- Свинина з картоплею в горщиках
- Картопля з грибами і з сиром в горщиках
- Печеня з картоплі в горщиках
- М'ясо в горщиках з картоплею
Картопля в горщиках в духовці виходить особливою на смак. Компоненти страви обмінюються соками і виходить смачне і корисне блюдо. Воно підходить і для повсякденного меню і на святковий стіл.
Рецепт картоплі в горщиках простий, а результат перевершує очікування. Картопля і м'ясо виходять ніжні, розсипчасті і тануть у роті, ніби приготовлені в печі.
Свинина з картоплею в горщиках
Приготувати картоплю в горщиках можна в будь-який час року. Однак, добре вона йде в холодну пору року. Ви можете змінювати кількість інгредієнтів за смаком. Наприклад, якщо додати багато води, то у вас вийде печеня, яке зможе замінити першу страву. Покроково дотримуйтесь рецептом і радуйте домашніх смачними вечерями.
Нам буде потрібно:
- м'якоть свинини - 1 кг;
- картопля - 1 кг;
- цибуля - 2 штуки;
- морква - 2 штуки;
- томатна паста - 1 чайна ложка;
- соняшникова олія;
- сіль;
- перець чорний молотий.
Як приготувати:
- Почистіть цибулю від лушпиння, вимийте і поріжте кубиками такого розміру, як вам більше подобається.
- Морквину вимийте, почистіть і натріть на крупній тертці.
- На сковорідці нагрійте масло і обсмажити цибулю і моркву до золотистого кольору.
- М'ясо вимити, обсушити. Видаліть зайве: сухожилля, плівки, сало.
- Наріжте м'ясо на маленькі шматочки і підсмажте з цибулею і морквою.
- Картоплю очистіть від шкірки, вимийте і наріжте на кубики.
- О четвертій глиняних горщика порівну розкладіть м'ясо з овочами і додайте спецій.
- У кожен горщик покладіть чверть ложки томатної пасти.
- Зверху засипте нарізану картоплю. Залийте в горщики кип'ячену воду.
- Закрийте горщики кришкою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.
- Запікайте 40 хвилин. Орієнтуйтеся по готовності картоплі.
Картопля з грибами і з сиром в горщиках
Страви з грибами ситні і смачні. А вже якщо вони і з рум'яною сирною скоринкою, то відбою від бажаючих спробувати не буде. До того ж, картопля і гриби один одного доповнюють.
Нам буде потрібно:
- свинина - 500гр;
- картопля - 700гр;
- печериці - 300 гр;
- цибуля - 2 штуки;
- твердий сир - 100 гр;
- сметана - 150 гр;
- соняшникова олія;
- кип'ячена вода;
- сіль;
- мелений чорний перець.
Як приготувати:
- Лук вимийте, почистіть і висушіть. Гриби мити не обов'язково. Якщо на них немає землі, зніміть з них тонкий шар.
- М'ясо промийте у воді і обсушити паперовою серветкою. Наріжте шматочками, приблизно 2 на 2 см.
- У сковороді нагрійте масло і обсмажте м'ясо на сильному вогні до апетитною скоринки. За смаком додайте перець і сіль. Викладіть м'ясо по горщикам.
- Гриби наріжте тонким пластинками, цибулю тонкими півкільцями. Обсмажте в залишках олії до повного випаровування соку. Додайте перцю і солі. Рівномірно розкладіть в горщики на м'ясо.
- Картоплю начистити, вимийте і наріжте дрібними кубиками. Насипте в горщики покривши м'ясо.
- Порівну в кожен горщик покладіть сметану і налийте води приблизно на 1/2 горщика.
- Твердий сир натріть на тертці і насипте в кожен горщик.
- Закрийте горщики кришками або фольгою і відправляйте в холодну духовку.
- Встановіть температуру на 200 градусів і готуйте приблизно годину. Через годину зніміть кришку і залиште в духовці ще на 15 хвилин, щоб на сирі утворилася гарна скоринка.
- Виймайте з печі і подавайте на стіл. Дітям краще викласти на тарілку, так як страви в горщиках довго залишаються гарячими, а дорослі впораються і так.
Печеня з картоплі в горщиках
М'ясо з картоплею в духовці - це виручалочка, коли продуктів мінімум, а смачним домашніх побалувати хочеться. Чарівний запах часнику розпалить апетит, а соковите м'ясо порадує ніжністю.
Нам буде потрібно:
- м'якоть яловичини - 400 гр;
- картопля - 6 штук;
- цибуля - 1 штука;
- морква - 1 штука;
- помідори - 2 штуки;
- часник - 3 зубці;
- рослинна олія;
- сушена зелень;
- чорний мелений перець;
- сіль.
Як приготувати:
- Підготуйте і наріжте яловичину невеликими шматочками.
- У сковорідці розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте в ньому м'ясо до золотистої скоринки.
- Зніміть м'ясо зі сковорідки і приберіть в окрему чашку.
- Лук і моркву почистіть і вимийте. Лук дрібненько наріжте, моркву натріть на тертці. Обсмажте в маслі, де смажилося м'ясо.
- Почистіть картоплю, вимийте і поріжте дрібними кубиками. Викладіть на дно горщиків. Посоліть.
- На картоплю викладіть м'ясо. Зверху моркву і цибулю. Присипте сушеної зеленню, сіллю і перцем.
- Помідори наріжте тонкими кружечками і викладіть зверху на овочі. Злегка присолите.
- Приблизно на третину горщиків налийте кип'яченої води, закрийте кришечками і поставте в розігріту до 180 градусів духовку.
- Готуйте годину, при необхідності збільшити час.
М'ясо в горщиках з картоплею
Картопля з куркою - одне з улюблених продуктових сполучень. Приготовлені в горщику, вони набувають оригінальний смак. Таке страва не приїсться, адже якщо міняти спеції і їх кількість, то ви будете кожен раз отримувати нове блюдо.
Нам буде потрібно:
- куряче філе - 300 гр;
- картопля - 7 штук;
- морква - 1 штука (велика);
- сметана - 2 столові ложки;
- борошно - 1 столова ложка;
- соняшникова олія;
- куркума;
- сіль;
- мелений чорний перець.
Як приготувати:
- Куряче філе наріжте на великі шматочки. Курка готується швидко, тому можете не бути дріб'язковими.
- Морквину порізати тонкими кругляшками.
- На сковорідці нагрійте масло і обсмажте разом курку і морква, постійно розмішуючи.
- Увімкніть духовку і розігрійте її до 200 градусів.
- Поки розігрівається духовка, почистіть і вимийте картоплю. Наріжте великими кубиками.
- Зберіть горщики: вниз покладіть нарізану картоплю, в середину курку з морквою і наверх картоплю.
- В окремій чашці розведіть борошно, куркуму, сіль і перець зі сметаною. Додайте склянку кип'яченої води і розмішайте.
- Залийте в горщики сметанний соус до половини. Закрийте горщики кришками і відправте в духовку на 25 хвилин.
- Зніміть кришечки і запікайте картоплю без них ще 15 хвилин.