Каррі - рецепт індійського страви з тушкованого м'яса або овочів, які щедро приправляють в процесі приготування багатокомпонентних міксом прянощів і спецій, набуваючи характерний пікантний смак. Незмінним супроводжуючим гарніром даного кулінарного творіння є рис.
- Для насиченого смаку і м'ясо, і овочеву основу попередньо обсмажують на жиру.
- Блюдо каррі готується найчастіше на воді або бульйоні (м'ясному або овочевому), в який додається кокосове молоко або вершки.
- Крім класичної приправи каррі для додання потрібних відтінків в смаку використовують імбир і часник.
Соус каррі - рецепт
Паста каррі готується з традиційного набору пікантних компонентів і використовується в якості приправи до рису або основи для створення складних страв з м'ясом, рибою, морепродуктами, овочами. Представлену класичну версію часто доповнюють меленим коріандром, рідше - корицею, фенхелем, кмином.
Складові:
- молоко кокосове - 1 банка;
- масло - 85 мл;
- гірчиця в зернах - 2 ч. ложки;
- імбир - 30 г;
- листя каррі - 1 пучок;
- пажитник, куркума, паприка і сіль - по 1 ч. ложці;
- цибуля і чилі - по 3 шт .;
- помідори - 6 шт .;
- вода - 250 мл.
приготування
- У сотейник з маслом закладають гірчицю, каррі, пажитник, імбир, чилі.
- Додають цибулю, куркуму і паприку, прогрівають 2 хвилини, вводять помідори.
- Вливають воду, молоко, підсолюють соус і тушкують 5-7 хвилин.
Індійське блюдо каррі
Каррі, рецепт якого буде представлений таким, часто готують на своїй кухні індійські господині. Як м'ясної основи можна взяти курятину, баранину, кролятину, від чого час томління страви може варіюватися в залежності від обраного виду м'яса. Подають готове блюдо з відвареним рисом.
Складові:
- м'ясо - 500 г;
- молоко кокосове або вершки - 200 мл;
- паста каррі - 150 г;
- масло - 40 мл;
- цибуля - 2 шт .;
- помідори - 200 г;
- вода - 100 мл;
- сіль.
приготування
- Обсмажують на олії цибулю.
- Перемішують скибочки м'яса з пастою каррі, викладають до цибулі, обсмажують.
- Додають томати, воду, молоко, сіль.
- Млоять індійське каррі до м'якості м'яса.
тайське каррі
Каррі з кокосовим молоком, овочами і червоною пастою, приготоване за рекомендаціями, представленим далі, дозволить оцінити переваги тайської кухні, яка рясніє спеціями і натуральними смаковими добавками. Серед таких традиційно сік лайма, коричневий цукор, рибний соус і тайський базилік.
Складові:
- куряче філе - 400 г;
- молоко кокосове - 250 мл;
- червона паста каррі - 100 г;
- масло - 40 мл;
- цибуля - 1 шт .;
- часник - 5 зубків;
- морква і болгарський перець - по 1 шт .;
- суцвіття брокколі - 4-5 шт .;
- соус рибний - 1 ч. ложка;
- сік лайма - 1 ст. ложка;
- цукор тростинний - 0,5-1 ч. ложка;
- листя тайського базиліка - 10-15 шт .;
- сіль.
приготування
- У маслі смажать цибулю і часник.
- Додають пасту, курятину, смажать 4 хвилини.
- Закладають морква, перець, брокколі, вливають молоко і 200 мл води.
- Млоять блюдо 5 хвилин.
- Додають рибний соус, сік лайма, цукор, сіль, перемішують.
японське каррі
Японське блюдо каррі схоже за складом з іншими його аналогами. М'ясо тут поєднується з овочами: цибулею, морквою, картоплею. За бажанням в кінці гасіння страви можна додати до компонентів перетерте яблуко, трохи кетчупу, мÐ