рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як відбілити ванну в домашніх умовах: чавунну, акрилову і інші

  1. Причини забруднення ванни
  2. Небезпека жовтизни в ванні
  3. Побутові та хімічні засоби
  4. Народні засоби для відбілювання ванни
  5. Щадний спосіб очищення
  6. Чистка складних забруднень
  7. Догляд за ванною

Кожна господиня мріє, щоб її ванна завжди була охайною і білосніжною

Кожна господиня мріє, щоб її ванна завжди була охайною і білосніжною. Розлучення, патьоки і плями ніколи не прикрашають інтер'єр, а тільки псують естетичний вигляд кімнати. До того ж у ванні купаються діти, та й дорослим приємно приймати душ в чистоті. На жаль, з часом або через інших обставин поверхню жовтіє. І тоді виникає питання, як відбілити ванну і якими засобами скористатися. Про це далі піде мова.

Причини забруднення ванни

Насамперед давайте розберемося, що безпосередньо впливає на забруднення ванни і звідки вони беруться.

  1. Органічні частинки. Це найбільш поширена причина, від якої нікуди не дітися. При купанні у людини з верхнього шару епідермісу змиваються органічні частинки, які осідають на стінках ванни. З кожним разом їх шар збільшується і поступово стає сірим.
  2. Мильне нашарування. Купаючись або стираючи у ванній, ми користуємося шампунями, гелями, милом, порошком і освіту мильної піни неминуче. Частина хімічних сполук йде в зливний отвір, але інша відкладається на поверхні у вигляді сірого нальоту і проникає вглиб матеріалу, що призводить до його руйнування.
  3. Склад води. Структура води в кожному регіоні відрізняється. У деяких вона м'яка, а у деяких більш жорстка. Це говорить про те, що вона переповнена додатковими взвесями, що мають властивості залишати патьоки, розлучення, осідати на ванні, утворюючи чорний наліт.
  4. Іржавий осад. Звідки на емалі або акрилі взятися іржі? Внутрішня частина водопроводу складається з залізних конструкцій. Вода контактує з цими елементами і з часом з'являється іржа. Вона непомітними частинками випливає з крана разом з рідиною і осідає на поверхні ванни. Іноді через підвищеного вмісту у воді заліза, з'являється жовтизна.
  5. Вік ванни. Чим вона старша, тим більше на ній подряпин, потертостей та пошкоджень. Саме в них найчастіше збирається вся грязь, яку відчистити вже дуже важко.
  6. Очищення агресивними засобами. Застосовувані для чищення кислоти, луги та інші абразивні речовини пошкоджують поверхню ванни, утворюючи різного виду подряпини і тріщини, де будуть накопичуватися мікроорганізми.

Застосовувані для чищення кислоти, луги та інші абразивні речовини пошкоджують поверхню ванни, утворюючи різного виду подряпини і тріщини, де будуть накопичуватися мікроорганізми

Визначившись з причиною, можна підібрати метод для вирішення проблеми. У деяких випадках ванну досить протерти вологою губкою і обполоснути чистою водою, а в деяких - доведеться задіяти хімічні засоби.

Небезпека жовтизни в ванні

Брудна ванна, покрита жовтими плямами, псує весь естетичний вигляд кімнати. А ще несе пряму загрозу стану здоров'я всіх домочадців. Теплота і вологість відмінно сприяють появі і розмноженню мікроорганізмів. Потрапляючи в людський організм, паразити спонукають розвиток багатьох недуг: різні алергії, астма, лишай і так далі.

Якщо у кого-то з мешканців вже є проблеми з верхніми дихальними шляхами, то вдихаючи спори мікроорганізмів, нездужання можуть загостритися. Маленьких дітей купати в уражених ваннах дуже небезпечно.

Побутові та хімічні засоби

На ринку представлений широкий асортимент чистячих порошків, гелів, спреїв, які швидко впораються з нальотом і продезинфікують ванну, а також запобігти появі грибка та інших небажаних «гостей».

порошкові засоби

Шліфувальними препаратами можна чистити тільки сталеві або чавунні поверхні. Дана процедура видаляє забруднення механічним шляхом, де за рахунок різних добавок відбувається освітлення площині і розчинення бруду.

У використанні абразивні засоби дуже прості. Потрібно намочити проблемні місця і зверху посипати порошком. Потім потерти ганчіркою і помити водою.

Існує безліч вітчизняних та імпортних порошкових миючих засобів, найпоширенішими є:

  • Sarma;
  • Comet;
  • Пемолюкс;
  • Sorti.

Ці препарати відмінно справляються з різними видами забруднень, але у них є свої недоліки:

  • при нанесенні утворюється пил, яка проникає в легені;
  • після чистки на площині з'являються подряпини.

при нанесенні утворюється пил, яка проникає в легені;   після чистки на площині з'являються подряпини

рідини

Чистячі препарати (гелі, спреї і креми) не залишають на ванні подряпини. До їх складу входять луги і кислоти, які після нанесення на предмети вступають в реакцію і борються із забрудненнями. Ось перелік найбільш популярних з них.

