Ікра - смачний і корисний продукт. Однак дорожнеча його часом позбавляє нас можливості споживати цей делікатес частіше, ніж у свята. Хорошою альтернативою магазинним вкусностям може стати ікра річкової риби, коропа, наприклад. Як приготувати ікру коропа, відповідь знайдете в цій статті.
Найчастіше рибалка або підводний мисливець просто викидає вміст ястика (ікряним мішечка) разом з потрохами, оскільки просто не знають, як засолити ікру коропа в домашніх умовах.
Маючи під рукою такий доступний продукт, можна побалувати сім'ю і друзів такий вкуснятинка. Причому приготувати ікру коропа зовсім не складно і не потребує особливих кулінарних навичок.
простий рецепт
Ікра коропа приготування зовсім не важко. Крім ікряної маси (700-800 гр) знадобляться наступні продукти:
- лимон;
- сіль (дрібного помелу);
- чорний перець;
- оливкова олія;
- вершкове масло;
- базилік;
- білок яйця;
- майонез / сметана.
Ікру коропа краще брати безпосередньо з свіжо видобутої рибини. Її обережно виймають разом з мішечком на окрему страву. Є ікра коропа рецепт, при якому її варять нетривалий час разом з ястиков, але цей метод ми розглядати не будемо, оскільки він вимагає певного досвіду . Для початку візьмемо простий ікра коропа солона рецепт.
Перше: очистимо ікру від залишків плівки - тієї самої, ястичная. Далі виникає питання: мити чи не мити? Різні рецепти припускають різний підхід до цього питання. Є навіть рекомендації в перший раз промивати ікру гарячої кип'яченою водою, а потім - кілька разів холодною.
Головне - не переборщити і дати всій воді стекти.
Солимо. При звичайному посол на 1 кг ікри береться 90-100 грамів солі. Причому останню часто рекомендують йодовану - дрібну, само собою.
Необхідно охолодити продукт - але не сильно - щоб з ним було легше працювати далі і кладемо ікру в холодильник - на 2-3 години. Головне - не заморозити її.
Охолодивши, перекладаємо ікру в керамічний посуд. Наступний етап - додавання масла. Вливши в ікру 2-3 столові ложки олії (оливкова), обережно перемішуємо масу - до тих пір, поки продукт не стане однорідним. Ікра готова!
Обов'язково прикрасьте страву зеленню (базилік) і лимоном.
Якщо простота - не ваш коник, можна спробувати інший рецепт - з кунжутним маслом. Його додають в масу разом з оливковою або соняшниковою. Перед подачею охолоджуємо ікру. Можна полити лимонним соком і поперчити.
Дійсно оригінальний рецепт, як приготувати ікру коропа, передбачає приготування спеціального соусу, який стане чудовим доповненням до вашого страви. Готується він дуже просто: 1 яєчний білок збивається з 1 столовою ложкою сметани (або майонезу). Сіль за смаком. Соусом поливається готову страву.
ікра смажена
Не всі люблять продукти з сирої риби . Для них наступний рецепт - ікра коропа смажена. Для його виконання нам знадобляться:
- ікра - 400 г;
- панірувальні сухарі;
- яйця - 3-4 шт;
- твердий сир - 150 г;
- вершки - 100 г;
- сіль;
- чорний перець, спеції.
Ікру солимо, додаємо чорний перець. З ікряної маси робляться котлети, які обсмажуються з обох сторін - в паніровці.
Поки обсмажуються ікряні котлети, готується гарнір. На тертці натираємо сир, який потім перемішується з яйцем, збитим з вершками. Цією масою заливається підсмажена вже ікра і відправляється в розігріту до 180 градусів духовку.
Готово страву буде вже через 10-15 хвилин.
Ну дуже смачно! Не забудьте тільки прикрасити зеленню ваш шедевр - так буде не просто апетитно, але і красиво. Ми розглянули, як в домашніх умовах приготувати прості і смачні страви з ікри коропа. Готуйте і насолоджуйтеся!
Далі виникає питання: мити чи не мити?