- Баклажани по-корейськи швидкого приготування
- Салат з баклажанів по-корейськи
- Хе з баклажанів по-корейськи
- Смажені баклажани по-корейськи
- Баклажани з м'ясом по-корейськи
- Кадіча - баклажани по-корейськи
- Гострі баклажани по-корейськи
- Суп по-корейськи з баклажанами
- Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи - апетитна закуска, яка припаде до душі любителям пікантних страв. Синенькі можна використовувати свіжі та сушені, тому страва сміливо можна готувати і взимку. При приготуванні ласощі баклажани часто поєднують з перцем, морквою і цибулею.
- Щоб синенькі не гірчить, їх нарізають, солять, залишають на 15 хвилин. Промивають і готують відповідно до обраного рецептом.
- Традиційно використовувані спеції для корейських салатів - пекучий перець, коріандр, часник, соєвий соус і оцет.
- Кількість спецій в кожному рецепті вказано приблизний. Краще в процесі приготування блюдо пробувати, і далі вже регулювати приправи за смаком.
Баклажани по-корейськи швидкого приготування
Мариновані баклажани швидкого приготування по-корейськи можна приготувати, коли захотілося чогось гостренького і пікантного. Закуска, в поєднанні з відвареною картоплею, полетить зі столу дуже швидко. Синенькі в такому виконанні добре підуть навіть без гарніру, просто зі свіжим хлібом.
Складові:
- баклажани - 7 шт .;
- гострий перець і солодкий - по 2 шт .;
- приправа для корейських салатів - ½ ч. ложки;
- оцет 6% - 100 мл;
- сіль - 1 ч. ложка.
приготування
- Синенькі варять 5 хвилин і нарізають їх соломкою.
- Обидва види перцю шаткують соломкою, додають до баклажанів, кладуть приправу, оцет, сіль, вимішують і прибирають в холод.
- Як тільки смачні баклажани по-корейськи охолонуть, вони будуть готові.
Салат з баклажанів по-корейськи
Салат із сушених баклажанів по-корейськи готувати можна цілий рік. Якщо немає свіжого перцю, можна використовувати заморожений. Рослинна олія підійде звичайне, яке є під рукою. Але якщо знайдеться, наприклад, кунжутне масло, використовуйте його. Блюдо придбає нові цікаві смакові нотки.
Складові:
- баклажани сушені - 50 г;
- цибулю, болгарський перець - по 1 шт.
- масло - 50 мл;
- соєвий соус, бальзамічний оцет - по 2 ст. ложки;
- коріандр, кінза - за смаком;
- зубчики часнику - 2 шт .;
- морква по-корейськи - 100 г.
приготування
- Синенькі замочують у воді.
- Лук шаткують півкільцями, солодкий перець - соломкою, часник дрібно рубають.
- Обсмажують подрібнений часник, коріандр 1 хвилину.
- Баклажани віджимають, додають разом з цибулею і перцем в сковороду.
- Смажать хвилини 2, заправляють оцтом, соєвим соусом.
- Додають морквину, перемішують.
- Баклажани з морквою по-корейськи тут же подають.
Хе з баклажанів по-корейськи
Рецепт хе з баклажан по-корейськи можна використовувати і в щоденному, і в святковому меню. Закуска виходить яскравою, ароматної, пікантної і апетитною. Обсмажені баклажани прекрасно гармоніюють зі свіжим перчиком і часником. Блюдо має настоятися, щоб кожен шматочок просочився заправкою.
Складові:
- баклажани - 1,5 кг;
- перець солодкий і чилі - по 1 шт .;
- часник - 8 зубчиків;
- масло - 50 мл;
- паприка;
- оцет.
приготування
- Баклажани ріжуть кубиками і обсмажують.
- Часточками шаткують болгарський і гострий перець.
- У контейнер шарами викладають синенькі, часник і солодкий і гострий перець.
- Збризкують оцтом, посипають паприкою і повторюють шари.
- Контейнер закривають кришкою і прибирають в холод.
- через добу закуска з баклажанів по-корейськи буде готова.
Смажені баклажани по-корейськи
Баклажани по-корейськи в кисло-солодкому соусі любителів східної кухні точно приведуть в захват. Важливий момент - цибуля не потрібно обсмажувати, це може зіпсувати смак страви. Лучок потрібно припустити близько хвилини. Він повинен лише стати трохи м'якше. Страва можна подавати в гарячому і холодному вигляді.
Складові:
- баклажани - 3 шт .;
- перець червоний, зелений, жовтий - по половинці;
- часник - 2 зубчики;
- корінь імбиру - 20 г;
- цибулина - 1 шт .;
- масло.
Для соусу:
- соус соєвий - 2 ст. ложки;
- вода - 1/3 склянки;
- оцет 9% - 2 ст. ложки;
- пісок цукровий - 50 г;
- крохмаль - 1 ч. ложка.
приготування
- Перець і цибулю шаткують соломкою.
- Очищений корінь імбиру і часник дрібно нарізають.
- Окремо змішують компоненти для соусу.
- Обсмажують нарізані баклажани.
- Додають подрібнений часник, імбир і перець.
