рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Кращі рецепти страв з лісових грибів

Грибний сезон у розпалі. У кошиках щасливих грибників красуються любовно прикриті листям лисички, підосичники, грузді, маслюки, підберезники, а в цьому році ще й білих багато! Це єдине прекрасний час в році, коли можна насолоджуватися смаком свіжих лісових грибів прямо з лісу. Потім в нашому розпорядженні будуть тільки заморожені, мариновані та сушені гриби, а це - зовсім інша історія. Поспішайте, залишилося всього місяць-півтора на гурманські насолоди! Адже гриби перетворюють найпростіші страви в справжні делікатеси.

Принесені з лісу або куплені на ринку гриби треба підготувати: перебрати і почистити. Опеньки і лисички можна просто помити. У білих грибів досить зішкребти землю біля основи ніжки і помити. У підберезників і красноголовців треба поскоблить ніжки цілком, а маслюки позбавити від шкірки на капелюшках. Але, з огляду на, що в цьому році багато червивих грибів, перед приготуванням, обмив і розрізавши на великі частини, всі гриби краще опустити на годину в солону воду. Все черв'ячки, якщо вони залишилися непоміченими, вилізуть з грибів і їх можна буде злити разом з водою. Тепер можна готувати.

Теплий грибний салат з помідорами

Гриби прекрасні в самих різних салатах. Спробуйте до відомим вам салатів з курячим м'ясом, з крабовими паличками або з консервованою рибою додати обсмажені гриби - і ви отримаєте зовсім новий смаковий ефект. А можна просто додати до обсмаженою з цибулею грибів консервованої червоної квасолі, заправивши все майонезом. Безпрограшний варіант! Якщо ж ви любите, щоб все було по рецепту, ось один з безлічі варіантів:

На 500 г грибів буде потрібно: червона цибулина, 1-2 зубчики часнику, невеликий пучок зеленої цибулі, 2-3 гілочки петрушки, 6-8 помідорів чері і 2 великих, солодких помідори (можна, звичайно, обійтися і без черрі, тоді великих помідорів треба взяти 4 штуки), 2 ст.л. оливкового масла, сік і цедра четвертинки лимона, сіль, перець і ароматні трави за смаком.

Найсмачніше цей салат виходить з грибного асорті, але можна зробити його і з одного виду грибів - наприклад, з лисичок або з красноголовців. Гриби треба нарізати приблизно однаковими шматками і, опустивши в підсолений окріп, варити 3-5 хвилин. Потім дати воді стекти. Часник дрібно порубати, червоний цибулю порізати півкільцями, а зелений дрібними брусочками. Великі помідори нарізати на скибочки, а черрі навпіл (якщо вони зовсім маленькі, можна і зовсім залишити їх цілими).

Салат повинен бути теплим, тому готуємо його прямо перед подачею на стіл. У сковороді розігріваємо оливкове масло, кидаємо в нього червона цибуля і трохи обсмажуємо на середньому вогні, потім туди ж закидаємо рубаний часник і відразу викладаємо гриби. Підсилюємо вогонь і обсмажуємо гриби з цибулею і часником хвилин 8-10, помішуючи. Потім туди ж додаємо помідори і зелену цибулю, залишаємо на невеликому вогні ще 2-3 хвилини. Тепер солимо і перчимо блюдо, додаємо сік лимона і терту на тертці цедру. Добре додати пряні трави за смаком, наприклад, італійську суміш. Акуратно перемішуємо салат, викладаємо в салатник і подаємо ще теплим, посипавши зеленню петрушки.

Фаршировані капелюшки грибів

Це дуже красива закуска, яку добре подавати теплою, з овочевим салатом.

Для цієї страви годяться будь-які гриби з щільними і м'ясистими капелюшками. Взимку можна готувати те ж саме з капелюшків великих печериць, але з лісових грибів виходить куди смачніше!

