рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Коли можна давати дитині суп: види страв і способи приготування

  1. Правила приготування для малюка
  2. молочні супи
  3. овочеві супи
  4. Супи з м'ясом

Приблизно до 9-10 місяця життя діти зазвичай готові до того, щоб спробувати свій перший суп. Але у всіх індивідуальні особливості, і, якщо педіатр не заперечує, пригощайте дитини «першим» раніше, в 7 або 8 місяців. Дітям- «искусственникам» лікар може порекомендувати таке харчування і з 5-6 місяців. Годувати малюка супом можна один раз в обідню перерву і двічі - на обід і на вечерю. До року дитині потрібно 100-150 мл, потім ця кількість доводиться до 200-250 мл.

Правила приготування для малюка

Будь-які супи заповнюють запаси живильної рідини, стимулюють апетит, а також виділення травного соку, придатного для засвоєння інших страв. Вони і називаються «першими» стравами, так як відкривають обід. Різні юшки «постачають» малюкам різні поживні речовини:

  • овочеві - мінеральні солі, рослинні волокна (клітковина), органічні кислоти;
  • круп'яні, макаронні, молочні - рослинний білок, вітаміни, крохмаль;
  • бобові - рослинний білок, вітаміни, мікроелементи.

Ось кілька простих принципів, дотримання яких допоможе вам створити смачне і корисне перша страва для своєї дитини.

  • Якість води. Вода з-під крана або навіть кип'ячена не підходять. Готуйте на бутильовану питну воду.
  • Приблизно до 9-10 місяця життя діти зазвичай готові до того, щоб спробувати свій перший суп Свіжість. Овочі необхідно підготувати (тобто вимити, очистити, нарізати) безпосередньо перед тим, як вони опиняться в каструлі або пароварці. Перед кожним годуванням потрібно варити свіжий суп, виходячи з цього розраховується і кількість інгредієнтів.
  • Користь. Щоб краще зберегти поживні речовини, не слід занадто довго тримати каструлю на сильному вогні. Досить довести рідину до кипіння, потім готувати з мінімальною підігрівом.
  • Без бульйону і спецій. Поки дитині не виповниться три роки, педіатри радять уникати будь-яких, особливо міцних, бульйонів на основі м'яса, риби, птиці. І, зрозуміло, ніяких бульйонних кубиків. Використовуйте дві і більше різновидів овочів. Якщо ті чи інші продукти ще не були введені в прикорм, додавати їх не потрібно. Солити також не слід: при варінні виділиться досить солей з овочів.
  • Суп-пюре для дітей до року готують тому, що у них ще немає достатньої кількості зубів, щоб жувати. Крім того, кремова консистенція хороша для слизової шлунка, на таку їжу легко впливають ферменти. Як зробити крем-суп, розглянемо далі.

Варити смачні поживні страви для малюка нескладно, а рецептів їх безліч. Ми розповімо про популярних варіантах, що підходять для різного віку, і розкриємо цікаві «кухонні» секрети.

молочні супи

Молочний суп для дітей готують як з макаронами, так і з крупами, овочами. Спочатку продукти відварюють до готовності, потім заливають киплячим молоком. Воно може бути цілісним або сухим - звичайно, якщо немає алергії на молочне. Незбиране молоко необхідно наполовину розбавляти водою, поки дитині не виповниться два роки. Сухе розводите з водою до консистенції сметани, потім доливайте трохи води (всього потрібен літр води на 50 г сухого молока).

Для молочного супу підходить толстостенная каструля. Молоко не пригорить, якщо, перш ніж влити його в каструлю, ви сполоснете її холодною водою. Варіть на тихому вогні при частому помішуванні.

Ось один з рецептів з картоплею (відповідний суп для дитини 7 місяців).

  1. Невелику очищену картоплину вимийте, наріжте тонкою соломкою.
  2. Залийте нарізану картоплю 100 мл води, поваріть протягом 10 хвилин.
  3. Влийте 1 стакан гарячого молока. Закип'ятіть, залиште на плиті на 2 хвилини.
  4. Покладіть шматочок вершкового масла.

Дуже популярний рецепт - з макаронами або вермішеллю.