  • Санокс: Чистий ванна. Недорогий гель, в якому відсутні агресивні компоненти. Підходить для очищення ванни з акрилу і чавуну. Має свої недоліки: дуже повільно діє і різко пахне.
  • Санокс: Лелека. Бюджетна чищення у картриджі, розрахована на сталеві і чавунні чаші. Завдяки входить до складу щавлевої кислоти, бореться з усіма видами забруднення, включаючи застарілу іржу і вапняний наліт.
  • Cif: Ultra White. Багатофункціональний крем з відбілюючим ефектом. За ціною трохи дорожче, ніж попередні препарати. Його робота посилюється за рахунок оптичного відбілювача і м'яких гранул. Після нанесення на площину, доведеться добре її потерти. Чи не справляється з нальотом з вапна.
  • Cilit Bang. Очищуючий спрей. Легко наноситься і за короткий час знищує сліди іржі і застарілий наліт. Акрилові вироби даними миючим обробляти не варто, так як в складі є щавлева кислота. Різко пахне і недешево коштує.
  • Comet 7 днів чистоти. Спрей, до складу якого входить ортофосфорна і мурашина кислота. Під його впливом без праці розчиняються іржа і шари нальоту, а поверхня отбеливается. Підходить для виробів з емалі і кераміки. Має сильний запах.
  • Mr Muscle. Приємно пахне універсальний спрей, делікатно видаляє наліт на всіх поверхнях. Але стару іржу він не розчинить.
  • Domestos. Даним гелем відбілюють поверхню, борються з брудом і вбивають мікробів. Підходить для акрилу.
  • Сантик. Форма випуску - гель або спрей. Чистить сталеві і чавунні ванни. Справляється з будь-якими забрудненнями, іржею, має відбілюючим і дезинфікуючим ефектом.
  • Сантрі. Бореться з іржею і нальотом на чавунних виробах, але на тарі відсутня розпилювач, що незручно у використанні.
  • Баги Акрилан. Засіб миттєво і ефективно видаляє бруд з акрилових поверхонь. Дорого коштує і має їдким запахом.

Дорого коштує і має їдким запахом

Народні засоби для відбілювання ванни

При частому використанні побутової хімії сантехніка піддається непомітного руйнування. Щоб зберегти її цілісність можна робити прибирання народними методами.

  • Сода. Речовина надає м'який вплив на поверхню ванни. Його застосовують з метою відбілювання. З вапняним нальотом не справляється. Для приготування складу знадобиться харчова і кальцинована сода, змішайте їх в співвідношенні 1х1. Намочіть ванну, нанесіть суміш на забруднені місця і залиште на 30 хвилин. Потім губкою, змоченою в оцті, протріть площину і змийте теплою водою.
  • Оцет. Є відмінним помічником в боротьбі з іржею, побутовим нальотом і іншими видами забруднень. Візьміть рулон паперових рушників, намочіть їх 9% розчином оцту і розкладіть по всій поверхні виробу. Залиште так все на пару годин, потім зберіть папір, а ванну вимийте чистою водою.
  • Лимонна кислота. Підходить для відбілювання сантехніки і видалення вапняного нальоту. На півлітра води буде потрібно 2 упаковки лимонної кислоти. Добре все розмішайте і нанесіть суміш на стінки ванни за допомогою м'якої губки. Через півгодини змийте великою кількістю води.

Щадний спосіб очищення

Даний метод підходить для тих, у кого немає часу на тривалу прибирання. Щоб ванна придбала білий колір і пішли сліди іржі, доведеться все одно виконати нескладні дії:

  • ванна наповнюється до верху гарячою водою;
  • далі додається кисневий відбілювач для білизни, його концентрація повинна перевищувати норму звичайного застосування в два рази (можна взяти 30 упаковок лимонної кислоти);
  • захід проводиться на ніч;
  • вранці спустіть рідина. Протріть виріб м'якою ганчіркою, обполосніть водою.

Протріть виріб м'якою ганчіркою, обполосніть водою

Чистка складних забруднень

З більш складними іржавими патьоками і вапняними відкладеннями на емалі впорається щавлева кислота. Її необхідно розвести водою, щоб вийшла консистенція кашки. Далі суміш наноситься на проблемні ділянки, після чого змивається теплою водою і серветками.

Догляд за ванною

Щоб в майбутньому не довелося ламати голову над питанням, чим можна відбілити ванну в домашніх умовах, дотримуйтеся деякі правила по догляду за нею:

  • Щоразу після прийняття душу, ванни або будь-якого іншого дії з нею, обполіскуйте чашу чистою водою і протирайте сухою ганчіркою. Це запобіжить утворенню нальоту і дрібних тріщин.
  • Слідкуйте, щоб перепад температури ні різким. Не заливайте холодну ємність гарячою водою і навпаки.
  • Видаляйте утворилися плями і патьоки народними рецептами, не даючи їм застареть.
  • Проводьте чистку вироби миючими засобами хоча б 1 раз в тиждень.

Як бачите, повернути ванній первісну білизну і чистоту можливо, але для цього варто докласти зусиль. Не доводьте свою сантехніку до критичного стану, дотримуйтеся простих правил по догляду за нею і робіть чистку вчасно, тоді виріб довго буде радувати око красою.

Звідки на емалі або акрилі взятися іржі?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com