- Кабачки в мультиварці з фаршем
- Кабачки в мультиварці з фаршем і грибами
- Запіканка з кабачків в мультиварці з фаршем
Влітку, коли дуже жарко, готувати на плиті немає бажання. Максимум, на що здатні господині - це легкий салатик і яєчня, але сім'ю таким сніданком не нагодуєш. Ось він - простий і доступний рецепт - кабачки в мультиварці з фаршем.
Зміст статті
Кабачки в мультиварці з фаршем
Отже, щоб приготувати кабачки, знадобиться тільки ваше бажання і набір необхідних продуктів. Процес захоплюючий, з більшою частиною роботи мультиварка впорається самостійно.
- молоді кабачки загальною вагою близько 700 г;
- фарш власного приготування з суміші яловичини зі свининою - 400 г;
- рис відварний - 100 г;
- сметана та вершки (жирність 15 і 9%) - по 100 г;
- томатна паста - 1 ст.л .;
- сіль, приправи - за смаком.
Приготування кабачків в мультиварці з фаршем:
- Спочатку потрібно приготувати фарш. Можливо, у вас є невеликий шматочок готового фаршу в морозильній камері, потрібно тільки його розморозити. Або приготувати свіжу порцію з нежирної свинини і шматочка яловичини.
- Тепер кабачки - знадобляться молоденькі, невеликого розміру. Рис також бажано попередньо відварити до стану напівготовності. Зробити це можна або на плиті, або в мультиварці в режимі «Крупи», «Рис». Тільки тоді час готування продукту потрібно скоротити.
- Кабачки хоч і знадобляться молоденькі, але бажано вибирати м'ясисті, щоб м'якоті було побільше. Кожен кабачок потрібно почистити (якщо шкірка зовсім тоненька, тоді можна залишити).
- Кожен кабачок необхідно розрізати на 2 рівні частини, можна і на 3. Вийдуть невеликі чурбанчик, з яких ложкою потрібно акуратно вийняти не тільки насіння, але і трохи м'якоті. Скільки забрали м'якоті, стільки і поміститься начинки.
- Тепер робимо начинку з фаршу і недовареного рису. Перемішуємо ці компоненти в мисці, додаємо обов'язково сіль і спеції. Обов'язково спробуйте начинку на сіль, так як рис відварюють без солі.
- Все, тепер потрібно чайною ложечкою заповнити вільний простір кожного барильця, щедро додаючи начинки зверху, щоб вийшла невелика гірка.
- Ось тепер акуратненько необхідно перемістити нафаршировані кабачки в мультиварку, укласти щільно один до одного на бочок, тому що так більше поміститься. А взагалі - спосіб укладання може бути різним.
- Готуємо смачний соус з томатної пасти і сметани. З'єднуємо в піалі ці компоненти, добре перемішуємо. Вершки поки не виливаємо, інакше сметана може так і залишитися в соусі грудочками.
- Якщо гарненько перемішали соус зі сметаною до однорідності, можна вилити вершки, а також додати чорний мелений перець (і взагалі, будь-які приправи, які вам подобаються) і звичайно ж, сіль. Треба добре перемішати соус, спробувати на смак, щоб розуміти, скільки потрібно додати приправи або солі.
- Соусом потрібно щедро полити кабачки, укладені в чашу мультиварки. Ось і все, залишилося тільки поставити потрібний режим приготування і ще трошки потерпіти.
- Готувати кабачки в мультиварці з фаршем будемо в режимі «Гасіння» приблизно 40 хвилин. Якщо кабачки зрілі, із щільною м'якоттю, то час готування бажано продовжити ще на 10-15 хвилин.
- Стежити за процесом приготування, перевертати барильця, ворушити - нічого цього робити не потрібно. Залишається тільки накрити на стіл і як прозвучить сигнал, дістати кабачки з мультиварки, щоб покласти кожному на тарілочку.
- Кожну порцію кабачків, приготованих в мультиварці з фаршем, потрібно полити соусом, який залишився на дні чаші. Все, можна подавати це смачне і ситне блюдо на сніданок або вечерю. До речі, якщо у вас є невеликі піали, то розкладіть готові кабачки по формах - в такому посуді блюдо довше залишається теплим.
Кабачки виходять дуже ніжними, ароматними і, звичайно ж - ситними. А завдяки ніжному вершково-томатного соусу, буквально тануть у роті. Спробуйте обов'язково. Подавати можна як самостійну страву, так і з салатом зі свіжих овочів. Смачного!
Кабачки в мультиварці з фаршем і грибами
І ще один простий і доступний для кожної сім'ї рецепт. На приготування цієї страви виділяється не більше години. Необхідно підготувати молоденькі кабачки, трохи м'ясного фаршу і гриби. Гриби можна брати будь-які: тільки що зібрані в лісі або куплені в магазині.