  1. У 500 мл окропу всипте 5-6 столових ложок тонкої вермішелі- «павутинки», варіть 7 хвилин.
  2. Відкиньте вермішель на друшляк.
  3. 1,5 л молока закип'ятити, викладіть вермішель, варіть на несильному вогні 3 хвилини.
  4. Заправте вершковим маслом.

Заправте вершковим маслом

овочеві супи

Овочевий суп для дитини дуже корисний - головне пам'ятати, що при дуже високій температурі корисні речовини в овочах протримаються недовго. Ось, наприклад, такий рецепт.

  1. Тонкими скибочками наріжте одну невелику картоплину, 15 г гарбузової м'якоті і 15 г моркви.
  2. Залийте моркву водою (2 столові ложки), додайте шматочок вершкового масла і потім, поки морквина не стане м'якою.
  3. Додайте картоплю, гарбуз, кілька суцвіть броколі.
  4. Залийте овочі склянкою води, закрийте каструлю кришкою, готуйте на несильному вогні 20 хвилин. Приберіть каструлю з плити відразу після закипання.

Для різноманітності можна чергувати такий суп з овочевим пюре. Можна зробити і суп-пюре для дітей від року: зварені овочі протирають через сито або подрібнюють блендером, потім заливають охолодженим відваром від тих же овочів (іноді і молоком) і доводять до кипіння.

Гороховий суп для дітей нерідко один з найулюбленіших. Незважаючи на те, що горох - дієтичний продукт, він дуже поживний, тому що містить багато білка. Єдине зауваження: не варто занадто часто готувати таке блюдо, так як боби - причина зайвої газоутворення.

Легкий гороховий суп можна давати малюкам у віці від півроку. Для приготування потрібно брати не сухий, а заморожений або свіжий зелений горошок.

Ось основні принципи готування горохового супу для дитини 8 місяців. У блюдо допустимо додавати м'ясо (курка, індичка, телятина), зварене окремо і подрібнене в м'ясорубці або блендером.

  • Щоб горох краще розварився, з вечора замочіть його в прохолодній воді.
  • Варіть суп на овочевому бульйоні.
  • Викладайте спочатку ті інгредієнти, які довше готуються. Наприклад, спочатку горох, потім моркву, картоплю і цибулю.

Якщо у вашій родині їдять дієтичний гороховий суп, в якому немає копченостей, жирного м'яса, спецій і інших «незрозумілих» (і некорисних) для малюка інгредієнтів, просто розбавте його водою наполовину і годуєте дитину.

Супи з м'ясом

Ви можете приготувати м'ясний суп для дитини 1 року. До цього віку ви напевно вводили в прикорм м'ясо. Просто викладіть в уже готовий овочевий бульйон м'ясне пюре з баночки. Додавайте і звичайну курку або телятину: м'ясо вариться окремо і потім подрібнюється (іноді в фарш вводять попередньо змочену булку). А якщо влити в фарш столову ложку холодної води і сформувати маленькі кульки, у вас вийдуть фрикадельки.

Свіжі фрикадельки опускайте в бульйон за 10 хвилин до готовності. Фрикадельки (як і овочі - кабачки, цвітну капусту, моркву) можна заготовити і заздалегідь, заморозивши в морозильній камері.

Ось так готують суп з фрикадельками для дітей.

  1. Викладіть в киплячу воду 3-4 заморожених фрикадельки і поваріть 10 хвилин. В цей час вимийте, начистити і наріжте дрібними кубиками овочі.
  2. Висипати овочі в каструлю, варіть приблизно 25 хвилин на слабкому вогні при помішуванні (час збільшується, якщо серед овочів є картопля).

Майже в кожному будинку суп - неодмінна частина трапези, і, хоча способи приготування для дорослих і зовсім маленьких відрізняються, привчати дитину до цієї страви просто необхідно. Ви дізналися різні рецепти супів для дітей і можете урізноманітнити раціон вашого малюка, наблизивши його до їжі, звичної для всієї родини. Це не єдине і не головне блюдо для обіду (основну живильну навантаження все ж несуть другі страви), але чим частіше він буде в меню дитини, тим краще.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com