
Викладаємо курячі шматочки на деко (можна накрити деко фольгою) змащений маслом.
Тепер підготуємо «шапочку» для курки. Гриби очищаємо від бруду, промиваємо та нарізаємо тонкими пластинками.
Лук очищаємо, обполіскувати в прохолодній воді і ріжемо півкільцями або четвертинками.
Викладаємо підготовлені гриби і цибулю на сковороду і тушкуємо на небільшій вогні в рослинній олії протягом 10 хвилин.
Викладаємо цибульний-грибну піджарку на кожну порцію м'яса.
Кільця консервованих ананасів розрізаємо навпіл.
Зверху на м'ясо і грибний шар у вигляді вісімки кладемо нарізані півкільцями ананаси.
Рубаємо дрібно зелень і змішуємо її зі сметаною. Додаємо перець, сіль і, для більш пікантного смаку, приправити мускатним горіхом (можна використовувати будь-яку іншу приправу за смаком).
Заправляємо курячі шматочки отриманим сметанним соусом (приблизно 1 столову ложку на кожну порцію).
На тертці з великими отворами натираємо твердий сир.
Засипаємо тертим сиром підготовлені шматочки м'яса.
Запікаємо філе в духовці 40 хвилин. Температуру встановлюємо на 180 градусах.
PS: Час приготування і температура можуть змінюватися в залежності від особливостей вашої духовки.
Куряче філе з грибами і ананасами готово!
Смачного!