На 10-12 великих приблизно однакових за величиною капелюшків потрібно 300 г м'ясного фаршу (краще брати яловичину зі свининою, а й інші варіанти підійдуть), 100 г оливок без кісточок, 50 г вершкового масла, 3 зубчики часнику, сік 1 лимона, 150 г сиру, чорний мелений перець і сіль за смаком.

У широку сковороду залити окріп, вичавити сік з лимона, акуратно викласти вимиті капелюшки грибів в один шар і варити хвилин 5. Якщо все капелюшки не вмістилися відразу, краще зварити їх в декілька заходів, закладаючи в окріп нещільно, щоб при варінні вони не ламалися одна об одну. Потім акуратно вийняти капелюшки з окропу і покласти на тканину, щоб в неї вбралася зайва вода.

Готуємо начинку: дрібно рубаємо часник, трохи побільше оливки, додаємо до м'ясного фаршу, солимо і перчимо до смаку. Можна додати коріандр або інші спеції, наприклад, хмелі-сунелі. Капелюшки грибів солимо, кладемо в кожну по кульці фаршу, потім зверху по кубику вершкового масла і посипаємо тертим сиром. Викладаємо капелюшки на змащений вершковим маслом деко і запікаємо в попередньо нагрітій до 200 ° С духовці приблизно 15-20 хвилин, поки не розплавиться і не зарум'яниться сир.

Викладаємо капелюшки на змащений вершковим маслом деко і запікаємо в попередньо нагрітій до 200 ° С духовці приблизно 15-20 хвилин, поки не розплавиться і не зарум'яниться сир

Темпура з грибами

Темпура - це японське блюдо, для якого самі різні продукти, нарізані шматочками, умочують спершу в борошно, потім в кляр і смажать у фритюрі. Секрет в тому, що, швидко Обсмажуючи в клярі, укладений всередині продукт лише трохи нудиться, зберігаючи свою соковитість. А поджарістая хрустка скоринка відтіняє смак, не заважаючи йому розкриватися в повній мірі. З грибами темпура виходить просто божественна! Великі гриби можна нарізати на великі кубики, насадити їх на недовгу дерев'яну шпажку (до 10 см) і прямо так відправляти послідовно в кляр і в киплячу олію. Вийдуть шпажки з хрустким делікатесом - чудова закуска! Дрібні гриби можна насадити цілком по 2-3 штуки на шпажку.

Спочатку робимо рідке тісто. Просто змішуємо борошно з водою в пропорції 160 г води на 100 г борошна. Гарненько розмішуємо, щоб не залишилося грудочок. Ставимо на вогонь каструлю і наливаємо стільки рослинного масла, щоб шпажка з насадженими на неї грибами могла в ньому потонути, не дістаючи до дна. Масло потрібно добре розігріти, щоб пішов легкий димок. Обвалюють гриби на шпазі в борошні, потім мачає їх в тісто, даємо зайвої тесту стекти і акуратно відправляємо в киплячий фритюр.

Чи не кладіть відразу багато - не більше трьох шпаг одночасно. Вони повинні плавати в маслі, не торкаючись один одного, з урахуванням того, що кляр, підсмажуючи, розпухає і покривається повітряними бульбашками хрусткого тіста. Смажити гриби у фритюрі треба при температурі 170-175 градусів протягом 3 хвилин. Після обсмажування темпуру виловлюємо шумівкою і викладаємо на сито або на всмоктує папір, щоб прибрати зайве масло.

Подаємо, окропивши соєвим соусом або посолити. Важливо, що солити вихідний продукт не треба, інакше він дасть сік завчасно і вся ідея запечатати соковиту м'якоть в хрусткій скоринці провалиться.

Важливо, що солити вихідний продукт не треба, інакше він дасть сік завчасно і вся ідея запечатати соковиту м'якоть в хрусткій скоринці провалиться

Густий грибний суп на курячому бульйоні

Чудові супи зі свіжих лісових грибів. Смак і аромат оттеняется тактильними відчуттями на мові від їх ніжною м'якоті. Можна робити і прозорі супи, але мені більше подобаються супи-пюре і густі, в яких гриби так вигідно поєднуються з вершками або сметаною.

