тушковані кабачки
Щоб блюдо вийшло смачним і ніжним, кабачок слід брати молодий і обов'язково вибирати сорт з тонкою шкіркою. Отже, плід промивають, видаляють плодоніжки і верхівку, решта ріжуть шматочками середнього розміру. Бланшують 2 стиглих соковитих помідора, роблять на кожному хрестоподібний розріз, знімають шкірку, очищену м'якоть нарізають кубиками. Дрібно рубають цибулину і 2 зубчики часнику. У чашу мультиварки спочатку вливають 3 ст. ложки рослинної олії, розігрівають його, включивши прилад в режим «випічка», потім всипають подрібнений часник, обсмажують його близько 3 хвилин, додають цибулю, а через деякий час закладають кабачки. Овочі обсмажують ще хвилин 5, в результаті чого кабачки стають злегка м'якими. Як тільки це станеться, в мультиварку відправляють помідори і обсмажують все до тих пір, поки вони не дадуть сік і вміст чаші стане схожим на пюре. Після цього блюдо тушкують у відповідному режимі хвилин 10, після чого за смаком вносить сіль, перець, додають сметану, перемішують і залишають тушкувати ще на деякий час. Потім мультиварку закривають кришкою. Поки блюдо настоюється дрібно шаткують пучок петрушки, додають її до готових кабачків, перемішують.
Кабачки, тушковані з м'ясом
Дрібними шматочками ріжуть 1 кг свинини, закладають його в чашу мультиварки, додають кілька ложок рослинного масла, прилад включають в режим «випічка і обсмажують м'ясо протягом 30 хвилин. Кабачок промивають, очищають від шкірки, розрізають навпіл, ложкою видаляють насіння, а потім м'якоть нарізають кубиками по 2 см. Дрібно рубають цибулину, половинками кружечків нарізають морквину. Бланшують 2 помідори, занурюють їх у холодну воду, знімають шкірку.
Коли м'ясо гарненько протушкувати, до нього викладають помідори і кабачки, додають 2 ст. ложки сметани, за смаком вносять сіль, перемішують. Прилад включають в режим «випічка», а через 7 хвилин переводять в режим «гасіння» і встановлюють таймер на 1 годину. За кілька хвилин до кінця приготування в чашу додають подрібнений часник і зелень.
Тушковані з м'ясом кабачки можна подавати гарячими в якості окремого страви або з яким-небудь гарніром. А після охолодження вони перетворюються в чудову закуску.
Кабачки, тушковані зі сметаною
Обмивають кабачок середнього розміру, якщо він старий, очищають його від шкірки, молоді плоди використовують без додаткової обробки. Далі, ріжуть кабачок шматочками розміром приблизно 2 см. Тонкими кільцями нарізають велику головку ріпчастої цибулі. Великим кухарським ножем подрібнюють 2 зубчики часнику - при бажанні і любові до більш гострих страв, кількість часнику збільшують. Беруть 3 стиглих соковитих помідора, на маківці кожного роблять невеликий надріз хрест навхрест, потім кілька секунд тримають плоди зануреними в окріп, одразу ж занурюють в холодну воду, після чого без проблем і зайвих зусиль знімають шкірку.
Далі, в мультиварку наливають кілька ст. ложок рослинного масла, прилад включають в режимі «випічка» на максимальну потужність, закладають в чашу кабачки і цибулю, обсмажують їх протягом 10 хвилин на максимальній потужності при відкритій кришці. За цей час кільця цибулі повинні стати прозорими, а кабачки розм'якшиться. Далі, не вимикаючи мультиварки, в неї додають часник, а також закладають помідори і нарубану зелень петрушки, за смаком присаливают готову страву і ретельно його перемішують. Після цього, не змінюючи режиму і потужності роботи мультиварки, блюдо тушкують ще хвилин 5, потім заправляють двома столовими ложками сметани, опускають кришку приладу і доводять тушковані кабачки до готовності протягом 10 хвилин. При подачі кожну порцію прикрашають дрібно рубаною зеленню, склад якої може бути різним у залежності від уподобань.
Також як і у випадку з попереднім рецептом, дане блюдо можна подавати гарячим з гарніром у вигляді відвареної картоплі або рису, а можна використовувати як холодну закуску.
Як бачите, приготування кабачків в мультиварці відрізняється простотою і не вимагає багато часу. Результат при цьому виходить просто відмінний, а велика різноманітність можливих рецептів дозволяє варіювати меню таким чином, що дане блюдо ніколи не набридне вам і вашим близьким.
І наостанок нагадаємо ще про одну дуже корисної функції, якою оснащені практично всі мультиварки. Це можливість підігріву готового блюда, яка дозволяє підтримувати його температуру в потрібному інтервалі протягом досить великого часу.
Петро, www.kak-sdelat.su
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.
Ще по темі:
» Роздрукувати .. » Відгуки і коментарі (0) »
Популярне