- Кладуть цибулю, через пару хвилин вливають соус.
- Готують хвилину, вимикають, викладають баклажани по-корейськи на блюдо і подають.
Баклажани з м'ясом по-корейськи
Баклажани з куркою по-корейськи - самостійне, дуже насичене блюдо, яке можна подавати і без гарніру. За бажанням смак страви можна збагатити, додаючи спеції. А якщо здасться, що ласощі пріснувато, можна додати в нього трохи яблучного або винного оцту по Вусу, не зайвим буде кунжут.
Складові:
- баклажани - 2 шт .;
- соус соєвий - 2 ст. ложки;
- оливкова олія - 6 ст. ложок;
- куряча грудка без шкіри - 200 г;
- сіль, мелений перець чилі.
приготування
- Обсмажують нарізану соломкою курятину, а слідом нарізані баклажани 10 хвилин.
- Додають соєвий соус, перець, остуджують баклажани з куркою по-корейськи і подають.
Кадіча - баклажани по-корейськи
Кадіча - автентичне блюдо корейської кухні. Синенькі обсмажуються разом з іншими овочами - помідорами, болгарським перцем і перчиком чилі. Це одночасно і гаряче блюдо, і закуска. У деяких варіантах приготування до овочів ще додають зелень кінзи. Це надає страві нові пікантні нотки.
Складові:
- баклажани - 2 шт .;
- помідор, зелений перець чилі, болгарський перець - по 1 шт .;
- базилік - 1 пучок;
- часник - 4 зубчики;
- соус соєвий - 50 мл;
- коріандр.
приготування
- Баклажани нарізують соломкою, солять і мнуть руками.
- Залишають хвилин на 20, промивають і віджимають.
- Обсмажують цибулю, додають помідор, перець гострий і солодкий і обсмажують хвилини 2-3.
- Викладають баклажани, перемішують і смажать хвилин 15.
- Додають часник, спеції, соєвий соус.
- Перемішують баклажани по-корейськи з соєвим соусом і вимикають плиту.
Гострі баклажани по-корейськи
Баклажани з перцем по-корейськи - відмінне доповнення до будь-якого гарніру. Ну а якщо хочеться, щоб страва була гострим і з легкими нотками солодощі, в соус можна покласти чайну ложку меду. Гостроту готового страви можна регулювати на свій розсуд, додаючи більше чи менше кількості часнику і перцю.
Складові:
- баклажани - 1 кг;
- часник - 5 зубчиків;
- соєвий соус - 2 ст. ложки;
- рибний соус - 1 ст. ложка;
- кунжутне масло - 1 ст. ложка;
- зелена цибуля - 4 стебла;
- цукор, кунжут - по 1 ст. ложці;
- червоний гострий перець.
приготування
- Баклажани чистять, ріжуть часточками.
- Укладають їх в пароварку, готують до м'якості і рвуть на смужки.
- Додають зелена цибуля, часник, інші компоненти і перемішують.
Суп по-корейськи з баклажанами
Баклажани по-корейськи, найсмачніший рецепт яких наведено нижче, можуть бути не тільки у вигляді закуски, а й у вигляді апетитного освіжаючого супу. Це відмінний варіант для спекотного літа, коли не хочеться довго стояти біля розпеченої плити. Приготованого частування вистачить на дві повноцінні порції.
Складові:
- баклажан - 1 шт .;
- часник - 1 зубчик;
- подрібнений гострий перець, зелена цибуля, ріпчаста цибуля - по 1 ст. ложці;
- цукор, соєвий соус, сушений крупномолотий гострий перець - по ½ ч. ложки;
- оцет - 1 ст. ложка;
- холодна вода - 1 стакан;
- насіння кунжуту - 2 ч. ложки.
приготування
- Баклажан ріжуть довгастими шматочками.
- При максимальній потужності мікрохвильовки запікають 5 хвилин, нарізають брусочками 1-1,5 см завтовшки.
- Змішують всі компоненти, вливають холодну воду і розмішують.
- Забирають суп в холод на півгодини і подають.
Баклажани по-корейськи на зиму
Смачні баклажани по-корейськи на зиму готуються швидко і просто. З приготуванням таких заготовок впорається навіть той, хто що ніколи раніше не консервував. Важливий момент, який слід врахувати тут, - заготовки потрібно зберігати обов'язково в холоді. І тоді взимку можна буде вдосталь насолодитися ароматним пікантним салатом.
Складові:
- баклажани - 7 шт .;
- морква - 3 шт .;
- червоний гострий перець - півстручка;
- вода - 500 мл;
- чорний перець горошком - 6 шт .;
- зубчики часнику - 4 шт .;
- лавровий лист - 2 шт .;
- сіль.
приготування
- Опускають баклажани, нарізані часточками в окріп, варять 10 хвилин і віджимають.
- З води, солі і спецій варять маринад.
- Морква шаткують соломкою, подрібнюють часник, гострий перець і зелень.
- Змішують всі компоненти, вливають маринад, витримують тиждень при кімнатній температурі, потім баклажани по-корейськи розкладають по банках, 10 хвилин стерилізують, закатують.