рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

3 рецепта молочних коктейлів

Якщо ви застали 70-80 -е в усвідомленому віці, то, звичайно, пам'ятаєте чудовий молочний коктейль за 10 копійок в чистім або високому металевому стакані, який продавався майже в кожному продуктовому магазині або в улюбленому радянськими громадянами закладі "Кафе-морозиво". Охолоджуючий, повітряний, солодкий, ароматний коктейль складається всього з трьох інгредієнтів: молока, морозива і сиропу, і до цього дня для багатьох залишається улюбленим з дитинства ласощами.

Впевнені, ви чимало знаєте про користь молока, особливо яким корисним цей продукт є для дітей. Але часом змусити улюблене чадо випити склянку ненависного молока просто неможливо. На жаль, не дивлячись на користь і цінний поживний склад, молоко люблять не всі. Як бути? На цей випадок у нас в запасі є одна чудова ідея, яка припаде вашим домочадцям за смаком. Просто замініть кухоль молока на стакан смачного домашнього молочного коктейлю. Навряд чи від такої пропозиції відмовляться ваші діти, а почувши дзижчання блендера, до них миттю приєднаються і всі дорослі члени сім'ї.

Молочний коктейль - це не тільки незрівнянний десертний напій на основі молока або молочних продуктів з додаванням всіляких харчових компонентів: сиропу, варення, фруктів, ягід, шоколаду і т.д., але і продукт який підвищує захисні функції організму.

Істотна відмінність молочних коктейлів від напоїв, складених на основі соку - це зміст в них білків, необхідних для нормального розвитку і роботи м'язів, тому їм віддають переваги спортсмени і люди, що захоплюються фітнесом. До того ж, варто пам'ятати, що з різними захворюваннями в нашому організмі справляються антитіла, за своєю природою є саме білком, ось чому після регулярного вживання в їжу молока і молочних продуктів підвищується опірність організму до всіх захворювань.

Молоко у великій кількості містить кальцій, який грає основну роль в розвитку скелета і зубів. При його вимивання з організму, що нерідко трапляється у людей, що зловживають кавою та алкоголем, кістки стають крихкими, виникають болі в кінцівках, судоми, зуби починають повільно руйнуватися. Найбільш успішно кальцій всмоктується в кислому середовищі, в присутності вітаміну С і D. З цієї точки зору коктейлі, що містять крім молока апельсиновий або грейпфрутовий соки набагато корисніше для організму, ніж просто вживання молочних продуктів.

Крім кальцію, все коктейлі на основі молока містять фосфор, магній, калій і натрій, причому останні два знаходяться в них в іонно-молекулярному стані, що обумовлює майже стовідсоткове всмоктування. Ці елементи незамінні для нормального функціонування серцево-судинної системи і кровотворення.

Сьогодні ми поділимося з вами найсмачнішими рецептами молочних коктейлів, а також розповімо як приготувати цей напій в домашніх умовах і розкриємо декілька корисних кулінарних секретів.

Але для початку, невелика передісторія ...

Історія появи молочного коктейлю

Перші молочні коктейлі з'явилися ще на початку 19 століття в Європі і називалися "Milk shake". Ви будете дуже здивовані, дізнавшись, що прабатьком класичного молочного коктейлю, був зовсім не дитячий напій, адже в його рецептуру крім молочних продуктів обов'язково входив міцний алкоголь, як правило, віскі чи бренді.

Цікавий факт

Англійський "Milk shake" в 1885 році робився з молока, яєць і віскі. І тільки в кінці 19 - початку 20 століття молочні коктейлі почали готувати без алкоголю, додаючи до їх складу ароматичні добавки і фрукти. Так поступово молочний напій "з градусами" трансформувався в безалкогольний молочний коктейль з більш яскравим смаком, завдяки ванілі і інгредієнтів, які стали популярною основою напою - полуниці, банану і шоколаду.

До 1911 року, коли відбулася важлива подія - представлений електричний блендер, - коктейль з молока, колотого льоду і інгредієнтів, які надають аромат і додатковий смак, збивати в шейкері.

А ось морозиво потрапило в молочний коктейль тільки в 1922 році! Це був творчий експеримент кухаря, а до "молочному коктейлю" стало додаватися і слово "заморожений".

Черговий бум молочних коктейлів припав на час появи блендерів і міксерів, так як за допомогою ці кухонних приладів виготовляти цей молочний напій стало простіше, крім того при активному збиванні інгредієнтів на молочному коктейлі з'являлася смачна і повітряна пінка.