Підготовка інгредієнтів, що знадобиться:
- молоденькі кабачки приблизно 5-6 шт .;
- фарш свинячо-яловичий - 300 г;
- яйце - 1 шт .;
- рис круглозерністий відварений до напівготовності - половина склянки;
- цибуля з морквою - 2 шт .;
- масло рослинне - 2 ст.л .;
- печериці або будь-які інші гриби - 300 г;
- сіль, спеції і зелень - за бажанням.
Особливості приготування кабачків в мультиварці з фаршем:
- Почнемо з підготовки інгредієнтів: чистимо овочі. Лук подрібнити, моркву можна або нашаткувати гострим ножем, або скористатися великої теркою.
- Гриби, як і овочі потрібно спочатку прополоскати водою, потім нарізати на невеликі кубики.
- У прогріте масло (в режимі «Жарка», досить пари хвилин) висипте відразу цибулю, моркву, а потім і гриби.
- Обсмажувати все до сигналу.
- Рис відварити попередньо або одночасно, поки обсмажуються овочі з грибами. Тільки мультиварка зайнята, тому рис доведеться відварити на плиті. Або можна зробити це заздалегідь ще до того, як зберетеся готувати кабачки в мультиварці з фаршем.
- У миску викладаємо фарш, додаємо сіль, перець, перемішуємо. Якраз, якщо рис відварити заздалегідь, висипаємо половину склянки відвареного рису, гарненько вимішуємо з фаршем. Не забуваємо додати перець чорний мелений і сіль.
- Коли начинка буде практично готова, потрібно розбити одне свіже яйце, знову добре вимісити і викласти половину або навіть трохи більше грибів з цибулею і морквою.
- Перший етап приготування кабачків в мультиварці з фаршем виконали, тепер підготовка кабачків: овочі потрібно вимити, очистити (якщо це необхідно), розрізати на 2 частини. А тепер озброївшись чайної або десертною ложечкою, потрібно вийняти м'якоть, а в утворену ямку покласти начинку. Заповнюйте плотненько, зверху зробіть невелику «шапочку» з начинки. Так буде смачніше.
- Решта серединки або м'якоть кабачка не викидаємо, потрібно подрібнити серединки в блендері, обсмажити в маслі пару хвилин і змішати із заздалегідь приготованими грибами, морквою і цибулею. Можна протушкувати пару хвилин всі інгредієнти в чаші мультиварки. В кінці приготування додати сметану.
- Тепер підготуємо чашу, щоб укласти кабачки в мультиварку з фаршем. Зверху потрібно налити соус, додати трохи водички, зовсім трохи на саме денце.
- Тепер найцікавіше і довгоочікуване: опускаємо кришку приладу, задаємо потрібний режим готування - це програма «Гасіння», час виставимо на 40 хвилин.
Коли почуєте сигнал - пора пробувати блюдо. Якщо овочі м'які, то можна на цьому і зупинитися, а якщо потрібно ще трохи часу, тоді рекомендуємо продовжити зазначений режим на 10-15 хвилин, щоб кабачки були м'якими. Блюдо дуже цікаве і обов'язково сподобається дітлахам. Подавати кабачки можна як самостійну страву, полив сметанкою і посипавши подрібненою свіжою зеленню.
Запіканка з кабачків в мультиварці з фаршем
Економія продуктів, сил і часу - так можна коротко сказати про приголомшливо смачне блюді - запіканці. Готувати запіканку можна з будь-якого набору продуктів. У нашому випадку основа - це кабачки і фарш, а решту інгредієнтів будемо додавати з того, що є в холодильнику.
Підготовка продуктів:
- невеликі середнього розміру молоденькі кабачки - 2 шт .;
- картопля - 4 шт .;
- фарш м'ясний (мікс зі свинини і курки) - 0.5 кг;
- помідори свіжі - 2 шт .;
- зелена цибуля - пучок;
- сир твердий - 100 г;
- масло рослинне - 1 ст.л .;
- сіль, спеції - на ваш смак.
Для заливки запіканки знадобиться:
- борошно - 3 ст.л .;
- сіль і перець чорний мелений - щіпка;
- сметана - неповна склянка;
- яйця - 3 шт.
приготування:
- Основний інгредієнт вимити і якщо потрібно, то очистити. Картоплю також помити і почистити. Ці овочі потрібно нарізати тонкими слайсами, товщиною 0.5 мм. До речі, кабачки можна нарізати кружечками, товщина яких буде приблизно 1 см, а картопля - 0.5 мм.
- Відразу приготуємо заливку, щоб потім не відволікатися: в піалі з'єднуємо сметану з борошном, спеціями і сіллю. До речі, сметану можна замінити майонезом. Додаємо в суміш яйця, збиваємо легенько виделкою.
- У чашу мультиварки необхідно налити рослинне масло (будь-яке, яке подобається). Викласти кружечки кабачків. Потрусити сумішшю солі зі спеціями, полити соусом.
- тепер нÑ