На 500 г грибів буде потрібно 400 г (2 склянки) курячого бульйону, 2 цибулини, склянка молока, по 2 гілочки кропу і петрушки, по 1 ст.л. паприки, лимонного соку і соєвого соусу, по 3 ст.л. борошна і сметани, 50 г вершкового масла, сіль і перець за смаком.

Спершу все наріжемо: гриби на скибочки, ріпчаста цибуля кубиками, петрушку і кріп подрібніше. Розтопимо масло в неемальовану каструлі на повільному вогні, згасимо там цибулю 5 хвилин на невеликому вогні, потім додамо гриби і згасимо ще 5 хвилин. Тепер додаємо паприку, соєвий соус і бульйон. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо приблизно 15 хвилин.

В окремий посуд висипаємо борошно і поступово додаємо молоко, розмішуючи, щоб не було грудочок. Виливаємо цю суміш в киплячий суп цівкою, весь час помішуючи, щоб не утворилося нерівномірних загустіння. Додаємо кріп і варимо ще 10 хвилин, помішуючи.
В кінці пробуємо, при необхідності подсаливаем, додаємо мелений чорний перець, лимонний сік, петрушку і сметану. Все розмішуємо і залишаємо під кришкою настоятися.

Якщо ви не визнаєте суп без овочів, все те ж саме можна зробити, додавши в суп, перед молоком, попередньо відварені в курячому бульйоні і подрібнені до стану пюре овочі: картоплю, моркву, кабачок. Їх найкраще збити до однорідного стану блендером. Тоді густоту супу можна відрегулювати, додавши в молоко тільки 2 ложки борошна, або трохи збільшивши обсяг бульйону.

Грибний жульєн з куркою

Для жульєну потрібна спеціальна порційна жароміцний посуд. В ідеалі кокотніци, але і невеликі формочки для кексів або горщики підійдуть. Зараз у продажу є великий вибір вогнетривкої кераміки - невеликі ємності з неї теж годяться. Головне, щоб подавати жульєн можна було в тій же посуді, в якій він готується в духовці. Нарешті, можна приготувати жульєн в тарталетках.

На 500 г грибів буде потрібно 500 г курячого філе (м'ясо з стегенець краще), 3 цибулини, 200 г сиру, 300 г сметани, 100 г вершкового масла, сіль і перець за смаком, ароматні спеції за бажанням.

М'ясо без шкіри треба нарізати тонкою соломкою, ріпчаста цибуля кубиками, гриби соломкою. Лук треба обсмажити на сковорідці з невеликою кількістю масла так, щоб він став прозорим, але не встиг зарум'яниться. Потім куряче м'ясо і гриби додаємо до цибулі і обсмажуємо на середньому вогні до готовності. В кінці все солимо і перчимо.

Форми змащуємо зсередини вершковим маслом, заповнюємо на 2/3 грибами з куркою, кладемо в кожну по столовій ложці сметани, в яку додамо ароматні трави.

Зверху посипаємо дрібно натернтим сиром і ставимо формочки спершу на деко, а потім в розігріту духовку. Запікаємо 15 хвилин при температурі близько 200 ° С, поки сир не зарум'яниться і не покриє жульен апетитною скоринкою.

Цей визнаний делікатес готується просто, а успіх має незмінний. Варіацій у нього безліч. Можна готувати жульєн з грибів з креветками і мідіями. Дуже екзотичний варіант виходить! Морепродуктів в цьому випадку варто класти трохи більше, ніж грибів. Можна додавати в гриби в самому кінці їх обсмажування шпинат або кабачок, нарізаний дрібними кубиками, або готувати жульєн з одних грибів без добавок. Для соусу годиться не тільки сметана, але і суміш сметани з майонезом або соус з молока з додаванням обсмаженої на сковорідці до жовтого кольору борошна. Можна додавати різні спеції і отримувати нові відтінки смаків. Коротше, у вас є маса можливість експериментувати і кожного разу отримувати новий чудовий результат.

