М'ясні стіжки з фаршу
Прекрасне різноманітність для святкового столу! М'ясо з картоплею, цибулькою, сиром і болгарським перчиком! даний рецепт мені попався на одному з кулінарних сайтів, і я відразу ж вирішила приготувати за цим рецептом.
Спочатку займемося фаршем. Для цього, одну цибулину почистимо, наріжемо дрібними кубиками. Обсмажити його на сковороді. Трохи посолити.
Остудити цибулю. Додамо його до фаршу. Туди ж, відправимо яйце, посолити і поперчити за смаком. Все добре вимісити.
Поставимо нагріватися духовку до 180 градусів. Деко змазати олією. З фаршу сформуємо плоскі коржики і викладемо їх на деко.
Далі приготуємо інгредієнти для стіжка. Одну цибулину наріжемо дрібними кубиками. Болгарський перець аналогічно наріжемо кубиками. Картопля почистимо, і поріжемо його тоненько слайсами. Я робила це на спеціальній овочерізки. Якщо такої немає, можна просто вручну тонко нарізати. Це для того, щоб картопля добре пропеклась. Всі продукти перемішуємо, наливаємо в них соняшникова олія, трохи, але, щоб всі овочі їм покрилися, солимо, перчимо до смаку.
Викладаємо цю масу гіркою на наші підготовлені м'ясні коржі. Прибираємо в духовку десь на 20-25 хвилин.
Сир натираємо на крупній тертці.
Дістаємо наші стіжки посипаємо тертим сиром і назад в духовку на кілька хвилиночок, поки сир не розплавиться. Гаряче блюдо з м'яса на святковий стіл готово! Смачного!
- Свинячий фарш - 500 грам
- Болгарський перець - 1 шт.
- Лук - 2 шт.
- Картопля - 2 шт.
- Яйце - 1 шт.
- Сіль, перець - за смаком
- Сир - 150 грам
- Соняшникова олія - за смаком