Секрети приготування ідеального молочного коктейлю

Щоб напій вийшов вдалим, необхідно знати основні секрети його приготування:

  • Всі інгредієнти перед збивання потрібно добре охолодити. Для молока оптимальна температура дорівнює +5 градусів.
  • Морозиво, яке буде використовуватися для приготування молочного коктейлю, не повинно містити ніяких добавок. Наповнювачі можуть не кращим чином позначитися на смаку готується напою. Рекомендується брати звичайний пломбір або вершкове морозиво.
  • Молочні коктейлі не варто зберігати в холодильнику. Їх потрібно вживати відразу ж після приготування, так як деякі інгредієнти можуть прискорити процес згортання молока.
  • Якщо для приготування молочного коктейлю будуть використовуватися фрукти або ягоди, то їх попередньо варто за допомогою блендера перетворити в пюреобразную масу, і тільки потім змішати з молоком.
  • Коли почнете збивати молочний коктейль, включайте на блендері або міксері найшвидшу швидкість
  • Не забудьте перед приготуванням коктейлю витягти всі кісточки з ягід і фруктів і очистити шкірку.
  • Спробуйте додати в коктейль улюблене варення, сироп або фруктовий сік, один з цих компонентів змусить заграти ваш напій по-новому і додасть вишуканості в смаку
  • Прикрасьте коктейль збитими вершками, тертим шоколадом, шматочками фруктів, листям м'яти або горіховою крихтою.
  • Подавайте молочний коктейль відразу ж після приготування, поки він холодний, а піна не осіла.
  • Не бійтеся експериментувати, нові смаки виходять тільки шляхом змішування різних інгредієнтів, сміливіше ...

Приємного апетиту, ваша "Молочна Азбука" !

Класичний молочний коктейль

Молочний коктейль підвищує захисні функції організму. Це пов'язано з наявністю в коктейлі амінокислот, які, в свою чергу, є будівельним матеріалом для всіх видів білка. З різними захворюваннями в нашому організмі справляються антитіла, за своєю природою є саме білком. Ось чому і підвищується опірність організму до всіх захворювань.

Коктейлі - це чудовий будівельний матеріал і для м'язової маси. Його корисно вживати для підтримки в тонусі всіх м'язів організму і при моделюванні ідеальної фігури. Класичний молочний коктейль дієтологи активно призначають при захворюваннях травної та серцево-судинної системи.

Список інгредієнтів для приготування 4х порцій:

  • 400 мл молока,
  • 4 ложки вершкового морозива (біле),
  • 60 мл сиропу до смаку
  • трубочки і будь-які інші яскраві аксесуари для коктейлю

приготування:

1. Дістаньте морозиво з морозильної камери і потримайте в теплі, щоб воно трохи розтануло.

2. Молоко охолодіть і потім вилийте в блендер.

3. Додати морозиво і ваш улюблений сироп.

4. Почніть збивати суміш спочатку на великій швидкості, а потім на більш повільної.

5. Розлийте коктейль по склянках і не забудьте про важливий барний аксессуар- яскраві трубочки а дітей можна порадувати парасольками або фігурками на довгих дерев'яних паличках, які можна купити практично в будь-якому супермаркеті.

Час збивання: 1 хвилина.

Молочно-банановий коктейль дорослих

Цей оригінальний молочний коктейль припаде до смаку і вашим дітям, виключивши з його складу за все один компонент, і дорослим, яким на завершальному етапі приготування в кожен келих можна додати пару ложечок коньяку.

Молочні коктейлі з додаванням фруктів ідеальні для сніданку, багаті білками і вітамінами, однак не містять зайвих калорій. У цих напоях досягається оптимальне поєднання тваринних і рослинних кислот, при цьому мікроелементи засвоюються найкращим чином.

Список інгредієнтів для приготування 6ти порцій:

  • 250 г морозива (пломбір або ванільне)
  • 1 літр молока
  • 3 стиглих банана
  • 1 ківі
  • 6-12 ст.л. коньяку

приготування:

  1. Збийте в блендері або міксері 250 г морозива з літром молока і шматочками стиглого банана.
  2. Розлийте готовий коктейль по келихах.
  3. Перед подачею прикрасьте напій часточками ківі і шматочками банана
  4. Для дорослих: додайте 1-2 столових ложки коньяку в кожен келих

Час збивання: 1, 5 хвилини

Полунично-вівсяний коктейль з молоком

Молочні коктейлі з ягодами - це найкраще весняно-літні ласощі для тих, хто хоче підвищити імунітет і зміцнити здоров'я. Цей ситний напій має масу корисних властивостей: по-перше, молоко містить необхідні організму білки, амінокислоти, вітаміни і мікроелементи, а по-друге, полуниця сприяє зміцненню стінок кровоносних судин, підвищує імунітет і містить велику кількість фолієвої кислоти, яка особливо необхідна при плануванні вагітності і виношування плоду, ну а по-третє, вівсяні пластівці нормалізують обмін речовин, покращують стан волосся і шкіри.

Корисна порада: якщо в молочний коктейль з полуницею додати ложку або дві вершкового йогурту, то він підкреслить ягідний смак і зробить його більш вираженим.

Список інгредієнтів для приготування 4х порцій:

  • 1 л молока
  • 400 гр полуниці
  • 100 г вівсяних пластівців
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці
  • 4 ст.л. вершкового несолодкого йогурту
  • 6 ст. л. цукру

приготування:

1. Полуницю наріжте, з'єднайте з молоком і цукром і збивайте блендером до розчинення цукру.

2. Всипте вівсяні пластівці і корицю, збивайте ще хвилину.

3. Додайте йогурт, збивайте ще кілька секунд.

4. Розлийте коктейль у високі келихи.

5. При подачі посипте коктейль корицею і оформіть полуницею.

Як бути?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com