Різотто з грибами

З грибами виходять чудові пасти і різотто.

Для різотто на 500 г лісових грибів знадобиться 1.5 ст. круглозерні рису, цибулина, склянка вершків, 0.5 ст. сухого білого вина, 50 гр. оливкової або рослинного масла для смаження, 100 г тертого сиру пармезан, гаряча вода, сіль і перець за смаком, 2-3 гілочки петрушки.

Для різотто рис прогреваем в сковорідці з маслом: гріємо сковорідку, наливаємо масло, всипаємо рис і продовжуємо нагрівати, перемішуючи. Рисові зернятка повинні покритися маслом і обсмажити пару хвилин.
Потім вливаємо в рис біле вино, додаємо сіль і перець, гріємо ще 6-7 хвилин і вливаємо гарячу воду (близько 1 ст). Варимо, помішуючи, на середньому вогні, поки рис не візьме в себе всю воду. Як тільки вода вбереться, додаємо ще склянку води і так, додаючи воду в міру того, як рис бере її в себе, готувати, помішуючи, 20-25 хвилин. Рис повинен бути в'язким, але на стадії альденте (тобто трохи недовареним всередині).

Тепер готуємо гриби з цибулею: ріжемо їх і обсмажуємо те й інше на сковорідці з маслом. Смажити потрібно помішуючи, без кришки, на досить сильному вогні, щоб гриби не гасилися, а обсмажувалися. Коли перша обсмажування дала результат, додаємо вершки, солимо і перчимо. Доводимо все разом до кипіння і варимо хвилин 5 на слабкому вогні. Потім додаємо тертий на дрібній тертці сир і гріємо ще хвилини три, щоб він весь розплавився в вершках.

У рис додаємо гриби з вершками і сиром, перемішуємо і прогріваємо на дуже маленькому вогні все разом пару хвилин. При необхідності трохи досолюємо. Знімаємо з вогню і відразу подаємо, прикрасивши листочками петрушки, або посипавши рубаною зеленню. У цьому різотто мінімум спецій, але вино і пармезан надають всі необхідні відтінки смаку. Виходить дуже вишукану страву.

Виходить дуже вишукану страву

Паста Феттучіні з грибами і курячою печінкою

Така паста виходить пікантною, з дуже цікавим поєднанням смакових і тактильних відчуттів у роті.

На 300 г грибів буде потрібно 200 г курячої печінки, 350 г яєчних Феттучіні, цибулина, 200 г томатного соусу, 50 г вершкового масла, 100 г сиру пармезан, 2-3 м'ясистих стиглих помідора солодких сортів, сіль і перець за смаком.

Все нарізаємо: гриби скибочками, цибулю кубиками, печінку середніми шматочками. Розтопивши в сковороді олію, кладемо цибулю і злегка обсмажуємо. Додаємо гриби і печінку, ще обсмажуємо хвилин 5, помішуючи, солимо і перчимо. Потім додаємо трохи окропу і готовий томатний соус (вибирайте той, що вам подобається, але не дуже гострий, такий, щоб ви могли з'їсти повну ложку і не поморщитися). З соусом варимо все ще хвилини три,

Поки смажаться гриби і печінка, у великій каструлі підсоленої води відварюємо Феттучіні, трохи недоваріть їх (до ступеня альденте). При варінні їм повинно бути просторо.

Готову пасту відкидаємо на друшляк, даємо стекти воді, а потім поміщаємо в сковороду з грибами і соусом. Ще пару хвилин гріємо все разом і відразу розкладаємо по тарілках. Подаємо, посипавши дрібно натертим сиром.

Таку пасту можна буде готувати і з сушеними грибами, коли інших не буде. Тоді їх треба відварити, а воду від грибів додати в окріп, в якому варяться Феттучіні. Блюдо вийде майже таким же ароматним, як зараз, коли гриби у вас прямо з кошика.

Тетяна Рубльова

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com